Hivatalos: Felipe Massa 2012-ig aláírt a Ferrarihoz!
A Scuderia Ferrari nem sokkal ezelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy 2012-ig meghosszabbította a szerződését brazil versenyzőjével.
A csapat és természetesen Felipe Massa is nagyon boldog.
Felipe Massa 2002 óta tagja a száguldó cirkusz mezőnyének. A brazil pilóta a Sauber színeiben debütált a legnagyobb kategóriában. A 2003-as évet a Ferrarinál töltötte, mint tesztpilóta, majd 2004-ben visszatért a svájci istállóhoz, ahol egészen 2005 év végéig versenyzett.
Massa nagy álma 2006-ban teljesült, amikor is már, mint a Ferrari teljes értékű pilótájaként gurulhatott ki a pályára. Felipe első ferraris évében a hétszeres világbajnok Michael Schumacher mellett a 3. helyen zárt.
Legjobb évét 2008-ban futotta, amikor is kis híján világbajnoki címet ünnepelhetett volna, 2. lett.
A tavalyi év csaknem tragikusra sikeredett a Forma-1-ben, amikor Massa a Magyar Nagydíjon súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Felipe ezt követően nem állt rajthoz a szezonban, de teljesen felépült és idén minden különösebb probléma nélkül rója a köröket.
Az elmúlt hónapokban rengeteg cikk jelent meg arról, hogy az év végén el kell hagynia az olaszokat, és a helyére Mark Webber vagy Robert Kubica érkezik. Időközben Webber hosszabbított a Red Bull csapattal, és most hasonlóan tett Massa is, aki 2012-ig a Scuderia alkalmazásban állhat, mint Fernando Alonso csapattársa.
Felipe eddig a Ferrarival összesen 11 versenyt nyert, 30-szor állt a dobogón.
Felipe Massa
„Nagyon örülök, hogy megadatott nekem a lehetőség, hogy még két évet a Ferrarinál versenyezhessek. Eddig az egész Forma-1-es karrierem során olyan csak autókkal versenyeztem, aminek az erőforrását Maranelloban készítették.”
„Büszke vagyok arra, hogy folytathatom a munkát annál a csapatnál, ami második családomnak tartok.”
Stefano Domenicali
„Felipe már lassan egy évtizede a Ferrarihoz tartozik, versenyzőként és emberként is itt nőtt fel. Voltak nehéz pillanatai és boldog időszakai.”
„Szerettünk volna megmutatni, hogy a jövőt nézve stabilak vagyunk, hiszünk a mostani párosunk erejében, Mindketten tehetségesek, gyorsak, megvannak a kellő képességeik ahhoz, hogy a csapat érdekeiért küzdjenek.”