A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen akkor érzi a legjobban magát, ha az autójában ülhet és a győzelemért harcolhat. Egy Formula-1-es pilótának azonban egyéb kötelezettségei is vannak, mint a PR rendezvények vagy a sajtókommunikáció. A gyakran ismételt és unalmas kérdések ellen sajátos stílusban védekezik a finn versenyző. A Motorsport Magazin internetes, RACEmag kiadványában egy kisebb gyűjteményt állított össze a 2007-es bajnok válaszaiból.
Kimi, mondanál valamit?Kimi Räikkönen: "Igen. Egy, kettő, három."
Milyen a kapcsolatod Peter Sauberrel? Olyan mintha az édesapád, az apósod vagy ... lenne?Kimi Räikkönen: "ő a főnököm."
Van valami különleges szokásod a versenyek előtt, mielőtt felveszed a sisakodat?Kimi Räikkönen: "Igen, megtisztítom, hogy jobban lássak."
Milyen a szingapúri pálya?Kimi Räikkönen: "Valahol szélesebb, valahol szűkebb. Attól függ, hogy melyik szakaszon vagyunk."
Kimi, mit tudsz mondani az ötödik rajthelyről?Kimi Räikkönen: "Azt, hogy az az ötödik hely a rajtrácson."
Mitől olyan különleges a TAGheuer?Kimi Räikkönen: "Rendben van."
Räikkönen válasza arra a kérdésre, hogy mikor érkezett Ausztráliába. "Kedden jöttem, szóval tegnap."
Räikkönen az alábbi kifogással rázta le a finn televíziót csütörtökön Melbourne-ben. "Gyere vissza holnap, ma még szabadságon vagyok."
"A Formula-1 sokkal jobb lenne újságírók nélkül."
"Azért szeretem az autósportokat, mert nem kell olyan korán felkelni."
"Nem érdekel, hogy mások mit mondanak, nem vagyok Michael Schumacher."
Még raktam be pár ilyen poénos beszólásokat:
Kimit Schumiról kérdezték Monaco-ban, a csütörtöki interjún, mire Kimi:
Kimi: "Michael itt van? Én még nem láttam őt...melyik lelátón ül?"
Riporter: "Miért ülne lelátón..?"
Kimi: "Mert akkor integethetnék neki.."
a 2008-as Német országi idömérö után
Kérdés:"Kimi hogy mügödtek a gumik?"
Kimi"Gurultak mind általábaXD"
Kimit meg kérdezték hogy mit sugot neki a sapnyol országi gyözelme után az ország királya
"Azt mondta ,hogy jól vezetek.Kedves királyXD"
Kérdés:"kimi milyen a tökéletes kör?"
Kimi"nagy jó jobb mind a szex XD"
Verseny mérnöke Malajziába az elsö szabad edzésen közölni akart vele valamit erre
Kimi" a kanyar közepén ne szolj hozám"XD
Kérdés:" Kimi beteg vagy vagy ilyen a hangod?"
Kimi"nem ilyen a hangom XD"
Riporter:"Kimi hány éves vagy?"
Kimi:"24"
Riporter:"aszitem 18 XD"
Kimi:"jól tartom magam "XXD
Ez is tipikus Kimi, az első futamgyőzelme után mondta:
"Azért örülök,mert ezentúl már nem tehetik fel nekem azokat a hülye kérdéseket,hogy mikor nyerek már végre egy versenyt"