Hosszú várakozást követően végre megjelent az első hiteles, a nulláról készített Brawn GP autó, elsőként a Grand Prix 4-hez. Talán még emlékeztek páran, hogy pár hónapja írtam egy cikket, melyben végigmentem az idei évben várható virtuális BGP001 konstrukciókról. Már akkor is a Craigo és Kizz páros által készülő darab tűnt a legígéretesebbnek, ami a mai nap letölthetővé vált a Grand Prix 4 játékosok számára.
Az autó 3D modelljét Craigo alkotta meg, aki korábbi autóival (F2008, R28) már bizonyította, hogy ha realisztikus megvalósításról van szó, akkor nem ismer akadályokat. Az autó modellje szinte minden tekintetben tökéletes replikája az eredeti F1 versenyautónak, sőt ahogy Craigo munkáinál már megszokhattuk, rendkívül nagy figyelmet fordított arra, hogy a TV kamera nézet is valósághű legyen. A festés szintén egy öreg róka, Kizz munkája, aki - bár a Brawn festése nem egy bonyolult darab - rendkívül precíz munkát végzett a minél impozánsabb eredmény elérése érdekében. Az autót több ember is tesztelte, így a legapróbb hibákat is sikerült kijavítaniuk. Ezután nem maradt más hátra, mint elérhetővé tenni a nagyközönség számára munkájuk gyümölcsét.
"Craig és én is rendkívül boldogok vagyunk, hogy végre kiadhatjuk ezt az autót. A most kiadott autó az első futamon, Melborne-ben látott specifikáció. Jelenleg is dolgozom a különféle pálya-specifikus festéseken, így hamarosan több új dolog is napvilágot lát majd.
Köszönetet szeretnék mondani Spidey-nek, fast_alonso-nak és Excalibur-nak a segítségért, valamint nagy köszönet Raul-nak a renderelt árnyékokért." - kommentálta Kizz a megjelenést.
Az autót megtaláljátok a letöltések között. Telepítése a szokványos, bár mivel reális méretarányokkal készült a kerékpozíciókon állítani kell. A butított modellek (LOD) és a közepes méretű textúrák is megtalálhatók (Személyes javaslat: A Hi és Mid textúrákra is nyugodtan lehet egy 1/2-es átméretézést alkalmazni, hisz még így is nagyobbak a kelleténél. Ezzel pár másodperccel rövidíthetjük a betöltést.)