Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: WRC Társalgó  (Megtekintve 62429 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. December 30, 15:33
Válasz #67

Replica

• Felipe Massa
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Ezt pedig fogadd el nekem, hogy McRae a valaha volt a legjobb ralliversenyző.
Az egyik legizgalmasabb, de ahhoz, hogy a legjobb legyen precízebb és néha okosabb vezetést kellett volna bemutatnia. ő piszok gyors volt és addig hajtotta az autót, amíg az meg nem adta magát, vagy fel nem borult vele. Innen a McCrash becenév, amit nem véletlenül kapott. Több vb-t nyerhetett volna, ha taktikusan vezet, és pont ezért nem lehet a legjobb. 1996-1998-ig sokszor a meggonoltalansága miatt vesztette el a vb-t. 2001-ben csak be kellett volna vinnie az autót, hogy bajnok legyen, de ő inkább kockáztatott, feleslegesen és rommá törte az autót, ezért Burns lett a bajnok. Kicsit okosabb és taktikusabb, akkor bajnok.
Loeb azért jobb, mert tudja, mikor mennyit kell kiadni magából. Tudja, mikor kell taktikázni és amikor hajtani kell, akkor hajt, mint egy őrült, mint idén a Rac ralin, és nem remegett be, pedig ő is eldobhatta volna az autót, és akkor Hirvonené a cím.
Ezért ő a legjobb, mert minden helyzetben megállja a helyét.

2009. December 30, 14:38
Válasz #66

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Amúgy ez mind igaz, amit leírtál, csak megint azt akarod bebizonyítani, amit lehetetlen. :) Ez most kb. olyan, mintha egy mostani futót akarnál összehasonlítani egy 30 évvel ezelőttivel.

Másik pedig, kevered a legjobb és legeredményesebb versenyző fogalmát. Ott van az F1-ben a legjobb példa. Schumi a legeredményesebb, de mégse ő a legjobb F1-es versenyző. :) Ezt pedig fogadd el nekem, hogy McRae a valaha volt a legjobb ralliversenyző.

2009. December 30, 14:34
Válasz #65

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Le is írtad a lényeget a végé. Kezdett nyerni, de nem ott érte el a 6 VB címet! :)

Egyet válaszolj meg nekem még: ha Loeb a jobb McRae-nél, akkor miért nem őt hívták X-Games-re Amerikába?  ::-)
Mert még fiatal volt, újonc.
2002-ben nyert először aszfalton, mert akkor a Citroen még csak aszfaltos autó volt, murvára később álltak át. Abban az évben az első futamot is megnyerte Monte-Carloban, amit elvettek tőle és Makinen kapta meg, pedig ott valójában megverte a finnt. 2003-ban meg már a bajnoki címért küzdött egy olyan mezőnyben, ahol ott volt Mcrae, Sainz, Grönholm és Makinen is. Plusz McRae és Sainz a csapattársai voltak, azaz ugyanolyan autóval verte meg őket! Makinen is a bajnok Subaru autójával versenyzett!
McRaet a látványos stílusa miatt hívták az X-Gamesre, mert oda az kell. Amúgy a nagy X-Gameses versenyzők nem skra mennének WRC-ben. Block, Pastrana nem igazi ralisok.

2009. December 30, 13:23
Válasz #64

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Le is írtad a lényeget a végé. Kezdett nyerni, de nem ott érte el a 6 VB címet! :)

Egyet válaszolj meg nekem még: ha Loeb a jobb McRae-nél, akkor miért nem őt hívták X-Games-re Amerikába?  ::-)

2009. December 30, 12:54
Válasz #63

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Ez tény, de Te szokásosan megint azt felejted el, hogy egy teljesem más környezetbe érte el azt, amit McRae jó bő 10 évvel ezelőtt.

Két link, hasonlítsd össze a mezőnyt:

2003: http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2003.html

2004: http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2004.html

Én nem azt állítom, hogy Loeb nem jó, ert tényleg egy irtó jó ralliversenyző, én inkább azt állítom, hogy azért nem ő minden idők leggjobbja. :) Láthatod, hogy bár igaz, hogy 2003-ban egy ponttal maradt le, de az volt az az év, amikor a nagy öregek (McRae, Sainz, Makinen) utolsó évüket húzták WRC-be. Ha megnézed, 7-8 olyan ember volt, aki mondhatni, hogy potenciálisan veszélyes volt rá. Ugye 2004-be már nem indult McRae, Makinen, Burns. Solberg 2004-re leromlott, ez ugye egyértelmű. Martin és Duval akkor került a csapathoz, így valamelyest ők még a technikát tanulgatták, Grönholm meg megint tudjuk, hogy milyen típus... Így ha megnézed, 2004-re nem is nagyon maradt ellenfele, ez a pontszámból is világosan látszódik. Jó oké persze, kell hozzá nem kevés tudás, illetve higgadtság ezt végigcsinálni, de elhiheted, hogy valamilyen szinten könnyebb volt így menni, hogy tudtam az ellenfelek nem nagyon vannak vele versenybe. Sainznak meg leköszönő éve volt, szóval őt se hiszem, hogy már annyira érdekelte volna, hogy most első vagy negyedik (  persze, ez így most hülyeség, de nem hiszem, hogy minden futamon azon idegeskedett volna, hogy most nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy ő eltervezte).

Én egyébként azt sajnálom, hogy már se Markko Martin, se Duval nem versenyzik. Szerintem bőven lenne még keresni valójuk mind a kettőjüknek a WRC mezőnyében. Mondjuk én még ide sorolnám Gigi Gallit is, de ő azt hiszem még a tavalyi, Németországban elszenvedett lábtörése után lábadozik.

Ui.: másik, ne felejtsd el, hogy a régebbi rally autók másak voltak, nem hiába vannak a különböző elnevezések (Group B, Group A, stb.) az autókat tekintve.
2003-ban ki küzdött a vb címért? Loeb és Solberg. Hiába volt ott Sainz és McRae és Makinen, nem ők küzdöttek érte, azaz Loeb jobban teljesített náluk.
Az utolsó futam előtt még ő vezette az összetettet, de a csapat nem engedte, hogy a vb címért kockáztasson, mint Solberg, mert a csapat vb címet fontosabbnak tartották, így Loebnek a 2. helyért kellett mennie. Már abban az évben is ő volt a legjobb, Solberg szerencséje a Citroen csapat hozzállásán múlott.
2004-et em azért nyerte fölényesen, mert nem volt Makinen és McRae, hanem azért, mert sokkal érettebb, jobb versenyző lett, aki tanult a saját hibáiból. Grönholmot még senki nem verte meg ennyiszer, és tudjuk, hogy nem is akárki a fickó.
Azt se felejtsd el, hogy Loeb még a nagy nevek között kezdett el futamokat nyerni!
Semmi kétségem afelől, hogy a régi mezőnyben is a legjobbak közt lett volna, mert egyszerűen gyors, precíz és keveset ront, ez pedig egyenlő a bajnokok legjobb tulajdonságaival.

2009. December 29, 23:27
Válasz #62

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Loeb akkor kockáztat, ha szüksége van rá. Pl Idei utolsó futam, amin a vb cím múlott. Végig határon autózott, hiba nélkül! Ráadásul zsinórban 5 győzelemmel kedzett, és pont ő az, aki ha befejezi a futamot akkor mindig dobogós. Nagyon precíz, gyors és biztos vezetést mutat be, ezért rekorder.

Ez tény, de Te szokásosan megint azt felejted el, hogy egy teljesem más környezetbe érte el azt, amit McRae jó bő 10 évvel ezelőtt.

Két link, hasonlítsd össze a mezőnyt:

2003: http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2003.html

2004: http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2004.html

Én nem azt állítom, hogy Loeb nem jó, ert tényleg egy irtó jó ralliversenyző, én inkább azt állítom, hogy azért nem ő minden idők leggjobbja. :) Láthatod, hogy bár igaz, hogy 2003-ban egy ponttal maradt le, de az volt az az év, amikor a nagy öregek (McRae, Sainz, Makinen) utolsó évüket húzták WRC-be. Ha megnézed, 7-8 olyan ember volt, aki mondhatni, hogy potenciálisan veszélyes volt rá. Ugye 2004-be már nem indult McRae, Makinen, Burns. Solberg 2004-re leromlott, ez ugye egyértelmű. Martin és Duval akkor került a csapathoz, így valamelyest ők még a technikát tanulgatták, Grönholm meg megint tudjuk, hogy milyen típus... Így ha megnézed, 2004-re nem is nagyon maradt ellenfele, ez a pontszámból is világosan látszódik. Jó oké persze, kell hozzá nem kevés tudás, illetve higgadtság ezt végigcsinálni, de elhiheted, hogy valamilyen szinten könnyebb volt így menni, hogy tudtam az ellenfelek nem nagyon vannak vele versenybe. Sainznak meg leköszönő éve volt, szóval őt se hiszem, hogy már annyira érdekelte volna, hogy most első vagy negyedik (  persze, ez így most hülyeség, de nem hiszem, hogy minden futamon azon idegeskedett volna, hogy most nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy ő eltervezte).

Én egyébként azt sajnálom, hogy már se Markko Martin, se Duval nem versenyzik. Szerintem bőven lenne még keresni valójuk mind a kettőjüknek a WRC mezőnyében. Mondjuk én még ide sorolnám Gigi Gallit is, de ő azt hiszem még a tavalyi, Németországban elszenvedett lábtörése után lábadozik.

Ui.: másik, ne felejtsd el, hogy a régebbi rally autók másak voltak, nem hiába vannak a különböző elnevezések (Group B, Group A, stb.) az autókat tekintve.
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 29, 23:52 írta Adam Jonas »

2009. December 29, 22:26
Válasz #61

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
A rallyban az is fontos, hogy merj kockáztatni. Nem sokat érsz vele, ha mindig óvatosan mész, s állandóan csak 8. vagy. Loeb az, aki utóbbi időben nem kockáztatott, s ennek idén egymás utáni két rallyn is megitta a levét.
Loeb akkor kockáztat, ha szüksége van rá. Pl Idei utolsó futam, amin a vb cím múlott. Végig határon autózott, hiba nélkül! Ráadásul zsinórban 5 győzelemmel kedzett, és pont ő az, aki ha befejezi a futamot akkor mindig dobogós. Nagyon precíz, gyors és biztos vezetést mutat be, ezért rekorder.

2009. December 29, 21:33
Válasz #60

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Grönholm pont azért nem tudta megverni Loeböt, mert többet hibázott. 2006-ban Loeb három futamot hagyott ki, és Grönholm úgy sem tudta megverni. Ráaádsul Loeb privát Citroennel versenyzett.
McRae izgalamsabb versenyző, mint Loeb, de nem jobb. Loeb ritkán hibázik, míg Mcrae rengetegszer törte össze a vasat. Loeb nem véletlenül nyert zsinórban hat vb-t, azt sok hibával nem lehetett volna megcsinálni. Idén mondjuk ő is többet hibázott mint általában szokott, de még így is megcsinálta.
A raliban nagyon fontos, hogy okosan és precízen vezess, és ebben Loeb verhetetlen, McRaeből pont ezek hiányoztak. Viszont nagyon gyors volt és szeretett a határon autózni, ráadásul látványos stílusban tolta, ami nagy kedvenccé tette őt. Több vb-t nyerhetett volna, ha kicsit taktikusabb és nem akar minden szakaszt megnyerni.

A rallyban az is fontos, hogy merj kockáztatni. Nem sokat érsz vele, ha mindig óvatosan mész, s állandóan csak 8. vagy. Loeb az, aki utóbbi időben nem kockáztatott, s ennek idén egymás utáni két rallyn is megitta a levét.

2009. December 29, 19:12
Válasz #59

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Csak azt megint elfelejtetted, hogy ők aktív WRC-s pályafutásuk végén voltak. Grönholm is mr szerintem azért bukta el 2006-ba a VB címét, mert fejben nem volt a régi (bár asszem régen is ugyanígy eldobálta a kocsit). Nem azt mondom, hogy Loeb nem jó pilóta, mert hülyeség ezt állítani, de közel sincs olyan szintű, mint McRae. McRae azért mindig elég merészen odatette magát, amit Loebtől eddig nem igazán láthattunk, részben a technikának és részben a mezőnynek köszönhetően. Azért McRae-vel kapcsolatba azt sose fogom elfelejteni, amikor olyan sebességgel ment át egy ugratón, hogy utána 20 méteren keresztül tolta a kocsi orrát a földön leérkezéskor, no meg amikor az egyik rallyn Grist a öléből söpörte ki az üvegszilánkokat, miután ütköztek egy fával. :) Na ez az, amit Loebnél nem igazán láthattunk ezidáig. :)
: 2009. december 29. - 18:12:00
Például ilyeneket én még Loebtől nem sűrűn láttam:

Grönholm pont azért nem tudta megverni Loeböt, mert többet hibázott. 2006-ban Loeb három futamot hagyott ki, és Grönholm úgy sem tudta megverni. Ráaádsul Loeb privát Citroennel versenyzett.
McRae izgalamsabb versenyző, mint Loeb, de nem jobb. Loeb ritkán hibázik, míg Mcrae rengetegszer törte össze a vasat. Loeb nem véletlenül nyert zsinórban hat vb-t, azt sok hibával nem lehetett volna megcsinálni. Idén mondjuk ő is többet hibázott mint általában szokott, de még így is megcsinálta.
A raliban nagyon fontos, hogy okosan és precízen vezess, és ebben Loeb verhetetlen, McRaeből pont ezek hiányoztak. Viszont nagyon gyors volt és szeretett a határon autózni, ráadásul látványos stílusban tolta, ami nagy kedvenccé tette őt. Több vb-t nyerhetett volna, ha kicsit taktikusabb és nem akar minden szakaszt megnyerni.

2009. December 29, 18:23
Válasz #58

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Ez részben igaz. Viszont Loeb csapattársa volt Mcrae és Sainz is, mindkettőt megverte. Évekig a kétszeres világbajnok Grönholmmal vívott csatát, ami nagyon szinvonalas volt.
Loeb még Sainzzal, Makinennel, Mcraevel és Grönholmmal is versenyzett együtt, tehát tudja, hogy milyen ellenük versenyezni. Makinent le is győzte 2003-ban.

Csak azt megint elfelejtetted, hogy ők aktív WRC-s pályafutásuk végén voltak. Grönholm is mr szerintem azért bukta el 2006-ba a VB címét, mert fejben nem volt a régi (bár asszem régen is ugyanígy eldobálta a kocsit). Nem azt mondom, hogy Loeb nem jó pilóta, mert hülyeség ezt állítani, de közel sincs olyan szintű, mint McRae. McRae azért mindig elég merészen odatette magát, amit Loebtől eddig nem igazán láthattunk, részben a technikának és részben a mezőnynek köszönhetően. Azért McRae-vel kapcsolatba azt sose fogom elfelejteni, amikor olyan sebességgel ment át egy ugratón, hogy utána 20 méteren keresztül tolta a kocsi orrát a földön leérkezéskor, no meg amikor az egyik rallyn Grist a öléből söpörte ki az üvegszilánkokat, miután ütköztek egy fával. :) Na ez az, amit Loebnél nem igazán láthattunk ezidáig. :)
: 2009. december 29. - 18:12:00
Például ilyeneket én még Loebtől nem sűrűn láttam:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bkrcomXmQ6E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bkrcomXmQ6E</a>

2009. December 29, 16:39
Válasz #57

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Azért ne hagyjon becsapni a számok világa. :) Ott van Schumi, 7-szeres VB, annak ellenére, hogy Schuminak szurkolok/szurkoltam, nem mondanám, hogy ő minden idők legjobbja. Senna bár 4 címmel kevesebbet szerzett, de egy sokkal erősebb mezőnyben, mint Schumi az utolsó 5 VB címét.

Ugyanez a helyzet Loeb-bel is. ő is egy olyan mezőnybe szerezte, ahol a fiatalok még most csöppenek bele a dolgokba (Sordo, Latvala, Hirvonen) igazán. McRae-nek azért egy olyan környezetbe kellett megküzdenie a VB címért, ahol még versenyzett Tommi Makinen, Marcus Grönholm, Richard Burns, Carlos Sainz...csak hogy az élmezőnyt említsem az elmúlt évekből. :)
Ez részben igaz. Viszont Loeb csapattársa volt Mcrae és Sainz is, mindkettőt megverte. Évekig a kétszeres világbajnok Grönholmmal vívott csatát, ami nagyon szinvonalas volt.
Loeb még Sainzzal, Makinennel, Mcraevel és Grönholmmal is versenyzett együtt, tehát tudja, hogy milyen ellenük versenyezni. Makinent le is győzte 2003-ban.

2009. December 29, 15:02
Válasz #56

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Colin nekem is kedvencem volt, mert belevaló stílusban nyomta. Viszont Loeb a legeredményesebb ralis, akihez fogható még nem volt a mezőnyben.

Azért ne hagyjon becsapni a számok világa. :) Ott van Schumi, 7-szeres VB, annak ellenére, hogy Schuminak szurkolok/szurkoltam, nem mondanám, hogy ő minden idők legjobbja. Senna bár 4 címmel kevesebbet szerzett, de egy sokkal erősebb mezőnyben, mint Schumi az utolsó 5 VB címét.

Ugyanez a helyzet Loeb-bel is. ő is egy olyan mezőnybe szerezte, ahol a fiatalok még most csöppenek bele a dolgokba (Sordo, Latvala, Hirvonen) igazán. McRae-nek azért egy olyan környezetbe kellett megküzdenie a VB címért, ahol még versenyzett Tommi Makinen, Marcus Grönholm, Richard Burns, Carlos Sainz...csak hogy az élmezőnyt említsem az elmúlt évekből. :)

2009. December 29, 01:24
Válasz #55

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
De Colin McRae-nél nincs jobb rali versenyző! :) ;)
Colin nekem is kedvencem volt, mert belevaló stílusban nyomta. Viszont Loeb a legeredményesebb ralis, akihez fogható még nem volt a mezőnyben.

2009. December 28, 19:35
Válasz #54

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Már néhány évvel ezelőtt ráhangolódtam, mivel Loebnek szurkolok, aki a WRC legyőzhetetlen, felülmúlhatatlan hatszoros világbajnoka! :)

De Colin McRae-nél nincs jobb rali versenyző! :) ;)

2009. December 28, 09:08
Válasz #53

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Én már kezdek a ralira ráhangolódni, ti??  
Már néhány évvel ezelőtt ráhangolódtam, mivel Loebnek szurkolok, aki a WRC legyőzhetetlen, felülmúlhatatlan hatszoros világbajnoka! :)

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek