Fernando Alonso nem tudott pontokat szerezni az Angol Nagydíjon, de továbbra is hisz abban, hogy még 2010-ben harcba szállhat a Formula-1-es bajnoki címért.
A Ferrari versenyzője számára kaotikusan alakult a silverstone-i futam, ahol először Felipe Massával ütközött, majd szabálytalanul előzte meg Robert Kubicát, amiért áthajtásos büntetést kapott. A spanyol pilóta ezt követően nem tudott harcba szállni a pontokért, amivel 47 pontra növekedett a lemaradása a bajnoki tabella éllovasával, Lewis Hamiltonnal szemben.
A kétszeres bajnok a kudarc ellenére is azt hangoztatja, hogy az a legfontosabb számára, hogy az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj után ő legyen a végső győztes.
"Úgy gondolom, hogy nyerni fogunk. Elveszítettünk néhány pontot Valenciában és Silverstone-ban is, de ezek azok a pillanatok a bajnokságban, amikor meg kell mutatnunk, hogy akarjuk ezt a címet, valamint, hogy velünk is számolni kell. Most még jobban bízom a bajnoki cím megszerzésében, mint a futam előtt." – idézi az Autosport a bajnoki tabella 5. helyezettjét.
"A rajtom nem sikerült jól, de már az egész hétvégén kuplungproblémával küzdöttünk. A futam elején az 5. helyen álltam, és sajnos a boxban sem sikerült előzni, mivel a kerékcsere után még mindig Kubica mögött voltam. Miután megelőztem Robertet, jó esélyem volt arra, hogy tovább javítsak, de megbüntettek, ami számos pozícióveszteséggel járt. A 18. helyről nehéz dolgunk volt, de megpróbáltam bemutatni néhány előzést, hogy szórakoztassam a közönséget."
Arra a kérdésre, hogy jogos volt-e az áthajtásos büntetés, Alonso azt felelte. "Az én feladatom a vezetés, nem pedig az ítélkezés. A versenybíróságnak mindig igaza van."
www.motorsportal.hu