A McLaren csapatvezetője, Martin Whitmarsh ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Ha ilyen helyzetben lennénk, egyik versenyző sem kapna új szárnyat, mert így igazságos."
A Mercedes Grand Prix üzletvezetője, Nick Fry az Autosportnak adott interjúban hozzátette: "Nekünk jó, ha máshol nézeteltérések vannak, ilyet azonban nem szabad csinálni. Ezzel csak maguknak ártanak. Minél előbb tisztázniuk kellene a dolgokat a versenyzőkkel és a vezetőséggel."
"A Red Bull autója a leggyorsabb, ezért vezetniük kellene a bajnokságban, mégsem ők állnak a tabella élén. Magukba kellene szállniuk, hogy megtudják, hogy hol hibázzák el."
A szakember szerint a Red Bull csak abban az esetben tudja megverni a McLarent a bajnoki csatában, ha összeszedik magukat. "A McLaren a legfőbb ellenfelük, amely egy nagyon jól szervezett csapat, és akiket nem lehet olyan könnyen sarokba szorítani."
"Az ilyen eseteket házon belül kell megoldani, és nem szabad bevonni a nyilvánosságot. Arról sem lehet megfeledkezni, hogy a csapatot nem a pilóták irányítják. Minden versenyző nagyon fontos tagja a brigádnak, de nem csak belőlük áll egy csapat."
A címvédő Jenson Button úgy véli, hogy profitálhatnak abból, ha a Red Bull Racingnél továbbra is így mennek a dolgok. "Számunkra előnyt jelenthet, hogy ők most inkább magukkal vannak elfoglalva. Szerencsére Lewis és én remekül megértjük egymást. Teljesen mindegy, hogy egyesek hogyan vélekednek, nálunk kiváló az atmoszféra. A wokingi munkatársainknak nem kell aggódniuk."
A McLaren versenyzője elmondta, hogy míg a Red Bull tisztázza a belső konfliktust, a csapata teljes mértékben az autó fejlesztésére összpontosíthat. "Mivel az MP4-25 gép nem elég gyors, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy javítani tudjunk."
A 30 éves pilóta hozzátette, hogy nagy tisztelője Webbernek, amiért a hatalmas csalódás ellenére is győzelmet tudott szerezni. "Büszke vagyok rá, fantasztikus munkát végzett Silverstone-ban. Egy versenyző számára nehéz úgy rajthoz állni, ha tudja, hogy az autója nem azonos a csapattársa versenygépével."
Lewis Hamilton bízik abban, hogy soha nem kerül olyan helyzetbe, mint Webber. "El tudom képzelni, hogy hogyan érzi most magát. Én az ő helyében... Nemrég azt mondta nekem, hogy mindent bele fog adni, és a pályán adja meg a választ. Nagyon boldog vagyok, hogy nálunk harmónia uralkodik a csapatnál, mert így munkánkra összpontosíthatunk. Ennek is nagy szerepe van abban, hogy mi állunk a tabellák élén."
motorsportal.hu