Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Kína, Shanghai 2010-04-18  (Megtekintve 40802 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. április 18, 12:30
Válasz #40

F1Andris

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Massa helyében inkább azon gondolkoznék hogy hol kapok 0.5-1.0 másodpercet körönként Alonso-tól.

Amúgy volt akció gazdagon!

Nekem a Man of the Race egyértelműen Hamilton, még ha voltak is necces dolgai!

Scumacher meg lassan már az égő kategóriában...

Jöjjenek már a Schumacher fanok és magyarázzák meg nekem ezt a dolgot! Amikor az élen autózott akkor egy kicsit többen mellette álltatok...
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 18, 12:36 írta F1Andris »

2010. április 18, 12:18
Válasz #39

Paterson

• #8 Fernando Alonso
  • *
  • Újonc
    • Profil megtekintése
Alonzó megint megmutatta, miért hívják csalonzónak. Massátszabáyltalanul előzte a boszbejáratnál, amiért semmilyen büntetést nem kapott, míg Hamilton ugyanazért lehet, hogy büntetik.
Nem volt barátom ebben semmi szabálytalan, elbambult a brazilod. Hamilton esetével össze sem vethető ez a kettő.

2010. április 18, 12:08
Válasz #38

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Meglepődtem Alonso rajtján, mert ilyen még nem volt nála, de azt gondolom, hogy mindenki hibázhat, szerintem ő se akart kiugrani, remélem nem lesz több ilyen.

Azt még megemlíteném, hogy amikor Massa elé bejött az szerintem nem volt szabálytalan. Inkább hülyeség volt, hogy egyszerre hívták ki őket, de ha ott Alonso nem előzi meg, akkor most nem lenne ez a 4. hely.

Eseménydús futam volt, nem számítottam erre.

Örülök a Renault sikerének. :)

2010. április 18, 12:06
Válasz #37

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Alonzó megint megmutatta, miért hívják csalonzónak. Massát szabáyltalanul előzte a bokszbejáratnál, amiért semmilyen büntetést nem kapott, míg Hamilton ugyanazért lehet, hogy büntetik.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 18, 12:48 írta Replica »

2010. április 18, 11:34
Válasz #36

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Hát..hol is kezdjem?
Talán nagyon sok szempontból egyet értek Adammal! Izgalmakkal teli futam volt, de egy nagy ratyiság az egész! Pontosan az FIA szégyene h úgy mondjam!

Hamiltonnak kapcsiból 3-szor adtam volna áthajtásost a futam alatt! Ellentétben velem, voltak többen, akik a fekete zászlót követelték a bíráktól! Ez a pofátlanság netovábja volt, és minden ami a sportszerűség határán túlmegy! Eszméletlenül fel vok háborodva!És akkor még a riportnál nem tudja miről beszélnek? Hát most én is leb@sztam volna neki nem egyet, ahogy Barri ecsetelte! ennyit róla, mert nagyon pipa vok, és ez még a cenzúrázott változat!

Buttonnak Grat, és sokunk meglepetésére akik alárendeltnek gondoltuk Hamiltonnal szemben, ez nagy meglepetés! És még örülök is! Kérdezem ÉN? Hova tünt a McLaren eső kanyar szabálya?  ??? Utolsó körbe kell rászólni Hamre? Ez nálam mindent elárult! Mondjuk amit eddíg is sejtettem, de fő h Button nem KOVA!

A Red Bull is szánalmas volt ma!Vettel elcseszett rajtjától a boxos bénázásig, kihívják őket csont egyszerre? És vizsgálják a Hamiltonos esetnél? Hát dettó amit Adam mond!
Kicsit rátartott Hamre, és már ez kérdés? Hát akkorehhez képest Hanek tényleg járna a zászló!Botrányos egyszóval! De Vettel hozta azért az értékes pontokat!

Ferrari! Na ezek meg 2szer is behívják őket egyszerre, na mondom jóóóóóóóóóóvan!Gratulálok! Alo rajtját megmondom őszintén, én nem figyeltem, fel sem tűnt! De megbüntették, így igazságosnak tartottam a végén! Még így is szép a 4 helye!
Viszont a "minden rendben van közöttünk című dolog" itt asszem végetért!

A két Renault amit művelt, az fantasic!  :clap1: ők az egyedüliek ma akik öszine tapsot érdemelnek! Nameg egy kicsit Schumi, aki megmutatta Hamnek, h merre van arcal előre!

2010. április 18, 11:17
Válasz #35

Ivancia

• F1 Challenge Fan
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • KC23!
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Ferrari
  • Kedvenc pilótád: Karun Chandhok
?Minden tiszteletem Chandhok-é, egy kedves srác. Látok annyit benne, ami elég egy világbajnoki címhez? Nos, ezt majd az idő eldönti. Ennek a történetnek még jó vége is lehet, de egyelőre nem tud autóhoz jutni.?
Eddie Jordan

2010. április 18, 11:10
Válasz #34

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
FIA: igen-igen, megcsináltátok! Hogy száradna le a fejetek a kezetekkel együtt...

Ez mi volt????? Tavaly vagy tavaly előtt, amikor Valenciába Alonso a szabadedzésen nem a fehér vonalon belül ment be a boxba, hanem levágta, akkor figyelmeztetést kapott. Hamilton 2-szer is a fehér vonalon kívül hajtott be, Vettelnek el se kellett volna vennie a gázt ott, mert ő volt jó helyen, utána meg még kétszer rá is fékezett Hamilton...

Ami meg kifele volt utána köztük a boxba, meg no comment. Hamilton ott már réges-régen meg volt verve, el kellett volna vennie a gázt, s elfogadni, hogy lassabban dolgoztak a boxba. Vettel próbálja vele érzékeltetni vele, hogy "haver, vedd el a gázt, mert ez így nem szabályos" (hozzáteszem, ha ezért Vettel büntetést kap, röhejessé teszi magát az FIA, vonalon belül mozgott, amit tudomásom szerint még szabad), majd Hamilton elkezd integetni neki...

Button meg amit csinált az SC után, lazán megérne az is egy büntetést, kanyar előtt 80 méterre állóra befékezni úgy, hogy 17 kocsi jön mögötte. Grat, ezt ügyesen elnézte Hamiltontól az évek alatt.

Ami meg utána történt megint... Azért is lehetne egy büntetést adni, hogy Hamilton megelőzte + leszorította Webbo-t. Egy dolog, hogy a Red Bull ma ennyit tudott, de akkor sem így kéne a másikat megelőzni, főleg nem úgy, hogy az még szabálytalan előzés is (mivel ugye célvonalig nem lehet előzni SC után).

Konkrétan most az egész McLaren-t szépen meg lehetne tenni - de mivel brit csapat, 200%, hogy nem fogják.

Vettel jól benézte a rajtot, a Red Bull bénázott, Alonso ha nem követi el azt az öreg hibát rajtnál, akkor most nyerhetett volna. őszintén nem is értettem, hogy jöhetett el ilyen jól, kissé meg is lepődtem az elején. :) Viszont ami Alonso-val kapcsolatban ami nem tetszett, az a Hamiltonhoz hasonló boxmanőveres valami volt.

Kubicának, Petrovnak örültem, szerencsére Vettel is kihozta ebből a futamból a maximumot, annyira meg még nincs lemaradva.

Button ezt megint bemákolta, azt hiszem, köze nem volt a többiekhez, azzal nyerte meg, hogy kint maradt slicken, meg mögötte ott volt az a 2-3 ember, aki Hamiltonékat fel tudta tartani annyira, hogy őt már ne érjék utol.

Jah, igen, az F-csatornával adtak a sz*rnak egy jó nagy pofont, megint ugyanott tartunk, mintha KERS-t használna a Ferrari és a McLaren. Ennek így megint semmi értelme, megöli a sportot. Ez nagyon jól látszott akkor, amikor Vettel ment Hamilton mögött. Hiába volt szélárnyékba, kb. csak annyival tudott közelebb kerülni hozzá, amennyivel hamarabb gyorsított ki. Ez megint egy halálunalmas szezon lesz így, ha nem fog eső esni...

Ez komolyan mondom, a vicc kategóriájába tartozott ez a futam...
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 18, 11:15 írta Adam Jonas »

2010. április 18, 11:01
Válasz #33

Ivancia

• F1 Challenge Fan
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • KC23!
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Ferrari
  • Kedvenc pilótád: Karun Chandhok
Végeredmény

Hely Versenyző     Csapat                     Idő
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1:44:42.163
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     1.530
 3.  Rosberg       Mercedes                   +     9.484
 4.  Alonso        Ferrari                    +    11.869
 5.  Kubica        Renault                    +    22.213
 6.  Vettel        Red Bull-Renault           +    33.310
 7.  Petrov        Renault                    +    47.600
 8.  Webber        Red Bull-Renault           +    52.172
 9.  Massa         Ferrari                    +    57.796
10.  Schumacher    Mercedes                   +  1:01.749
11.  Sutil         Force India-Mercedes       +  1:02.874
12.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:03.665
13.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +  1:11.416
14.  Kovalainen    Lotus-Cosworth             +     1 kör
15.  Hulkenberg    Williams-Cosworth          +     1 kör
16.  Senna         HRT-Cosworth               +     2 kör
17.  Chandhok      HRT-Cosworth               +     4 kör

Leggyorsabb kör: Hamilton, 1:42.061

Nem ért célbaVersenyző     Csapat                       Kör
Trulli        Lotus-Cosworth               27
Di Grassi     Virgin-Cosworth              9
De la Rosa    Sauber-Ferrari               8
Buemi         Toro Rosso-Ferrari           1
Kobayashi     Sauber-Ferrari               1
Liuzzi        Force India-Mercedes         1
Glock         Virgin-Cosworth              1

Négy futam után a világbajnokság állása:                Versenyző                   Csapat             
 1.  Button        60        1.  McLaren-Mercedes          109
 2.  Rosberg       50        2.  Ferrari                    90
 3.  Alonso        49        3.  Red Bull-Renault           73
 4.  Hamilton      49        4.  Mercedes                   60
 5.  Vettel        45        5.  Renault                    46
 6.  Massa         41        6.  Force India-Mercedes       18
 7.  Kubica        40        7.  Williams-Cosworth           6
 8.  Webber        28        8.  Toro Rosso-Ferrari          2
 9.  Sutil         10       
10.  Schumacher    10       
11.  Liuzzi         8       
12.  Petrov         6       
13.  Barrichello    5       
14.  Alguersuari    2       
15.  Hulkenberg     1       
?Minden tiszteletem Chandhok-é, egy kedves srác. Látok annyit benne, ami elég egy világbajnoki címhez? Nos, ezt majd az idő eldönti. Ennek a történetnek még jó vége is lehet, de egyelőre nem tud autóhoz jutni.?
Eddie Jordan

2010. április 17, 13:51
Válasz #32

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Láttátok Hamilton utolsó gyorskörét, amikor Q3-ba a második vagy harmadik kanyarba megcsúszott? Lehet, hogy egyszerű megcsúszás volt, de kicsit bennem van Newey-nak az a mondata, amit az F-csatornával kapcsolatban mondott, hogy hirtelen irányváltoztatásnál instabillá válhat az autó.

Nem lepődnék meg, ha holnap a pálya valamelyik részén elszállna egy F-csatornás autó.
: 2010. április 17. - 13:43:57
Ajjaj, ez nem a Buemi család hétvégéje lesz, az biztos....

Tegnap Bueminak széttört ugye az első felfüggesztése, ma meg uncsitesója, Natacha Gachang eltörte a lábát az FIA GT első fordulójának időmérőjén - remélem nem a motorsport egyik fekete hétvégéje lesz.

2010. április 17, 12:46
Válasz #31

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Mostanság nem annyira izgalmasak az időmérők.

Ha esik, akkor esetleg Alonso meg is nyerheti és izgalmas verseny lehet belőle.

Amúgy azt gondoltam, hogy Hamilton pole lesz, de tévedtem.
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 17, 12:50 írta Cole »

2010. április 17, 11:55
Válasz #30

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Szép volt Vettel-től! :yes:

Amúgy engem egy kicsit meglep Webber idei jó szereplése. Azt hittem ennél több van kettejük között.

Hamilton szerintem betlizett, sokkal jobb esélyekkel indult, ráadásul Dzsenszon is adott neki gazdagon, pedig lassab volt Lewis-nál a hétvégén.

Igen jól ment már 2 hete is Webber!Érdemes megdícsérni...
De a pillantása ehhez hasonló volt, az eredmények láttán :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZGzr2YrHrCA&feature=related :D

2010. április 17, 11:16
Válasz #29

Paterson

• #8 Fernando Alonso
  • *
  • Újonc
    • Profil megtekintése
Azért vezetéstechnikailag elég nagy kihívás ez a pálya, de a hangulat tényleg nem túl jó, bár szerintem jobb mint Bahrein volt.

Az európai pályák a legjobbak, főleg amihez nem nagyon nyúltak hozzá. Szerintem nagy bukás ez a vigyük el keletre az F1-et dolog...
"Belülről" biztosan más, ezt adom, viszont én úgy gondolom, hogy kb. ugyanolyan sz*r a hangulat mind a kettőn...
Egy-két alkesz brit az, aki feldobja ezt, az egészet... :)

Az utolsó gondolatoddal is egyet értek, ehhez még hozzá jött a válság, a nagy keleti autógyártók kivonulása az F1-ből, szóval, úgy kaka most ez-az egész, ahogy van sajnos... Alig várom már, hogy Európában legyen a mezőny.

2010. április 17, 11:12
Válasz #28

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Azért vezetéstechnikailag elég nagy kihívás ez a pálya, de a hangulat tényleg nem túl jó, bár szerintem jobb mint Bahrein volt.

Az európai pályák a legjobbak, főleg amihez nem nagyon nyúltak hozzá. Szerintem nagy bukás ez a vigyük el keletre az F1-et dolog...

2010. április 17, 11:08
Válasz #27

Paterson

• #8 Fernando Alonso
  • *
  • Újonc
    • Profil megtekintése
Ezen a pályán nincs meg az embernek az F1 érzése, az üres lelátók, a kicsit hűvös idő... Inkább hasonlít egy szezon előtti tesztre, mintsem egy hivatalos F1 futamra...

A másik, hogy teljesen jellegtelen ez a kínai pálya, semmi olyan kanyar, sikán, ami feldobná kicsit, szerintem nyugodtan kikerülhetne a versenynaptárból... Azért, mert van egy "híd" a pálya felett, talán még nem jogosítja fel arra, hogy ott legyen a versenynaptárban...

Amúgy Alonso teljesítménye volt még az, ami megsüvegelendő Vettelé mellett. Szerintem.

2010. április 17, 10:55
Válasz #26

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Shanghai pillanatképek:

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu