Olvastam Dávid Sándor könyvét a 2008-as évet. Az elején nem tetszett ahogyan írt főleg hogy Kimit fikázta sokszor, de amikor kiolvastam, akkor egyetérttem ahogyan ő látta a dolgokat, szóval igaza volt sok mindenben csak mi rajongók túl elvakultak vagyunk a kedvencünkkel, és nem látjuk vagy nem akarjuk látni a mögöttes dolgokat, meg az igazságot. Például megemlítette amikor Kimi fellökött egy fotóst, én is elítéltem ezért, de ott volt a de szócska hogy hát a fotós is hibás volt, meg hát verseny előtt sík ideg mindenki, meg bla bla bla, szóval védtem. De Dávid Sándornak igaza van hogy Kimivel nagy gond lehetett, és valakinek el kellett volna beszélgetnie vele, vagy segíteni a próblémán, mert Hát KIMi Raikkonen-ről van szó, akinek a beceneve ICEMAN akinek az idegei rendben vannak és a pulzusát alig leht tapintani. Szóval akkor döbbentem rá, hogy Úristen hát ilyet a Kimi nem csinált volna ha rendben lenne fejben, szóval tavaly tényleg nem volt önmaga, hogy ennyire elboruljon az agya. És ez csak most esett le. Meg itt voltak a büntetések, azok a bizonyos büntik. És el kell hogy mondjam, hogy Hami nem érdemelte meg azokat a büntiket, de ahogy visszagondolok a többi pilóta sem. Például a Kimi Sutil és a Hami Kimi esett, mikor egymásba mentek, és ott Hamit büntették, Kmit meg nem. És anno hát védtem Kmit hogy hát az teljesen más esett meg mit tudom én mi, de nem úgyan az. És a kanadai esett egyetlen egy bünöse az a rohadt piros lámpa, vagyis aki pirosra váltotta, meg az a szabály. És ezt is már belátom. Mert ez így van. Meg amikor levágta a pályát Hami és nem engedte Kimit visszaelőzni, na az is egy vicc, itt tényleg Hami ellen voltak rendesen (Ezt azért tudtam nem csak most jöttem rá). Szóval nem hagyták versenyezni a versenyzőket, mert úgye azok a hülye szabályok, meg mindenért büntetnek.
Ezt azért mondtam el neketek, mert így tartom fairnek, mert én is Hamit hibáztatam, meg jógosnak tartottam a büntiket, mert az indulat beszélt belölem, hogy a kedvencemnek keresztbe rakott, és nem gondoltam át a mögöttes dolgokat ami nem is volt olyan mögöttes, mert látni lehetett, csak a rajongók nem látnak hanem néznek és védik a kedvencüket, de én átgondoltam és ahogyan Dávid Sándor elmesélte ő hogyan látta dolgokat teljesen egyetértek vele, mert jól látta. (Azért Hami sem volt szent, és most tudom jönnek a bezzeg mi ezt mondtuk, oké de ez minden rajongóra igaz mindenki kicsit elfogult) Itt a Fia rendesen besegített hogy élvezetes szezont zárjanak, és sajnos ebben az évben is látni fogunk pár igazságtalan büntetéseket, mert hát izgalamsabbá kell tenni az f1-et, ne csak a pilóták és a csapatokon múljon a vb sorsa, hát az milyen unalmas lenne.

És tudom ez szemét dolog de én úgy gondolom Berne keze is benne van ebben a büntetések kiszabásában. Mert hát itt nem számít az ember, hanem minnnél izgalamasabb showt leadni, hogy minnél több lé follyon be. Ez az f1 már csak egy show biznisz Bernie-nek, és ez szomorú.

Ajánlom a könyvet mindenkinek, mert érdekes, amúgy nem vettem volna meg, csak ajándékba kaptam. De milyen hasznos ajándéknak bizonyult, lehet hogy majd már megveszem jövőre a 2009-est.