FIA: igen-igen, megcsináltátok! Hogy száradna le a fejetek a kezetekkel együtt...
Ez mi volt?

? Tavaly vagy tavaly előtt, amikor Valenciába Alonso a szabadedzésen nem a fehér vonalon belül ment be a boxba, hanem levágta, akkor figyelmeztetést kapott. Hamilton 2-szer is a fehér vonalon kívül hajtott be, Vettelnek el se kellett volna vennie a gázt ott, mert ő volt jó helyen, utána meg még kétszer rá is fékezett Hamilton...
Ami meg kifele volt utána köztük a boxba, meg no comment. Hamilton ott már réges-régen meg volt verve, el kellett volna vennie a gázt, s elfogadni, hogy lassabban dolgoztak a boxba. Vettel próbálja vele érzékeltetni vele, hogy "haver, vedd el a gázt, mert ez így nem szabályos" (hozzáteszem, ha ezért Vettel büntetést kap, röhejessé teszi magát az FIA, vonalon belül mozgott, amit tudomásom szerint még szabad), majd Hamilton elkezd integetni neki...
Button meg amit csinált az SC után, lazán megérne az is egy büntetést, kanyar előtt 80 méterre állóra befékezni úgy, hogy 17 kocsi jön mögötte. Grat, ezt ügyesen elnézte Hamiltontól az évek alatt.
Ami meg utána történt megint... Azért is lehetne egy büntetést adni, hogy Hamilton megelőzte + leszorította Webbo-t. Egy dolog, hogy a Red Bull ma ennyit tudott, de akkor sem így kéne a másikat megelőzni, főleg nem úgy, hogy az még szabálytalan előzés is (mivel ugye célvonalig nem lehet előzni SC után).
Konkrétan most az egész McLaren-t szépen meg lehetne tenni - de mivel brit csapat, 200%, hogy nem fogják.
Vettel jól benézte a rajtot, a Red Bull bénázott, Alonso ha nem követi el azt az öreg hibát rajtnál, akkor most nyerhetett volna. őszintén nem is értettem, hogy jöhetett el ilyen jól, kissé meg is lepődtem az elején.

Viszont ami Alonso-val kapcsolatban ami nem tetszett, az a Hamiltonhoz hasonló boxmanőveres valami volt.
Kubicának, Petrovnak örültem, szerencsére Vettel is kihozta ebből a futamból a maximumot, annyira meg még nincs lemaradva.
Button ezt megint bemákolta, azt hiszem, köze nem volt a többiekhez, azzal nyerte meg, hogy kint maradt slicken, meg mögötte ott volt az a 2-3 ember, aki Hamiltonékat fel tudta tartani annyira, hogy őt már ne érjék utol.
Jah, igen, az F-csatornával adtak a sz*rnak egy jó nagy pofont, megint ugyanott tartunk, mintha KERS-t használna a Ferrari és a McLaren. Ennek így megint semmi értelme, megöli a sportot. Ez nagyon jól látszott akkor, amikor Vettel ment Hamilton mögött. Hiába volt szélárnyékba, kb. csak annyival tudott közelebb kerülni hozzá, amennyivel hamarabb gyorsított ki. Ez megint egy halálunalmas szezon lesz így, ha nem fog eső esni...
Ez komolyan mondom, a vicc kategóriájába tartozott ez a futam...