Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Fuji Japán 2007-09-30  (Megtekintve 18770 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

2009. Július 16, 18:00
Válasz #33

adi11

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Újonc
    • Profil megtekintése
hello!
Ez a fütam Hamiltoné volt jól ment de Kimi is meg Kovalenen is!
Kicsit úncsi volt a széptikár mögöt!
de a vége jó volt Alonso nagyot búkot! :dry:

2007. Október 02, 12:27
Válasz #32

tapaty

• *
  • Forma-1 versenyző
  • Törzstag
  • f?szakács
    • Profil megtekintése
TV nézőként izgi volt a verseny, de nem lettem volna ott sem néző, pláne nem versenyző.
Szegény Seba-t nagyon sajnáltam, tényleg sírt a boxban. Lehet, hogy ő lesz az új kedvencem Rubens nyugdíjba vonulása után? Addigra ő is belejön a versenyzésbe.
Bírom ezeket a keleti futamokat, hogy meglehet nézni őket kétszer egy nap.
Hungarian Rubens Barrichello Fansite
http://www.barrichello.eu

2007. Október 01, 17:06
Válasz #31

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
A 67 KÖRÖS VERSENY VÉGEREDMÉNYE:

1. Lewis Hamilton brit McLaren-Mercedes 2:00:34,579 óra
2. Heikki Kovalainen finn Renault + 8,377
3. Kimi Räikkönen finn Ferrari + 9,478
4. David Coulthard brit Red Bull-Renault + 20,297
5. Giancarlo Fisichella olasz Renault + 38,864
6. Felipe Massa brazil Ferrari + 49,042
7. Robert Kubica lengyel BMW-Sauber + 49,285
8. Andrian Sutil német Spyker-Ferrari + 1:00,129
8. Vitantonio Liuzzi*  olasz Toro Rosso-Ferrari + 55,622 (+ 25 mp)
10. Rubens Barrichello brazil Honda + 1:28,342
11. Jenson Button brit Honda + 1 kör
12. Jamamoto Szakon japán Spyker-Ferrari + 1 kör
13. Jarno Trulli olasz Toyota + 1 kör
14. Nick Heidfeld** német BMW-Sauber + 2 kör
15. Szato Takuma japán Super Aguri-Honda + 1 kör

* Vitantonio Liuzzit utólag 25 mp-es időbüntetéssel sújtották, mert a sárga zászlónál előzött.
** Nick Heidfeld nem fejezte be a versenyt.

2007. Szeptember 30, 20:39
Válasz #30

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Ezen a futamon sok minden történt! A Ferrari a legelején elcseszte, mint kiderült a FIA nem küldött nekik e-mailt időben, ezért választották az intermediate gumit, de akkor is hogy lehetnek ilyen hülyék, hogy nem az extrém esőgumit választják, mikor egész nap esett az eső, és tudni lehetett, hogy nem is fog elállni egyhamar! 18 körön vonatoztak a safty car kocsi mögött, már kezdtem félni, hogy a Ferrari nem szerez egy pontot sem! De aztán elengedték a futamot! Alonso nagyot akart menni, de nem sikerült neki, így széttörte a kocsiját! Meglepődtem, hogy nem volt idegbeteg vagyis nem mutatta a dühét! aztán még integetett a szurkoloknak is ahogyan ment vissza a boxba. Ez a jelenet Schumira emlékeztetett, amikor Suzukába elfüstölt alatta a verda, és méltósággal vette tudomásul, hogy elvesztette a Világbajnokságot! Most Alonso is így tett! Ez meglepő volt tőle! Vettel is nagyot ment, pontot is szerezhetett volna, de sajnos elszúrt. Így Webber is kiesett miatta , Mark lett volna a második vagy lehet, hogy még első?! Olvastam, hogy ételmérgezést kapott, és  a futam közben kénytelen volt könnyíteni magán! Ez most nem tudom, hogy igaz, de sajnálom, hogy ez történt vele, ráadásul még ki is esett! Vettelt is sajnáltam, mert jól ment, és hogy sírt a boxban, szegény! Szerintem ott Hamilton fékezett hirtelen és így webber is, így Vettelnek nem volt annyi reakció ideje, hogy észre vegye. ez is mind Hamilton hibájából történt, mert játszotta az eszét! Én így láttam a dolgot! Így Raikkonen feljött az ötödik helyre, pár kör után DC is leelőzte, aztán Massa kiállt kereket cserélni. Így Kimi harmadik helyre került, és támadta Heikkit. Aztán Gyula már le akart inteni a futamot, mert az ő órája szerint 2 órája megy! Mondom ez valamit elnézet, mert még volt idő hogy befejezzék a futamot! Palik megint oltogatta Gyulát, ő meg csak röhögött! Az durva volt mikor Palik mondta veled biztos nem barkobáznák, mert ez szellemi játék! Ezen is csak röhögött! Ez a Czollner!
Az utolsó körben Kimi majdnem leelőzte Heikkit. Massa és Kubica nagy csatát vivtak a végén, és Massa jött ki belőle győztesen, a hatodik helyen végzett! Hamilton megnyerte a futamot és ezzel a világbajnokságot!  :'(
Kimi már csak az ezüst éremért harcolhat Alonsoval! Hát mind a kettőjüknek eluszott a vb!
A versenyzők előtt leveszem a kalapom, mert ilyen körülmények között versenyezni, hogy szinte nem is látsz semmit! Ez valami hihetetlen, amit műveltek!  :thumbsup:

« Utoljára szerkesztve: 2007. Október 02, 19:06 írta Márti »

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2007. Szeptember 30, 11:06
Válasz #29

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Én nem örülök neki, hogy megnyerte.  :tickedoff:

2007. Szeptember 30, 11:05
Válasz #28

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
A 67 KÖRÖS VERSENY VÉGEREDMÉNYE:

1. Lewis Hamilton brit McLaren-Mercedes 2:00:34,579 óra
2. Heikki Kovalainen finn Renault + 8,377
3. Kimi Räikkönen finn Ferrari + 9,478
4. David Coulthard brit Red Bull-Renault + 20,297
5. Giancarlo Fisichella olasz Renault + 38,864
6. Felipe Massa brazil Ferrari + 49,042
7. Robert Kubica lengyel BMW-Sauber + 49,285
8. Vitantonio Liuzzi olasz Toro Rosso-Ferrari + 55,622
9. Andrian Sutil német Spyker-Ferrari + 1:00,129
10. Rubens Barrichello brazil Honda + 1:28,342
11. Jenson Button brit Honda + 1 kör
12. Jamamoto Szakon japán Spyker-Ferrari + 1 kör
13. Jarno Trulli olasz Toyota + 1 kör
14. Szato Takuma japán Super Aguri-Honda + 1 kör

LEGGYORSABB KÖR:
27. kör Lewis Hamilton brit McLaren-Mercedes 1:28,193

KIESETT A VERSENYBőL:
20. kör Alex Wurz osztrák Williams-Toyota baleset
42. kör Fernando Alonso spanyol McLaren-Mercedes baleset
47. kör Mark Webber ausztrál Red Bull-Renault baleset
47. kör Sebastian Vettel német Spyker-Ferrari baleset
50. kör Nico Rosberg német Williams-Toyota műszaki hiba
55. kör Anthony Davidson brit Super Aguri-Honda 
56. kör Ralf Schumacher német Toyota

2007. Szeptember 30, 09:51
Válasz #27

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Hát ennyi...meg egy bambi.. Nagy valószínűséggel eldőlt, hogy Hamilton lesz a világbajnok. Ez a futam maga volt a katasztrófa. Ki rakta be ezt a pályát a versenynaptárba? :rtfm: A Ferrari már az elején elszúrta az egészet, Alonso falhoz vágta.. Szal ma tényleg Hamilton volt a legjobb. Én nem kedvelem túlságosan de ezt nagyon szépen csinálta. (igaz hogy egy Mcferrari-ban de akkor is vb lesz) ???

2007. Szeptember 29, 20:34
Válasz #26

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Ez a kép mindent elmond!  :2funny:
Ha Kimi világbajnok akar lenni, le kell nyomni a kis gyereket! Először is Alot a rajtnál le kel előzni, és Hamiltont agresszívan támadni! Ahogy mondta Kimi, neki veszteni valója nincs, ezért remélem hozza régi formáját, amikor keményen előzgetett, és állati gyors volt! Ha ez nem sikerül neki, akkor búcsút mondhat a vb címnek! Reméljük az időjárás nem fog neki betenni, hanem inkább segíteni! Vagy legalább szerencsésen jöjjön ki belőle!
Az a durva, hogy még Brazília is kiszámíthatatlan időjárásilag, ezért szerintem ott fog eldőlni a vb cím!

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2007. Szeptember 29, 19:26
Válasz #25

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Hát nem lesz gyenge versenyünk vasárnap. Akár a vb is eldőlhet ezen a versenyen sztem. Kiminek és Alonsonak agresszívan kell támadniuk Hamiltont az első pillanattól kezdve. Hamilton azt mondogatja hogy nyugodt, de ez csak duma gondolom ezzel akarja felhúzni Alonso-t. Kimi és Alonso "le fogják küldeni" a pályáról az tuti. Ez a Hamilton Alonso kép nagyon ott van ;D.

2007. Szeptember 29, 15:33
Válasz #24

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Végeredmény:
1. L. Hamilton brit, McLaren-Mercedes 1:25,368
2. F. Alonso spanyol, McLaren-Mercedes 1:25,438
3. K. Räikkönen finn, Ferrari 1:25,516
4. F. Massa brazil, Ferrari 1:25,765
5. N. Heidfeld német, BMW-Sauber 1:26,505
6. J. Button brit, Honda 1:26,913
7. M. Webber ausztrál, Red Bull-Renault 1:26,914
8. S. Vettel Toro Rosso-Ferrari 1:26,973
9. R. Kubica lengyel, BMW-Sauber 1:27,225
10. G. Fisichella olasz, Renault 1:26,033
11. H. Kovalainen finn, Renault 1:26,232
12. D. Coulthard brit, Red Bull-Renault 1:26,247
13. J. Trulli olasz, Toyota 1:26,253
14. V. Liuzzi Toro Rosso-Ferrari 1:26,948
15. R. Schumacher német, Toyota mért kör nélkül a második szakaszban
16. N. Rosberg német, Williams-Toyota 1:26,728 – büntetés motorcsere miatt
17. R. Barrichello brazil, Honda 1:27,323
18. A. Wurz osztrák, Williams-Toyota 1:27,454
19. A. Davidson brit, Super Aguri-Honda 1:27,564
20. A. Sutil német, Spyker-Ferrari 1:28628
21. T. Szato japán, Super Aguri-Honda 1:28,792
22. Sz. Jamamoto japán, Spyker-Ferrari 1:29,668

2007. Szeptember 29, 15:29
Válasz #23

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Vettel nagyot ment! tök vicces volt, hogy beállt a williems boxba, mert nem látta a nyalókás emberkét, így összezavarodott. Csak néztem, hogy nem rossz helyre állt be? Hát sajnos Hamiltoné a pole! Holnap nagyon izgis lesz a futam, az biztos, hogy esni fog, csak ne legyen valami brutális időjárás! Az senkinek sem jó! Remélem holnap Kimi lezs a nevető harmadik, és megszerzi az első helyet!  :king: :thumbsup:
Gyula hangján érződött, hogy nem örült nagyon Hamilton pole-jának! De amikor Alonso ment gyors kört, akkor kicsattant az örömtől!
Gyula mondta, hogy Faragó beszélt Liuzzival. Tök vicces Liuzzi biztos nagy haverja lehet, ha ilyen pletykákat, infókat elmondott neki! Akkor mégis igaz, hogy Massa a Toyotánál járt, és lehet, hogy Aloka a Ferrarihoz jön? Jaj csak azt ne!

2007. Szeptember 29, 15:05
Válasz #22

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Hamilton az élen az esős időmérő edzésen

A délelőtti szabadedzést követően egy kissé kétségessé vált, hogy az időmérő edzés minden probléma nélkül megtartható lesz. A szervezők kilátásba is helyeztek egy esetleges félbeszakítást, ám a körülmények végül megfelelőek voltak az edzés megtartására. A legmeghatározóbb dolog ilyen esetben, hogy a mentőhelikopter fel tud e szállni. Amennyiben nem, úgy az eseményt mindenképpen el kellett volna halasztani.

Az eső azonban esett, s ennek köszönhetően egy kissé lutrinak tűnt minden. Többen is hibáztak, ám érdekes módon csak néhány esetben történt a szokásostól eltérő eredmény.

Például a Hondánál, ahol Barrichello, aki kaotikus körülmények között szerte első győzelmét, már az első etapban búcsúzott. Ezzel szemben Jenson Button, aki szintén nedves pályán győzedelmeskedett a hetedik helyig hozta fel a versenyautóját. Hozzá hasonló kivételes eredményt ért el Sebastian Vettel, aki egészen a kilencedik helyig fel tudta küzdeni magát, míg csapattársa 15. lett. Csapattársak közti nagy különbségek között érdemes még megemlíteni a Williams csapatot, ahol Rosberg hatodik, míg Wurz csak 18. lett.

Nem volt viszont túl nagy meglepetés az élen álló csapatok között. McLaren-Ferrari első sort hozott az edzés, ám hogy azért itt se legyen papírforma, Lewis Hamilton az utolsó pillanatban megverte csapattársát. Fernando Alonso kivételesen jó esőmenőnek számít, a Forma-1-ben első évét töltő újonc azonban az utolsó pillanatban meg tudta verni őt.

Az edzés legbutább pillanata Ralf Schumacher nevéhez fűződik, aki az első etap végén felöklelte a sikánra forduló Sakon Yamamotót.

A hétvége programja a vasárnap 06:30-kor kezdődő futammal folytatódik.

Forrás: Formula.hu
Elküldve: 2007. Szeptember 29. - 15:04:47
Időjárás előrejelzés a futamra

A szombati időjárás sem volt túl kellemes Fujiban, de vasárnapra a helyzet még rosszabbá válhat.

Szombaton az erős köd, valamint az eső nehezítette a felújított pályán való körözést, mely miatt a délelőtti szabadedzést képtelenség lett volna megtartani. A rövid ideig tartó zöld jelzés alatt csupán három autó teljesített mért kört.

A csapatok egyes meteorológusai szerint az éjszaka folyamán még keményebbé válhatnak az időjárási körülmények.

Bizonyos források szerint erős szél várható, az esős idő esélye pedig nem kevesebb, mint  100%. A BMW-Sauber csapatnak azonban mások az időjárásról szóló információi:

„A holnapi időjárás előrejelzés nem világos," - mondta a csapatfőnök, Mario Theissen. „Esős versenyre, de száraz pályára is fel kell készülnünk."

A Spyker csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne esős versenyt vár, míg kollegája a Toyotánál, Pascal Vasselon elmondása szerint az esős idő esélye nyilvánvalóan nagy.

2007. Szeptember 28, 19:51
Válasz #21

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Ez egy szép gesztus Coulthardtól!

2007. Szeptember 28, 18:13
Válasz #20

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Nagyon szép a sisak!

Szerintem izgis időmérő lesz a holnapi.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2007. Szeptember 28, 18:16 írta Cole »

2007. Szeptember 28, 16:13
Válasz #19

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Ebben a sisakban indul a hétvégén Coulthard Colin Mcrae tiszteletére. Szegény Mc nagyon sajnálom. Nagyon nagy versenyző volt. :(

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek