Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Németország, Hockenheim 2010-07-25  (Megtekintve 58145 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Július 25, 21:02
Válasz #40

speci

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
persze, sok a "ha". de az első "ha" úgy lett volna, akkor teljesen más lenne most 1-2 ember száj íze, és nem is lenne több "ha". de hát a csapattárstól el kellett tanulni ugye, az is megcsinálta Aloval (is) már ezt.

2010. Július 25, 20:27
Válasz #39

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
nem értem, most miért mindenki Alo piszkálja. tuti le volt már beszélve a futam előtt a csapat érdek. vagy nézzünk másik 2 dolgot:
- Vettel csöpnyit bunkó leszorítása a rajtnál
- Massa pályaelhagyása az első kanyarban

ha Vettel nem szorítja meg annyira Alot, akkor Alo nem lassít és elfordul Massa előtt. ha Massa nem megy le a pályáról, akkor neki is lassítani kellett volna, tehát megint csak nem fordul el Alo előtt.
meg akkor már megemlíteném azt is, mikor Kimi lett VB bajnok. Massa ott is segített neki. akkor lehet szidni Kimit is?
Webbertől elvették az első szárnyat...szóval csak a Ferrárinál van csapat utasítás, első számú pilóta? és ki tudja azt, hogy Alo nem előzte e volna meg Massát? inkább törjenek a gépek véletlen? nem kell itt egyiket sem félteni, sajnálni!

Bár én nem láttam a futamot, de ebbe nagyon sokallom a "ha"-t :)
: 2010. július 25. - 20:25:08
Amúgy meg nem tudom, mit vagytok kiakadva, azon hogy a Red Bull netán helyesel 1 büntetést, vagy a Meki! Tudhatnátok, hogy az egyik csapat mindíg a másik kárán örül...mint a dögevők, lecsapnak a friss húsra, pláne még ha tényleg történt is utasítás, akkor joggal verhetik a mellüket! Bár én nem foglalnék állást, mert azok alapján nem ítélkezem amit olvastam!

2010. Július 25, 20:01
Válasz #38

Pepee

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Mclaren-Mercedes
  • Kedvenc pilótád: Lewis Hamilton
Hát érdekesek ezek a csapatutasítások...vagyis elméletileg nincs se utasítás se sorrend.Elméletileg...
Nem tudom,hogy van-e még egy ilyen csapatfőnök,mint Domenicali,de remélem nincs...én belátom,hogy Alonsonak,meg kellett előznie Massát,hogy életben tartsa a VB esélyeit,de az mikor Domenicali elkezdett ott hízelegni Massának,az nekem kicsit sok volt.Alonso meg hát...ő  még egy érdekes figura,de nem piszkálom.
A futam összességében nagyon uncsi volt szerintem...de annak örülök,hogy Lewis szépen csendben szedegeti a pontokat. :)

2010. Július 25, 19:42
Válasz #37

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
nem értem, most miért mindenki Alo piszkálja. tuti le volt már beszélve a futam előtt a csapat érdek. vagy nézzünk másik 2 dolgot:

ha Vettel nem szorítja meg annyira Alot, akkor Alo nem lassít és elfordul Massa előtt. ha Massa nem megy le a pályáról, akkor neki is lassítani kellett volna, tehát megint csak nem fordul el Alo előtt.
meg akkor már megemlíteném azt is, mikor Kimi lett VB bajnok. Massa ott is segített neki. akkor lehet szidni Kimit is?
Webbertől elvették az első szárnyat...szóval csak a Ferrárinál van csapat utasítás, első számú pilóta? és ki tudja azt, hogy Alo nem előzte e volna meg Massát? inkább törjenek a gépek véletlen? nem kell itt egyiket sem félteni, sajnálni!

Egyetértek, de azzal kiegészíteném, hogy ez meg lehetett volna úgy oldani, hogy nem lett volna belőle baj!  Ez jellemzi az egész Ferrari vezetést. Amúgy Massa-nak se kellett volna ennyire látványosan lelassulnia. Ez van. Lesz miről csámcsogni, de majd ha ez a Red Bull-nál fog előfordulni, akkor kíváncsi leszek, hogy az is elfog menni Párizsig.

2010. Július 25, 19:35
Válasz #36

Forma1 Girl

• Michael Schumacher
  • *
  • Forma-1 versenyző
  • Törzstag
  • Kockás Zászló
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Mercedes Gp Petronas
  • Kedvenc pilótád: Michael Schumacher, Kamui Kobayashi, Robert Kubica, Felipe Massa, Vitalij Petrov, Karun Chandhok
" nem kell itt egyiket sem félteni, sajnálni!" Az biztos!!!

1.sorban erről sem a pilóták tehetnek hanem  a kítűnő csapatvezetés! Természetesen Alot sem kell félteni de nem kell félteni Hamiltont Schuit és a többi pilótát sem...
"Hogy jó győztes légy, még jobb vesztesnek kell lenned." Michael Schumacher
"Mindannyiunk célja legjobbnak lenni a legjobbak között." Michael Shumacher
"Vannak kellemesebb dolgok is, mint 120-szal fék nélkül egy gumifal felé száguldani." Michael Schumacher

2010. Július 25, 19:25
Válasz #35

speci

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése

2010. Július 25, 18:54
Válasz #34

Forma1 Girl

• Michael Schumacher
  • *
  • Forma-1 versenyző
  • Törzstag
  • Kockás Zászló
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc pilótád: Michael Schumacher, Kamui Kobayashi, Robert Kubica, Felipe Massa, Vitalij Petrov, Karun Chandhok
Komolyan már erre is szavaznak? És mit irjak h ez legyen Alonso büntetée és irjam le?
"Vannak kellemesebb dolgok is, mint 120-szal fék nélkül egy gumifal felé száguldani." Michael Schumacher

2010. Július 25, 18:35
Válasz #33

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Cole: Nekem az a büntetés tökéletesen megfelene amit leírtál.

Akkor írj egy levelet a penaltyalonso@fia.com címre. A legjobbakat szavazásra bocsátják és minden futam előtt a nézők fognak szavazni, hogy melyik büntetésben legyen része.  ;D

2010. Július 25, 18:14
Válasz #32

Forma1 Girl

• Michael Schumacher
  • *
  • Forma-1 versenyző
  • Törzstag
  • Kockás Zászló
    • Profil megtekintése
A Mclarennél biztos azt mondják amit szoktak:"Nálunk ilyen nem fordulhatna elő"

Schumi nyilatkozatából látszik hogy neki is volt már hasonló este ahol ő volt a kedvezményezettXD
: 2010. július 25. - 18:13:52
Cole: Nekem az a büntetés tökéletesen megfelene amit leírtál.

2010. Július 25, 17:43
Válasz #31

Chidori

• Forma 3000 versenyző
    • Profil megtekintése
Mondjuk nem tudom, hogy mi a probléma, a Ferrari jól járt el. Massa ne most akarjon már VB-t nyerni, már késő. Idén Alonso a rosszabb kocsival is tudott értékes pontokat szerezni, Massa pedig nem. Ennek köszönhető, hogy a Német nagydíjra már volt a két pilóta közt akkor hátrány, hogy ilyen szituációban inkább a spanyolt támogassák. Nem igaz, hogy ezzel várhatott volna még a csapat, mivel idén túl kemény a mezőny ahhoz, hogy ilyen lehetőséggel ne éljenek. Én ennek ellenére sem gondolom, hogy Alonso Vb lehet, de így azért mégiscsak közelebb van. A Ferrari ott cseszte el, hogy a csapatutasítás eléggé egyértelmű volt, ez a "Felipe, Alonso gyorsabb nálad." egy vicc volt. Meg aztán ahogy Massa is látványosan belassult..  wild A végén mondjuk Domikától hányni tudtam volna, ahogy megpróbálta körbenyalni Felipe hátsóját... mondom, ez most komoly? Massa szépen elvégezte a dolgát, sajnálatos, hogy idén (is) a második pilóta szerep jut neki.

2010. Július 25, 17:27
Válasz #30

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Ki milyen büntetést szeretne Alonso-nak? :)

A Ferri-nak vegyél el a pontjait és Alonso-t zárják ki az évad végéig, vagy legyen másodhegedűs Massa mellett. :D Ez a legjobb büntetés számára.

2010. Július 25, 17:20
Válasz #29

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Az FIA beidézte a Ferrari vezetőségét

A Német Nagydíjon szolgálatot teljesítő versenybírók beidézték a Ferrari vezetőségét, akiktől magyarázatot várnak Fernando Alonso Felipe Massa elleni manőverére. Az FIA felügyelői már az előzés előtt figyelték a csapatot, miután Massa versenymérnöke, Rob Smedley felhívta a brazil pilóta figyelmét arra, hogy Alonso gyorsabb.

Nem sokkal később sor került az előzésre is, amely lehetővé tette a spanyol pilóta számára a győzelmet. A Red Bull Racing szerint egyértelmű volt a csapatutasítás, ezért óvás helyett a Nemzetközi Automobil Szövetségre bízzák a döntést.

Az FIA a sport tisztasága érdekében kivizsgálja az esetet, és amennyiben úgy ítélik, hogy a Ferrari vétett a Sportszabályzat 39.1-es, csapatutasításra vonatkozó cikkelye ellen, akár ki is zárhatják őket.

A Scuderia menedzsere és csapatvezetője, valamint a versenyzők a versenybíróság előtt kötelesek választ adni a kérdésekre, amelyek leleplezhetik az esetleges manipulációt.

motorsportal.hu

Erre csak ennyit mondok:  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Várjatok jön még!!!!

Red Bull: Egyértelmű volt a csapatutasítás a Ferrarinál

A Sportszabályzat 39.1-es pontja kimondja, hogy a csapat nem adhat olyan utasítást a versenyzőknek, amely befolyásolja a futam végeredményét. A lehetséges büntetések között szerepel a csapat kizárása a versenyből és a bajnokságból vagy akár a versenyzéstől való eltiltás is.

Massa versenymérnöke, Rob Smedley az ORF-nek a futam után elmondta: "Nem volt itt semmiféle csapatutasítás, Fernando megelőzte őt, egy rendes manőverben. Sajnos Felipe hibázott, de fair csata volt."

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, hogy nem fognak óvni, mivel jelen helyzetben az FIA-nak kell cselekednie. "Egyértelmű volt a csapatutasítás, és szerintem nem lesz szükség arra, hogy óvjunk, a Szövetség majd megteszi a szükséges lépéseket. A Ferrari hibát követett el."

Michael Schumacher szerint nem történt komoly baj. "Nem tudom, hogy mi történt pontosan, de mit nevezünk csapatutasításnak. Mindenki tudja, hogy csak egy bajnok lehet. Egy csapatnál éjt nappallá téve dolgoznak, hogy győzni tudjanak, és mindenki a győzelemre hajt. Érthető, hogy azt a versenyzőt részesítik előnyben, akinek több pontja van. Ha mindez az utolsó versenyen történik, akkor senki sem szól, ha pedig most nem teszik meg, később a fejükhöz vághatják, hogy a Hockenheimringen rosszul taktikáztak. Sajnos Felipe nagyon peches volt az évad elején, és emiatt kevesebb pontja van. A Formula-1-ben pedig minden lehetőséget ki kell használni."

:2funny: :2funny: :2funny:

Várom a Mclaren nyilatkozatát.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 25, 17:23 írta Cole »

2010. Július 25, 17:12
Válasz #28

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Újabb ügy, amin lehet csámcsogni az Alonso utálóknak. Erre már én nem tudok mit reagálni. Várom a folytatást, hogy lesz ennek valami következménye, vagy most év végéig Alonso lesz a célpont. :D

Ami a legviccesebb, hogy mindenki úgy csinál mintha nem lett volna még ilyen a Forma1-ben. :D Röhej. Na mindegy, sajnos meg kell szokni ezt a magyar mentalitást.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 25, 17:18 írta Cole »

2010. Július 25, 17:00
Válasz #27

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Nem volt semmi ez az elengedősdi a Ferrari-nál, bár ésszerű döntés volt...

Massa viszont nagyot nőt a szememben, kiderült hogy nem önző és innetől kívánom neki hogy egy szép napon ő is nyerjen F1-es világbajnokságot!!

Alonso presztizse az én szememben viszont szépet esett vissza, egy igazi harcos a pályán fair versenyben próbál előzni, és nam panaszkodik rádión! :4: "Ridiculous" ::-)

FA-nál ezt már megszokhattuk - lásd 2005, Kanada.

SF=Scuderia Fernando

Bocs, de kb. ez a jelölés elmond mindent. Massa meg nem csodálom, hogy olyan fancsali képet vágott, kb. úgy érezheti most magát, mint akit elárultak. Ha van 1 kis esze, év végén eligazol máshova - akár Kubicával is helyet cserélhetne, és a 2 nagy barát egy csapatba lehetne. Az más kérdés, hogy lehet, az a szitu is a 2007-es esethez hasonlóan végződne most már, no mind1.

Idény felénél járunk kb., sztem ez korai volt. Massa azért van olyan csapatjátékos, hogy amikor nagy szükség van rá, elengedi csapattársát (2007, Brazília). Ezt ráértek volna Ferraráiék megtenni az utolsó 3-4 futamon.

És most mi van akkor, ha az elkövetkezendő 2 futamon pl. elfüstöl mind2 Red Bull meg McLaren, illetve Alonso autója is? Vagy elég az is, ha csak ütköznek, visszaesnek a mezőny végére, s fel kell zárkózniuk, Massa meg behúz 2 győzelmet. Az már neki 135 pont lenne, míg Hamilotnék lennének kb. 165 pontra. Na akkor mit mondani ez a banda? Hogy akkor mire alapozták már most azt, hogy Alonso-t el kell engednie Massa-nak?

Domenciali: ekkora egy sutyorák b*zit rég láttam.

2010. Július 25, 16:37
Válasz #26

Forma1 Girl

• Michael Schumacher
  • *
  • Forma-1 versenyző
  • Törzstag
  • Kockás Zászló
    • Profil megtekintése
F1Andris teljesen egyet értek veled... Bár az én szememben Massa mindig is nagy volt...

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek