A McLaren-Mercedes brit pilótája kétségbe van esve, aggódik a Brit Nagydíj jövőjéért.
Jelen állás szerint nem lesz jövőre Brit Nagydíj a sorozatban. A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone és Donington hónapokkal ezelőtt szerződést kötött egymással, ám végül ebből nem lett semmi.
A pálya főnökeinek nem sikerült a többször meghosszabbított határidő ellenére sem a teljes finanszírozáshoz szükséges 135 millió fontos alapot előteremteni.
Bernie szép lassan visszatáncolt Silverstone-hoz, azonban az ottaniak a mai napig nem voltak hajlandóak semmit aláírni a Brit Nagydíjjal kapcsolatban.
Silverstone mindenféleképpen hosszú távra tervezne. Az Ecclestone által említett 48 órás határidő a mai nappal lejárt. A brit két napot adott Silverstone-nak a szerződés aláírására.
24 órával az állítólagos határidő vége előtt Silverstone úgy nyilatkozott, hogy Ecclestone-nak kellene átnéznie a módosított kontraktust, nem pedig fordítva.
A „mini” milliárdos nem szívbajos, nem ragaszkodik a brit versenyhétvégéhez.
Lewis Hamilton, a regnáló bajnok nagyon aggódik emiatt, hiszen hazai versenyéről van szó.
„Silverstone, Monaco, Monza és Spa. Ezek a legjobb helyszínek a sorozatban. Szükség van rájuk. Silverstone továbbra sem része a 2010-es versenynaptárnak, és ezen sürgősen változtatunk kell. Nem tudom elképzelni a Formula-1-ben a versenyzést Silverstone nélkül.” – nyilatkozta Lewis Hamilton.
___________________________________________________________________________________
Nahát én sem tudom elképzelni!
Ha tényleg Eclestone ezt megcsinálja, mostmár bátran állíthatom h egy idióta!
Pont ő aki ráadásul még Angol is, hát gyönyőrű...