Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - levi98

Oldalak: [1] 2 3 ... 13
1
A 27 éves indiai versenyző fogja vezetni Jarno Trulli autóját ? jelentette be ma a Team Lotus.

Chandhok, aki Kartikheyan mellett a második indiai pilóta a mezőnyben, ebben az évben a Lotus tartalék versenyzője volt, és utoljára a tavalyi Brit Nagydíjon állhatott fel a rajtrácsra a HRT volánja mögött. A verseny után Sakon Yamamoto váltotta a csapatnál.
 
?Először is szeretném megköszönni a lehetőséget Tony Fernandesnek, Kamarudin Meranunnak és az SM Nasarudinnak, hogy ezen a hétvégén a Lotus színeiben versenyezhetek.
 
?Mióta csatlakoztam a csapathoz, erre a lehetőségre vártam, és mindent meg fogok tenni, hogy a legjobbat nyújtsam és megháláljam a belém vetett hitet. Reális célokkal várom a hétvégét? ? fejti ki Chandhok.
 
?A hétvége minden egyes szakaszán igyekszem a legtöbbet tanulni, és minél szorosabban dolgozni a mérnökökkel és az egész csapattal azért, hogy a legjobb munkát végezzem? ? vázolja a terveit az indiai.
 
?Bármi is történjen, izgatottan várom, hogy felállhassak vasárnap a rajtrácsra, és tudom, hogy sok millió szurkoló áll mögöttem, akik Indiáért és a Lotus csapatért fognak szorítani? ? vallja Chandhok.
 
Trulli, aki egész évben a kormányműre panaszkodott, támogatásáról biztosította Chandhokot:
 
?Érdeklődve várom a közös munkát, és mindent megteszek azért, hogy legtöbbet tudja kihozni Karun ebből a lehetőségből? ? fejezte ki pártolását Trulli.
 
?Nagyszerű, hogy a csapat állja a szavát, és segíti a fejlődésben az olyan pilótákat, akik a motorsportot tekintve hátrányos helyzetű országokból érkeznek. Az autóban és azon kívül is ott leszek, hogy segítsem őt? ? zárta Trulli.

Hozzászólás összevonva: 2011. Július 21, 14:22
ezt a hírt főleg Ivanciának ajánlom  ;D

2
F1 Hírek / A McLarennel szövetkezik a Virgin
« Dátum: 2011. Július 04, 21:09 »
A Virgin Racing alakulata hétfőn délelőtt hivatalos közleményben tudatta, hogy technikai megállapodást írt alá a Forma-1 egyik élcsapatával, a McLaren-Mercedesszel.

Alig néhány héttel azután, hogy a brit alakulat bejelentette, megválik technikai igazgatójától, Nick Wirth-től, a Virgin nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá a wokingi gárdával, melynek részeként használhatják majd a McLaren tesztüzemeit, szimulátorait és számítógépes rendszereit, valamint mindemellett a csapat szélcsatornáját is.

Andy Webb, a Virgin ügyvezető igazgatója elmondta, komoly célokat fogalmaztak meg maguknak a jövőre nézve, és nagyon örül annak, hogy a királykategória egyik legpatinásabb alakulatával léphettek szövetségre.

A szakember hozzátette, meggyőződése, hogy rövid időn belül profitálnak majd a megállapodásból.

A McLarent irányító Martin Whitmarsh elmondta, csapata elismeri a Virgin által az elmúlt időszakban elvégzett kemény munkát, és remélik, hogy a partnerkapcsolattal hozzájárulhatnak az ifjú csapat előmeneteléhez.

A McLaren egyébként már több éve sikeres technikai segítséget nyújt a Force India csapatának is.

3
F1 Hírek / Button megsérült, de nincs komoly baj
« Dátum: 2011. Július 04, 21:08 »
Jet-skizés közben kisebb sérülést szenvedett, ám rajthoz állhat a hétvégi Brit Nagydíjon a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button.

A 31 éves versenyzőnek Goodwoodban lett volna jelenése szombaton, ahol a wokingi gárda 2008-as versenyautójával bemutatózott volna, egy térdsérülés miatt azonban kénytelen volt kihagyni a fesztivált ? legalább is ami a forma-1-es köröket illeti.

Button még a hét elején a BBC-vel forgatott Londonban, ám jet-skizés közben megütötte a térdét, ami jobbnak látták, ha nem vezeti az F1-es betontorpedót Goodwoodban.

?Jenson a McLaren utcai autóját, az MP4-12C-t, valamint az MP4-12C GT3 kódjelet viselő modellt vezette Goodwoodban? ? árulta el a McLaren szóvivője az Autosportnak.

?Nem vezette a McLaren F1-es versenygépét, ennek azonban csupán elővigyázatossági okai voltak, miután egy kisebb dudor keletkezett a térdén, miután megütötte azt egy londoni eseményen. De nem sántít, és harcra kész lesz Silverstone-ban, mint mindig.?

A 2009-es év legjobbja sem tulajdonított komoly jelentőséget a történteknek, és mindent megtesz azért, hogy hazai közönsége előtt tökéletes állapotban gurulhasson pályára.

?Egy kicsit fáj és semmi értelme megterhelni, szóval szeretnék rápihenni egy kicsit a silverstone-i verseny előtt, ez az egyetlen ok [amiért nem vezette az F1-es versenyautót]? ? mondta Button.

4
F1 Hírek / A HRT megkaphatja a Red Bull feliratokat
« Dátum: 2011. Június 30, 21:06 »
A legfrissebb hírek szerint Daniel Ricciardo érkezésével a Hispania F1 Racing Team autói megkaphatják a Red Bull energiaital gyártó cég feliratait.

A Red Bull újabb csapatot támogathat a Formula-1-ben.
Dietrich Mateschitz, a Red Bull "királya" jelenleg 2 F1-es istálló tulajdonosa. Most, hogy Daniel Ricciardo az idény végéig a HRT csapathoz kerülhet, a Red Bull és a Toro Rosso után egy újabb csapat kaphatja meg a támogatói feliratokat.

Ricciardo a Red Bull családjához tartozik és jelenleg a Toro Rosso teszt-és tartalékversenyzője.

Daniel már korábban megerősítette, hogy a HRT csapattal fog bemutatkozni a Formula-1-ben a következő nagydíjon Nagy-Britanniában.

5
F1 Hírek / A Pirelli idén használt abroncsai
« Dátum: 2011. Június 29, 18:00 »
A következő összeállításban a Pirelli eddig használt abroncsait tekinthetjük meg, valamint a Magyar Nagydíjig betekintést kaphatunk a tervezett keverékekről.


Gumijelzés:

Ezüst: Kemény
Közepes: Fehér
Sárga: Lágy
Piros: Szuper-lágy

Lezajlott nagydíjak:

Ausztrál: Lágy/kemény
Maláj: Lágy/kemény
Kínai: Lágy/kemény
Török: Lágy/kemény
Spanyol: Kemény/lágy
Monacói: Szuper-lágy/lágy
Kanadai: Szuper-lágy/lágy
Európai: Lágy/közepes

Következő nagydíjak:

Brit: Lágy/kemény
Német: Lágy/kemény
Magyar: Lágy/szuper-lágy

6
F1 Hírek / Vettel összetörte a red bullt (videó)
« Dátum: 2011. Május 06, 14:01 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=I3xfBMheHjs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=I3xfBMheHjs</a>

7
A következő három hónapban ki fog derülni, hogy Robert Kubica mikor térhet vissza leghamarabb a versenypályára.

Dr. Riccardo Ceccarelli, a Lotus Renault orvosa bizakodó.
Robert Kubica az elmúlt hétvégén elhagyta a Santa Corona Kórházat, ahol február 6. óta kezelték az orvosok a súlyos rali-sérülése után.

Kubica ezen a héten visszatér Olaszországba Monacóból és folytatja a rehabilitációs programját, természetesen szoros orvosi felügyelet mellett.

A 26 éves pilóta orvosa, Dr. Riccardo Ceccarelli a következőket mondta: ?Csak augusztus végén fogjuk tudni, hogy mikor térhet vissza Robert a Renault csapattal.?

?Bizakodóak vagyunk a felépülését illetően, de várnunk kell.?

8
F1 Hírek / Newey: Hagyjanak már békén
« Dátum: 2011. április 22, 16:38 »
A Red Bull Racing tervezője, Adrian Newey igyekszik mindent kihozni a szabályok adta lehetőségekből, amit nem is titkol. Elmondása szerint sokat segít, hogy 2009 óta nem változtak meg jelentősen a szabályok, így folyamatosan tökéletesíteni tudja az RB5-ös alapjaira épített versenygépet.

"A mostani autó, az RB7-es, az RB5-ös unokája. Ezt az autót akkor építettük, amikor jelentősen megváltoztak az aerodinamikai szabályok" ? árulta el Newey az Auto Bild Motorsportnak adott interjúban.

A 2011-es autó jelenleg a leggyorsabb a mezőnyben, amelynek több oka is van. A titkos recept egyik összetevője az első légterelő, amely egyes vetélytársak szerint menet közben szinte az aszfaltot súrolja. "Nem az a lényeg, hogy a szárny elhajlik-e vagy sem ? a titok abban rejlik, hogy ki milyen autót épített. Nálunk a farrész magasabban, az orrész pedig alacsonyabban van. Emiatt az emberek úgy gondolják, hogy a szárny közelebb van az aszfalthoz, mint a McLarennél, akik pontosan fordított koncepciót alkalmaznak ? elöl magasabb, hátul alacsonyabb."

"Azok a csapatok, akik a McLaren megoldása szerint építették az autójukat szívesen betiltatnák a szárnyat, hogy eltűnjön a hátrányuk. Pedig ők döntöttek úgy, hogy ilyen autót építenek, ezért jó lenne, ha végre békén hagynának minket. Egy szárny nem minden, fontos, hogy az egyes elemek harmonizáljanak egymással."

A szakember a Münchner Tageszeitungnak adott interjúban azt is elmondta, hogy nemcsak az autó egyes elemei vannak összhangban egymással, hanem a pilóta is a csapattal. "Ezt szokták szimbiózisnak nevezni. Sebastian és én az utóbbi években összecsiszolódtunk. Az autó többnyire az ő visszajelzései alapján épült."

9
A Formula-1-ben szereplő csapatok az új Concorde Megállapodás szerint 2013-tól évközben is tesztelhetnének.

A Ferrari mindent megtesz a szabályváltozások érdekében.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az idény közben tiltott a teszt a Formula-1-ben. A csapatok csak egy előre kiírt tesztprogram szerint körözgethetnek a versenyhétvégéken kívül a téli időszakban.

Idén az F1 mezőnye 15 napot tesztelhetett Európában.

Az egyenes vonalú aerodinamikai tesztek engedélyezettek, de ezek is csak korlátozott számban vehetők igénybe.

A Ferrari már többször felszólalt a korlátozások ellen, ami nem is meglepő, mivel az olaszoknak két privát tesztpályájuk is van, melyek évekkel ezelőtt fontos szerepet játszottak a csapat sikeres szereplésében.

Az aktuális Concorde Megállapodás 2012 év végén veszíti érvényét és az új szerződésről már hónapok óta egyeztetnek a csapatok. Az új megállapodás az évközi privát teszteket is tartalmazhatja.

Egyelőre nincs teljes egyetértés a teszteket illetően, mivel az alacsonyabb költségvetéssel rendelkező istállók komoly hátrányba kerülhetnek ezzel.

10
F1 Hírek / Helmut Marko: Webber fantasztikus volt
« Dátum: 2011. április 17, 17:12 »
Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója elismerően nyilatkozott a sajtónak Kínában Mark Webber vasárnapi teljesítményéről.

Marko és Webber különösebbe nem szívleli egymást, de most Helmut kitett magáért.


Helmut Marko

Mark (Webber) ma egyszerűen fantasztikus teljesítményt nyújtott. A 18. helyről kezdte meg a versenyt és hihetetlen módon eső és biztonsági autós fázis nélkül fel tudott állni a dobogóra.

Ez a teljesítmény önmagáért beszél, és büszkék lehetünk rá. Úgy gondolom, hogy ezen a délutánon nagyon sokat hozott számára a tapasztalata.

Ez nem volt egy könnyű verseny számunkra, de elégedettek vagyunk, és mindannyian bízunk benne, hogy a KERS rendszer problémája a múlté és Törökországban kifogástalanul fog működni az autónkban.

11
Szavazások / Szerinted felerősdik a Ferrari?
« Dátum: 2011. április 17, 16:05 »
szavazzatok!  ;)

12
F1 Hírek / Webber megkönnyebbült, hogy Vettel nem nyert
« Dátum: 2011. április 17, 15:56 »
Mark Webber

Természetesen csalódott vagyok amiatt, hogy nem mi nyertük meg a versenyt, de egyszerűen nem engedhetjük meg ezekkel a srácokkal azt, hogy Sebastian (Vettel) elhúzzon.

Az első két versenyt megnyerte, így egy harmadik győzelemmel igen nehéz helyzetbe kerültünk volna a következő hétvégéken.

Folytatjuk a munkát és remélem, hogy Törökországban már nem lesz problémám és ott lehetek az első sorban az időmérő edzésen.

13
F1 Hírek / Webber: Csapatként lőttünk bakot
« Dátum: 2011. április 16, 17:47 »
A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber hosszú idő óta a legkiábrándítóbb eredményt érte el időmérő edzésen, hiszen Kínában már a kvalifikáció első etapjából sem jutott tovább.

Az ausztrál az edzést követően elmondta, ennek oka az volt, hogy az RB7-es versenygépet a keményebb keverékű Pirelli-abroncsokkal szerelték fel, és noha két mért kört szerettek volna futni, végül csak egyet sikerült.

?A csapaté, barátom? ? válaszolta Webber arra a kérdésre, hogy kinek a döntése volt a kemény keverékű abroncsok használata a kvalifikáció első szakaszában.

?Egyetértettem vele, de nyilvánvalóan egy kicsit pánikba estünk a végén, amikor megtudtuk, hogy nem fogunk tudni két kört futni. A gumik nem voltak elég jók, egy kör viszont nem elég, és igazából itt rúgtunk öngólt magunknak.?

?Az ember nagy árat fizet az időmérőn. Nem tudom, mikor volt utoljára olyan, hogy egy Red Bull-versenyző nem került be a Q1-be, de nagyon rég lehetett. Először fordult elő ilyen 2009 óta, ez biztos ? hiszen tavaly nem történt hasonló.?

Webber elmondta, biztosak voltak abban, hogy a másodlagos abroncsokkal is sikerül megfelelő kört futni ahhoz, hogy bejussanak a második szakaszba, ám miután technikai probléma miatt a harmadik szabadedzésen csak néhány kört tudtak megtenni, a csapat végül képtelen volt elérni célját.

?Az, hogy egy mért kört futottam a harmadik edzésen, nyilván nem segített. Egy kissé hátrányban voltunk, és éppen hogy összeraktuk az autót percekkel az időmérő előtt. Összepakoltuk és kimentünk ? az első etapon talán fél másodpercembe is belekerült ez.?

A Red Bull továbbra is küszködik a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel, így Webber autójából azt már az időmérő előtt kiszerelték.

Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel mindeközben tovább szárnyal, Kínában sorozatban harmadik rajtelsőségét szerezte meg, így jó esélye van arra, hogy Melbourne és Sepang után Sanghajban is felálljon a dobogó legfelső fokára.

14
F1 Hírek / Megbüntették Alonsót és Hamiltont
« Dátum: 2011. április 10, 15:35 »
Lewis Hamilton és Fernando Alonso egy-egy húsz másodperces időbüntetést kapott a mai Maláj Nagydíjat követően.

A McLaren és a Ferrari versenyzőjét a sportfelügyelők a futamot követően beidézték, hogy meghallgassák a véleményüket a versenyen köztük történt incidensről.

Hamiltont abban találták bűnösnek, hogy egynél többször váltott irányt, miközben védte a pozícióját Alonsóval szemben, aki viszont azért kapott büntetést, mert nekihajtott ellenfelének.

Mindkét pilóta egy futam utáni áthajtásos büntetéssel gazdagodott, ami azt jelenti, hogy időeredményükhöz húsz másodpercet hozzáadnak.

Hamilton ezzel a hetedik helyről visszacsúszott a nyolcadikra, Kamui Kobayashi mögé, míg Alonso megtartotta hatodik pozícióját.

15
F1 Hírek / Esős idő várható pénteken Malajziában
« Dátum: 2011. április 07, 19:52 »
A legfrissebb időjárás-jelentések szerint esős idő várható a pénteki első napon Malajziában.

Ha hinni lehet az időjósoknak, akkor a sepang-i aszfaltcsík nem marad száraz az első napon a két szabadedzés ideje alatt.

Malajziában kiszámíthatatlan az időjárás és már csütörtökön, egy nappal az első szabadedzés előtt leszakadt az ég a pálya felett.

A legfrissebb időjárás-jelentések szerint záporok és kisebb viharok várhatóak az első két szabadedzés ideje alatt.

Jelen állás szerint több mint 60% esély van arra, hogy esni fog pénteken.

Oldalak: [1] 2 3 ... 13

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek