Beszámoló
Kettős Red Bull győzelmet és megszámlálhatatlan mennyiségű előzést hozott a Török Nagydíj. Sebastian Vettel tehát megállíthatatlannak bizonyult, s így négy futamból már hármon győzedelmeskedett 2011-ben. Mögötte csapattársa, Mark Webber érkezett a célba, így ezúttal 100%-os teljesítménnyel zárhatott az energiaital-gyáros csapat.
A harmadik hely a szombati időmérő után a dobogóban bízó és végül is a kitűzött célt teljesítő Fernando Alonsóé, aki az utolsó körökig a második helyen hajtott, ám Webber a vélhetően sokkal jobb gumiállapotnak köszönhetően beérte és megelőzte őt.
Fél perces hátránnyal és egy elrontott kiállással együtt Lewis Hamiltont intették le negyedikként, akit az a Nico Rosberg követ, aki az első kanyarba másodikként fordult.
A hatodik hely a többiekkel ellentétben három kiállást választó Jenson Buttoné. A brit a kevesebb kiállás miatti komolyabb gumikopást követően a végére lelassult, így csapattársa és Nico Rosberg is leelőzte őt.
7-8. hely a Renaulté, Heidfeld Petrov sorrendben, őket Sebastien Buemi és Kamui Kobayashi követi. Hiányzik a top 10-ből Felipe Massa és Michael Schumacher. Előbbi a bokszban veszített időt, utóbbi pedig a futam elején koccant és így jócskán elrontva a taktikáját, hamar a bokszba kellett hajtania cserélni.
Nyilatkozatok a rajtrácsról
Nick Heidfeld: A pálya tisztább oldaláról indulok, így bizakodó vagyok, hogy sikerül előznöm. Jó lenne, ha sikerülne megelőznöm Michaelt (Schumacher) de semmire sincs garancia. Remélem, hogy sikerül jól szerepelnem.
Michael Schumacher: Nick valóban a tisztább oldalról indul, ezért jó lesz figyelni rájuk. Nehéz lesz, de megpróbálom legalább megőrizni a helyezésemet. Remélem, hogy a rajtom most is jól sikerül. Tegnap én fékeztem el a gumikat a köröm elején, ezért csúszkáltam később.
Nico Rosberg: Soha többé nem fog olyan hiba előfordulni, mint Kínában. Remélem, hogy Webbert meg tudom előzni, hiszen a pálya tisztább oldaláról indulok. Remélem, hogy ismét jó formában leszünk.
Sebastian Vettel: A nyolcas kanyar fontos lesz, ahol figyelni kell, bár a többiben is. 58 körön keresztül mindenre figyelni kell. Majd meglátjuk, hogy mi lesz.
Mark Webber: Nagyon remélem, hogy meg tudom őrizni a helyemet. Megpróbálom kihozni a legjobbat a lehetőségekből. Remélem, hogy izgalmas lesz a verseny, főleg a rajt, ahol figyelni kell. De szerencsére még a futam végén is lehet fordítani. Most is Vettel lesz az egyik ellenfelem, de bízom benne, hogy nem úgy végződik, mint tavaly.
Bernie Ecclestone: Szerintem fantasztikus a szezon, amiért köszönet jár a Pirellinek, mert a gumik révén lett ilyen izgalmas minden.
Adrian Sutil: Az új hátsó szárny jól üzemelt pénteken, de nem volt tökéletes, ezért csak Barcelonában kerül bevetésre az új aerodinamikai csomaggal. Az első tíz körnek fontos szerepe lesz, és ezek után döntünk majd a stratégiáról is.