Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Lezárult a Force India és az Aerolab pereskedése  (Megtekintve 701 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2012. Március 22, 14:07
Válasz #1

ToreTTo

 • *
 • Információ Nem elérhető
 • Forma-1 versenyző
 • Törzstag
 • Hozzászólások: 632
 • Tesztpilóta a McLaren-nél.
  • Profil megtekintése
  • E-mail
 • Kedvenc csapatod: Mclaren,Lotus,Sauber
 • Kedvenc pilótád: Lewis Hamilton,Jenson Button,Kimi Räikkönen
Véget ért a Force India régóta húzódó jogvitája az Aerolabbal tervezőirodával, Mike Gascoyne-al és a Caterham F1-el, miután tegnap a Londoni Legfelsőbb Bíróság ítéletet mondott az ügyben.

Az Arnold bíró által meghozott döntés értelmében az indiai csapatnak távolról sem sikerült bebizonyítania, hogy az Aerolab a Force Indai fontos elemeit lemásolta a Team Lotus első Formula-1-es versenyautója, a T127-es tervezése során.

Egészen 2009 júliusáig az Aerolab Vijay Mallya alakulatának partnere volt, ám akkor a tervezőiroda felbontotta a silverstone-i bázisú gárda szerződést a kifizetetlen számlái miatt. A Caterham, amit akkor még Team Lotusnak hívtak, pedig néhány nappal később lépett együttműködésre az Aerolabbal.

A 14 napos meghallgatás a Londoni Legfelsőbb Bíróság központi törvényszékén, számos szakértő, köztük Frank Derie, az egykori Ligier istálló technikai igazgatóját, a Williams és a Toyota korábbi Formula-1-es tanácsadójának bevonásával zajlott.

Arnold bíró a bizonyítékok alapján az Aerolab javára döntött, és a kifiztetetlen számlák, 850 000 euró (mintegy 240 millió forint) megfizetésére kötelezte a Force Indiát.

Ugyanakkor az indiai istálló számára 25 000 euró (7 millió forint) kártérítést ítélt, a csapat szellemi tulajdonának felhasználásáért, melyhez az Aerolab a tervezési munka meggyorsítása érdekében nyúlt hozzá.

"A visszaélések, melyek bebizonyosodtak, főleg abból adódtak, hogy a tervezők CAD file-ok egyes részleteit a pillanatnyi előnyök érdekében lemásolták azért, hogy lerövidítsék a munkafolyamatot" - tette hozzá Arnold bíró.

Jean-Claude Migeot, az Aerolab ügyvezető igazgatója egy közleményben elárulta, megkönnyebbült, hogy végre döntés született az ügyben.

"Sokáig tartott, de rendkívül boldog vagyok, és megkönnyebbültem, hogy az 1Malaysia Racing Team [Team Lotus, majd Caterham F1] és Mike Gascoyne is tisztázta megát a vádak alól."

"Mindig is úgy éreztem, hogy az ügyet csak azért indította el a Force India, hogy elodázhassa az elvégzett munkánk kifizetését. Most, hogy a bíróság megvizsgálta a bizonyítékok gyakran rendkívül technológiai oldalát, és döntést hozott, az álláspontom mit sem változott."

"Két év pereskedés után végre ismét a jelenlegi, és jövőbeni Aerolab/FondTech projectekre koncentrálhatok" - írta Migeot.

A közeljövőben még egy meghallgatást vár a felekre, hogy eldöntsék, az ügy során felmerülő perköltséget kinek kell megfizetnie.
Azért vagyok itt, hogy győzzek. Semmi örömet nem okoz az ötödik vagy a hatodik helyért való csatározás.
Lewis Hamilton


Nincsenek hozzászólások ebben a témában. Szeretnél Te az első lenni?
 


Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek