A McLaren-Mercedes brit pilótája a Johnny Walker-nek adott interjújában elmondta, büszke arra, hogy első évében elverte a kétszeres spanyol világbajnokot.
Hamilton továbbra is büszke, és rendkívül határozott.
Lewis Hamilton 2007-ben a McLaren-Mercedes színeiben debütált a Forma-1-ben. Első évében egy olyan csapattársat kapott maga mellé, aki finoman szólva is tapasztalt volt, nem mellesleg kétszeres világbajnok.
Még talán Fernando Alonso is meglepődött azon, hogy Lewis milyen sebességet diktált, és rögtön felvette a ritmust .
Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, rengeteget vitáztak a háttérben, amit a McLaren nem igazán tudott a helyén kezelni.
Végül mindketten elvesztették a világbajnoki címet, Kimi Räikkönen lett a befutó a Ferrarival, aki épp a woking-iakat hagyta el 2006 év végén az olaszok kedvéért.
Lewis felemás érzésekkel emlékezik vissza első szezonjára.
Lewis Hamilton
Az első Formula-1-es szezonomat egy világbajnok, egy kétszeres világbajnok mellett töltöttem, akit helyre is raktam. Megvertem őt.
Korábban senki nem tudta ezt megcsinálni, senki sem győzött le olyan világbajnokot, aki a Forma-1-ben tapasztalatai révén, és mentálisan is rendkívül erős volt.