Rossinak Assenben meglehet a 100Valentino Rossinak, Assenben meglesz a lehetősége arra, hogy bezsebelje pályafutása századik győzelmet. A Dokinak azonban nem lesz egyszerű dolga, mivel a Holland pálya, Jorge Lorenzo kedvencei közé tartozikA 2008-as asseni viadalt, a Fiat Yamaha Team, kétségkívül nem a legemlékezetesebb futamo között tartja számon. A kvalifikáción még úgy-ahogy rendben mentek a dolgok, azonban már akkor lehetett látni, hogy talán nem lesz egyszerű dolga sem Valentino Rossinak, pláne nem Jorge Lorenzonak. Rossinak a rajta szokás szerint nem sikeredett valami fényesen, plusz ezen felül az első körben összeakadt Randy De Punietvel, így a „Dottore” a kavicságyban kötött ki. Igaz, hogy Vale a lehetőségeihez mérten rögvest a mezőny után vetette magát, viszont az esélye a győzelemre egyenlő volt a nullával. Rossi egyébként végül a tizenegyedik helyen ért célba.
Valentino Rossi idén nem szeretne hasonló szituációba keveredni, mint tavaly, ugyanis az elmúlt futamon, Catalunyában, megszerezte pályafutása 99. győzelmét, így hát most itt a lehetőség, hogy a bűvös századikat is bezsebelje. Talán minderre Assen, vagyis ahogyan mondani szokták, a motorozás szentélye, a legmegfelelőbb hely, hiszen a holland pályán egyébként is külön kiváltság, ha valaki győzni tud. Valentino Rossi egyébként a királykategóriában már négy alkalommal diadalmaskodott Assenben: 2002, 2004, 2005, 2007. Ezek közül a legnagyobb sikere talán a legutóbbi, vagyis a 2007-es sikere volt, amikor is a tizenegyedik helyről rajtolva, sikerült befognia a versenyt vezető Casey Stonert, akit végül is maga mögé tudott utasítani.

Valentino Rossi #46
„Assen egy fantasztikus és egyben különleges pálya, amit azt hiszem, hogy mindenki nagyon kedvel. Még annak ellenére is, hogyha a ring átépítése előtti változtat sokaknak jobban tetszett, mint a mostani verzió. Tavaly ezen a pályán volt a 2008-as szezonom legrosszabb futama, amit idén egy jó eredménnyel szeretnék feledtetni. Barcelonában megmutattuk mindenkinek, hogy mennyire erősek vagyunk, azonban ez nem azt jelenti, hogy most hátradőlhetünk, mert úgyis minden rendben van. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, ha folyamatosan harcban szeretnénk lenni a győzelemért. A katalán versenyt emlékei még mindig igen élénken bennem vannak, hiszen talán a pályafutásom legnagyobb, legnehezebb és egyben legszorosabb győzelmét arattam. A világbajnokság viszont ennél szorosabb már nem is lehetne, hiszen hárman is egál ponttal állunk az élen. A célom természetesen most is a győzelem és, hogy egyedüliként a pontverseny élére állhassak.”
Akárcsak Rossinak, úgy Lorenzonak sem éppen a legjobban sikerült a 2008-as asseni viadal. A spanyol motoros a hetedik rajtkockából startolt és a hatodik pozícióban ért célba. Tette mindezt annak ellenére, hogy elmondása szerint a Holland pálya a kedvencei közé tartozik. Tény, ami tény, ezt Lorenzo eddigi eredményei is alátámasztják (leszámítva a tavalyi szereplését), hiszen a 125-ben egyszer, a 250-ben pedig kétszer is győzni tudott Assenben. Mivel legutóbb, Catalunyában, a csapattárs, Valentino Rossi, elhalászta előle a győzelmet, így Jorge most úgy gondolja, hogy ezúttal rajta a sor.

Jorge Lorenzo #99
„A jerezi kicsúszásomat követően arra koncentráltam, hogy minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsak és, hogy a lehető leghamarabb visszaszerezzem a vezetést a vb-pontversenyben. Mindez sikerült is, a bökkenő csupán az, hogy jelen pillanatban egyszerre hárman, vagyis Casey, Valentino és én, állunk az élen. Ennél fogva természetesen nekem is az a célom, hogy úgy hagyjam el az asseni ringet, hogy egyes egyedül csak én állok az élen. Az elmúlt három verseny egyszerűen fantasztikus volt, szinte el sem hiszem, hogy mik történtek és miken mentem keresztül. A Holland pálya kétségkívül a kedvenceim közé tartozik, habár múlt évben csak hatodik letten, amit idén egy sokkal jobb eredménnyel szeretnék feledtetni. A célom a győzelem, de minimum a dobogó, hiszen csak úgy tud az ember harcban lenni a vb címért, ha folyamatosan a top3-ban végez. A katalán futamot követő egynapos teszt nagyon jól sikerült a számunkra, többek között ezért is bízom benne, hogy Assenben az eddigieknél is jobbak leszünk.”motogphirek.hu