Loeb akkor kockáztat, ha szüksége van rá. Pl Idei utolsó futam, amin a vb cím múlott. Végig határon autózott, hiba nélkül! Ráadásul zsinórban 5 győzelemmel kedzett, és pont ő az, aki ha befejezi a futamot akkor mindig dobogós. Nagyon precíz, gyors és biztos vezetést mutat be, ezért rekorder.
Ez tény, de Te szokásosan megint azt felejted el, hogy egy teljesem más környezetbe érte el azt, amit McRae jó bő 10 évvel ezelőtt.
Két link, hasonlítsd össze a mezőnyt:
2003:
http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2003.html2004:
http://www.rallycars.com/Cars/wrc_history2004.htmlÉn nem azt állítom, hogy Loeb nem jó, ert tényleg egy irtó jó ralliversenyző, én inkább azt állítom, hogy azért nem ő minden idők leggjobbja.

Láthatod, hogy bár igaz, hogy 2003-ban egy ponttal maradt le, de az volt az az év, amikor a nagy öregek (McRae, Sainz, Makinen) utolsó évüket húzták WRC-be. Ha megnézed, 7-8 olyan ember volt, aki mondhatni, hogy potenciálisan veszélyes volt rá. Ugye 2004-be már nem indult McRae, Makinen, Burns. Solberg 2004-re leromlott, ez ugye egyértelmű. Martin és Duval akkor került a csapathoz, így valamelyest ők még a technikát tanulgatták, Grönholm meg megint tudjuk, hogy milyen típus... Így ha megnézed, 2004-re nem is nagyon maradt ellenfele, ez a pontszámból is világosan látszódik. Jó oké persze, kell hozzá nem kevés tudás, illetve higgadtság ezt végigcsinálni, de elhiheted, hogy valamilyen szinten könnyebb volt így menni, hogy tudtam az ellenfelek nem nagyon vannak vele versenybe. Sainznak meg leköszönő éve volt, szóval őt se hiszem, hogy már annyira érdekelte volna, hogy most első vagy negyedik ( persze, ez így most hülyeség, de nem hiszem, hogy minden futamon azon idegeskedett volna, hogy most nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy ő eltervezte).
Én egyébként azt sajnálom, hogy már se Markko Martin, se Duval nem versenyzik. Szerintem bőven lenne még keresni valójuk mind a kettőjüknek a WRC mezőnyében. Mondjuk én még ide sorolnám Gigi Gallit is, de ő azt hiszem még a tavalyi, Németországban elszenvedett lábtörése után lábadozik.
Ui.: másik, ne felejtsd el, hogy a régebbi rally autók másak voltak, nem hiába vannak a különböző elnevezések (Group B, Group A, stb.) az autókat tekintve.