Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Hivatalos: Kiszállnak a gyártók az F1-ből!  (Megtekintve 12649 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Június 23, 17:20
Válasz #54

Laszmen

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen
Hát én meg nagyon abban bízok hogy új kategória lesz, több okból is,úgy sem lenne már a régi minden,főleg ezek után,ha maradna minden a régiben,akkor megint Mosley hülye szabályainak a levét innánk..

És kövezzetek meg..de ha új kategória lenne, akkor Kimi is maradna szerintem, a ferrarival tartana,nem mondana le az "F1"-ről, vagy is az New FORMULA-ról..

2009. Június 23, 17:16
Válasz #53

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Én abban reménykedek, hogy az utolsó pillanatban minden megoldódik és minden megy tovább a szokásos mederben.

Szerintem Ecclestone-ék el fogják felejteni a költségvetési sapkát, és az új szabályokat, és maradnak a nagyok...

2009. Június 23, 16:37
Válasz #52

Laszmen

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen
Már vasárnap arról szóltak a hírek, hogy alakul a FOTA új versenysorozatának naptára, mostanra pedig az első vázlat is kiszivárgott. Klasszikus pályák térhetnek vissza, és új helyszínek is feltűnnek

Már Silverstone-ban felröppent, hogy az FIA-tól elszakadni kívánó Forma-1-es csapatok új versenyszériája, az egyelőre New Formula néven emlegetett sorozat versenynaptára is alakulóban van.

A mostanra kiszivárgott vázlat alapján a FOTA-sorozat jövőre néhány jelenleg is használt helyszín mellett az F1-ből korábban kihullott vagy épp eddig Forma-1-es futamot még nem rendezett pályákon is versenyezne.

A FOTA-naptárban szerepel Monaco, Silverstone, Monza, Szingapúr, de hiányzik például Brazília - helyette van két másik latin-amerikai ország - és a Hunagaroring is. Az ausztrál versenyt a csapatok Melbourne helyett a korábbi helyszínre, Adelaide-be vagy a Surfers' Paradise pályára vinnék.

Március 3. - Buenos Aires, Argentína (utolsó F1-nagydíj: 1998)

Március 21. - Mexikóváros, Mexikó (utolsó F1-nagydíj: 1992)

Április 11. - Jerez, Spanyolország (utolsó F1-nagydíj: 1997)

Április 25. - Portimao, Portugália (új helyszín)

Május 2. - Imola, San Marino/Olaszország (utolsó F1-nagydíj: 2006)

Május 23. - Monte-Carlo, Monaco (idén is rendez versenyt)

Június 6. - Montreal, Kanada (utolsó F1-nagydíj: 2008)

Június 13. - Indianapolis, USA (utolsó F1-nagydíj: 2007)

Július 1. - Silverstone, Nagy-Britannia (idén is rendez versenyt)

Július 25. - Magny-Cours, Franciaország (utolsó F1-nagydíj: 2008)

Augusztus 15. - Laustizring, Németország (új helyszín)

Augusztus 29. - Helsinki, Finnország (új helyszín)

Szeptember 12. - Monza, Olaszország (idén is rendez versenyt)

Szeptember 26. - Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek (idén is rendez versenyt)

Október 10. - Marina Bay, Szingapúr (idén is rendez versenyt)

Október 24. - Suzuka, Japán (idén is rendez versenyt)

2009. Június 23, 06:32
Válasz #51

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Egyébként a Nascar-t és az Indy-t sem a gyártók tették naggyá, hanem a nagy egyéniségek, és a kerék a keréken küzdelmek, nomeg a felhajtás amit a versenyek köré tálalnak...

2009. Június 23, 00:07
Válasz #50

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Azt igazából csak arra írtam, hogy ne féljünk a változástól, mert lehet az jó is.
De kösz  :blush:

Amúgy nyílvánvaló, hogy mindenki a megegyezésnek örülne, de itt már többről van szó.

Számomra a legmeglepőbb, hogy a csapatok egyszer sem szólították fel Mosley-t a lemondásra. Pedig elég kézenfekvő lenne, pláne, hogy felajánlotta. Eddig azt hittem Mosley az egyetlen aki érti mi zajlik itt, de már ez is megdőlt. A csapatok is tudják, máskülönben rég elzavarták volna a FIA éléről. Szóval ezért hiszem, hogy lesz megoldás, mert eddig egyoldalúnak gondoltam a párbajt, de már érzem, hogy a csapatok se teljesen értetlenül állnak a helyzet előtt. Valamiért kell nekik Mosley a FIA élére...

Én már sok részletet nem értek, de megértem a csapatokat, hogy már nem bírták látni, hogy mit művel velük az FIA, és azon csodálkozom, hogy ezt eddig bírták... Ha megegyezenek félő, hogy hiába vannak ott a sok szerződés bármikor újra kitörhet a botrány, csak akkor már a csapatok nem fognak tudni elmenni...

Ja és Mosely amit a hétvégén a sajtóban elmondott a Ferrariról, FOTA-ról, Briósról az eléggé durva volt, és egy elnök így próbál tárgyalni? Bernie is csak perrel fenyegetőzik, és hogy az ővé a Forma1, de csak a név az ővé, a csapatok nem. Szerintem, ha ezek után megegyeznek, akkor ott lesz az FIA és a csapatok között az a nagy szakadék.. Forma1 tényleg elvesztette a varázsát...

2009. Június 23, 00:01
Válasz #49

Freedom

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Forma-1: nem lesz itt szakadás, vagy mégis

Max Mosley FIA-elnök megtört, nem mer sztárok nélküli Forma-1-et csinálni. Bernie Ecclestone esküszik, élete munkáját nem hagyja szétesni. A csapatok viszont nagyon szeretnének távozni, legalábbis ezt mondják. Ami biztos: minden szempontból nyerésben vannak.
”Nem veszem komolyan, az egész csak magamutogatás és időhúzás, aminek vége lesz 2010 eleje és márciusa között. Mindenki megnyugszik majd, és versenyezni fog” – nyilatkozta pénteken az FIA-elnök Max Mosley, miután a FOTA, a Forma-1-es csapatok szervezete bejelentette, jövőre nem indul az F1-ben, saját versenysorozatot alapít.

A döntés a hónapok, de inkább évek óta húzódó Mosley–istállók-vita eredménye, nem akarnak tovább alkalmazkodni az elnök szabályaihoz, keveslik a pénzt, amit Bernie Ecclestone kereskedelmi főnök ad nekik.

Egyértelmű, meg akarják buktatni Mosleyt, akinek októberben lejár a mandátuma az FIA élén, viszont szombaton azt mondta, nem fog távozni, sőt, újra jelöltetheti magát.

”Eszemben sincs lemondani, mindenki tudja, hogy nem lenne béke, mert a következőnek is a fejét akarnák, addig, amíg át nem vennék a hatalmat az FIA-ben. Valaki Bernie helyét is akarja, Flavio szívesen lenne Bernie.”

Mosley Flavio Briatore Renault-főnökre gondolt, aki szerinte meg akarja kaparintani a sorozat kereskedelmi jogait, a pályáktól és a tévétársaságoktól bejövő pénzt másképpszeretné elosztani.

Az FIA szombat reggelre ígérte a 2010-es szezon hivatalos nevezési listáját, ami könnyen összeállítható, mert a nyolc kiugró ellenére a Williams és a Force India marad, valamint tíznél is több új gárda jelentkezett [3]. Mosley bejelentés helyett azt mondta, meghatározatlan ideig nem adják ki az indulók névsorát. Egyértelmű, a névtelen csapatokkal ő sem tudja elképzelni az F1-et, ezért kivár. Erre fel is hívta a figyelmet Briatore: ”Pénteken kellett volna kihirdetnie a listát, de én még nem láttam, pedig nagyon kíváncsi lennék rá.”

A FOTA nyerésben van, Mosley nem mer nélküle Forma-1-et indítani, mert a Ferrari, a McLaren, Raikkönen, Alonso, Hamilton, vagyis a sztárok nélküli sorozat keveseket érdekelne, de az biztos, hogy a velük felálló új széria sokkal többeket.

Vasárnap Mosley már ezt mondta: ”Minden percben tárgyalunk, minden rendben lesz, csak idő kérdése. Nagyon közel vagyunk, csak minimális különbség van az elképzeléseink között, leülünk, hamar megbeszéljük.”

Csakhogy ez valószínűleg nem igaz, mert Stefano Domenicali Ferrari- és Martin Whitmarsh McLaren-főnök ennek ellenkezőjét állítja, nem beszélve Briatoréról. Nézeteiket Ross Brawn, a Brawn GP tulajdonosa foglalta össze. ”A FOTA meghozta a döntését, mostantól megvalósítja saját ötleteit, mert nem várhat januárig.”

Bernie Ecclestone egészen hétfőig a háttérben maradt, bár már a hétvégén sem tagadta, szimpatizál a csapatokkal. A hét elején a The Timesnak elárulta, mit gondol a helyzetről.

”35 évet adtam az életemből – vagy még annál is többet – a Forma-1-ért. Ráment a házasságom, ezért holtbiztos, hogy nem hagyom szétesni. Főleg, hogy semmiségekről van szó, amelyek könnyedén megoldhatóak” – nyilatkozta.

A Motorsport Világtanács, ami Mosley leváltásáról/újraválasztásáról is dönthet, szerdán ül össze, a FOTA csütörtökre szervezett tanácskozást. Valószínűleg aszerint mennek tovább, hogy mi történik Mosleyval, igaz, a mandátuma eredetileg nem lett volna napirenden.

A szakadár csapatok tehát mindenképp nyerő helyzetben vannak az FIA-val, pontosabban Mosleyval szemben, és csütörtök este előrelépés lehet az ügyben.

Hehe, nemsokára bukik Mosley  :D

A valaha élt legjobb Forma 1-es pilóta!

2009. Június 22, 23:15
Válasz #48

Freedom

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Azt gondolom, hogy ezt jobban nem lehetett volna leírni. :)

Azt igazából csak arra írtam, hogy ne féljünk a változástól, mert lehet az jó is.
De kösz  :blush:

Amúgy nyílvánvaló, hogy mindenki a megegyezésnek örülne, de itt már többről van szó.

Számomra a legmeglepőbb, hogy a csapatok egyszer sem szólították fel Mosley-t a lemondásra. Pedig elég kézenfekvő lenne, pláne, hogy felajánlotta. Eddig azt hittem Mosley az egyetlen aki érti mi zajlik itt, de már ez is megdőlt. A csapatok is tudják, máskülönben rég elzavarták volna a FIA éléről. Szóval ezért hiszem, hogy lesz megoldás, mert eddig egyoldalúnak gondoltam a párbajt, de már érzem, hogy a csapatok se teljesen értetlenül állnak a helyzet előtt. Valamiért kell nekik Mosley a FIA élére...

2009. Június 22, 22:35
Válasz #47

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum

Azt gondolom, hogy ezt jobban nem lehetett volna leírni. :) De azt gondolom, hogy elég sok rajongó a FOTA mellett van, és Mosely ellen.

Itt egy kép róla: http://premium.f1-live.com/f1/photos-hires/2009/gpsilverstone/diapoa_655.jpg

Elég sok ember ilyen pólóban volt, és voltak Max ellenes feliratok is.

2009. Június 22, 22:10
Válasz #46

Pepee

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Mclaren-Mercedes
  • Kedvenc pilótád: Lewis Hamilton
Kezd elegem lenni ebből az egész huza-vonából.Ez már nevetséges amit az FIA és a csapatok csinálnak...Nem hiszem el hogy nem lehetne megegyezni végre.Nem lesz itt semmi új széria...jobb lenne ha a csapatok és az FIA nem csak magára gondolna hanem arra a több millió szurkolóra is akik az F1-et hűen követik....

2009. Június 22, 18:09
Válasz #45

Moilanen

• *
  • Forma 3000 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Team Lotus (az igazi :P)
  • Kedvenc pilótád: Heikki Kovalainen
"Mert azok az emberek akiket felsoroltam TÉNYLEG nagy emberek voltak.
Montezemolo, Briatore és társai..."
Idáig nagyon egyetértek, de a folytatás nálam más: arrogáns érdekemberek, akik soha nem lennének képesek egymással egyetértésben megalkotni egy új sorozat szervezetét, mert az első vitás ügy után szétvernék egymást. Ezt pedig világos pillanataikban talán még ők maguk is tudják...  ^-^

2009. Június 22, 18:09
Válasz #44

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Nagyon szépen előadták a nagy színdarabot a csapatok, hogy csúnya Ecclestone, hülye Mosley, de semmi másról nem szól a dolog mint hogy minden reklámbevétel és jogdíj a gyárak zsebébe száljon, mert ugye váláság van ezért mindenkinek jól jön egy kis extra zsebpénz.
Itt az a kérdés hogy Ecclestone, vagy a BMW, Toyota, Ferrari stb zsebébe vándoroljon e hihetetlen mennyiségű pénz... Engem ez totál nem izgat, csak az érdekel hogy ne tegyék tönkre a Forma 1-et.

Ha olyan jó ötleteik vannak a gyáraknak a sport izgalmasabbá tételével kapcsolatban akkor hajrá adják elő, de ne fenyegetőzzenek mert annak semmi értelme... :4:

2009. Június 22, 18:06
Válasz #43

Freedom

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Ja és még egy gondolat Andris!

Elárulom, hogy nem lesz új széria! Szépen megegyeznek és pont.

Mert azok az emberek akiket felsoroltam TÉNYLEG nagy emberek voltak.
Montezemolo, Briatore és társai csak dumálnak, de nem mernek kilépni. Pedig sokkal többet is ki lehetne hozni ebből a sportból, mint amit jelenleg látsz. Csakhát ahhoz tökösebb alakok kellenének...

2009. Június 22, 18:02
Válasz #42

Moilanen

• *
  • Forma 3000 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Team Lotus (az igazi :P)
  • Kedvenc pilótád: Heikki Kovalainen
Ne már, van versenynaptár is?
Booo! :mad:
Méghozzá micsoda versenynaptár! Kb. a fele a helyszíneknek még reális is. De 1-2 nagyon vad, pl Helsinkiben gyorsan felhúznak egy F1-es szintű pályát? Merthogy ott most nincs olyan...  ::-)

2009. Június 22, 17:50
Válasz #41

Freedom

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Nekem az a véleményem, hogy aki most könnyedén rábólint, és helyesli az új bajnokságot az soha nem is szerette igazán a sportot...

Azt hiszem nekem volt a legnagyobb itt a szám azzal kapcsolatban, hogy helyeslem az új szériát, úgyhogy ezt a hozzászólást magamra veszem.
Először is nem megy könnyedén a rábólintás, úgyanis ÉVEK óta gondok vannak a Forma1-ben. Az emberben gyűlik gyűlik aztán betelik a pohár. Ez nem egy hét volt, nem értem honnan jön ez a "könnyedén".
Voltak ellentétek a FIA és a csapatok közt, de olyan, hogy SENKI nem ért velük egyet olyan még nem. Ez merőben más dimenzióba emeli a történetet. A napnál is világosabb, hogy Mosley vagy megőrült vagy szándékosan csinálja ezt.

Mond meg nekem őszintén, hogy mi a frászt kéne csinálniuk a csapatoknak? Olyat várnak el tőlük amit nem lehet teljesíteni. Tárgyaltak sokszor nem megy. Tárgyaltak mégtöbbször, semmi. Majd az utolsó utáni pillanatban is tárgyaltak, de még mindig semmi. Akkor mit kéne csinálni?

Siránkozni, hogy jajj a 60 éves történelem, jaj a nagy pilóták, jaj így, jaja úgy és ülni ölbe tett kézzel? Az mire jó? Mi a francra jó az?
Egy bazinagy zsákutcába vannak a csapatok és ők úgy döntöttek hogy tesznek valamit. A világ változik és lehet, hogy most lépik meg azt a lépést amiért a következő generáció nagyon hálás lesz.

Honna tudod, hogy a Forma1-nél nincs jobb? Honnan? Minden egyes részletét ismered a New Formula-nak?
A világ legnagyobbjai éppen attól lettek nagyon, hogy mertek változtatni. A múlt szép és jó, tanulni kell belőle, de ELMÚLT. ÉS nem a múltban kell gondolkozni, hanem a jövőben.

Hálát adok az égnek, hogy olyan emberek éltek a földön, mint Kolombusz Kristóf, mint Louis Pasteur, mint Charles Darwin, mint a Wright testvérek stb.
KOMPLETT idiótának tartották őket akkoriban. Nem hittek nekik, bolondnak nevezték őket.
És tudod mit? NEKIK VOLT IGAZUK!!!

Mert mertek nagyot álmodni és meglépték.

Nem azt mondom, hogy az új széria a jó út, de nem állítom biztosra, hogy a rossz.

Ha most itt állna előttünk Kolombusz Kristóf, akkor Te azt mondanád neki, hogy:
"Te hülye vagy, a föld lapos, időpocsékolás nyugatra hajóznod"
Én pedig azt, hogy:
"Sok sikert az úthoz és remélem, hogy valami rendkívülit fogsz találni"

2009. Június 22, 17:21
Válasz #40

F1Andris

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • "Be on the edge"
    • Profil megtekintése
    • f1gp.hu
Nagyon remélem hogy igazad van lowSwedish, és nem ment el mindenkienk az esze...   :thumbsup:

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek