Jaime Alguersuari és Lucas di Grassi lesz a Formula-1 egyetlen gumiszállítójának, a Pirellinek a tesztpilótája a 2012-es idényben. A páros négy tesztet fog teljesíteni a Renault R30-es volánjánál.
Miután a Toro Rosso nem hosszabbította meg a szerződését, a spanyol pilóta a BBC Racio 5 F1-es alakulatához csatlakozott, mint szakkommentátor. Míg a Pirelli által kínált tesztet egy fantasztikus lehetőségnek tartja, mely segít, hogy hasznos kilométerekkel gyarapítsa F1-es tapasztalatát.
"Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a fantasztikus lehetőséget" - nyilatkozta Alguersuari. "Egy hete volt a 22. születésnapom, most pedig a Pirellitől megkaptam a lehető legjobb ajándékot. Alig várom, hogy elkezdjük ezt a nagyon fontos, és kihívásokkal teli munkát, hogy a jövő új gumijait fejleszük."
"Már nagyon várom, hogy ismét egy Formula-1-es auto volánja mögé ülhessek, és visszatérhessek a versenyzéshez, hiszen ez egy kiváló lehetőség számomra."
"Örülök, hogy még egy évet együtt tölthetek a Pirellivel, az együttműködésünk rendkívül sikeres első évét követően" - tette hozzá di Grassi. "Nagyon sokat tanultunk együtt, és mindketten örülünk, hogy továbbra is közösen folytathatjuk. Jó lehetőség számomra, hogy folytathatom a munkát, amit elkezdtem. Ez pedig lehetővé teszi számomra, hogy összehasonlítsam a különbséget az eddigi abroncsok között. Ezek a gumik pedig mostanra a Formula-1 fantasztikus elmeivé váltak."
A két pilóta a következő hetekben kezdi meg a teszteléseket a Pirelli új abroncsaival.