Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Kimi Räikkönen  (Megtekintve 367192 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. április 17, 18:58
Válasz #760

Marti

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Kimi a 17. szakasz végén a 6. helyen áll!!!! Tökre örülök neki, nagyon ügyes!  :1:

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2010. április 17, 12:01
Válasz #759

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Hát valószínű, hogy fel fogom hívni :D
: 2010. április 08. - 13:11:40
Räikkönen: Nem untam meg az F1-et, de kellett a váltás

Mint ismert, a 2007-es év Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen idén a rali-világbajnokság mezőnyében teszi próbára tudását, ahol az elmúlt hétvégén, harmadik versenyén az első pontjait is megszerezte. A rali gyerekkori álma volt, ezért most nagyon szerencsésnek és boldognak érzi magát, de azért az F1-es évekre is szívesen gondol vissza, és mint mondja, a jövő még sok mindent hozhat.

"Így visszatekintve azt hiszem, hogy eléggé meglepődtem volna, ha a szezon előtt valaki azt mondja nekem, hogy Jordániában szerzem majd meg első pontjaimat a világbajnokságon. Az összes rali közül, amin eddig elindultam, ez volt a legnehezebb, de a végén mégis ott találtam magam négy ponttal a zsebemben, a nyolcadik helyen"- kezdi Räikkönen a wrc.com-on vezetett blogjának legfrissebb, a hétvégi Jordán-rali után írt bejegyzésében.

"Úgy tűnik, hogy a rali is egyike azon sportoknak, amelyekben minél többet tanul az ember, annál kevesebbet tud. Ez alatt azt értem, hogy amint azt gondolod, hogy egy problémát orvosoltál, rádöbbensz, hogy milyen messze vagy még az igazi megoldástól"- engedett bepillantást új sportága nehézségeibe a finn.

"De tulajdonképpen ez pontosan az, amilyennek ezt az egészet elképzeltem. Egy pillanatig sem vártam azt, hogy majd idejövök, és egyből az élmezőnyben leszek, ahogy Sebastian Loebtől sem várnám el, hogy egyből az élen harcoljon a Forma-1-ben. A legtöbb versenyző természetéből adódóan türelmetlen - mi mindent egyből akarunk, itt és most. De amikor valamit az alapokról kezdesz, jobb, ha kicsit visszafogod ezt a lüktetést az ereidben"- utalt rá burkoltan Räikkönen, hogy talán azért is ért célba pontszerző helyen a Jordán-ralin, mert belátta, hogy egyelőre még nem képes a legjobbakkal versenyre kelni, ezért inkább a saját tempójában teljesítette a szakaszokat.

"Az igazság az, hogy élvezem, hogy mindent újra az alapokról kell megtanulnom, pont úgy, mint anno, amikor a Forma-1-be érkeztem. Nem arról van szó, hogy a Forma-1-et meguntam volna, de ha az ember nagyon régóta csinál valamit, az egy idő után rutinszerűvé válik számára, és a rali egy nagy mértékű változást hozott az életembe, egy olyan időszakban, amikor szükségem volt erre"- mondta a finn klasszis, akinek szavai mögött rejtve bár, de az is ott lappang, hogy egy nap talán épp a Forma-1 jelent majd hasonló változatosságot és frissességet az életében, és visszatér a sportágba.

"Ami a jövőt illeti, nos, ki tudja? Még csak nem is gondolkodok ezen. Az év egy bizonyos szakaszában, talán amikor a szezon feléhez érünk, kénytelen leszek elgondolkozni arról, hogy hogyan tovább, de addig semmi értelme nem lenne ezen aggódni. Úgyhogy legyen elég csak annyit mondanom, hogy pillanatnyilag nagyon boldog vagyok azzal, amit csinálok."

"A rali mindig is egy álom volt számomra, egészen gyerekkorom óta, és most eljött számomra a lehetőség, hogy megéljem az álmomat. Hány ember mondhatja el ezt magáról? A motorsportban annyi nyomás nehezedik az ember vállára, és annyira a reklámról szól minden, hogy könnyű elfelejteni, miért is kezdtük el annak idején ezt az egészet - mert a világon nincs ennél jobb móka. Ez az év számomra csakis erről szól"- mondta a szemlátomást kivirult és magához képest csaknem a boldogságtól szárnyaló Räikkönen.
: 2010. április 08. - 14:07:09
WRC: Räikkönen kezd belendúlni

Ma délután a hivatalos rajtceremóniával kezdetét veszi a rali-világbajnokság negyedik futama, a Török-rali. A résztvevők ma délelőtt részt vettek a shakedown-on, a versenyt megelőző közös teszten, ahol még van lehetőségük a verseny előtt véglegesre hangolni a technikát.

A szervezők a rali központjaként is üzemelő pendiki szervizparktól 28 kilométerre jelöltek ki egy 4,75 kilométeres szakaszt a próbához. A leggyorsabb az utóbbi két versenyt megnyerő és az összetettben is élen álló Sebastien Loeb (Citroën) volt. A címvédő 2004-ben és 2005-ben nyert már itt, de az utóbbi években a Ford pilótái voltak a sikeresebbek

Loeb mögött csapattársa, Dani Sordo volt a második, míg a Ford első számú versenyzője Mikko Hirvonen a harmadik. Mögötte a Solberg fivérek szerepelnek a listán.

"Nagy kihívás, nehéz verseny vár ránk" - mondta Petter Solberg. "A szakaszok gyorsak, de a kövek miatt igen nehezek. Azt gyanítom, fogunk néhány defektet látni, főként a szombati szakaszokon."

Kimi Räikkönen ezúttal egészen jól kezdett, hetedik idejével több nála jóval tapasztaltabb pilótát is maga mögé utasított. "A pályák szélesek és gyorsak, ami kedvezhet Kiminek" - mondta Kaj Lindström, a pilóta navigátora. "Az egyetlen gond az eső lehet, persze ez mindenkinek azonos, ha esik, akkor nagyon csúszóssá válnak a pályák, ami nem lesz túl szép."

A 2007-es Forma-1-világbajnok az előző versenyen Jordániában szerezte meg első pontjait, amelyek számát tovább növelheti Törökországban, ha a legjobb tíz között végez.

A shakedown idők:

S. Loeb, Citroën 2.30,8
D. Sordo, Citroën 2.31,1
M. Hirvonen, Ford 2.31,7
H. Solberg, Ford 2.32,2
P. Solberg, Citroën 2.32,5
S. Ogier, Citroën 2.32,5
K. Räikkönen, Citroën 2.33,1
J-M. Latvala, Ford 2.33,1
F. Villagra, Ford 2.33,7
M. Wilson, Ford 2.35,2

A Török-rali első versenynapjának programja (2010. 04. 16.)
Start        Pendik                                                       08.00

SS1         Darlik 1                                 15,66 km      09.03                    
SS2         Karabeyli 1                             8,23 km      09.46
SS3         Bozgoca 1                             13,52 km      10.14
SS4         Halli 1                                     9,60 km      10.57

Serv A    Pendik (30 perc)                                       12.27

SS5         Darlik 2                                 15,66 km      14.00                    
SS6         Karabeyli 2                             8,23 km      14.43
SS7         Bozgoca 2                             13,52 km      15.11
SS8         Halli 2                                     9,60 km      15.54
SS9         SSS Istanbul                           2,20 km      19.57

Serv B    Pendik (45 perc)                                       21.30
Finish     Pendik                                                       22.20

Total                                                     98,42 km  

: 2010. április 15. - 15:42:50

Török Rally - 1. szakasz
1. szakasz - Darlik 1 - 15.66 km
1   Petter SOLBERG   9:30.4   0.0
2   Jari Matti LATVALA   9:30.5   +0.1
3   Sebastien LOEB   9:30.9   +0.5
4   Dani SORDO   9:31.1   +0.7
5   Mikko HIRVONEN   9:31.9   +1.5
6   Sebastien OGIER   9:32.6   +2.2
7   Federico VILLAGRA   9:43.1   +12.7
8   Matthew WILSON   9:46.5   +16.1
9   Kimi RAIKKONEN   9:47.5   +17.1
10   Ott TANAK   10:09.1   +38.7

2 Szakasz, Karabeyli 1 (8,23 km):
1   3   Mikko HIRVONEN   4:43.1   0.0
2   7   Sebastien OGIER   4:46.0   +2.9
3   2   Dani SORDO   4:46.6   +3.5
4   4   Jari Matti LATVALA   4:47.0   +3.9
5   1   Sebastien LOEB   4:48.0   +4.9
6   9   Federico VILLAGRA   4:50.3   +7.2
7   11   Petter SOLBERG   4:53.5   +10.4
8   5   Matthew WILSON   4:56.1   +13.0
9   8   Kimi RAIKKONEN   5:00.4   +17.3
10   40   Ott TANAK

3. szakasz
8   8   Kimi RAIKKONEN   8:29.0   +17.8

4. szakasz
8   8   Kimi RAIKKONEN   4:56.9   +11.9

Összetett:
1   7   Sebastien OGIER   27:15.2   0.0
2   2   Dani SORDO   27:17.3   +2.1
3   3   Mikko HIRVONEN   27:18.2   +3.0
4   11   Petter SOLBERG   27:22.6   +7.4
5   1   Sebastien LOEB   27:23.0   +7.8
6   4   Jari Matti LATVALA   27:27.8   +12.6
7   9   Federico VILLAGRA   27:55.6   +40.4
8   5   Matthew WILSON   28:06.9   +51.7
9   8   Kimi RAIKKONEN   28:13.8   +58.6
10   40   Ott TANAK   29:25.7   +2:10.5
: 2010. április 16. - 11:54:05

:D

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=i1N8zY2BnFg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=i1N8zY2BnFg</a>
Ha így halad, sosem fog visszatérni, de talán nem is baj :)

: 2010. április 16. - 18:18:24
A 12. szakasz után Kimi a 6.-ik  :1: Ez gyönyőrű volna :)

Volt szakasz ahol Hirvonentől  és Sordotól is jobbat ment , asszem a 9.iken!  :clap1:

Szép hétvége lenne, ha így maradna :)

2010. április 08, 11:50
Válasz #758

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Hívd fel a Mecsek ralli szervezőit, ők is igazolhatják. A hivatalos bejelntés később lesz, egylőre ez még titok, ami idő előtt kiszivárgott. A Zengőék készítik fel Kimi Ladáját.

2010. április 08, 11:10
Válasz #757

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Persze, lehet h egyre több oldal veszi át a hülyeséget! :)
Valószínű azért lehet, mert a cikk "kitalálói", nem közölték h csak "vicc" volt! Vagy mit tudom, én! Nem is ÉRDEKEL!

Még egyetlen HIVATALOS oldalon sem látom HIVATALOSAN bejelentve!
Szóval éntőlem 100 kisebb oldal is találgathat!

"Ha" be is következne, azt időben tudni fogom! Hála Istennek nem szenvedek infóhiányból Kimi téren! :)

2010. április 07, 23:54
Válasz #756

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
http://budapestgokart.blog.hu/2010/04/05/kimi_raikkonen_atigazolt_a_lada_vfts_be
Egyre több oldal hozza le, és már a hivatalos kimi fóruon is fent van a hír!

2010. április 07, 15:39
Válasz #755

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kuQUTTm0S5E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kuQUTTm0S5E</a>

Kecske az van szép számmal :D

2010. április 07, 15:13
Válasz #754

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Mondtam már h a Mecsek rally szeptember vége október eleje körül van, és nem júliusban, meg augusztusban!
Ennyi :)
Eredetileg tényleg így volt, de a Hungaroring miatt változtattak rajta, hogy a Forma 1-re érkező finnek megnézhessék a ralit is. A finn rajongói klub kérésére. Bár tőlem azt hisztek, amit akartok, nem én fogok lekésni az autogramról.

2010. április 07, 13:36
Válasz #753

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Mondtam már h a Mecsek rally szeptember vége október eleje körül van, és nem júliusban, meg augusztusban!
Ennyi :)

2010. április 07, 13:18
Válasz #752

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése

Mégsem kamu, benne van az április 2.-i újságban is! Kimi Magyarországra jön ralizni!

2010. április 07, 09:05
Válasz #751

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=UkOn1Q5Mp2o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=UkOn1Q5Mp2o</a>

Itt viszont nagyon ügyeltek a dalválasztásra :D  O0

2010. április 06, 19:38
Válasz #750

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése

Raikkönen bekerült a motorsport történelem könyvébe kiemelkedő teljesítményével, rajta kívül még a 80-as években az argentín Carlos Reutemann tudott a Forma 1-ben és a rali világbajnokságban is pontot szerezni.

Mondjuk nem is nagyon indult más.

2010. április 06, 17:52
Válasz #749

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése

Úgy látszik, hogy itt is elkezdte begyűjteni az elismeréseket.  ;)

Hát én részemről már ott begyűjtötte h kitartóan küzdött, a sorozatos bukások ellenére!
Optimistán vártam a jó szereplését, és nem tagadom, azt gondoltam kell még néhány futam, ahhoz h a várva várt pontszerzés "megszülessen"!
És bár tudom, jönnek majd ennek ellenére is a fröcsögések vele kapcsolatban...ezeket a pontokat már nem veszik el tőlünk :)
Rendkívül büszke vagyok! Nekem már ez is sokat ér! :)

2010. április 06, 16:05
Válasz #748

Chidori

• Forma 3000 versenyző
    • Profil megtekintése
Jean Todt és Raikkönen

A Nemzetközi Automobil szövetség elnöke személyesen látogatott ki a múlt hétvégén zajló WRC futamra, ahol Kimivel is összefutottak.

Az idén WRC-be igazolt finn klasszis a világbajnokság harmadik futamán végre megszerezte első pontjait, sikerült a nyolcadik helyen célba érnie a Jordán futamon. Jean Todt, aki maga is sok évet töltött el a rali berkein belül, ellátogatott a versenyre, ahol szívélyesen paskolta meg a pódiumon a jégember hátát. Todt és Kimi szép közös emlékeket öriznek együtt, hiszen közös erővel sikerült megnyerniük 2007-ben a világbajnokságot a királykategóriában.

Raikkönen bekerült a motorsport történelem könyvébe kiemelkedő teljesítményével, rajta kívül még a 80-as években az argentín Carlos Reutemann tudott a Forma 1-ben és a rali világbajnokságban is pontot szerezni.

Eközben egyre hevesebben zajlanak a találgatások, miszerint az ausztrál Mark Webber helyére ülhet jövőre Kimi.
: 2010. április 06. - 16:05:06

Idézet

Úgy látszik, hogy itt is elkezdte begyűjteni az elismeréseket.  ;)

2010. április 06, 13:53
Válasz #747

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Én is olvastam, valóban érdekes!Gondolom nem elírás...
Hát nem tudom, de Kimi év közben tuti nem jön el a rallyból...nincs az az Isten!Habár lehet h jövőre se!Nem tudom, nyáron kiderül...vagy inkább jövő márciusban :)

2010. április 06, 13:46
Válasz #746

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
A legfrissebb pletykák szerint a Red Bull-Racing és Kimi Räikkönen közös F1-es szerződésének tervezete már az asztalon van.

Állítólag a „bikák” semmiféleképpen nem újítják meg Mark Webber július 31-én lejáró kontraktusát.

Direkt nem rakom be a teljes hírt, de ott van az f1-liven, csak azért érdekes ez, mert Webber-nek július 31-én jár le a szerződése. Ez hogy lehet? általában 1évre szólnak a szerződések, nem az év közepéig. Bár tudjuk,hogy vannak pilóták, akik nem kaptak teljes szezonos szerződést, pl Petrov, de nem hinném, hogy Webbert kirúgnák már a nyár végén.

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek