Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: HIVATALOS: Alonso aláírt a Ferrarihoz....  (Megtekintve 117342 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Október 16, 13:15
Válasz #349

Replica

• Felipe Massa
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Most komolyan egy sértődött ember nyilatkozata alapján döntöd el, hogy Kimi szabályosan ment vagy sem?  :)

Akkor már nézzük ezt a cikket:

Ezek a statisztikák meg mind szépek és jók, kár, hogy mindegyiket lenyomja a VB cím. Az meg mint tudjuk Massának csak egyszer volt a közelében, legtöbbször nagyítóval kereste.
Nem sértődött ember, hanem jogosan hozta fel, hogy ugyanazért a szabálytalanságért őt büntették, míg Kimit nem.
Webber azt is elmondta, hogy semmiféle Whiting meeting nem volt a futam előtt, az csak egy magyar újságíró képzelgése. Kár is érvelned vele!
Ezek a statok kőbe vannak vésve, és láthatod, hogy a legtöbb Massa neve mellett áll :)
: 2009. október 16. - 13:14:30

Azért egy utcai pályát ne keverjünk már össze Spaval!
Nagy különbség van!Marhára nem egy és ugyanaz a kettő!
A Spa-i is félig utcai pálya! Webbert ugyanzért büntették, míg Kimit nem!

2009. Október 16, 08:33
Válasz #348

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Most mondjam azt, hogy Massának meg van zsinórban 3 Istanbuli győzelme, míg Kiminek csak 1. ;)
Egyébként Kimi idei manővere stop&go-t érdemelt, ezt Webber is megmondta. Ez Fisico futama volt, és Kimi aljas húzással elvette tőle.

Massa nagymamás versenytempója nem véletlenül volt olyan, hiszen leszabályozott 2. hétvégés motorral ment, míg Kimi szabályozatlan friss motorral, hiszen Valenciában a 6. helyről füstölt el. :)

Komolyan birom mikor a második hétvégés mototrral jössz! :)
Még jó h Kiminek újjat raktak, miután elfüstölt....ugyanis máshogy lehetetlen lenne h versenyezzen! :D
Most nagyot szóltál már megint Replikám! ;)
: 2009. október 16. - 08:20:42
Egy valamit mondj meg! Hogy jön ide Törökország? Nagyon szép hely, de még nem voltam...

Te hoztad fel, hogy Hungaroring előtt 22ponttal vezetett Massa csapaton belül, de én arra lettem volna kiváncsi, hogy Spa-ban nyert volna? Ezzel az autóval..

Soha nem tudhatjuk meg, de az se értem, ha már itt tartunk, hogy augusztus óta még mindig azzal vagy elfoglalva, hogy Kimi hogy ment Spa-ban? :D :) Akkor Massa hogy ment tavaly Angol Nagydíjon? Még az RTL klub is poént csinált belőle.

Senki nem csinált ügyet a spai dologból, még a versenybírok sem!
Az h Webber mit nyávog...az egy dolog!Nameg Czollner(aki utálja Kimit+ a KERSÉT) :)
Ha szabájtalan lett volna, úgyis megbüntetik!Csak Replica nem vágja!
Sztem el kellene menned Replica versenybírának! :)
Nagyon izgalmassá tennél pár futamot!Főleg a Kimisek szemszögébő!
Ja de igen a Massa szambát azt nagyon elfelejted!
Meg nem is tudom, azt mikor idén Monacoban jónéhányszor sikánt vágott le?Vagy mi is volt?Asszem már rá is szóltak, h fejezze be, mert jujujujjjjjjjj lesz!
Ilyenek nem derengnek?!
Amúgy meg h a tavalyi Spat felhoztátok!Massa jókor volt jó helyen!Úgy az ölébe pottyant egy győzelem ahogy illik!Az aztán abszolút nem őt illette meg, és nem is érdemelte meg!
Ha az nincs, még ilyen közel sem lett volna a vb hez!Csak úgy halkan jegyzem meg!
Ergo felesleges vernie magát!
: 2009. október 16. - 08:27:40
Mindekinek lehet egy-egy rossz versenye. Pozitív, hogy nem vágta a falnak, mint Kimi Spa-ban, Szingapurban és Ausztráliában. :)
Komolyra fordítva a szót, Silverstoneban az időmérő előtt ripityára törte az autót, és az összes addigi beállítás elveszett, azaz nulláról kezdték. Ráadásul újjá kellett építeni az autót. :)

Nem vágta falhoz..csak kicsit szántotta a pálya szélén lévő zöld területet!
: 2009. október 16. - 08:30:35
De mondom. Nem csak én, hanem statisztika is ezt mondja. Ugyanolyan autóval, csapattársként:

2007-2009 Hungaroring

Pontok: 213-195 Massa
Győzelmek: 9-8 Massa
Pole pozíciók: 12-5 Massa
Futam: 21-19 Massa
Időmérő: 28-16 Massa

2008

pontok: 97-75 Massa
győzelmek: 6-2 Massa
pole: 6-2 Massa
időmérő: 12-5 Massa
verseny: 12-6 Massa

: 2009. október 15. - 23:48:32
Nézzük, mit mondott Mark Webber, akit ugyanazért bütettek meg!

Az első kör elég merészre sikeredett, olyanra, amilyen elvárható egy utcai pályán. Kicsit még harcoltam is Fernandóval a hetes kanyarban, és mindketten szélesen haladtunk. Kilenc körrel később azonban előre kellett engednem őt, és Timo Glockot is, aki sajnos közöttünk volt. Ekkor tönkrement a versenyem. Szerintem 50-50 % az incidens, a versenybírók viszont úgy döntöttek, mindkettőjüket el kell engednem, így elveszítettem azt a kemény munkát, amelyet az első kiállásig teljesítettem. Kemény büntetés volt. Szerintem Kimi Räikkönen hasonlóképp járt Spában, és mégis megúszta.

Azért egy utcai pályát ne keverjünk már össze Spaval!
Nagy különbség van!Marhára nem egy és ugyanaz a kettő!

2009. Október 16, 00:14
Válasz #347

Chidori

• Forma 3000 versenyző
    • Profil megtekintése
Idézet
2007-ben a monzai műszaki hiba döntött, amikor Massa Kimi elöl esett ki, és ezzel került mögé az összetettben...addig előtte volt!

Hát persze.. még a végén kiderül, hogy 2007-ben is Massanak kellett volna nyernie. Autóhibák? Ezt pont Raikkonennél KELL megejteni, aki már talán bőven lehetne 2xeres VB cím győztes, ha a Mekiben nem megy alatta annyiszor tönkre a kocsi. Ha nem többszörös...

2009. Október 16, 00:13
Válasz #346

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
2007-ben a monzai műszaki hiba döntött, amikor Massa Kimi elöl esett ki, és ezzel került mögé az összetettben...addig előtte volt!

Tavaly sorozatos önhibái voltak Raikkönennek, és ezért maradt le Massától. Ausztrália, Monaco, Hockenheim, Valencia, Spa, Monza és Szingapur. Ez túl sok volt.

Szép álmokat! :) Holnap folytatjuk.

2009. Október 16, 00:11
Válasz #345

Chidori

• Forma 3000 versenyző
    • Profil megtekintése
Idézet

Most komolyan egy sértődött ember nyilatkozata alapján döntöd el, hogy Kimi szabályosan ment vagy sem?  :)

Akkor már nézzük ezt a cikket:

Idézet
Szakmai megközelítésben azonban az a helyzet, hogy a nagydíjak előtti eligazításon Charlie Whiting versenyigazgató mindig kitér a pálya kényesebb pontjaira, kanyarjaira, hogy mi az, amit még tolerálni fog a versenybíróság, és mi az, amit már nem. Francorchamps-ban is így történt, és mivel a La Source-ban a pilóták véleménye szerint több versenyív is használatos, a versenyigazgató úgy döntött, hogy a rajtnál, illetve a biztonsági autó kiállása után, szükség esetén a pálya részeként használható a hajtűkanyar kifutófelülete. Ezen értelmezés szerint tehát a vasárnapi győztes Räikkönen nem jogosulatlan előnyt szerzett az első kanyar kiszélesítésével, hanem kihasználta a szabályok adta lehetőségeket.

Ezek a statisztikák meg mind szépek és jók, kár, hogy mindegyiket lenyomja a VB cím. Az meg mint tudjuk Massának csak egyszer volt a közelében, legtöbbször nagyítóval kereste.

2009. Október 16, 00:05
Válasz #344

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
2007-ben Kimi Vb lett ugyan azzal az autóval, és Massa nem.

És ne gyere azzal, hogy ilyen hiba meg olyan, mert akkor ennyi erővel kimi-nek is az volt 2008-van. :D

Tavaly sorozatos önhibái voltak Raikkönennek, és ezért maradt le Massától. Ausztrália, Monaco, Hockenheim, Valencia, Spa, Monza és Szingapur. Ez túl sok volt.

2009. Október 15, 23:52
Válasz #343

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
2007-ben Kimi Vb lett ugyan azzal az autóval, és Massa nem.

És ne gyere azzal, hogy ilyen hiba meg olyan, mert akkor ennyi erővel kimi-nek is az volt 2008-van. :D

2009. Október 15, 23:49
Válasz #342

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Csak azt ne mond, hogy szerinted Massa jobb pilóta mint Kimi.

De mondom. Nem csak én, hanem statisztika is ezt mondja. Ugyanolyan autóval, csapattársként:

2007-2009 Hungaroring

Pontok: 213-195 Massa
Győzelmek: 9-8 Massa
Pole pozíciók: 12-5 Massa
Futam: 21-19 Massa
Időmérő: 28-16 Massa

2008

pontok: 97-75 Massa
győzelmek: 6-2 Massa
pole: 6-2 Massa
időmérő: 12-5 Massa
verseny: 12-6 Massa

: 2009. október 15. - 23:48:32

Csak úgy szólok, hogy minden épeszű pilóta úgy csinálta volna azt a rajtot. Nem kell neki ezt felróni. Felesleges. Ezt tényleg felesleges.  ::-)

Az első kör elég merészre sikeredett, olyanra, amilyen elvárható egy utcai pályán. Kicsit még harcoltam is Fernandóval a hetes kanyarban, és mindketten szélesen haladtunk. Kilenc körrel később azonban előre kellett engednem őt, és Timo Glockot is, aki sajnos közöttünk volt. Ekkor tönkrement a versenyem. Szerintem 50-50 % az incidens, a versenybírók viszont úgy döntöttek, mindkettőjüket el kell engednem, így elveszítettem azt a kemény munkát, amelyet az első kiállásig teljesítettem. Kemény büntetés volt. Szerintem Kimi Räikkönen hasonlóképp járt Spában, és mégis megúszta.

2009. Október 15, 22:59
Válasz #341

Chidori

• Forma 3000 versenyző
    • Profil megtekintése
Idézet
Az, hogy te nem érzed benne a győzni tudást, azt nem is értem, hiszen 11 győzelmet szerzett, amihez elegendő győzni tudás kell. Mosolyog
3 év alatt Kimi a legtöbb statban Massa mögött szerepel, csak LK-ban és a szerencsés 1 pontos vb címével előzi meg, azaz, ő 1 ponttal nyert vb-t, míg Massa 1 ponttal maradt le. Ráadásul, Massának nem volt olyan "szerencséje", hogy elkaszálják elöle a Mclareneket.

Csak azt ne mond, hogy szerinted Massa jobb pilóta mint Kimi. Nem érzem magam elfogultnak, mert szerintem a jelenlegi mezőnyből nem Kimi a legjobb, de Massaval összehasonlítani...szerintem egyértelmű, hogy ki a jobb. Kimi nyert egy VB-t az első évében, Massanak akkor az már a második volt, de nem közelítette meg Kimit. Az volt az igazi Kimi, reálisan nézve kb. ennyi a két pilóta közti különbség. Tehát annyi, hogy míg Kimi a VB-ért harcol, addig Massa asszisztál. Szerintem valami hasonló szerepkört fog betölteni Alonsonal is. Ez a szerepköre megvolt Schuminál is, nem új dolog ez már neki. Az ezt követő év nem volt Kimié, de nem okolom őt. ő is megmondta, hogy nem ment neki, nem volt motivált, a következő évben javítani szeretett volna. És ha megbocsájtasz az idei ROSSZ Kimi szereplést nem a finn nyakába varrom, mert a kocsi úgy rossz ahogy van. Az teljesen mind1, hogy Massa Kimi előtt volt a balesete előtt, ez még nem garancia arra, hogy Kimi nem előzte volna be őt. Ezt már sosem fogjuk megtudni. A győzelmi tudást pedig nem arra értettem, hogy Massanak hány győzelme van 1-1- VB alatt, hanem, hogy azt követően felírhatják-e a neve mellé, hogy VILÁGBAJNOK. Mert szerintem soha. Alonso, Hamilton és Raikkonen is előtte van, ez utóbbival sajna az a baj, hogy kissé ellustult, és nem mindig ég benne a tűz, úgy ahogy kellene. Pedig mindenki tudja, hogyha Kimi tényleg odateszi magát akkor mikre képes. Ezt már megmutatta a Mclarenben és megmutatta a Ferrariban is. Massa nincs a közelében mint pilóta. ő eddig nekem semmit nem mutatott. Csak egy pilóta, akinek egyszer majdnem összejött...oly sokan viselhetik ezt a címet. Van belőlük bőven.

: 2009. október 15. - 22:56:51
Idézet
Ahogy azt Kimi megszerezte, úgy bármikor

Csak úgy szólok, hogy minden épeszű pilóta úgy csinálta volna azt a rajtot. Nem kell neki ezt felróni. Felesleges. Ezt tényleg felesleges.  ::-)

2009. Október 15, 22:45
Válasz #340

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Hát jó. :) Érdekes meglátásaid vannak.

2009. Október 15, 22:40
Válasz #339

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Nem vétett, de jót röhögött rajta a nép, nem? :) Pedig akkor is úgy vezetett, mint egy nagymami. :D
Mindekinek lehet egy-egy rossz versenye. Pozitív, hogy nem vágta a falnak, mint Kimi Spa-ban, Szingapurban és Ausztráliában. :)
Komolyra fordítva a szót, Silverstoneban az időmérő előtt ripityára törte az autót, és az összes addigi beállítás elveszett, azaz nulláról kezdték. Ráadásul újjá kellett építeni az autót. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 15, 23:24 írta Replica »

2009. Október 15, 22:33
Válasz #338

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Úgy jön ide, ahogy Kimi 4 spa-i győzelme. ;)
Massa nem így nyert volna, ahogy Kimi, ez egészen biztos. :) Nyert volna futamot, hiszen sokkal jobb formában volt, mint a finn.
Tavaly Silverstoneban Massa semmi szabálytalanságot nem vétett, úgyhogy rossz a példád.

Nem vétett, de jót röhögött rajta a nép, nem? :) Pedig akkor is úgy vezetett, mint egy nagymami. :D

2009. Október 15, 22:32
Válasz #337

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Egy valamit mondj meg! Hogy jön ide Törökország? Nagyon szép hely, de még nem voltam...

Te hoztad fel, hogy Hungaroring előtt 22ponttal vezetett Massa csapaton belül, de én arra lettem volna kiváncsi, hogy Spa-ban nyert volna? Ezzel az autóval..

Soha nem tudhatjuk meg, de az se értem, ha már itt tartunk, hogy augusztus óta még mindig azzal vagy elfoglalva, hogy Kimi hogy ment Spa-ban? :D :) Akkor Massa hogy ment tavaly Angol Nagydíjon? Még az RTL klub is poént csinált belőle.
Úgy jön ide, ahogy Kimi 4 spa-i győzelme. ;)
Massa nem így nyert volna, ahogy Kimi, ez egészen biztos. :) Nyert volna futamot, hiszen sokkal jobb formában volt, mint a finn.
Tavaly Silverstoneban Massa semmi szabálytalanságot nem vétett, úgyhogy rossz a példád.

2009. Október 15, 22:29
Válasz #336

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Most mondjam azt, hogy Massának meg van zsinórban 3 Istanbuli győzelme, míg Kiminek csak 1. ;)
Egyébként Kimi idei manővere stop&go-t érdemelt, ezt Webber is megmondta. Ez Fisico futama volt, és Kimi aljas húzással elvette tőle.

Massa nagymamás versenytempója nem véletlenül volt olyan, hiszen leszabályozott 2. hétvégés motorral ment, míg Kimi szabályozatlan friss motorral, hiszen Valenciában a 6. helyről füstölt el. :)

2009. Október 15, 22:23
Válasz #335

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Kimi 4szer nyerte meg. Massa 1szer, de azt is, csak azért, mert ott ment, mint egy kismama és nem csinált semmit. :D

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek