Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: A Renault felfüggesztett büntetést kapott, Briatore örökre eltiltva!  (Megtekintve 8878 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2009. Október 03, 08:51
Válasz #38

Gulyás Martin

• **
  • Információ Nem elérhető
  • Gokart versenyző
    • Profil megtekintése
    • www.formaone.5mp.eu
Nem értem,hogy Briatorenak hogyan juthatott ilyen az eszébe és Piquet is hogy lehetett ennyire buta.
: 2009. október 03. - 08:49:21
Piquet egy csaló!!! :disgust1: :disgust1: :disgust1:
http://5mp.eu/kepgaleria_nagyitas.php?azonosito=formaone&oldalkod=rIoz8fRJCA&kep=1995.jpg A gy?zelem a legjobb érzés számomra.Szeretem a sebességet és a gyorsaságot.

2009. Szeptember 29, 19:35
Válasz #37

Annamari

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
    • Autó
Csaló Piquet <- lol lol
 :lol2: :lol2: :lol2:

egyébként piquet jól látja, télleg Alonso kezében a renault..
*~!Hajrá Hamilton!~*      (/ http://annamariauto.eoldal.hu/)

2009. Szeptember 29, 17:38
Válasz #36

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Virgin: Nem kell a csaló Piquet!

A jövőre a Forma-1-ben debütáló Manor Grand Prix csapat főszponzora elmondta, nem hajlandó hozzájárulni egy csaló versenyző szerződtetéséhez.

Nyílt tikok, hogy a jelenleg a világbajnokság éllovasát, a Brawn GP istállót támogató Virgin távozik, és jövőre már az újonc Manor Grand Prix istállót fogja támogatni.

A majd Cosworth fő erőforrásokat használó brit Manor nagy erőkkel készül a 2010-es szezonra. A lehetséges versenyzők között szerepel a nemrég hatalmas botrányba keveredett Nelsinho Piquet is.

„Még nem beszéltem vele (Nelsinho Piquet), de ő egy klassz vezető. Személy szerint nincs vele problémám, de a helyzet egy kissé homályos a szponzorokat tekintve.” – mondta ma a Manor Grand Prix főnöke, John Booth.

A Virgin erre a következőt reagálta.

„Amit én mondhatok, mint a Virgin fő tanácsadóinak igazgatója, hogy mi biztosan nem támogatnánk egy olyan csapatot, aki csal.” – nyilatkozta Alex Tai.

Alex Tai az interjú végén elmondta, a jövő évi terveket csak a szezon végén fogják ismertetni, tekintettel a közös együttműködésükre a Brawn GP-vel.

F1-live.hu
: 2009. szeptember 25. - 20:23:35
Nelson Piquet: Alonso kezében van a Renault

A háromszoros világbajnok, Nelson Piquet, újabb támadást intéz a Renault istállója felé. A brazil szerint a francia csapatot Fernando Alonso irányítja.

Nelsinho Piquet édesapja elég sokat szerepel mostanság. Természetesen a Renault botrány kapcsán, ugyanis nem hagyta, hogy fiával igazságtalanul bánjon a francia istálló. A Piquet botrányból végül a Renault jött ki rosszul, két évre felfüggesztve kapott eltiltást. Emellett megbukott Flavio Briatore és Pat Symonds is.

Idősebb Piquet szerint fia óriási nyomás alatt versenyzett a Renault-nál, ahol így elkerülhetetlen volt az összeomlás.

„Ez egy olyan dolog, aminek nem lenne szabad léteznie a motorsportban. Az én pályafutásom alatt sosem kellett ilyenekkel foglalkoznom. Azonban a körülmények elkerülhetetlenné tették az összeomlást. Nagyon nagy nyomás alatt volt.” – kezdte a háromszoros világbajnok brazil.

„Az idei év különösen rossz volt, figyelembe véve, hogy a Renault milyen autókat adott Alonso alá. A csapatot nem is Flavio Briatore, hanem Alonso irányítja.”

Piquet cáfolta azt, hogy fia találta ki a szándékos baleset ötletét.

„Két órával a verseny előtt Flavio odament Nelsinho-hoz és a következőt mondta neki: Ha segíteni akarod a csapatot, ezt kell tenned. ő elfogadta, mivel hatalmas volt rajta a nyomás a Renault részéről. Nem sokat veszíthetett a karrierjét illetően.”

„Tudom, hogy ez bűntény volt. Az eredmény manipulálása bűn. Nincs helye ennek a sportban, különösen akkor, ha előre megfontolt.” – fejezte be Piquet apuka.

F1-live.hu
: 2009. szeptember 29. - 17:16:51
Mosley: Ecclestone Briatore kitiltása ellen szavazott!

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelenlegi elnöke, Max Mosley elmondta, Bernie Ecclestone azon kisebbséget erősítette, mely Flavio Briatore örökös kitiltása ellen szavazott.

Egy héttel ezelőtt az FIA Világ Motor Sport Tanácsa Párizsban egy rendkívüli ülés keretében döntést, ítéletet hozott a tavaly Szingapúrban történtek kapcsán.

Mivel Nelshino Piquet vádalkut kötött az FIA jelenlegi elnökével, Max Mosley-val, nem volt büntethető.

A Renault F1 Team két éves felfüggesztett kizárást kapott, melynek értelmében, ha az elkövetkezendő 24 hónapban hasonló ügybe keverednek, akkor azonnali hatállyal el kell hagyniuk a Forma-1-et.

A manipulációs ügy egyik főszereplőjét, név szerint Pat Symonds-ot, menesztett technikai főnököt 5 évre eltiltotta a tanács az FIA által felügyelt, és irányított sorozatoktól.

Flavio Briatore kapta a legkeményebb büntetést, akit örökre kitiltottak.

A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint túlzó az, amit a tanács tett, melynek ő is a tagja.

A 26 fős tanács nagy része Briatore büntetése mellett szavazott.

„A Világ Motor Sport Tanács nem szavazott egyhangúan. A jelentős többség Briatore büntetése mellett foglalt állást, de Bernie (Ecclestone) a kisebbségben foglalt helyet.” – mondta Max Mosley.

2009. Szeptember 25, 19:24
Válasz #35

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Piquet-et?Hát az szép halál lesz!
Nahát...ezt nem gondoltam volna!

2009. Szeptember 25, 17:49
Válasz #34

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Koránt sem biztos, hogy oda megy, ez nem rég volt mondták, de én örülnék neki, ha nem jönne többet a Forma1 közelébe. :)

2009. Szeptember 25, 16:27
Válasz #33

moniii

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
moniii:)

2009. Szeptember 25, 15:38
Válasz #32

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
nem hiszem,hogy ezek után bárki is adna állást neki...egy dolog az, hogy megtette..de annál rosszabb, hogy miután kirugták beárulta őket...
A jövőre induló Manor Piquet Jr-t akarja az egyik piltájának.

2009. Szeptember 25, 13:11
Válasz #31

moniii

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
nem hiszem,hogy ezek után bárki is adna állást neki...egy dolog az, hogy megtette..de annál rosszabb, hogy miután kirugták beárulta őket...

2009. Szeptember 24, 22:45
Válasz #30

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Kubicaval teljesen egyetértek! Jól megmondta!
A kis sunyi piké, remélem soha többé nem kell majd látnom, mert felkavarodik a gyomrom tőle. :bad:

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

2009. Szeptember 24, 21:02
Válasz #29

Replica

• Felipe Massa
  • Forma-1 Világbajnok
    • Profil megtekintése
engem nem nagyon hat meg Symonds levele..biztos, hogy olyan irta azt meg, aki érti a dolgát...
Engem sem hat meg, ahogy Briatore szánalmas erőlködése sem.

2009. Szeptember 24, 20:35
Válasz #28

moniii

• *
  • GP2 versenyző
  • Törzstag
    • Profil megtekintése
engem nem nagyon hat meg Symonds levele..biztos, hogy olyan irta azt meg, aki érti a dolgát...

2009. Szeptember 24, 16:59
Válasz #27

Tina

• Kimi Raikkönen
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • Vettelista!!! "Keep Vetteling"
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: nincs!!!
  • Kedvenc pilótád: Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel, Vitaly Petov :D
Na Kubicsek..jól megmondta a frankót :D
Briatóre meg már a partyt tervezi? :oAkkor gáz lehet...

2009. Szeptember 24, 16:47
Válasz #26

Ivancia

• F1 Challenge Fan
  • *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Törzstag
  • KC23!
    • Profil megtekintése
  • Kedvenc csapatod: Ferrari
  • Kedvenc pilótád: Karun Chandhok
Na,kubi a rendőrséges sztori NAGYON JÓ!

"ő egy tapasztalt versenyző, sok futam van a háta mögött"
 :D ;)
Hát van humora az biztos
?Minden tiszteletem Chandhok-é, egy kedves srác. Látok annyit benne, ami elég egy világbajnoki címhez? Nos, ezt majd az idő eldönti. Ennek a történetnek még jó vége is lehet, de egyelőre nem tud autóhoz jutni.?
Eddie Jordan

2009. Szeptember 24, 16:45
Válasz #25

Cole

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Ez jó hír, de Prost szerintem felesleges a csapatba. Bob Bell nekem elég szimpatikus, de én pl őt Pat helyére gondoltam, de így viszont nehéz lesz az ő helyére találni olyan kaliberű embert, mint Symonds.
: 2009. szeptember 23. - 22:33:45
Briatore: A végén én fogok nyerni!

Flavio Briatore az olasz sajtónak elmondta, hogy a végén úgy is ő lesz a győztes, és akkor majd szervez egy hatalmas bulit.

Ahogy az várható volt, az olasz szakember, playboy nem hagyja magát, és kész szembeszállni a Világ Motor Sport Tanácsának (WMSC) döntésével, miszerint örökre száműzték a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által felügyelt, és irányított sorozatokból a tavaly Szingapúrban történtek miatt.

Emellett ezekben a kategóriákban egy pilótát sem menedzselhet.

A hétfői döntés után 14 napja maradt arra Briatorénak, hogy fellebbezést nyújtson be Fellebbviteli Bíróságnak a döntés ellen.

„A végén én fogok nyerni, majd utána szervezek egy csodálatos partit. Azokat a személyeket fogom meghívni, akik ezekben a nehéz időkben mellett voltak, és közel állnak hozzám.” – nyilatkozta Flavio Briatore az olasz „La Repubblica” napilapnak. 

A végén az olasz hozzátette, többet egyelőre nem hajlandó mondani ezzel kapcsolatban. Mindent a maga idejében.

Formula.hu
: 2009. szeptember 24. - 16:29:50
Kubica meglepődött Piquet mentelmi jogán

Robert Kubica: Normális esetben, ha elmész a rendőrségre, és mondod, megöltél valakit, viszont tudsz olyat, aki három embert is el tett láb alól, akkor neked is börtönbe kell menned. Lehet, hogy nem büntetnek meg 100%-osan, de problémáid lesznek. Ahogy mondtam, ez bonyolult.

R.K: Bármi is legyen, nem vagyok a főnöke, vagy az apja, így aztán visszajöhet Nem probléma, mint versenyző. Ha nekem ezt mondanák, akkor azonnal kiszállnék az autóból a rajtrácson. Azt mondanám, hogy nem versenyzek, rosszul vagyok. ő egy tapasztalt versenyző, sok futam van a háta mögött, és nagyon meglepett az, amit tett.

R.K: Persze kicsit érdeklődöbb voltam az FIA nyomozásának eredményeit illetően, mert a Renault is egy lehetőség a számomra. Akárcsak a Sauber.

2009. Szeptember 23, 20:49
Válasz #24

Marti

• *
  • Forma-1 Világbajnok
  • Moderátor
    • Profil megtekintése
Hivatalos: Bob Bell a Renault új csapatvezetője

A Renault hivatalosan bejelentette, hogy Szingapúrban a technikai vezető, Bob Bell veszi át a csapatvezetői szerepet, így az idei esztendőben kettős feladatkör vár rá. A korábbi kommunikációs vezető, Jean Francois Caubet az üzletvezetői pozíciót foglalja el. Az új pozíciók kiosztására azért volt szükség, mert Flavio Briatore és Pat Symonds is távozni kényszerült a tavalyi szingapúri balesetben való részessége miatt.

"A Renault készen áll arra, hogy a jövőre összpontosítson, és a továbbiakban nem szeretnénk kommentálni a 2008-as szingapúri eseményeket." - áll a csapat közleményében.

A Motorsport Magazin úgy tudja, hogy ez csak ideiglenes megoldás, jövőre a négyszeres Alain Prost lesz a Renault vezetője.

formula.hu

"Nem azoké a siker akik sohasem buknak el, hanem azoké,akik elbuktak,és ismét felálltak belőle" Kimi

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek