Nehéz a sztár élete...
Hát a tiéd különösen az lehet

El is hiszem, itt is kapod, meg világon is, csak az Isten tudja még hány helyen!
És látom még az egoizmusod is a helyén van!
Na hagyjuk abba ezt a csevegést, mert már bedilizek tőled
: 2010. április 22. - 14:38:44
Rampf: Räikkönen volt a legjobb!A Sauber-Petronas csapat vezetője, Peter Sauber felfigyelt a fiatal finn eredményeire és 2000 szeptemberében meghívta egy tesztelésre, majd később még továbbiakra. Sauber-nek tetszett, amit látott és leszerződtette Räikkönen-t a 2001-es szezonra csapatához Nick Heidfeld csapattársának.
Sokan kritizálták ezt a lépést (beleértve a FIA elnökét, Max Mosley-t is), mivel Räikkönen mindössze 23 versenyt futott együléses versenyautóval, mielőtt Formula–1-es szerződést kapott. Mosley – és mások is – úgy vélték, hogy nagy kockázatot jelent egy ilyen tapasztalatlan versenyzőt Formula–1-es autóba ültetni.
Räikkönen azonban a teszteken megfutotta a szuperlicenchez szükséges kilométereket, így ideiglenes engedélyt kapott a versenyzésre az FIA-tól az első három futamra azzal, hogy a versenyzési engedélyét akkor véglegesítik, ha nem okoz balesetet, vagy más galibát.
Willy Rampfő volt a legjobb versenyző, akivel valaha is dolgoztam. Még mindig a legnagyobb tisztelettel vagyok felé.
Kimi nem tudta, hogy hol vannak a fékezési pontok.
Kimi nagy kockázat volt, azonban lenyűgözött minket a vezetési stílusa. Tapasztalta sem volt. Megmondtuk neki, hogy milyen köridőt teljesítsen, és ezt rendre megvalósította. Gyorsabb köridőt akartunk tőle látni, ezért friss gumikat kapott és 40 kilogrammal csökkentettük az autó súlyát.
A szimulációs számítások szerint 1,2 másodperccel kellett volna gyorsabban mennie, de tudtuk, hogy még nem vezetett ilyen üzemanyag-terhelés mellett. Az első körben pont 1,2 másodperccel volt gyorsabb.
Fogalma nem volt arról, hogy ilyen terhelés mellett hol vannak a féktávok, csak a felvezető körben kaphatott erről képet. Ugyanakkor a köre mégis megegyezett a szimulációs számításokkal. Ez hihetetlen volt!
Nagyon magabiztos volt. Mondtam neki, hogy jó volt a köridő, amit futott, és ennél még gyorsabb is lehetett volna. Ekkor megkérdezte tőlem, hogy gyorsabbak kellett volna-e mennie. Én mondtam, hogy nem lett volna rossz. Erre ő azt válaszolta vissza, ha ezt tudta volna, akkor gyorsabban ment volna. Nem viccelt, teljesen komoly volt.
Ha valaki ilyen gyors, és így beszél, akkor egy hatalmas tehetség. Ez ki is derült.
Előzetesen arra számítottunk, hogy vét néhány hibát, talán összetöri az autót, de nem ez volt a helyzet. A kezdetektől fogva magas szinten vezetett.
A F1 2007-es világbajnoka tavaly év végén elhagyta a kategóriát, miután a Ferrari nem tartott tovább igényt a szolgálataira. Räikkönen jelenleg a Citroen junior WRC csapatánál szerepel a Rali-Világbajnokságban.
Rampf olyan versenyzőkkel dolgozhatott együtt, mint Heinz-Harald Frentzen, Jacques Villeneuve, Jean Alesi, Nicola Larini, Norberto Fontana, Gianni Morbidelli, vagy épp Felipe Massa.