Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Spa-Francorchamps Belgium 2007-09-16  (Megtekintve 16212 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2007. Szeptember 14, 22:45
Válasz #13

Cole

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum

2007. Szeptember 14, 19:43
Válasz #12

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Ez nagyon ütös!  :rofl: Nagyon tetszik, remélem még találsz ilyeneket, és felrakod! O0

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2007. Szeptember 14, 18:23
Válasz #11

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Ezt most találtam..szerintem nagyon lol, lehet hogy egy kicsit tahó... :blush: :rofl: ;D

Spa - első nap

Fernando Alonso

Áhh, tök jó volt ez a nap. Hamiltonnal is találkoztam, amikor meghúztam pár csavart a kocsiján, épp felegyenesedtem, amikor megjelent és könnyes szemmel mondta - a szájával mondta, de a szeme könnyes volt - hogy most telefonált neki az a kö**ög Ron, a rohadt fogadott apja, hogy kemény ítélet várható.

Pff, hát szarok bele, kit érdekel. kö**ög mekláren, csak az időmet vesztegetem itt, meg minden. Na de nem mondhattam meg ezt neki, az túl egyenes lett volna.

Mondtam, hogy hát bazeg, Hamika, miért mit vártál, miután beköptelek titeket, te zulu. Láttam rajta, hogy meg akar sértődni, de rájött arra, hogy a sértődés jogát már sokkal előbb megvettem, semmint ő versenyautóba tehette a seggét.

Jöttek az újságírók, hogy mi a véleményem, elküldtem őket Flavióhoz, hogy kérdezzék meg tőle mi a véleményem.

Aztán jöttek a hírek a százmilliós büntiről - hihi - meg arról, hogy elvették a mekitől a konstruktőri pontokat. Jót röhögtem. A pontjaim megmaradtak, meg Hamié is, de nem baj, biztos, hogy ki fog esni előlem, mint az a finn lúzer, szóval egyáltalán nem probléma, ha másodpercekkel mögötte taxizok.

Este elég unalmas volt, néztem az Isaurát, de nem kötött le, csak a versenyre tudok gondolni, papíron számolgatom, hogy kik eshetnek ki előlem, meg De la Rosa is telefonált, hogy kapott valami doksikat a Nasa egyik alulfizetett mérnökétől, és most mi legyen. Mondtam neki, hogy amigó, küldjed, kit érdekel, határ a csillagos ég.

2007. Szeptember 14, 17:26
Válasz #10

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Hoppá! Megint feltámadtak a Mclaren-ek.:o  Hát igen az a Mcferrari nem hazudik. :2funny: De azért még nem dőlt el semmi nem tudni hogy ki mennyi benyával körözött. Mindenesetre Alonso nagyon ott van, mintha most fejben összeszedte volna magát, már Monzában is nagyon ott volt, és most itt a szabadedzésen is. Hamilton nagyon sokat hibázott elfékezte magát töbször is csúnyán, és elrontotta a gyorsköreit. Lehet hogy egy kicsit kezdi érezni a nyomást?  :7: Remélem így van és nem nyeri meg a vb-t.
Jaja szerintem már érzi, és remélem nem ő nyeri!  :mml:

2007. Szeptember 14, 17:23
Válasz #9

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Hoppá! Megint feltámadtak a Mclaren-ek.:o  Hát igen az a Mcferrari nem hazudik. :2funny: De azért még nem dőlt el semmi nem tudni hogy ki mennyi benyával körözött. Mindenesetre Alonso nagyon ott van, mintha most fejben összeszedte volna magát, már Monzában is nagyon ott volt, és most itt a szabadedzésen is. Hamilton nagyon sokat hibázott elfékezte magát töbször is csúnyán, és elrontotta a gyorsköreit. Lehet hogy egy kicsit kezdi érezni a nyomást?  :7: Remélem így van és nem nyeri meg a vb-t.

2007. Szeptember 14, 17:13
Válasz #8

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Alonsóval az élen a McLaren átvette a vezetést
2. szabadedzés

1.  Alonso        McLaren-Mercedes   (B)  1:46.654            29
2.  Hamilton      McLaren-Mercedes   (B)  1:46.765  + 0.111   29
3.  Massa         Ferrari            (B)  1:46.953  + 0.299   27
4.  Raikkonen     Ferrari            (B)  1:47.166  + 0.512   26
5.  Trulli        Toyota             (B)  1:47.491  + 0.837   33
6.  R.Schumacher  Toyota             (B)  1:47.946  + 1.292   34
7.  Fisichella    Renault            (B)  1:48.086  + 1.432   30
8.  Webber        Red Bull-Renault   (B)  1:48.271  + 1.617   29
9.  Kubica        BMW Sauber         (B)  1:48.279  + 1.625   37
10.  Kovalainen    Renault            (B)  1:48.567  + 1.913   38
11.  Heidfeld      BMW Sauber         (B)  1:48.606  + 1.952   36
12.  Rosberg       Williams-Toyota    (B)  1:48.840  + 2.186   32
13.  Coulthard     Red Bull-Renault   (B)  1:48.883  + 2.229   17
14.  Button        Honda              (B)  1:48.919  + 2.265   29
15.  Barrichello   Honda              (B)  1:49.364  + 2.710   31
16.  Wurz          Williams-Toyota    (B)  1:49.393  + 2.739   28
17.  Yamamoto      Spyker-Ferrari     (B)  1:49.697  + 3.043   32
18.  Vettel        Toro Rosso-Ferrari (B)  1:49.720  + 3.066   34
19.  Sato          Super Aguri-Honda  (B)  1:50.168  + 3.514   23
20.  Sutil         Spyker-Ferrari     (B)  1:50.399  + 3.745   24
21.  Davidson      Super Aguri-Honda  (B)  1:50.542  + 3.888   24
22.  Liuzzi        Toro Rosso-Ferrari (B)  1:50.865  + 4.211    9

2007. Szeptember 14, 13:40
Válasz #7

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Ilyen lett az új átépített rész:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=hapT4cuIMhs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=hapT4cuIMhs</a>
« Utoljára szerkesztve: 2007. Szeptember 14, 13:43 írta Márti »

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2007. Szeptember 14, 13:32
Válasz #6

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Hát úgy néz ki ez Ferrari pálya lesz. Szerintem Massaval csak annyi történt hogy felvezető körön, ha jól tudom a Rivage kanyarban későn fékezett +hidegek voltak a fékek, és ezért kicsúszott (Egyébként Liuzzi is ott hibázott). De egyenlőre elég nagynak tűnik a Ferrari fölény, remélem ez nem csak az első szabadedzésre igaz. Amúgy a pálya bus stop részét jelentősen átépítették, és hát elég gagyi lett, amúgy egyik legjobb F1-es pálya. Egyenlőre Kimi nagyon meggyőző.

2007. Szeptember 14, 13:17
Válasz #5

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Úgy látszik Kiminek mindig jól mennek a péntek délelőtti edzések! remélem a délutáni is jól sikerül! Kiminek a kisujjában van ez a pálya! Megdöbbentem, hogy Massa kicsúszott, és nem tudott mért kört menni! Ez rossz jel, mert úgy látszik nincs rendben a verda!

2007. Szeptember 14, 12:56
Válasz #4

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Räikkönen fél másodpercet vert Hamiltonra Spában
Pénteki 1. szabadedzés - Belga GP

A Ferrari tetemes előnnyel kezdte a Belga Nagydíj hétvégéjét, amikor Kimi Räikkönen fél másodpercet a két McLarenre, Felipe Massa azonban már a felvezető körében kicsúszott, ezért időeredmény nélkül zárta az edzést.

Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Belga Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén, a kémügyben született ítélet árnyékában lezajló első csatát tehát a Ferrari nyerte, de a maranellói istálló sem lehet maradéktalanul elégedett, mert Felipe Mass már a felvezető körében kicsúszott.
A Forma-1 2005 után tért vissza az azóta átépített, népszerű Spa-Francorchamps-ba, ahol a poros pálya sok pilótán kifogott. A versenyigazgató az edzés végén engedélyezte a mezőny számára, hogy gyakorolja a rajtokat az újraaszfaltozott célegyenesben, értékes adatokat gyűjtve a burkolat minőségéről.

Räikkönen 1:47.339-es körideje, amit a másfél órás tréning 64. percében ért el, 0.867 másodperccel jobb saját, a 2005-ös nagydíj első szabadedzésén beállított eredményénél. A Ferrari finn versenyzője, aki csak két, hosszabb etapot tett meg, ezúttal több mint fél másodpercet vert legközelebbi vetélytársára, a McLaren-es Lewis Hamiltonra is.

Eleinte Adrian Sutil állt az élen, majd fél óra után Giancarlo Fisichella vette át tőle a vezetést 1:49.786-os körével. Tíz perccel később Hamilton 0.704 másodperccel lejjebb szorította a lécet, majd 1:48.142-nél állította meg a stoppert.

A McLaren másik versenyzője, Fernando Alonso közben 0.179 másodperces hátránnyal feljött a 2. helyre, és ott is maradt, mígnem Räikkönen kihajtott a pályára.

A finn több kört teljesített, mielőtt 0.335 másodperccel megjavítva a Hamilton által beállított szintet az élre repítette a Ferrarit, majd még tovább faragott a köridejéből, s még ebben az etapban beállította a végeredményt.

Hamilton és Alonso később szintén bekerült 1:48 alá, Räikkönent azonban nem sikerült megközelíteniük, így maradt számukra a 2-3. hely. Mögöttük a 4. helyet bérlő Nick Heidfeld zárta az edzést, megelőzve Nico Rosberget, valamint saját csapattársát, Robert Kubicát. A BMW Saubernek a Williams volt a közvetlen ellenfele, a 7. ugyanis Alex Wurz lett.

Az edzésen számtalan pályaelhagyás történt. Massa a 42. percben, két bemelegítő körrel a háta mögött hajtott ki ismét a boxból, de alig ért el a Rivage kanyarig, amikor nem tudott elfordulni, és egyenesen nekicsúszott a falnak - igaz, azt végül alig érintette.

Heikki Kovalainen az edzés vége felé bemutatott egy látványos kicsúszást a Pouhon első részében, habár az aszfaltozott bukótérnek hála vissza tudott térni a pályára. Több versenyző elrontotta az átépített Bus Stop sikánt is, amely az eddigi bal-jobb helyett jobb-bal formát öltött. Sakon Yamamoto 8 perccel a leintés előtt sodródott ki ebben a kanyarban, de elképzelhető, hogy nem vezetői, hanem műszaki hiba miatt.

Forrás: A5.hu

2007. Szeptember 13, 17:29
Válasz #3

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Hétvégén megint F1! Spa Francorchamps egyik legjobb F1-es pálya biztos nagy csata lesz a Mclaren és a Ferrai között. De az sztem nagyon dúrva hogy a többi csapat mennyire le van maradva. Egy körön még talán a BMW versenyképes, de a többiek...... Nagyon remélem hogy jövőre a Honda is felszívja magát, ja meg a Toyota, és kb 4-5 csapat gyilkolja majd egymást az élen. Massa-ra kiváncsi leszek mit fog művelni ezen a hétvégén, mert gyakorlatilag nincs esélye a vb-re, és nincsen nyomás rajta. Mindegy ki fog nyerni csak legyen jó a verseny.

2007. Szeptember 13, 15:06
Válasz #2

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Futamelőzetes - Belga Nagydíj

A Forma-1 a hétvégén közkívánatra visszatér Spa-Francorchamps-ba, ahol Kimi Räikkönen zsinórban harmadik győzelmére vadászik. A finn ezúttal a Ferrari színeiben támad, csakhogy idén a McLaren érkezik Belgiumba kettős győzelemmel a háta mögött.

Stílszerűen búcsúzik Európától a száguldó cirkusz, amely egy héttel a sebesség szentélyének tartott Monza után a Forma-1 fellegvárában veri fel a sátrát. A széria egy év szünet után tér vissza az Ardennek festői vonulatai között húzódó Spa-Francorchamps-ba, amely megújulva és megszépülve várja vissza az F1-et, miután korszerű boxépületet kapott, és a vonalvezetése is átesett egy kisebb ráncfelvarráson.
A csapatok júliusban már fel is térképezték a régi-új aszfaltcsíkot egy akklimatizáló teszt keretében, és pozitívnak ítélték a változásokat. A legjelentősebb a Bus Stop átalakítása volt, a legendás sikán az eddigi bal-jobb megoldás helyett egy alattomosan lassú jobb-bal kombinációvá vált. A pilóták szerint ez kiváló előzési lehetőség, akárcsak a La Source, amelyet kiszélesítettek és előrébb hoztak, hogy a célegyenes is hosszabb legyen. Az egyetlen negatív kritikát a beláthatatlan, és ezáltal veszélyesnek ítélt boxbejárat kapta.
Habár az ominózus teszten nem Kimi Räikkönen érte el a legjobb köridőt, a mezőnyből talán senki más nem várja jobban a visszatérést a legendás aszfaltcsíkra, mint a csaknem két hónapja nyeretlen finn. A sikerre éhes Ferrari-pilóta kellemes emlékeket őriz Spáról, hiszen az előző két Belga Nagydíjon nem talált legyőzőre, így idén mesterhármasra utazik. A legutóbb Silverstone-ban diadalmaskodó, és a tabellán 18 pontos hátrányba kerülő Räikkönennek ekkor is csupán matematikai esélye maradna a bajnoki cím elhódítására, ő azonban határozottan állítja, hogy még nem adta fel a harcot.

Bármennyire is mestere azonban Spának, a finn klasszisnak nem lesz könnyű dolga a hétvégén. Kapásból meg kell küzdenie csapattársával, Felipe Massával, valamint a McLaren versenyzőpárosával is, amely kettős győzelemmel a tarsolyában érkezik Belgiumba. Fernando Alonso és Lewis Hamilton saját otthonában mért arcpirító vereséget a Ferrarira a múlt héten, ami annak ellenére baljós előjel az olaszoknak, hogy Monzában teljesen más aerodinamikai csomagot használnak a csapatok, mint a "normális" pályákon. Räikkönen ráadásul két spái diadalát még a McLaren színeiben aratta.

Ami az említett teszt időeredményeit illeti, a két élcsapat között minimális különbség mutatkozott. A teszt legjobb körét Hamilton autózta, de a brit listavezető csupán 0.085 másodperccel előzte meg Massát, akit Alonso és Räikkönen követett. A McLarenek és a Ferrarik mögé a BMW-s Robert Kubica zárkózott fel, ám a gyakorlás óta eltelt két hónapban olyan sok fejlesztést eszközöltek a csapatok, hogy az erőviszonyok jócskán megváltozhattak azóta. A tesztet ráadásul - elvégre Spáról van szó - az időnként eleredő eső is befolyásolta.

Forrás: A5.hu

2007. Augusztus 15, 18:52
Válasz #1

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Versenytáv:306 720m
Körök száma: 53
Pálya hossza: 5 973m