Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Kimi Räikkönen  (Megtekintve 367355 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. április 01, 14:46
Válasz #715

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Ha jön, az én helyem a Mecsekben van...ha addíg élek is  :)
Feltéve, ha ez nem valami Április 1.-i tréfa  :D Ma már nem bízom meg senkiben :)

2010. április 01, 13:59
Válasz #714

Adrih.

• **
  • Gokart versenyző
  • .
    • Profil megtekintése
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 01, 14:12 írta Adrih. »

2010. április 01, 13:39
Válasz #713

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Raikkönen indul a Mecsek Rally-n!

Finn lapértesülések szerint, Kimi Raikkönen egykori Forma-1 versenyző elindul a július és augusztus között esedékes magyarországi Mecsek rally-n, egy privát VFTS (kocka) Ladával.
A finn fenomén azért döntött úgy, hogy részt vesz egy kisebb, de komoly múltra visszatekintő versenyen, mert, ahogy mondta: "Volt egy-két hiba, amit elkövettem, de úgy gonolom, ennél többre vagyok képes. Meg akarom mutatni, hogy a rali sem nehezebb, mint a pályaautózás, de ehhez rutint kell szereznem, ezért indulok el egy kisebb versenyen. A győzelemre hajtok. Az autóm új fejlesztés, de csak mint privát versenyző indulok"
Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért egy Ladával áll rajhoz, erre a Citroen csapat szóvívője adta meg a választ: "Jelenleg utánpótlási gondokkal küszködünk, ennek észszerű következménye a takarékosság. Ez ugyanúgy érinti a versenyzőket, mint a gyár területén dologózkat." Arra a kérdésre, hogy Raikkönen karamboljai milyen hattással van a gyári csapat költségvetésére, lényegretörően válaszolt: "Jelentős!"
Ennek ellenére Raikkönen bizakodó, ígéri, hogy az augusztusi Mecsek Rally-n már 100%-os lesz, és felkészületen száll harcba a győzelmért, amihez bizonyára Turiéknak és Janikának is lesz egy-két szava.

2010. Március 28, 22:11
Válasz #712

Adam Jonas

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
Czollner szerintem csak Alonso rajongó...

Hát jahh, nem véletlenül kezdte el egyből mondani, amikor Alonso megcsúszott, hogy biztos Schumacher adta vissza neki az kvalifkáción való feltartást. :D

2010. Március 28, 16:24
Válasz #711

Ivancia

• F1 Challenge Fan
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • KC23!
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Ferrari
  • Kedvenc pilótád: Karun Chandhok
Kimi is már egy kicsit öregedett...
úgy tűnik most ez van a Finnekel  ;),
Czollner szerintem csak Alonso rajongó... Palikának meg a '97-es magyar nagydíj útolsó két köre az etalon  ;D
?Minden tiszteletem Chandhok-é, egy kedves srác. Látok annyit benne, ami elég egy világbajnoki címhez? Nos, ezt majd az idő eldönti. Ennek a történetnek még jó vége is lehet, de egyelőre nem tud autóhoz jutni.?
Eddie Jordan

2010. Március 27, 13:07
Válasz #710

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése

2010. Március 27, 11:13
Válasz #709

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Pedig Czollner Gyula látens kimi rajongó. Neki 2005-ös év az etalon, ezért van oda kimiért és a spanyolért.

2010. Március 26, 20:09
Válasz #708

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Megnéztem a videót, és .... ahogy te sem Tina, én sem felejtem el a mai napig azt a napot, én is világbajnok lettem akkor úgymond és ezt köszönöm neki! Amúgy tök hihetetlen hogy még mindig libabőrös leszek ha végignézem a Brazil nagydíj utolsó köreit! Emlékszem Rosberg meg Kubicától majdnem infarktust kaptam, azt hittem megörülök, és ahogy Palik felvezette hogy Kimi világbajnok lesz, hát fantasztikus volt hallani, és amikor kiabálta Kimi Raikkonen világbajnok, hát leírhatatlan mit éreztem... Czollneren meg csak nevettem, hát igen nem a kedvenckéje nyert, és az utolsó körökben meg sem mukkant, hát nem tetszett neki ez van!

Amúgy ezek a kérdések jók, és Kimisen válaszolt rájuk, meg a blogja is tetszett, és az hogy felidegesítette a mexikói rali, hát ezen behaltam. Én tudtam hogy azért Kimit is fel lehet idegesíteni, aztán mikor mondom biztos ideges, kiröhögtek hogy Kimi!? ne viccelj már. Na tessék, én mondtam hogy néha bizony tud ideges is lenni! Emberből van, na! :D
Replica remélem elolvastad amit a raliról mondott. És amit nekem válaszoltál, hát higgyél amit akarsz, főleg ha Montzika mondta, annak lehet hinni, biztos a te szemedben ő is egy minőségi ember  :clap7:, De mondtam már nem érdekel, én mást gondolok meg te is! Ennyi!  ;)

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2010. Március 24, 17:59
Válasz #707

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
"Ha röviden akarnám jellemezni a Mexikó Ralit, elég lenne csak annyit mondanom: komolyan felidegesített."

:) Ezt azért még megnézném milyen amikor ő ideges! :) Biztos elérte a 120/80 normál vérnyomást :)
(Talán Mint 2008-ban, Kanadában? Na ott láttam rajta némi idegességet...)
Na de legalább kimondja, h ideges volt...és zavarja, hogy nem úgy sikerülnek a dolgok!
Dehát majd kialakul ez.... (Én még nem temetlek Kimi :) )

Jó ez a kérdez felelek, nem csalódtam :)
Ez a " Hékás" :D
: 2010. március 24. - 17:32:48
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=swsGzstzUMQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=swsGzstzUMQ</a>

Jó néha ezt visszanézni :)
Bár az egész nagydíjat vagy 10-szer láttam :) De még most is bele borzongok!
Sosem felejtem el azt a napot :)
Azon a napon az én kitartó szurkolásom is révbe ért!

2010. Március 24, 17:32
Válasz #706

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
Hát igen, ebből látszik az f1-ben nem tudott laza lenni, mivel Kimi nem olyan személyiség aki jó pofizik, nyal, és pacsizgat másokkal, és bájcseveg a semmiről. És ezt nem fogom soha a büdös életbe megérte miért nem fogadták ezt el, hogy ő ilyen!
Azért, mert akkor sem beszélt, amikor kellett volna, mint pl a teszteken, az autófejlesztésnél. Ezt Montezemolo is megmondta. De a McLarennél is.

2010. Március 24, 17:12
Válasz #705

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Hát igen, ebből látszik az f1-ben nem tudott laza lenni, mivel Kimi nem olyan személyiség aki jó pofizik, nyal, és pacsizgat másokkal, és bájcseveg a semmiről. És ezt nem fogom soha a büdös életbe megérte miért nem fogadták ezt el, hogy ő ilyen! emlékszem azt mondta erről a nem beszél sokat kérdésről, hogy egy jó beszélgetéshez bizalom kell, és ez teljesen igaz, számomra ez így van! Én mindig is tudtam Kimi nagyon jó fej srác, egy fantasztikusan tehetséges ember aki, okos, vicces, és van egyénisége!
Be kell látni az f1-es légkör nem neki való,nem tud ellazulni abban a közegben, mert mint elmondta nem szereti a felhajtást. És itt a raliban tök szívesen nyilatkozik a sajtónak, sokkal több infót mond el mert van mit mesélnie, mivel az f1-ben mindig ugyanazok a kérdések, körök, gumi probléma, stb, stb, szóval a raliról többet lehet, ez is egyértelmű. Még hogy nem beszédes, amúgy ezen is akkorát röhögtem, mikor ezt is megállapították róla. Amibe csak tudtak belekötöttek, mert idegesítette őket hogy Kimiről leperegnek ezek a beszólások, és tovább lép, egy rossz szót sem szólt a csapattársairól, ő csak a saját dolgaira figyelt és végezte a munkáját, ennyi.
Számomra mindig is ő lesz a világ legjobb versenyzője!
És ahogyan írtad Tina, hogy ez a sport elvesztette az akkori értékét, hát bizony el, és ez nagyon fáj!
: 2010. március 23. - 14:27:48
Räikkönen: Maradni akartam a Formula-1-ben

Kimi Räikkönen az idei évben a Citroen junior csapatával, a WRC-ben próbál szerencsét, és a korábbi hírekkel ellentétben még nem adta fel a Formula-1-et sem. A finn pilóta a Sportbildnek adott interjúban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy jövőre visszatér a száguldó cirkuszba.

Kimi, miért a ralit választottad, amikor lett volna lehetőséged arra, hogy a McLarennél versenyezz?
Kimi Räikkönen: „Mondjuk úgy, hogy nem kaptam meg azt az ülést, amelyre pályáztam."

Miért?
Kimi Räikkönen: „Ennek több oka volt. Több csapattal is tárgyaltam, nemcsak a McLarennel. Mindig is fontos feltétel volt, hogy a bajnoki címért harcolhassak. Amikor az utolsó ilyen brigád kapuja is bezárult előttem, akkor döntöttem úgy, hogy a ralira váltok. A Red Bull és a Citroen egy lehetőséget kínált, amit ki akartam használni."

Mikor közölte a Ferrari, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a szolgálataidra?
Kimi Räikkönen: „Tavaly nyáron szóltak, hogy esetleg Alonso ül a helyemre, de szerintem ennek semmi köze nem volt a teljesítményemhez. Más oka volt, és például a szponzorok sem teljesen ártatlanok ebben."

A spanyol bankra gondolsz? Hogyan vélekedsz a Ferrariról?
Kimi Räikkönen: „Három nagyszerű évet töltöttem ott, és megvalósítottam az álmomat a bajnoki címről. A Ferrari az egyik legjobb csapat a Formula-1-ben. Nem tudok semmi rosszat mondani róluk."

Kapcsolatban állsz még a Formula-1-es brigádokkal?
Kimi Räikkönen: „Hékás, csak pár hónapja nem vagyok ott, és a csapatvezetők még mindig ugyanazok. Az újoncokat kivéve mindenkit személyesen ismerek."

A Red Bullt különösen. Mit szólnál ahhoz, ha te lennél jövőre Sebastian Vettel csapattársa?
Kimi Räikkönen: „Ki tudja? Legkésőbb egy év múlva ígérem, válaszolni fogok erre a kérdésre. Ha a Red Bull olyan jó lesz, mint 2009-ben, akkor ez is érdekes lehet."

Miért alkotnál egy jó csapatot a barátoddal?
Kimi Räikkönen: „Ezt a csapattól kell megkérdezned."

Egyesek úgy vélik, hogy nem volt elég motivációd a Formula-1-hez.
Kimi Räikkönen: „Megpróbáltam a Formula-1-ben maradni. Ez tény. Nem sikerült. Most egy évig ralizni fogok, annak, ami utána jön, semmi köze nem lesz a motiváltságomhoz."

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem használtad ki megfelelően a tehetségedet.
Kimi Räikkönen: „Három bajnoki címet szerezhettem volna a Formula-1-ben, és nem az én hibám volt, hogy nem sikerült."

motorsportal.hu
: 2010. március 24. - 17:04:02
"Mexikói szieszta" - Kimi összefoglalója a Mexikó Raliról

Kimi Räikkönen ezúttal is hivatalos honlapján összegezte az igencsak rövidre sikeredett mexikói ralikalandjának tapasztalatait. Alábbiakban - az eddigiekhez hasonlatosan - ugyancsak a finn változat átiratát olvashatjátok:

"Ha röviden akarnám jellemezni a Mexikó Ralit, elég lenne csak annyit mondanom: komolyan felidegesített. Mert konkrét rali csak az elején volt, azután már csak sziesztáztunk.

És most meglehet, az olvasók úgy érzik, hogy velem minden egyes versenyen, mindig ugyanaz történik, újra és újra, de hadd mondjam el megint: én már a szezon kezdete előtt pontosan tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom a rali világában. A hibáim azok, amikből tanulhatok, és ezúttal is rengeteget tanultam, ezt garantálhatom.

Az első murván teljesítendő rali nem volt éppen nagy kaland Kaitsunak (Kaj Lindström) és nekem, mert adódott egy komoly borulásunk a hegyoldalban, ami hamar véget vetett a versenyünknek. A legnagyobb buli egyértelműen az volt, amikor sikerült megfutnunk pár igazán ígéretes időt az első napon, de aztán a hetedik gyorsasági szakaszon - a céltól nem messze - sajnos féktávon megcsúsztunk a poros úton, pár kődarab megakasztott, és már borultunk is...

Kicsit rázós volt, amikor hatot pördültünk lefelé meredélyen, míg az aljára értünk, de a legjobban az akasztott ki, amikor kiderült, hogy nem folytathatom a ralit másnap, mert a biztonsági szabályok úgy rendelkeznek, hogy ha csak egy apró repedés is keletkezett a bukóketrecen, akkor a versenyemnek annyi.

Úgyhogy elvesztegettünk két értékes napot, amikor gyakorolhattam volna, pedig nyilvánvaló: minél több ralit teljesítek az autómmal, annál kezesebb lesz, de most már mindegy. Végül is eléggé éreztem már Mexikóban a gépet - ezért is mertem jobban nyomni neki -, a csapattársamnak (Sebastien Ogier) pedig a pódiumra is sikerült felérnie vele.

Ez van. Már az első versenynap is végeláthatatlanul trükkös volt, például az első gyorsaságin mindjárt telibe kaptunk egy sziklát, és ezután sérült kormányművel kellett teljesítenünk a második szakaszt, ahol újabb félórányi lemaradásra tettünk szert a többiekhez képest, amikor gondunk akadt az üzemanyag ellátással is, és jó időbe beletelt, amíg megtaláltuk a probléma forrását...

De így megy ez, ezek a dolgok hozzátartoznak a rali természetrajzához. Mi pedig nem tehetünk egyebet, mint hogy alázattal menetelünk tovább, és tanulunk, amennyit csak bírunk. Aztán majd az a verseny is eljön egyszer, amikor már nem kell többé extra-kihívásokkal számolnunk a pályán...

Az autómat most a Jordán Ralira készítik elő a műhelyben, nekem pedig némi pihenés szerepel a naptáramban. Azután tesztelünk egyet, és irány Jordánia. Persze oda is újoncként érkezem majd, hiszen rajtam kívül mindenki más versenyzett már az ottani pályán.

Kaitsunak (Kaj Lindström) és nekem minden teljesen új lesz majd ott is, csak a tanulás iránti elkötelezettségem   változatlan: az még mindig tízből tizes, ahogyan az a legelső ralim előtt is
volt. Az itiner-írásban például már Mexikóban is jelentős javulást értünk el, Jordániában pedig innen folytatjuk..."

Forrás: kimiraikkonen.com /motorsportal.hu

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2010. Március 21, 09:50
Válasz #704

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
:) Én azon derültem, h az örök visszahúzódó srácból, milyen közvetlen személyiség lett!
Ott ücsörög a domboldalon, és nézi a szomorú végeredményt!Nézőseregtől nem zavartatva...
Nagyon, emlékszem még mikor Monacoba, a kiesés után visszavonult a jachtra, aztán ott hepajkodott!
Ég és föld... mintha két különböző ember lenne!
Heheee, lassan az autógrammosztás királya lesz! :) Lehetett őtőle autógrammot kapni forma-1 ben is,( sajnos amilyen hülye vok, én nem éltem ezzel a lehetőséggel), csak eléggé megdolgoztatta a várakozó népet :)
A jégember lassan teljesen felenged (ami engem mondjuk nem hat meg, csak azok számára elrettentő, akik azt hitték, h Kiminek viselkedési zavara van, bele sz@rik mindenbe..stb) Hát íme látható h mégsem, totál átformálja egy olyan dolog amit élvez!
És ami engem illet, ugyanígy vok ezzel, ha valami nem érdekel, azt kerülöm, nem foglalkozok vele, teszem a dolgom ha nagyon muszáj, de alíg várom h túl legyek rajta, és valami olyannal foglalkozzak, amiben örörmömet is lelem! :) Hát nálam most ilyen az a németes történet!Már a hideg ráz tőle, de csak az vigasztal mindjárt vége!Már réges rég hagytam volna a francba, ha nem 1 cél lebegne előttem, és nem ilyen szülők állnának mellettem!

Eleinte megdöbbentett ez az "Új" Kimi, de mostmár látom az összefüggést, mi miért van, volt!Jó látni, hogy újra felszabadult... :) Ez egy kicsit pótoltatja velem a "Hiányát" :)

Egyik nap megnéztem a 2004 Belga GP-t, hát ha másra nem is, arra jó volt h sanyargassam a lelkem :)Nem is emlékeztem már rá, h milyen bonyolult futam volt az!Jó néha visszanézni ezeket a futamokat..hogy is mondjam, még mindíg élvezhetőbb volt néznem, úgyis h tudtam mi lesz a végeredmény, mint egy mai versenyek egyikét!Sajnálom h ennek a sportnak nincs már meg az akkori értéke!

2010. Március 20, 22:08
Válasz #703

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Tényleg jó ez a wrc-s összeállítás Kimiről! Nagyon lehet látni rajta mennyire élvezi, és az hogy a nézőkkel és a rajongóival is sokkal lazább. Tök simán ad autógrammot és nem rohan ahogyan az f1-es futamokon láthattuk, edzésben kellett lennie annak aki dedikálást kér tőle, mert nem állt meg.
Mikor látom hogy Kimi már megint bukott, én is ideges vagyok, de nem rá haragszok, hogy miért hibázott, hanem hogy nem jön neki össze, pedig lehet látni rajta nagyon akarja hogy minél jobb legyen a raliban. És ezért is hibázik ennyit, de ember ő is és hibázik, első éve a raliban, most hibázzon mint később!Én is úgy vagyok vele tanulnia kell még rengeteget, és bizony ezekből a bukásokból is tanul. Azért azt ne felejtsük el Kimi forma1-es volt. Én bízok benne és szerintem nem sokára pontszerző helyen ér célba. Ha meg nem, akkor majd jövőre.
Emlékszem mikor Algu srácot kritizálták hogy túl fiatal és minek van az f1-ben, durva volt azt hallani hogy sokan a pilóták közül és a nagyokosok a nagy szakértők rögtön lehúzták. Nem is adtak neki esélyt hogy bizonyítson máris már a szabadedzéseken lehurrogták, hogy takarodjon, na ezt simán nem értettem. És valahogy ezt érzem a Kimi ellendrukkereivel és más nagyokos szakértőkkel, a wrc versenyből csak 2 futam telt idáig el, de már takarodjon Kimi a francba, mert egy nagy béna lúzer, szart nem ért a ralihoz. De lesz..m a sok gyökeret élvezkedjenek, hogy Kimi bukik, én csak annyit mondok Isten nem ver bottal.  ;)

2010. Március 19, 13:24
Válasz #702

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
A célbaérés nem ér semmit, a Rally-ban eredmények kellenek...

Hidd el bele fog jönni... Alig tesztelte ezt az autót, míg az éles versenyzők rengeteget mentek azekkel az autókkal! Jelenleg nem kell Kimit az élmezőnyhöz hasonlítani, mert nem egyenlőek a feltételek.

Amúgy jó hogy megint vagy Rep! :)

Próbál maximumon menni, de a tapasztalatlansága miatt becsúsznak ezek a hibák sajnos!
Gyors a szakaszokon, de sztem nem érzi annyira még az autót, vagy nem tudom!
Nem tett ő semmilyen igéretet h szakaszt szeretne nyerni, mindössze annyit h futamokat befejezni!Ezáltal ezt kell tőle elvárni!( csak az okosok, egyből már hasnolíthatnak Loeb-höz, Hirvovnenhez) hát elég poén!
Ez olyan mintha pl: ez az új Karun gyerek mekkora ász lett volna GP2-ben (nagyon nem, tudom), de tegyük fel!És most az első 3 futamon célba sem ér, tegyük fel saját hibából!
Mindenki szapulja?Nem, mert újonc! Elnéző vele mindenki!Majd belejön alapon!
Pedig ő is kategóriát váltott!Gp2 merőben más, mint F-1!
Jó ok hülye pl, de most kéznél volt! :)
Kimitől akkorát vár most minden ellendrukkere, mintha ez lenne a feltétele a rallys szereplésének!Olyan ostobaságokat írnak fórumokon, itt ott, h egész nap fetrengtem a röhögéstől!
Szakértő emberek, olyan szaktudással h visítottam!

Következő kérdésekre már nem is reagáltam!
-Brawnnál idén kik versenyeznek?
- Aztán mekkora ász lesz a Hispania!Vannak olyanok ugyanis, akik szerint ők lesznek az újoncok gyöngyei!
Meg egyéb okosságok!Aszittem ma, h hülyét kapok!1 héttel a szezon kezdet előtt elveszik a kedvem az egésztől, az ilyen és ehhez hasonló hsz-kkel!
Először azt hittem, nagyon nagy humoristák az illetők!Aztán rájöttem tévedek, tök homály van!

Na mind 1 sok agysejtemet elpusztították!  :boxed3-h4h:
: 2010. március 06. - 17:31:01

:) Kicsit álmos?

: 2010. március 14. - 09:19:52
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pyc7z2rINIc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pyc7z2rINIc</a>

Ez eddig a legjobb videó szerintem Kimi WRC-s összeállításokból! :)
Mellesleg a zene sem rossz  ;)

2010. Március 06, 17:27
Válasz #701

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
A célbaérés nem ér semmit, a Rally-ban eredmények kellenek...

Hidd el bele fog jönni... Alig tesztelte ezt az autót, míg az éles versenyzők rengeteget mentek azekkel az autókkal! Jelenleg nem kell Kimit az élmezőnyhöz hasonlítani, mert nem egyenlőek a feltételek.

Ezzel egyet lehet érteni. Most már a hibák minimalizáslára kell koncentrálnia.
: 2010. március 06. - 17:26:29

Amúgy jó hogy megint vagy Rep! :)
Kösz!
: 2010. március 06. - 17:26:44

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek