Button jövőre Hamilton csapattársa lesz a McLaren-nél?
Írta: F1.live.hu
2009. október 23. Péntek 08:20
Ha Brawn GP nem figyel, a McLaren-Mercedes elhappolhatja 2009 világbajnokát, Jenson Button-t.
A Brawn GP brit pilótája, Jenson Button hirtelen rendkívül keresett pilóta lett a piacon. Button egy futammal a szezon vége előtt Brazíliában felért a csúcsra, és csapatával világbajnoki címet ünnepelhetett.
Jenson szerződése az év végén érvényét veszíti, amit még mindig nem hosszabbítottak meg a felek. A Brawn szeretné, ha Button maradna.
Az újdonsült világbajnok is hasonlóan gondolkodik, de ez még közvetlen nem jelenti azt, hogy 2010-ben is jelenlegi munkaadójánál fog versenyezni.
Újabban a McLaren-Mercedes-t emlegetik. Lewis Hamilton-nak 2012 év végéig van kontraktusa a woking-iakkal, míg Heikki Kovalainen szerződése lejárt.
Kovalainen idén sem alakított nagyot, ami könnyen a mclarenes ülésébe kerülhet. A helyére pályázik honfitársa, Kimi Räikkönen és Nico Rosberg is.
Räikkönen túl sokat kér, amit a McLaren nem hajlandó kifizetni, míg Rosberg inkább a Brawn felé húz. Így jött a képbe Button.
A McLaren-Mercedes főszponzora, a Vodafone szorgalmazná a brit szerződtetését.
„Minden csapat szeretne a soraiban tudni két világbajnokot. A Vodafone nagyon lelkes lenne az ötlet hallatán.” – mondta egy forrás a brit lapoknak a Vodafone-tól.
A McLaren-Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egy interjúban elmondta, tárgyalt néhány vezetővel, de egyelőre hallgat.
Button iránt a Toyota is érdeklődését fejezte ki.
: 2009. október 23. - 10:33:21
Nick!Bátran elmondhatom, és asszem ez fel is tunhetett már, h mi nem Alonso, miatt szidtuk a Ferrarit, és nem is a pénz miatt, henem a csapatvezetés miatt!
Az arcátlanság és szemtelenség miatt!Azért nem hagytam a Ferrari polítikáját szó nélkül, mert enyhény szólva bosszantott, h 2008 után, mikor Kimi nem vot a toppon, egyből ellene fordultak!Bezzeg akkor jó volt mikor vb szerzett!Meg idén is, mikor a hungaroring ota egyedül vitte a hátán a csapatot, és jelenleg is harcol nekik a konstruktőri 3 helyért!Én sosem a pénzen voltam kiadva, ahogy mostsem!És nem is Alonso miatt(aki csak egy 3 ember a dologban-de nem tehet erről, ha nem ő lenne hanem más, arra sem lennék kiakadva)Remélem érthető...
Szerinted a Kimisek nem írtak pénzről és ferrariról???