Kimi családjában mindenki ugyanúgy néz ki

Legalábbis nekem!Nagy a hasonlóság!Pl ez a két pici is! :)Arik!
: 2009. november 03. - 17:06:46
Räikkönen: Ciao Ferrari, veletek valóra váltottam az álmomatA Formula-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen a Ferrari hivatalos oldalának adott – feltehetően utolsó – nyilatkozatában elárulta, szeretne a Száguldó Cirkuszban maradni, s újabb bajnoki címet nyerni, azonban csak olyan gárdánál hajlandó folytatni pályafutását, mely versenyképes autót tud garantálni számára.
Mint ismeretes, Räikkönen elhagyja a Ferrari csapatát, miután a maranellói gárda jövőre a Massa – Alonso párossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek. A finn versenyző korábban elmondta, kizárólag a McLaren-Mercedes csapata jöhet számításba.
„Ennyi volt. Az én történetem a Ferrarival múlt vasárnap véget ért Abu Dhabiban: a vörösökkel lehetőségem volt valóra váltani egyik álmom, ám most előre kell tekintenem, s új kihívásokat kell keresnem” – így búcsúzik Maranellótól a 30 esztendős versenyző.
„Az biztos, hogy szép emlékekkel távozom Maranellóból. Az elmúlt három évben kilenc versenyt nyertem, valamint a világbajnokságot is, s emellett kétszer diadalmaskodtunk a konstruktőrök között. Rengeteg barátot szereztem a Ferrarinál és rengeteg nagyszerű pillanatot éltünk át együtt. Való igaz, hogy idén a dolgok nem úgy mentek, ahogy vártuk, de a versenyzésben mindig lehet olyan éved, amikor a dolgok kicsit rosszra fordulnak. A csomag nem volt versenyképes, ennek ellenére negyedikként zártunk, egy ponttal lemaradva a harmadik helyről a tabellán. Problémánk volt az autóval, ám sikerült néhány jó eredményt elérni, kezdve a Spában aratott győzelemmel. A csapat bizonyította, hogy tud reagálni a dolgokra, miután olyan rosszul kezdtük a szezont.”
„Nem voltunk jók Abu Dhabiban, de tudtuk, hogy nehéz lesz a pontszerzés: ezen a pályán rengeteg kanyar van és küzdöttünk a tapadással és a leszorítóerővel. Ráadásul gondot okoztak a kerékvetők, szóval tovább romlott a helyzet. Amikor a tizenkettedik helyről rajtolsz, nem kell mondanod semmit. A pálya struktúrája mindenesetre lélegzetelállító volt, viszont nem kínált sok lehetőséget az előzésre.”
„Most már mindenki a következő szezonra koncentrál, a Ferrari pedig már több hónapja. Lesznek némi változások – megszűnik a verseny közbeni üzemanyag-utántöltés, az első gumik keskenyebbek lesznek -, ezek azonban nem lesznek olyan radikálisak, mint idén. A versenyek elején nehéz lesz vezetni az autókat a nagy üzemanyag-mennyiség miatt, s kiemelkedően fontos lesz, hogy ne használódjanak el túlságosan az abroncsok. Az időmérő nagyon szórakoztató lesz, hiszen majdnem üres tankkal körözünk majd a Q3-ban. Kilencedik éve vagyok a Formula-1-ben. Továbbra is versenyeket és bajnoki címeket akarok nyerni, de csak akkor maradok az F1-ben, ha találok egy csapatot, mely garantál számomra egy olyan autót, mely képes harcolni a bajnoki trófeáért. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben.”