F1 Fórum online közösség

Forma 1 részleg => Régi pilóták => A témát indította: F1Andris - 2007. Augusztus 17, 11:23

Cím: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 17, 11:23
Jacques Villeneuve - 1997 F1 világbajnoka

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00020.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 18, 15:49
Nekem mindig is Villeneuve volt a nagy kedvencem, nagyon sajnálom hogy már nem versenyzik a Forma 1-ben. Sokan azt mondták rá, hogy béna, de persze ezt csak olyanok állították akiknek fogalmuk sincsen a Forma 1-ről. Amikor kapott egy ütőképes autót, megvert mindenkit, amikor lassú autóban ült akkor meg a középmezőnyben küszködött, de ez természetes, hiszen egy lassú autóval senki nem tud dobogós helyezéseket szállítani, még Schumacher sem. A Schumacher fan-ok azt állították, hogy a Williams Renault 1997-ben verhetetlen volt, és bárki megnyerte volna vele a vb-t, ami korántsem igaz hiszen csapattársa nagyjából fele annyi pontot gyűjtött a szezon során,  pedig ő sem akárki volt: Heinz-Harald Frentzen, aki Schumachert tanítgatta a forma 1 előtt kissebb kategóriákban. Szóval Vill is egy kiváló autóversenyző. Sokaknak nem szimpatikus szókimondó stílusa miatt. Most nemrég a Le Mans-i 24 órás versenyen láthattuk versenyezni. Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, de sajnos a technika megadta magát, és második helyről kiállni kényszerült a versenyből. Most nagyon úgy tűnik, hogy Montoya példáját követve a Nascar-ban folytathatja pályafutását. Drukkolok neki! Villeneuve forever !:king:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2007. Augusztus 24, 22:51
Jacques Villeneuve a NASCAR-ban folytatja autóversenyzői pályafutását. Az 1997-es esztendő világbajnoka hétfőn, a Chicagoland Speedwayen tesztel Bill Davis csapatában.

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 25, 17:18
Hú ennek a hírnek nagyon örülök! Villeneuve a Nascarban. Végre újra versenyezni fog és reményeim szerint újra megvillantja kivételes tehetségét, és újra eljut a csúcsra. Egyébként ha megnyerné a Nascar-t akkor a világ egyik lesikeresebb versenyzőjévé válna. Hiszen gyakorlatilag az autósport királykategóriáiban mindent megnyert amit lehetett. Egyre büszkébb vagyok arra az aláírásra amit pár éve szereztem tőle a Hungaroringen. :1:

Egyébként Montoya nagyon szimpatikusan nyilatkozott róla:

Montoya örül Villeneuve érkezésének.

- Mit szólsz hozzá?

"Örülök neki. Jó újra látni Jacques-ot és remélem, sikeres lesz.
Ha tudok, szívesen segítek majd neki. Kedves fickó."

- Minden rendben van közöttetek?

"Igen. Az első pár év durva volt, de utána jó barátságban
voltunk."

- Mit tanácsolnál Villeneuve-nek?

"Légy türelmes. Türelmesnek kell lenned. Eltelik jó pár hét, amíg
rosszul szerepelsz majd és tanulnod kell. Ez a legjobb, amit
tehetsz."

- Szerinted Villeneuve belefáradt abba, hogy nem voltak
előzések?

"ő egy kicsit olyan, mint én. Szeret versenyezni és agresszív a
pályán. Szerintem tetszeni fog neki. Biztos vagyok benne, hogy
tetszeni fog neki."
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 28, 14:06
Villeneuve megkezdte a tesztelést

Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve megtette első köreit új csapata, a NASCAR-ban szereplő Bill Davis Racing színeiben. A kanadai pilóta a Chicagoland Speedway-en ismerkedett versenygépével, amivel az idei szezonban a Craftsman szériában versenyez majd.

Mint arról a múlt héten mi is hírt adtunk, Jacques Villeneuve a NASCAR-ba teszi át székhelyét, a Forma-1-ben vb-címig jutó pilóta a Bill Davis Racinghez szerződött. 


A kanadai az idén a Craftsman szériában versenyez, majd a 2008-as szezontól szerepel a NASCAR fő sorozatában, a Nextel Kupában.

Villeneuve hétfőn egy fekete versenyautóval hajtott pályára, melyen a legendás 27-es szám díszelgett, ez volt a rajtszáma édesapja, Gilles Forma-1-es Ferrarijának is. A 27-es korábban már szerencsét hozott a kanadainak, hiszen Indy 500-as győzelmekor is ezt "viselte" 1995-ben.

"Teljesen más ez az autó, mint azok, amiket korábban vezettem"- nyilatkozta Villeneuve, miután közelebbi ismeretséget kötött a Toyotájával. "Szinte ősidők óta kormányváltós gépekkel vezettem, furcsa volt újra a sebváltó kart a kezembe venni. Az első napon arra voltam kíváncsi, hogy az autó hogyan reagál bizonyos dolgokra, és valóban csak néhány kört tettem meg."

"Remek versenyautó benyomását keltette a járgány. Gyors, elég tapadása van, és kanyarokban is jó tempóban lehet haladni vele. Nagyon élveztem a dolgot"- tette még hozzá lelkesen a kanadai, aki kedden is folytatja a gyakorlást. O0

forrás: f1hirek.hu

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 28, 17:46
Itt van egy videó, és néhány kép az első tesztről!

http://www.rds.ca/video/visionneuse.html?video=3730

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/jacquestest001-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/jacquestest008-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/jacquestest015-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/jacquestest016-2.jpeg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2007. Augusztus 28, 17:58
Kiváncsi vagyok tud valami újat mutatni, vagy olyan lesz mint az f1ben?
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Augusztus 28, 19:53
Szerintem az első szezon tanulóév lesz, de a másodikban odarakja magát, akárcsak az F1-ben. ;)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2007. Augusztus 28, 20:55
Hát majd meglátjuk. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Marti - 2007. Augusztus 29, 19:46
Reméljük nem fut össze Montoyával a pályán! :)  Kívánom, hogy Villeneuve sikereket érjen el a Nascarban!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Szeptember 24, 14:47
Villeneuve remekül helytállt első NASCAR-os versenyén


Jacques Villeneuve a hétvégén Las Vegasban bemutatkozott a NASCAR sorozatban. A kanadai Forma-1-es világbajnok a közkedvelt sorozat egy alsóbb kategóriájában, a Craftsman Truck szériában esett át a tűzkeresztségen, 21. lett.

Az eredmény sokkal jobb is lehetett volna, ha Villeneuve a 48. körben nem ütközik össze Brian Scott-tal. Az eset miatt a kanadai pilóta körhátrányba került, amit már nem tudott ledolgozni a leintésig.

Villeneuve-nek persze nincs oka szégyenkezni, hiszen a versenyre a hetedik helyen kvalifikálta magát, ami egy újonctól igazán remek eredmény. A Bill Davis Racing pilótája a hétvégi teljesítményével közel került ahhoz, hogy akár már az idei évben bemutatkozhasson a csúcskategóriában, a Nextel sorozatban is. Erre a korábbi tervek szerint csak jövőre kerülne sor.

Nem csoda, ha maga Villeneuve is elégedetten nyilatkozott a futam után: "Jó tapasztalatszerzés volt, rengeteget tanultunk. A versenygép a futam első felében nagyon erős volt, ezt a köridők is igazolják. Eleinte volt egy kis alulkormányozottságom, de utána minden jobb lett."

"Jó kis lecke volt ez. Először is, mindenki nagyon agresszív, mindenki megcsúsztatja az autót, és jó látni, hogy ennek nincsenek komolyabb következményei. Las Vegasban célba értünk, és a bokszkiállásaink jól sikerültek"- tette még hozzá Villeneuve.

JV legközelebb október 6-án, a Talladega Speedway-en bizonyíthat 27-es rajtszámú versenyautójával. A kanadai számára az a futam még több reménnyel kecsegtet, hiszen ott néhány hete már tesztelt is. Számára azonban mégsem a jó helyezés lesz az elsődleges: "Az egy teljesen más pálya lesz, ott újabb dolgokat tanulhatok majd.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2007. Szeptember 24, 18:56
Akkor ez jó hír? Vagy mindenki jobbra számított?
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2007. Szeptember 24, 19:47
Szerintem a lényeg az hogy a tempója egész jó, mert 7. helyre kvalifikálta magát, csak a versenyben nem volt szerencséje. De nem féltem Villeneuve-öt oda fogja rakni magát, és újra eljut a csúcsra 1-2 éven belül. :thumbsup:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2008. November 19, 18:10
Tudom hogy sokan nem szerették, semmibe vették Villeneuve-öt, és az ő tudását, de számomra mindig is ő marad AZ IGAZI FORMA 1-ES VERSENYZő, mindent csak ösztönből, taktika nélkül, ha valaki ott volt előtte akkor megpróbálta megelőzni, emiatt néha bajba is került, máskor csodákat művelt a pályán, és többek között ezért ért el az autosport csúcsára.

Szóval itt van egy kis anyag Villeneuve-ről, akit érdekel nézze meg !


Villeneuve Forma-1-es pályafutása a korai évek hihetetlen sikerei és a későbbi évek halmozódó kudarcai miatt sokak által vitatott, ámde az igazán nagy szakértők szerint minden idők egyik legnagyobb versenyzőjét láthattuk az 1997-es világbajnok alakjában - csak egy rossz döntés okozta a sötét második éráját.

Élete első Formula-1-es versenyét Melbourne-ben pole pozícióból kezdhette és kis híján meg is nyerte, csak az utolsó körök motorproblémája vetette vissza a második helyre. Az évad során négy győzelmet szerzett és összesített második helyen fejezte be a bajnokságot csapattársa, Damon Hill mögött. Az év újonca.

Év végén a csapattól távozó Hillt a német Frentzen váltotta fel, Villeneuve első pilótává válhatott 1997-ben. A világbajnokságot szoros küzdelemben nyerte Michael Schumacherrel szemben, aki a jerezi Európa Nagydíjon egy vitatható manőverrel ütközött vele és kicsúszott. 1998-ban csapata gyengélkedése folytán csak kétszer állhatott dobogóra, Hockenheimben és a Hungaroringen.

Anyagi kérdésekbeli egyet nem értés miatt 1998 végén távozott Frank Williams csapatátol és barátjával és menedzserével, Craig Pollockkal új istállót alakított British American Racing néven. Első évükben sem neki, sem csapattársának, Ricardo Zontának nem sikerült pontot szerezniük. Az indulásnál sikeresebb évek következtek, két dobogós helyezés is összejött 2001-ben Barcelonában és Hockenheimben, ám az eredmények még így is várakozáson aluliak maradtak. A csapatfőnöki székbe 2002 végén elején érkező David Richards reformjai során az év végére ismét anyagi viták keveredtek Villeneuve és főnöke között. Villeneuve csapattól még az évad vége előtt távozott, mikor bejelentették, 2004-ben a Honda által protezsált Takuma Szatot szerződteték helyére.
 

Erre az évre más csapatnál sem akadt számára versenyzői ülés, így pihenőre kényszerült. Nyár végén egy héten belül leszerződött a Renault csapathoz az utolsó három nagydíjra és két éves szerződést kötött a Sauber-Petronas-szal. Ám a kihagyott időszak és a francia csapat autójának szokatlan felépítése miatt nem sikerült pontot szereznie, csalódást keltett mind az istállóban, mind a szurkolókban.

2005 első felében tovább folytatódott a botladozása, csapattársa, Felipe Massa is gyorsabbnak bizonyult. Miután szabad kezet kapott az autó beállításánal javult a helyzete, meggyőzőbb eredmények születtek. Közben a BMW felvásárolta a svájci gárdát, így kétessé vált a szerződés második évének letöltése, de végül mégis a BMW-Sauber színeiben állt az ausztrál rajtrácsra 2006 tavaszán. A 2006-s évben a versenyzés már nem sikerült nagyon fényesre, végül is egészségügyi problémákra hivatkozva a BMW a Magyar Nagydíj előtt felbontotta vele a szerződést, helyére Robert Kubica került.

Villeneuve Schumacher nyomában a 1997-es szezonzárón:

http://www.youtube.com/watch?v=ixlyfr8BTTI


Have fun :) :

http://www.youtube.com/watch?v=mrEBpPttaZE


JV - over the edge huhhhhhhhhhhhhhhhhhh

http://www.youtube.com/watch?v=gYI7h7X-XxE


(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00025.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00019.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00017.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00016.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00008.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00006.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00027.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00020.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00007.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00005.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00001.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00011.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00014.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00018.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00023.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/Image00021.jpg)


 :1: :1: :1: O0 O0 :mml: :mml: :king: :king: :clap1: :clap1: :cheerful_h4h:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2008. November 27, 20:40
(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00043.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00041.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00039.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00038.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00037.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00036.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00035.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00032.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00031.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00030.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00029.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00028.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00027.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image000026.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00025.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00024.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00023.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00022.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00021.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00020.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00018.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00017.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00016.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00015.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00014.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00013.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00012.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00011.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00010.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00004.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00005.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00006.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00007.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00008.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00009.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00044.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00045.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00047.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/Image00048.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2008. December 03, 16:21
Az 1997-es Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve részt vesz a Speedcar sorozat bevezető szezonjának utolsó két futamán, amelyek közül az első az április 4-6 között megrendezendő Forma-1-es Grand Prix egyik betétfutama lesz, a másodikra pedig egy héttel később Dubaiban kerül sor.

A Speedcar szériában számos egykori Forma-1-es sztár szerepel: Jean Alesi (jelenleg ő vezeti a bajnokságot), Johnny Herbert, Stefan Johansson, Ukyo Katayama, JJ Lehto, Gianni Morbidelli és Christian Danner, de Villeneuve lesz az első világbajnok, aki indul.

„A Speedcar sorozat nagyszerű eseménynek tűnik és úgy hallottam, hogy a résztvevők nagyon jól érzik magukat. Ez a bajnokság még gyerekcipőben jár és fel kell építeni, de szerintem remek ötlet. A Speedcar még több tapasztalatot fog nyújtani nekem ezekben a típusú autókban („stock car"), ami a jövőben hasznos lehet a NASCAR utcai pályáin. És persze arra is jó ürügy, hogy találkozzam az autósport rajongókkal." - mondta a kanadai versenyző, aki a Forma-1 után a NASCAR-ban szeretné folytatni, ám egyelőre nem talált szponzorokat ehhez.

„Büszkék vagyunk arra, hogy Jacques csatlakozott a Speedcar-családhoz." - mondta Benoit Lamonerie, a sorozat általános menedzsere - „ő az első Forma-1-es világbajnok és NASCAR-versenyző, aki leszerződik hozzánk és azt is izgalmas látni, hogy a Speedcar sorozat nemzetközi szintre emelkedik, hiszen jelenleg 12 ország versenyzői vesznek részt benne."


TESZTEREDMÉNYEK

1. Jacques Villeneuve 1:43.56
2. Christopher Zoechling 1:43.76
3. Mathias Lauda 1:43.83
4. Stefan Johansson 1:45.00
5. Massimo Cioci 1:45.07
6. Khalid Al Zarooni 1:46.07
7. Beppe Perazzini 1:47.07
8. Nigel Greensall 1:48.00
9. Eric Charles 1:49.28


(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/01.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/02.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/03.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/04.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/05.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/06.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/07.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/08.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/09.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/10.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/11.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/speedcar/12.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Emyke - 2008. December 15, 20:13
ha valakit érdekel, eladó poszterek nálam

http://tesz-vesz.hu/search.php?string=Forma-1+poszter
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Május 01, 11:21
Villeneuve autósiskolát nyitott Kanadában

(http://www.f1-live.hu/images/stories/leghire/villeneuve.jpg)
A francia származású kanadai korábbi Formula-1-es versenyző, Jacques Villeneuve, hogy átadja a fiataloknak a tudását, és a versenyzés szenvedélyét, autóiskolát hozott létre Kanadában.

Jacques Villeneuve a ICAR-ral együttműködve Montrealban egy autós akadémiát, autósiskolát nyitott, ahol a fiatal tehetségek mellett a tapasztaltak is személyesen 1997 világbajnokától tanulhatnak majd.

A Villeneuve „suli” a ICAR versenypályáit fogja használni az oktatásra.

”Nagyon örülök, hogy egy ilyen autósiskolát, akadémiát hozhattam létre. Régi álmom vált valóra. Ez az iskola nagyszerű lehetőség a versenyzésre.„- mondta Jacques Villeneuve.


”A cél az, hogy átadjam a versenyzés iránti szenvedélyemet minden versenyautó rajongónak. Érkezzen az a világ bármely tájáról. Legyen ez kezdő, vagy tapasztalt szakember. „ – tette hozzá Villeneuve.

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 01, 11:25
Vegyétek úgy hogy beiratkoztam, már alig várom az első leckét! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 13, 17:35
Jacques Villeneuve-nek nincsenek konkrét tervei, de a F1-es szereplés nem lenne ellenére.


„őszintén szólva az elmúlt pár szezonban egyáltalán nem gondolkoztam ezen.” – nyilatkozta Villeneuve a kanadai RueFontenac.com-nak, ám mostanra megváltozott az 1997-es világbajnok véleménye.

Az új technikai szabályok sokkal közelebb állnak a kanadai pilótához, mint az eddigiek, idén ugyanis sokkal több múlik a pilóták reflexein, mint az autón. Az, hogy újra slick gumikkal versenyeznek, és csökkent az aerodinamikai eszközök száma – ezeket Villeneuve korábban sokszor indítványozta – felkeltette Villeneuve figyelmét.

„Tény, hogy ezeket az autókat már sokkal izgalmasabb lehet vezetni – mondta – Láthatjuk, hogy a pilóták újra hibáznak. Nem igaz, hogy eddig azért nem hibáztak, mert olyan jók voltak, hanem mert az autók elektronikája folyamatosan korrigálta a vezetésüket.”

Jock Clear, aki a Williams és a BAR csapatoknál volt Villeneuve versenymérnöke, idén a BrawnGP-nél dolgozik, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a kanadaival.
„Állandóan azt mondogatja nekem, hogy imádnám vezetni az idei autókat – folytatta Villneuve – Már az első teszek után elkezdte ezt mondogatni, és azóta sem hagyta abba.”

A második helyen álló Vettel kivételével mind a négy jelenleg a világbajnoki pontverseny élémezőnyében található pilóta – pontosabban Button, Barrichello és Trulli – Villeneuve generációjához tartozik.

„Most figyelhető meg igazán, hogy azok a pilóták, akik több tapasztalattal rendelkeznek és jobb az ítélőképességük, elfoglalták méltó helyüket, ugyanis ők sokkal jobban tudják kezelni ezeket az érzékeny gépeket.” – emelte ki az 1997-es világbajnok.

Ezek után elképzelhető, hogy három év kihagyás után visszatérne a Forma 1-be Villeneuve, aki már a Williams, a BAR, a Renault, a Sauber, illetve a BMW volánja mögött is versenyzett?
„Azt mindenképpen tisztázni szeretném, hogy jelenleg senkivel sem folytatok tárgyalásokat arról, hogy visszatérnék a Forma 1-be – jelentette ki – Csak Jock-kal beszélgettünk, és azt mondta, hogy tetszene nekem a mostani autó.”

A kanadai továbbra is fenntartja, hogy a NASCAR széria áll nála az első helyen, ám azt is hozzétette, hogy „nyitott vagyok a F1-es versenyzésre is, és ha ott előbb kapok lehetőséget, minta NASCAR-ból, annál jobb.”

Arra meglehetősen kevés esély van, hogy a jelenlegi csapatok közül bárki is foglalkoztatná azután, hogy ilyen sok időt töltött távol a királykategóriától, ám több új csapat is pedzegette, hogy beszállnának a Száguldó Cirkuszba.
Villeneuve azt is bevallotta, hogy foglalkozott már ezeken a lehetőségeken, főleg miután a USGPE projektről hallott. Az észak-karolinai bázisú ’össz-amerikai’ csapatba a montreal-i Villneuve-nek több esélye lehetne bekerülni, mint bármelyik másik amerikai pilótának.

„Sok jó amerikai pilóta van, mint például Marco Andretti, Graham Rahal vagy Danica Patrick, ám egyiküknek sincs Forma 1-es tapasztalata” –hangsúlyozta Villneuve.

Azzal, hogy szezon közben tilos tesztelni, Villeneuve nem lát esélyt arra, hogy ezek a pilóták tapasztalatot szerezzenek.

„A tapasztalat ismét értékes tényező lett, és Isten a tudója, nekem van elég. Nem vagyok amerikai, de én vagyok az egyetlen, Amerikához közeli pilóta, aki rendelkezik a kellő tapasztalattal.” – zárta nyilatkozatát a kanadai.

Az biztos, hogy Villeneuve nem mondana nemet a Forma 1-re. Már csak a jelentkezők hiányoznak.(http://blog.al.com/blogoftomorrow/2008/02/large_NASCAR%20Daytona%20villeneuve.JPG)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 13, 17:38
Tudom hogy szinte teljesen esélytelen ez az egész visszatérés, de még is jól esik olvasni ezt a cikket. :)

Szerintem még a jelenlegi mezőnyben is megállná a helyét. Főleg az idegesít hogy Schumacher és Villeneuve otthon ülnek, ezalatt Nelson Piquet, Nakajima, és még jópáran ott versenyeznek az F1-ben...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 22, 17:01
JV kilátogatott a monacoi versenyhétvégére! O0

(http://www.motorsport-magazin.com/images/500/q_75/sw_adrivo/se_sutton/0192313.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Május 22, 18:32
JV kilátogatott a monacoi versenyhétvégére! O0


Nyilatkozott is: http://www.formula.hu/f1/villeneuve-a-brawnrol-masok-aratjak-le-amit-en-elvetettem-c26620.html  :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 22, 19:13
Olvastam a cikket, és csak annyit tudok hozzáfűzni hogy sok F1-el foglalkozó oldal túloz a cikkekben, és nem él tükörfordítással, csak a szenzációra hajtanak...

Azért nagyon jó olvasni JV-ről, és az is tetszik hogy sokan hozzászóltak a cikkhez, ami mutatja hogy sokakat foglalkoztat Vileneuve, és fórumokban nagyon parázs viták zajlanak vele kapcsolatban.. ::-)
Néhány vélemény:

Egyetértek a cikkel. Nagy rajongója voltam az öregnek, és ha bármikor, bárhova visszatérne (aminek az esélye sajnos nulla) szurkolnék is neki. Az egyik legjobb pilóta volt a 90-es évek végén a mezőnyben, akárki akármit mond. Nagyrészt a cikkből is kederülő "megmondóember" természete miatt került mindehol lapátra, és azért mert nem kötött kompromisszumokat. De épp ezért lehetett szeretni, a sok színtelen figura között volt valaki, aki mert egyéniség lenni.

Go Jacques!
"abban az évben azzal a technikai fölénnyel SOKKAL nagyobb fölénnyel kellett volna nyernie"

és ezt a csapatfönököd mondta!!!! egszerűen egy közepesnél is rosszabb pilóta aki csak mázliból lett VB az is éppen hogy, köszönhetően egy igazi remek pilótának aki viszont a leggagyibb autóval is mindig VB küzdelemben volt.
a késöbbi F1-es bukdácsolása remek bizonyíték arra, hogy egyszerűen jokor jó helyen volt de SEMMI több.
az arca kb 5x akkora mindig mint a tudása.
F1 után is az eredmény=0! nem véletlen.
Lázas vagy ? Olyan emberre mondod, hogy közepesnél rosszabb pilóta, aki megnyerte az amerikai CART bajnokságot, az Indy 500-at és a Forma-1 világbajnoki címet. Ennyi mázlija nem lehet valakinak életében... Ha meg Frank Williams azt állítja nagyobb fölénnyel kellett volna nyernie, akkor mit szóljunk a csapattársára Frentzenre akinek ilyen technikával sem sikerült eredményesnek lenni, pedig korábban Schumachert agyba-főbe verte a gokart-bajnokságokon, és kettejük közül inkább Frentzen volt a német reménység.Hmmm mennyi okos ember.
Fele el esem olvasta a cikket ....
Esőben valóban sosem ment neki, de ettől függetlenül amiket művelt, azok előtt le a kalappal ;)
Nem csinált nagy dolgokat??
2000 Montreal, 5-6 helyről előre jött a 3-ra és vagy 20 körön át tartotta a sokkal gyorsabb Barichellot .... ez semmiség??
Sokan nem láttátok 200 és 2001-t.
Dobogókon állt, rengetek 4-5-6. hely, még ha nem is fejezte be a futamot, akkor is végig küzdötte a versenyeket.
Visszatérése valóban nem bolt a legjobb, de akkor sem kell egy gyenge pilótának titulálni.
Button meg elverte húúúú Barichellót tavaly kivételével mindig elverte, nem is kicsit, tavaly meg Button kapott ki nem kicsit.
Villi a legellentmondásosabb pilóta, vagy nagyon szeretik vagy nagyon utálják.
Szókimondó, ami a szívén a száján és, hogy hiányolja az ilyen pilótákat az jogos .... minden pilóta, azt teszi amit mondanak .... szinte 0 önállóság.

Gooo Jacques!
Valami hihetetlen,hogy egyesek mennyire elvakultak! De nem értem,hogy van képük vaknak titulálni egy olyan embert aki 3 kategóriában világbajnok és egy akkor top istálló őt igazolta le nem pedig egy F1 tapasztalattal rendelkező "nagymenő" Williams Úr nem arról volt ismeretes,hogy gyengéket vitt a csapatába (Nekedzsima kivétel) Jó autóval lett világbajnok? Mondjatok már egyet az elmúlt 20 évből aki gyenge autóval lett világbajnok?
szánalmasak vagytok :)
Tarzan és Sanio ti igencsak vaktában lövöldöztök :DDD
ha sikerült volna nyernie LeMansban akkor az egyetlen pilóta lett volna aki mester négyest csinált. Sajna nem jött össze, de a mester hármas igen, ami nem soknak sikerült.
Érdekesség a 97es évből:
Patrick Head egy idióta ha azt mondja hogy fölénnyel kellett volna nyernie. Frentzen rá hallgatott az öregre és hmm hol is végzett, fele annyi pontot gyűjtöt mint csapattársa, aki kijátszotta a főmérnököt és átütötték a lengéscsillapító számát, mert patrick ragaszkodott az újhoz, de Villeneuve a régivel sokkal gyorsabb volt mint csapattársa. Az ő neve is szerepel azon a listán amit 97 jerezi időmérőn műveltek.
3 azonos kör....ezredre...nehéz elfelejteni
sokan azért utálják, mert MS 97-ben mutatta meg először nyíltan hogy csalni is képes a vb címért és ki akarta lökni a williamset, nem jött össze és még a pontjait is elvették, így járt :)
96ban iszonyú peches volt némely futamon, de így is megtudta szorongatni Damon Hill-t.

és amúgy igen nagy fölénnyel nyerte a 97es vb-t ugyanis a 2. helyen álló csapattársánál kétszer annyi pontot gyűjtött.
ms: 0 pont XD

ő akkor tudott gyors lenni ha az ő stílusáához alakították az autót szerintem a sok évi nyüglődéshez hozzátartozik hogy nem alkalmazkodott az autókhoz és a csapatok meg barom mód nem alakították hozzá az autókat.
Hihetetlen amit ő elért és a le mans-ban is 2. lett asszem szóval majdnem meg lett a varázslatos 4-es.
Aki kétségbe vonja képességeit az nem követi az f1-et olyan rég.
Hill-t is eléggé megszorongatta első évében (ezért nem is szerettem:):):))
De jó versenyző volt nagyon , remélem még fog versenyezni ha nem is f1-ben de máshol.

látszik, hogy nem néztél 1994-ben F1-et, akkor tudnád, hogy MS-nek csak Senna halála folytán volt egyátalán esélye a nyerésre.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy csak azért lett világbajnok, mert miután KIESETT, SZÁNDÉKOSAN TÖNKRETETTE HILL AUTÓJÁT.
Villeneuve-el kapcsolatban hazudsz.
1997-ben már bőven nem volt annyira erős a Williams, vagy ugy is mondhatnám a többiek fejlődtek, McLaren pl. 3 futamot is nyert, és ugyanennyit el is bukott az első helyről, emelett a Ferrari is erős volt, köszönhetően Byrne-ak aki az előző szezon végén érkezett, és évközbeni munkája beérett.
Zseni volt az ürge ez nem vitás, hisz még 1998-as autónak is 96-os volt az alapja, még is gyors volt.
Csapattársai CSICSKÁK voltak, semmit nem adtak meg nekik. MS autójával foglalkozott a szerelők 80%-a legalább,
arról nem is beszélve, hogy MS kisirta, hogy éjjel nappal az autón dolgoznak. Ezek mind undoritó dolgok. És ez is mutatja is mekkora patkány volt MS, pályán véghez vitt tettei mellett.Villeneuve szerencsés?

Akkor sorolom:
1994 -Indy car, év újonca cím
1995 - Indy 500 győztes, Indy Car bajnok
1996 - Forma-1 összetett 2. helyezés
1997 - Forma-1 világbajnoki cím MS-el szemben
1998- 5. helyezés egy Mecachrome motoros Williams-el
1999 - BAR Supertec Spanyol Nagydíj MS-t tartotta kb 20 körön
keresztül egy hulladék vezethetetlen autóval a 3. helyen....
2000 - 7. összetett helyezés
Az ezt követő években többször dobogón állt nem versenyképes BAR
konstrukcióval.
Lemans-ban van egy 2. helyezése

Kérdezem én, béna, eredménytelen mákos versenyző?
Aki ezek után ezt mondja, annak fogalma sincsen az
autóversenyzésről...
Sejtem mi van a háttérben egyébként, sokaknak fáj az 1997-es F1
bajnoki cím, megértem...
...és itt jön hogy a legjobb autóval nyert, a majom is nyert
volna vele. Vajon mi volt JV csapattársával Frentzennel aki
egyébként Schumachert tanítgatta a korábbi években? Frentzennek
köze nem volt Vill tempójához!
...és hát 1996-ban Hill is csak nagy csatában lett bajnok
Villeneuve-el szemben...

Ezek után én egy picivel nagyobb tisztelettel beszélnék egy
világbajnokról.
És akkor itt jön Jenson Button aki karrierje során szinte alig
tudott eredményeket felmutatni, vajon miért? Mert nem volt olyan
technikája. JV-el ugyanez a helyzet a vb címét követően többet
nem ült versenyképes autóban, ennyi...
 
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 24, 19:50
Ecclestone: Szóval akkor visszatérsz?
Villeneuve: Hááát.... Egye fene!  :D

(http://www.motorsport-magazin.com/images/500/q_75/sw_adrivo/se_sutton/0193120.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Május 24, 20:14
hmm, és ezt miért pont a Ferrari-nál beszélték meg?  :2funny:

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Május 25, 15:52
Végülis mindig is a Ferrarinál akart versenyezni, talán indítanak egy harmadik autót is! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Marita - 2009. Június 05, 00:01
Jacques Villeneuve- nagyon hiányzik a Forma 1-ből...
Azt olvastam valahol, hogy a NASCAR-hoz pályázik, de ott nem hallani róla semmit.
Én nagyon kedveltem, annak ellenére, hogy izgága volt kissé, de ha jó kocsit kapott volna és nem ilyen lenne a Forma 1 , amilyen, még többször is versenybe szállhatott volna VB-bajnoki címért...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Június 05, 10:00
Villeneuve: Nem mondtam le a visszatérésről!
1997 világbajnoka nem adja fel, és bármikor készen állna arra, hogy visszatérjen a száguldó cirkusuba.

Jacques Villeneuve legutóbb még 2006-ban állt rajthoz a Formula-1-ben. Akkor a BMW-Sauber színeiben tette mindezt a Német Nagydíjon. Távozása nem volt valami álomba illő.

A kanadai-francia egészségügyi problémákra hivatkozva azonnali hatállyal elhagyta a bajor istállót. Helyére a Magyar Nagydíjon a jelenlegi is a BMW-nél versenyző Robert Kubica érkezett.

Most, hogy jövőre a költségvetési sapkának köszönhetően több új csapat is csatlakozhat a száguldó cirkusz mezőnyéhez, Villeneuve szeme felcsillant, és szívesen visszatérne.

„Nem mondtam le a visszatérésről. Azért születtem, hogy versenyautókat vezessek. Ez egy örök kihívás a számomra.” – mondta Jacques Villeneuve.

„Ha most lenne egy csapatom, akkor nekem már csak egy versenyzőre lenne szükségem, mert az egyik autó biztosan az én elfoglaltságomat jelentené.” – így Villeneuve.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 19, 19:20
1997 világbajnoka több csapattal is tárgyalásban van, és szerinte jó eséllyel pályázik egy versenyzőülésre jövőre a Formula-1-ben.

Jacques Villeneuve legutóbb még 2006-ban a BMW-Sauber versenyzőjeként állhatott rajthoz a Forma-1 mezőnyében.

Azóta versenyzett a Speedcar sorozatban is, de mindeközben minden erejével azon volt, hogy visszatérjen a királykategóriába.

Most, hogy a gyári csapatok távoznak, és helyettük új csapatok állnak majd fel a rajtrácsra, megnyílt a kanadai előtt az út.

„Van tervem a jövőre nézve. Több csapattal is tárgyalásban állok. Az elsődleges cél a Forma-1 Jó esélyeim vannak..” – nyilatkozta Jacques Villeneuve.

A hírek szerint a Team USF1 csapatnál köthet ki Villeneuve jövőre a száguldó cirkuszban.

(http://www.iprimus.ca/~trauttf/Jacques/Jacques.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 19, 19:23
Bármit megadnék azért hogy újra láthassam versenyezni, teljesen mindegy hol, vagy milyen sorozatban.
Számomra ő egy nagy ember, és példakép, még ha sokan le is nézik! Sokaknak fáj 1997...
Persze nekik fogalmuk sincsen az autóversenyzésről, aki komolyabban foglalkozik a dologgal annak nyilvánvaló, hogy ez az ember egy csiszolatlan gyémánt...


Nekem a Villenuve féle vezetési stílust nézni egy hatalmas élmény! :yes:


http://www.youtube.com/watch?v=I6MTPrDJbYQ

http://www.youtube.com/watch?v=TKja5tnOwBs

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 20, 17:22
Villeneuve teszi a dologát a boxban! :) Az időmérőn is ott vigyorgott a Ferrari pitben! :)  Honnan szerezte a vip belépőt?  ::-)


Itt éppen a kis Piquet telemetria adatait beszéli meg Brióssal! :D
(http://www.motorsport-magazin.com/images/500/q_75/sw_adrivo/se_sutton/0197849.jpg)Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Június 20, 18:30
Lehe, hogy Piquet helyére jön Villeneuve? Anno trulli helyére is ő jött, de nem sok sikerrel... Amúgy elég erős pletykák, hogy jövőre újra az F1-be köt ki, és Monacoban is ott volt... USF1 csapattal hozták szóba, de majd meglátjuk. Montoya lenne a csapattársa, akkor lenne izgis. :D

És nem értem, hogy miért volt a Ferrari boxban? ???
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 20, 19:32
A Villeneuve és Montoya név helyreállíthatná az F1 tekintélyét...
Talán összejöhet nekik! Vérbeli ösztönből versenyző gladiátorok ők ketten, sajnos az ilyenekből van kevés manapság! :'(

ők ketten még az a generáció akiket nem mérnökök és menedzserek neveltek tudatosan a versenyzésre. Nem kitalált PR bábuk, őket a vezetés puszta élvezete juttata el a csúcsra! ;)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 21, 18:56
Ezt a videót még 2003-ban készítettem amikor kint voltam a Ringen. Véletlenül összefutottam JV-vel is! ::-)

http://www.youtube.com/watch?v=eH0a1G5UL04
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Június 21, 19:17
Hát Andris, megnéztem ezt a videót 10-szer, és nagyon irigylésre méltó dolog ez, biztos nagy élmény lehetett, nem is tudom milyen érzés lenne ha Kimivel vagy pl Shumival találkoznák..hmm ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Június 21, 19:23
Hihetetlen élmény volt, és remélem egy szép napon te is találkozol kedvenceddel!  :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Június 21, 19:26
Hát azt elhiszem hogy hihetetlen élmény volt!! :)
Köszi, idén talán ha minden igaz megtehetem hogy kilátogassak a Hungaroringre, és akk ha nem is közelből, de távolból láthatom a pilótákat, meglátjuk, addig is maradnak a videók.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Marti - 2009. Június 21, 20:28
Andris én tudom hogy mit érezhettél akkor, nem is lehet szavakba önteni!
Na én idén is ezért megyek ki, hogy láthassam a kedvencemet, nagy élmény volt mikor ott állt meg mellettem kocsival Kimi, de az mégnagyobb lenne ha még közelebbről láthatnám, talán egy aláírást is jó lenn kapni tőle, meg a többi pilótákat is nagy élmény látni, button tök közelről láttam, olyan furcsa volt ott osztott autogrammot szerintem 1 méterre volt tőlem de sajnos nem adott autogrammot, mert elment.
Sajnos olyan közel kerülni Kimihez elég nehéz, meg autogarmmot is nehéz tőle kérni, meg ilyenkor az ember megilletődik, vagy nem is tudom, olyan fura érzés hogy ő itt van akinek te drukkolsz. Remélem az idén sikerülni fog közelebb kerülni hozzá, azt hiszem ez lesz az utolsó alkalom hogy láthatom.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 06, 10:39
Lehet hogy F1Andris az oldalon az egyetlen Villeneuve rajongó
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 06, 19:59
Ez elég valószínű Ivanica!
De nem szégyellem, sőt büszke vagyok rá! O0
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 06, 20:00
Villeneuve nem régen nyitotta meg versenyzői akadémiáját! Szerintem nagyon jó kezdeményezés!

http://www.youtube.com/watch?v=PfgNO6zpm7c
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 06, 20:34
http://www.youtube.com/watch?v=gn21UJAtKhw
Villeneuve Canadian,s Formula 1 wolrd championship 1997
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 08, 06:34
„Amikor elhagytam a Forma-1-et az már nem volt élvezetes. A versenyzés még talán, de az atmoszféra nem. Eltöltöttél egy fél órát a mérnököddel, majd utána a számítógép megmondta, hogy: „Pofa be, és vezess!” Én az a típusú ember vagyok, aki szeret kifelé beszélni.”

Ilyet más nem nyilatkozna, neki tényleg a versenyzés szelleme számít.
Emlékszem amikor elkezdték bevezetni a barázdált abroncsokat, és egyre több elektronikát az F1-ben, gyakorlatilag JV volt a legnagyob ellenzője a változtatásoknak.
2001, 2002 környékén még az automata váltó is engedélyezett volt, és a versenyző nagyon háttérbe szorult...

Emlékszem 2005-ben volt olyan, hogy Villeneuve elment egy Sauber-es tesztre, és elmondta a véleményét, hogy mit érez, és mit kellene kipróbálni az autón, de sem a mérnök, sem a csapatvezető Peter Sauber nem adott neki lehetőséget arra, hogy kipróbálhassa azokat a módosításokat amiket szeretett volna. Ehelyett lefuttattak egy ostoba számítógépes szimulációt, és kiküldték Jacques-t a pályára, és természetesen az autó nem teljesített jól. Ezután JV elmondta a mérnöknek, hogy nem működik az autó a pályán, erre berágott Peter Sauber és hazaküldte a tesztről, majd lenyilatkozta hogy Villeneuve nagyon lassú, és persze csak ebből lett nagy hír, de azt már nem írták meg a nagy szakportálok, hogy mi zajlott a háttérben...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 08, 19:14
Mostanában elég sok hír szól Villeneuve-ről, és a visszatérésről, remélem valósággá válik!

(http://static.nemzetisport.hu/db/02/D5/d000782D5f8c661fa0d6d.jpg)


A visszatérésre készülő Villeneuve csapatot keres magának

Jacques Villeneuve szerint kevés a szókimondó ember a jelenlegi Formula–1-es mezőnyben, pedig a szurkolók szemében többek között ez teszi érdekessé a sorozatot. Ezért – no meg mert még mindig imád vezetni – gondolta úgy a kanadai pilóta, itt az ideje a visszatérésnek, s ennek érdekében már el is kezdett tárgyalni.

Jacques Villeneuve visszatérne a száguldó cirkuszba, és ezt annyira komolyan gondolja, hogy elkezdett csapatot keresni magának a következő szezonra. Az 1997-ben világbajnoki címet szerző kanadai pilóta az utóbbi néhány versenyen már ott volt, és pár csapattal arról tárgyalt, hogy jövőre esetleg visszatérne. Részint tetszenek neki az új autók és a tervezett szabályváltoztatások, másrészt messze van még attól, hogy szögre akassza a bukósisakját.

„Autóversenyző vagyok, és mindig az is leszek – mondta Villeneuve az Autosprintnek. – Ezért is keresek helyet magamnak a Formula–1-ben. A vezetés az egyetlen, ami igazán érdekel, és a mostani zűrzavaros helyzet a segítségemre van. Kevesebb lesz a tesztlehetőség, ez a tapasztalt pilóták malmára hajtja a vizet. Nem tudom, mi történik, de kész vagyok a visszatérésre.”

Villeneuve azt is elmondta, szerinte a mostani autók versenye sokkal látványosabb, és még inkább az lesz jövőre. Arról nem beszélve, hogy vezetni is élvezetesebb lesz őket, s mivel nem lehet majd verseny közben tankolni, és az elektronikának is kisebb szerep jut, a pilóták többet csúszkálnak – a szurkolók nagy örömére.

„Már tíz évvel ezelőtt azt mondtam: szüntessék meg a boxkiállásokat, vezessék be újra a slick gumikat, és vegyék ki az autókból az elektronikát. Csak azt sajnálom, hogy a boxkiállások során még mindig lehet majd gumit cserélni, így jó néhány olyan akciótól fosztják meg a közönséget, amely az üzemanyag fogyásából adódna. Érdekes lesz látni, hogy néhányan gumicsere nélkül akarják letudni a versenyt, és talán lassabban köröznek, miközben mások kimennek kerékcserére, és csökkentik a különbséget. Izgalmasabb futamok várhatók” – jósolta Villeneuve. Amikor arról kérdezték, miért lett újra a Formula–1 nagy rajongója, a kanadai pilóta azt válaszolta, azért, mert megint számít az emberi tényező, nem úgy, mint a múltban, és jobban meg kell dolgozni a sikerért.

„Amikor elhagytam a cirkuszt, már egyáltalán nem volt szórakoztató. Pontosabban a száguldást mindig élveztem, de a pályán kívüli hangulat elég rossz volt. Szókimondó ember vagyok, a vége felé már voltak gondjaim emiatt. Pedig szerintem hiányoznak ezek a szókimondó emberek a boxutcából – ebből a szempontból unalmasabb lett a cirkusz. Senki sem beszél őszintén, ezért is veszítette el szurkolóit a sportág. ők gladiátorokat akarnak látni, nem pedig olyan embereket, akik látszólag mindannyian szeretik egymást. A realitás az, hogy mindenki le akarja győzni a másikat” – mondta Villeneuve.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 10, 19:43
Jacques legnagyobb esélye az újonc Team USF1 amerikai csapat lehet. Tegnap Ken Anderson, a „Made in America” gárda főnöke azt nyilatkozta, hogy egy bizonyos pilótával nagyon szoros kapcsolatban állnak, aki nemzetközi szinten is elismert, és nem utolsó sorban bajnok volt.

Ez akár Villeneuve is lehet, hiszen nyert már az amerikai Indy Car sorozatban is, és a második szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett a királykategóriában.

„őszintén szólva már holnap visszatérnék, ha megkapnám a lehetőséget. A mottóm most, vagy soha. Ilyen lehetőségem nem igen lesz a visszatérésre, mint ami most van.” – nyilatkozta 1997 világbajnoka.


(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvcomeback.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 10, 19:55
Nem hinném ha kilátástalan lenne a helyzete akkor ilyeneket nyilatkozna..

Nekem nem kell más csak hogy mégegyszer láthassam vezetni Villeneuve-öt. Az sem érdekel ha a legutolsó csapat leglassabb autójában kap helyet csak újra láthassam amikor igazán odateszi magát és minden nyomás nélkül újra F1 versenyzővé válik, és azt mutathassa a páyán amit igazán tud: autóversenyezni! Akár a világ túlsó végére is elmennék csakhogy mégegyszer utoljára lássam gyermekkori kedvencem. Neki köszönhetem hogy az F1 szenvedélyes rajongójává váltam! :)

Hihetetlen mennyiségű F1 rajongó és fórumozó nem szeretné, hogy ez megtörténjen...
Mérhetetlenül lenézik őt. De aki igazán a dolgok mélyére lát és próbált már gyorsan vezetni akár egy személyautót az tudja, hogy ez egy nagyon nehéz, összetett sport, és nem csak az emberen múlik a siker..

JV forever!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 15, 08:53
Villeneuve ismét rajthoz áll Montrealban

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve a NASCAR Nationwide sorozatában fog rajthoz állni, és száll harcba a győzelemért.

Miközben Jacques Villeneuve minden erejével azon van, hogy jövőre a három újonc (Team USF1, Campos Meta Team, Manor Grand Prix) közül valamelyik szerződtesse a Formula-1-ben, a francia versenyzéssel szeretné karbantartani magát.

Villeneuve 2006 óta nem állt rajthoz a királykategóriában. Azóta számtalan kategóriában rótta a köröket.

Versenyzett Le Mans-ban, a Top Race V6-ban, a Speedcar-ban, a NASCAR Nextel Cup-ban, a NASCAR Craftsman Truck Series-ben, a NASCAR Sprint Cup-ban, és a NASCAR Nationwide Series-ben is.

Tegnap vált hivatalossá, hogy a kanadai francia ismét lehetőséget kap a NASCAR Nationwide Series-ben szereplő Braun Racing csapattól, ahol a 32-es rajtszámú sárga versenygépet vezetheti majd a legendás édesapjáról, Gilles Villeneuve-ről elnevezett aszfaltcsíkon Montrealban.

„Nagyon boldog vagyok, hogy idén visszatérhetek Montrealba a versenypályára a Braunk Racing csapattal. Tavalyi is nagyon élveztem, minden rendben volt. A csapat nagyszerű autókat készít. Bízom benne, hogy a No. 32-es autó legalább olyan lesz, mint amit a csapat legutóbb készített nekem.” – mondta Jacques Villeneuve.

„Rendkívül boldog vagyok, hogy Villeneuve-öt ismét az autónk kormánya mögött láthatjuk. ő egy nagyon tehetséges versenyző. Nagy örömünkre szolgál az, hogy újra a csapatunknál üdvözölhetjük.” – nyilatkozta Villeneuve-ről a Braun Racing csapat tulajdonosa, Todd Braun.

Tavaly a kanadai-francia versenyző az ötödik helyet szerezte meg az időmérő edzésen, de egy incidens miatt nem tudott maradandót alkotni.

A montreali futam augusztus 30-án kerül megrendezésre.

(http://www.f1-live.hu/images/stories/leghire/villeneuvenascar.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 16, 11:00
Sok sikert villeneuve-nek :king:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 16, 20:28
Most olvasom, hogy JV jövő hétvégén indul a spa-i 24 órás GT versenyen!
Egyenlőre még nem tisztázott milyen versenygéppel vág neki a futamnak!

1997 World Champion Jacques Villeneuve will be driving in the Spa 24 Hour race of the FIA GT Championship next weekend. The French-Canadian, who has also been confirmed to drive in the NASCAR Nationwide Series in August, will be taking part in Belgium with the Gravity Racing International team.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 16, 20:29
Látszik, hogy minden erejével azon van hogy visszakerüljön a körforgásba! :cheerful_h4h:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 16, 20:34
Ha minden igaz Mosler MT900R-al indul!

(http://www.publiblanes.net/Reportajes/Open_gt_internacional/Mosler_MT900R.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 17, 21:08
Hungaroring 2003

http://www.youtube.com/watch?v=65c-VLIsSEE

http://www.youtube.com/watch?v=W2JEyiw1CrQ
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 07:29
Villeneuve vs Webber

http://www.youtube.com/watch?v=Vk9XWMrHs4U
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 07:30
Villeneuve vs Alonso

http://www.youtube.com/watch?v=6ZgFcGex1VI
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 07:31
Villeneuve vs Schumacher

http://www.youtube.com/watch?v=3E5Pxmvz0r8
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 07:32
1997 Jerez - Díjátadó

http://www.youtube.com/watch?v=Jevkwi45qdA
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 08:39
Hát ez kegyetlen! O0

http://www.youtube.com/watch?v=Aut9ugoiYmQ
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Július 19, 20:43
Villeneuve belemegy Ralfba

http://www.youtube.com/watch?v=MfTtVcdUmYE
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 19, 20:48
Az a dúrva ha jól megnézi az ember még sehol nem volt a kanyar amikor Ralf rálépett a fékre.... :o
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 20, 16:41
Puff neki.. :o Ez nem semmi hiba, ha egyáltalán hiba, érdekes azért..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 20, 17:33
Sajnos ennél az esetnél is meghalt egy pályabíró, és mit ad Isten, a leszakadó kerék miatt... :-\
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 20, 17:37
Egyébként a mai F1-ben úgy tudom hogy van vmi rögzítő féleség, ami megakadályozza hogy ütközésnél kiszakadt kerék ne tudjon elgurulni a pályán, vmi rögzítő féleséggel, nem tudom pontosan, de már láthattunk rá példát hogy semmit sem ér..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 20, 17:47
Hát én úgy tudom hogy lényegében oda van láncolva a akerék a vázhoz, szóval elvileg nem szakadhatna le, és ez legtöb nyitott karosszériás versenysorozatban így is van, de nem tökéletes ez a megoldás, és néha leszakad a kerék teljesen...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 20, 17:52
Igen, kisebb ütközésnél van értelme, de nagy ütközésnél leszakad az egész tartó rész, de legalább gondoltak rá hogy rögzítsék..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 20, 18:22
Emlékeztek arra hogy az maFIA ezért el akarta tiltani a Red Bull-t?
Hát mondjuk akkor idén könnyebb dolga lenne a Brawn-nak

HűLYE maFIA
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 22, 20:39
Most olvasom az f1-live.com-on hogy Villeneuve valószínűleg a USF1 csapattal fog visszatérni az F1-be!!!!! :zizi:

Villeneuve did not refer specifically to USF1 but admitted to the magazine: "It is true, I will return to Formula One."

Ugyan nem mondott csapatot, de azért ez a mondat hogy "Igaz, vissza fogok térni a Forma 1-be" eléggé magabiztosan hangzik!

Fantasztikus lenne, de nem hiszem el, nem tudom elképzelni hogy visszatérhet, hogy hagyják versenyezni!

(http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00498/Villeneuve_682x400_498681a.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 22, 20:46
Hát nem is tudom, 38évesen visszatérne?
Szerintem kizárt dolog, nem mondom hogy nem lenne jó, de sajnos ki kell mondani hogy ő már ki "öregedett" versenyző, véleményem szerint!
egyébként ha valaki nem tudná, nemrég olvastam hogy Villeneuve beceneve Newtown" (Újváros), ezt nem tudtam.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 22, 20:55
Az 1997-es világbajnok, Jacques Villneuve állítólag szerződést kapott 2010-re. Egyelőre nem tudni, melyik csapatnál, de valószínűleg a USF1-ról van szó.

Az 1997-es bajnok, Jacques Villeneuve az elmúlt hónapokban többször is beszélt már arról, hogy 2010-ben szeretne visszatérni a Forma-1-be. Úgy tűnik, a dolog sikerült, 2006 után újra F1-esbe ülhet majd a kanadai.

"Igen, igaz, visszatérek a Forma-1-be" - nyilatkozta a német Bildnek a 38 éves pilóta, de leendő csapatát nem nevezte meg.

A lap szerint egyébként a jövőre érkező amerikai alakulatról, a USF1-ról lehet szó. Hozzájuk kapcsolódó hír az is, hogy gőzerővel dolgoznak az autó tervezésén, és hamarosan a gyártási munkálatokat is elindítják - a tervek szerint októberben pályára is küldik majd az első verziót.

"A srácok augusztusban kezdik építeni a kasztnit. Szeptember végére már gurulni fog, októberben pedig felkerül a teljes borítás is" - mondta az Autosportnak a csapat műszaki főnöke, Ken Anderson.

Az amerikai azt is hozzátette, hogy számos berendezés, gép, és dolgozó is érkezik az észak-karolinai Charlotte-ban lévő központjukba a következő pár hétben, és hogy hamarosan döntenek az európai másodlagos bázisukról is, amely valószínűleg a spanyolországi Aragon pálya lesz.

"Igen, úgy néz ki, bár még nem végleges a dolog, mérlegeljük ezt és a Paul Ricard-t is. Fantasztikus létesítmény az Aragon, az ottaniak nagy segítségünkre lehetnek, kiváló lenne a téli tesztelésre. Szeretnénk, ha a versenyzőink ott vagy a Paul Ricard-on lennének végig és tesztelnének" ? magyarázta Anderson.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 22, 20:56
Hát nem tudom, ez a kiégés dolog eléggé megfoghatatan nekem. :)

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 22, 21:09
Hát nem is tudom, 38évesen visszatérne?
Szerintem kizárt dolog, nem mondom hogy nem lenne jó, de sajnos ki kell mondani hogy ő már ki "öregedett" versenyző, véleményem szerint!
egyébként ha valaki nem tudná, nemrég olvastam hogy Villeneuve beceneve Newtown" (Újváros), ezt nem tudtam.. :)
Én majdnem mindennap láttam mert F1Andris-nak ez az "aláirása" ami a Villeneuve-ös kép alat van.
És egyébként Barrichello se az a nagy fiatal már{És Fangio ennyí idős korábban kezdet versenyezni}
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 22, 21:12
Tudtam hogy valahonnan ismerős a szó :D XD
Sebaj, nem tudtam..
Jó én csak megemlítettem, nem mondom hogy nem lenne esélye az F1-ben, de nem is az a favorit korosztály..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 23, 06:06
Egyébként Villeneuve-nek van egy étterme amit szintén NEWTOWN-nak hívnak!

... és Villeneuve = Newtown
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 23, 06:08
Azért az felettébb érdekes, hogy JV weboldala is megújult, pedig a 2008-as Lemans óta nem volt frissítve.

A fórumban egyébként 3 csapatot emlegetnek Vill leendő csapataként - USF1, WILLIAMS , RENAULT.. ^-^

Asszem álmodom...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 09:37
Villeneuve az F1-ben, Jacuqes utcába fog jutni
Elküldve: 2009. Július 23. - 09:11:06
USF1
(http://galeria.vezess.hu/files/418/034/000/34418/34418_257988_500x300.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 09:52
Azért az felettébb érdekes, hogy JV weboldala is megújult, pedig a 2008-as Lemans óta nem volt frissítve.

A fórumban egyébként 3 csapatot emlegetnek Vill leendő csapataként - USF1, WILLIAMS , RENAULT.. ^-^

Asszem álmodom...

Álmok néha valóra válnak Andris! :)
Nagy meglepetés lenne ha indulva Vill, és az is ha VB esélyes is lenne,persze ez attól is függ,milyen autót rakna a popója alá..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 10:11
Egy álom azért nem vált valóra a Zsaumgartner Bolt győzelme :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 10:13
Zsolt-ról nem is volt szó ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 10:16
Hogyha Zsótiká még visszajönne az már tényleg azt jelentené: AZ F1-NEK VÉGE
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 10:20
Mert miért mondod? ???
ő az első magyar(meg az utolsó is) aki pontot szerzett az F1-ben!
Az sem kis teljesítmény hogy felküzdötte magát az F1-be, igaz nem remekelt,mint a többi, de meg kell becsülnünk az első magyar pontszerző  ex F1 pilótát! :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 10:21
Kesjár Csaba, ez a válaszom
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 10:25
Igen! De ő Forma 1-ben nem versenyzett!, csak majdnem, sajnos életét vesztette!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 10:34
Hát igen, :cray_: :cc-rip:
De lehet hogy a Zakspeed-el nem ment volna sokra szegény :'(
Elküldve: 2009. Július 23. - 10:09:18
És én akkor lennék büszke Zsoltira ha legalább 3-4 pilóta mögötte lett volna USA-ban nem pedig egy{Fisichella és ő is csak motormeghibásodásért}
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 10:38
Igen! De már szét off-oljuk szegész Vill topikját, Andris leszedi a fejünk! :D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 10:42
Igen majd jön egy I love villeneuve pólóban láncfürésszel a kezében miközben fejhalgatón keresztül halgatja Villeneuve zenés cd-jét
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Július 23, 11:50
Ivancia, kérlek ne itt térj el a témától, arra ott van a Társalgó! :)

Amúgy a témához, szerintem nem fog a Renaultba kerülni, mert volt már ott, amikor Trulli helyére jött pár futamig, de akkor is elég gyenge teljesítmény mutatott..

Szerintem legesélyesebb az amerikai csapat, de akkor Montoya is térjen vissza. :DDDDDDD Jó lenne őket együtt látni.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 23, 12:16
Montoya.vs.Villeneuve jó csata lenne
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 23, 14:28
Villeneuve és Wurz az USF1-nél?

 Jacques Villeneuve az USF1 színeiben térhet a vissza a Formula-1-be.

A Sport Bild értesülései szerint hamarosan a szerződését is aláírhatja az 1997-es esztendő bajnoka. A kanadai pilóta elmondta, hogy az új szabályoknak köszönhetően ismét vonzó lett számára a sport.

- A bordázatlan gumik és az aerodinamikai korlátozásokat nekem találták ki – idézi a lap a 35 esztendős versenyzőt, aki a feltételezések szerint hamarosan bejelenti a megegyezést.

Peter Windsor és Ken Anderson listáján szerepel Alexander Wurz is, aki tapasztalatának köszönhetően sokat segíthet a csapat felépítésében. Az amerikaiak főhadiszállása Dél-Karolinában lesz, és a tervek között szerepel egy aragoni székhely is, míg a teszteket a franciaországi Le Castellet-ben végeznék.

- Jó lenne, hogy a versenyzőink valahol a közelben laknának – jelentette ki Anderson. Ez egyik pilóta számára sem okozna nehézséget ugyanis Wurz és Villeneuve is Le Castellet száznyolcvan kilométeres körzetében lakik.


sportklub.tv
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 24, 09:11
Szerdán a német Sport Bild hasábjain jelent meg a hír, miszerint a 2010-es Forma-1-es újonc csapat, a US F1 két rutinos öreg rókát szerződtetne pilótának Jacques Villeneuve és Alexander Wurz személyében. A hír azonban alaptalannak bizonyult, a kanadai csütörtökön hevesen cáfolt.

Egyáltalán szó sincs ilyesmiről. Engem senki sem keresett ettől az újságtól. Ugyanakkor a US F1-től sem vették fel velem a kapcsolatot"- reagált az Auto123.com-on Jacques Villeneuve a Sport Bild sztorijára.

A Forma-1-be egyébként visszavágyó kanadainak adott igazat az amerikai istálló sportigazgatója, Peter Windsor is: "Jacques-nak teljesen igaza van. Monacóban valóban társalogtunk kicsit, de azóta nem beszéltünk egymással."

A US F1 elképzelései szerint az ideális pilótapárosát egy fiatal amerikai tehetség és egy rutinos versenyző alkotná. Előbbi kategóriának Alexander Rossi tökéletesen megfelel, és a 17 éves amerikai pilóta a Motorsport-Total.com-nak meg is erősítette, hogy kapcsolatban áll Windsorékkal.

A 35 éves Alexander Wurz is megszólalt a témával kapcsolatban: "Peter (Windsor) újságíróként régi ismerős, természetesen elég gyakran szoktunk beszélgetni." Az osztrák azt azonban már nem árulta el, hogy az ilyen beszélgetések alkalmával az esetleges versenyzői állás is szóba kerül-e köztük.
 
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 24, 17:16
Hungaroring Exkluzív - Villeneuve állást keres a Hungaroringen

Régen látott vendége tűnt fel pénteken a Hungaroring depójában: Jacques Villeneuve, a Magyar Nagydíj kétszeres győztese Belgiumból repült át, hogy a 2010-es szerződéséről tárgyaljon.

Jacques Villeneuve elvileg a spái 24 órás GT-futamon vesz részt a hétvégén a belga Gravity csapat GT2-es Mosler sportkocsijával. A kanadai azonban szakított időt arra, hogy magánrepülőgépével átruccanjon Brüsszelből Budapestre péntek délelőtt. A Hungaroringen több istálló motorhome-jába is belátogatott - ahogy a kanadai sejtelmesen mosolyogva mondja: "csak benéztem, mi újság errefelé" - , de sokan nem ismerték meg a feje búbján kopaszodó 1997-es világbajnokot.

Villeneuve-öt több csapattal is hírbe hozták. Az F1-live.com híportál információi szerint a kanadai már alá is írt a jövőre bemutatkozó US F1 Teamhez, a csapat sportigazgatója, a tévériporterként és újságíróként is tevékenykedő Peter Windsor azonban tagadta ezt a Hungaroringen. Az új kocsiját októberben bemutató, a Cosworth V8-as motorjaival tervező istálló mindenképpen észak-amerikai versenyzőt akar beültetni egyik versenygépébe (Villeneuve - kanadai lévén - be is illene a képbe), míg a másik kocsiban Windsor Rubens Barrichellót, vagy egy hasonlóan tapasztalt fejlesztőpilótát látna szívesen.

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa is kint van a Hungaroringen, őt a szintén 2010-ben rajthoz álló Campos Grand Prix istállóval hozták hírbe. Csapattársa a GP2-ben versenyző Javier Villa lehet, aki a 3. legjobb időt futotta az első hungaroringi szabadedzésen.

(http://static.f1hirek.hu/w245/deh0804de685_1000.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 24, 17:33
Az eredeti cikkben ezt írták "de sokan nem ismerték meg a feje búbján kopaszodó 2007-es világbajnokot.  :D

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 24, 18:24
Végülis az F1 nem szépségverseny! ^-^
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Július 26, 19:37
Végülis az F1 nem szépségverseny! ^-^
Ja. akkor Villeneuve nem lenne világbajnok ;D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 27, 16:09
Néhány kép Villeneuve Hungaroringen tett látogatásáról!
Sajnos az az érzésem, hogy eredménytelen volt JV kiruccanása, de legalább megpróbálta... :sorry:

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/sdw5.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/v.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/l__i4v0836-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/image.jpeg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Július 27, 16:25
Várjál te még ezzel Andris! ;)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 27, 16:41
Egyébként fura dolgok történnek JV weboldalán! Kb 1,5-2 évig szinte nem is nyúltak hozzá, most meg pár napja egy teljesen új design-t kapott. Nem tudom mire fel ez a nagy szépítkezés... :ok:

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvbannersmall.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Július 31, 19:36
A Magyar nagydíj hétvégéjén Spa-ban volt GT verseny ahol Villeneuve is rajthoz állt, és az éjszaka folyamán esős körülmények között balesetbe keveredett így nem sikerült befejezni a versenyt.

Amikor kiestek a kategória második helyén voltak, és gyorsabban köröztek mint az élenállók, de sajnos most nem jött össze a verseny.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/gt/xpb_328706_hires-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/gt/xpb_328683_hires-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/gt/xpb_328353_hires-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/gt/xpb_328976_hires-2.jpeg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/gt/xpb_329006_hires-2.jpeg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 01, 16:30
Néhány kép amelyek Villeneuve versenyzői akadémiáján készültek.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0081.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0067.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0050.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0090.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0218.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0229.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0263.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0269.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/academy/2009-05-02_0110.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 03, 18:09
Peter Windsor was on Wind Tunnel tonight and during the topic of drivers for USF1 Peter said, "We've had a former Grand Prix winning driver call us and said he would drive for free!"

Egy amerikai autosport magazinban szerepelt Peter Windsor a USF1 főnöke, és állítólag egy volt futamgyőztes versenyző felhívta, hogy akár ingyen is elvállaná a versenyzést!

Hát remélem Villeneuve ügyeskedik a háttérben! ::-)

Montoya-t nem tudom elképzelni fizetés nélkül versenyzeni...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 04, 15:23
Állítólag 2010-ben újra lesz kanadai nagydíj! Ez egy nagyon látványos pálya általában izgalmasak a versenyek is úgyhogy örülök ennek a hírnek!

Ha már lesz kanadai pálya akkor illene alkalmazni egy kanadai versenyzőt is jövőre! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: tapaty - 2009. Augusztus 04, 20:32
Montoya-t nem tudom elképzelni fizetés nélkül versenyzeni...

Montoya pont tegnap írta a Twitteren:
frank williams call me this morning to say hi. It was very special talking to him again. he is a very nice guy..and no I'm not going to f1.

Szóval hajthatatlan nem megy vissza. Egyébként is nagyon jól érzi magát amerikában, állandóan szörfözik, és gyerekeit is tanítja.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Marti - 2009. Augusztus 04, 20:55
Na jó hallani, hogy Amerikában boldog, és megtalálta a számításait, szerintem is jó hogy nem jön vissza, nem érezné már itt jól magát az f1-ben!

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 04, 20:59
Nekem akkor is hiányzik Juan! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: tapaty - 2009. Augusztus 04, 21:10
Nekem is hiányzik, de jó hogy tudom olvasni a Twitteren.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 06, 08:50
Villeneuve részt vesz a NASCAR Sprint Cup hétvégi futamán

Jacques Villeneuve azt tervezi, hogy a hétvégi Watkings Glenben rendezendő futam erejéig visszatér a NASCAR Sprint Cup versenyre. 1997 Formula-1-es világbajnoka épp Svájcban nyaralt a családjával, mikor telefonon felkérték az eseményre. Azt még nem árulta el, melyik autót vezeti majd, de kijelentette: biztos, hogy ott fog állni a rajtrácson.

"Az utolsó pillanatban hoztam meg a döntést. Sietnem kellett, hogy még időben Amerikába repülhessek. De vannak ennél rosszabb munkák is. Nem akadályoz a sietség, mert amilyen gyakran csak lehet, visszatérek a vezetéshez, és szerencsére rengeteg ajánlatot kapok," - olvasható Villeneuve nyilatkozata a Rue Frontenac francia nyelvű, kanadai weboldalon.

Mikor arról kérdezték, egyeztetett-e valamely Formula-1-es csapattal 2010-re, Villeneuve annyit mondott: "Még nem, de minden jó irányba halad."

A versenyző múlt hónapban azt is megerősítette, hogy augusztus 30-án a NASCAR Nationwide Seriesbe is visszatér, és részt vesz azon a montreali versenyen, ahol tavaly is elindult, és az eső miatt lerövidített futamon a 16. helyen ért célba. Villeneuve előreláthatólag a #32-es rajtszámú Braun Racing Toyota Camry volánja mögé ül majd, a megmérettetésre pedig Montrealban, az édesapjáról elnevezett versenypályán (Gilles Villeneuve Circuit) kerül sor.

(http://images.formula.hu/galeria/cimlap/56803a_villeneuve04.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 06, 08:51
Látszik, hogy nagyon elszánt és ahol felkérik ott elvállaja a versenyzést!
A versenyzés az élete! O0
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 06, 09:03
Az F1 történelmének egyik legnagyobb küzdelme a világbajnoki címért! Érdemes megnézni!

http://www.youtube.com/watch?v=l6kQriKfTtM

http://www.youtube.com/watch?v=ZizlneEfnZ0

Remélem youtube-os barátaim nem törlik a videókat!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 08, 08:22
1997 Európa Nagydíj (Jerez)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/msjv.jpg)

Jerez, 1997: Schumacher Villeneuve Williamsére támad Ferrarijával, de a manőverrel öngólt lő: nem csak a világbajnokságot, hanem a hitelét is elveszíti.

Az 1997-es jerezi idényzáró akár dicsőséget is hozhatott volna Schumacher számára, aki az időmérőn ezredmásodpercre azonos köridőt autózott a két Williams-szel, és a 47. körig a versenyben is vezetett. Az áhított világbajnoki győzelem helyett azonban azt érte el, hogy a közvélemény végképp a gátlástalan, a sikerért bármire képes versenyzők közé sorolja. Amikor ellenfele, Jacques Villeneuve egy merész kifékezéssel bebújt mellé, Schumacher először reflexből elrántotta a kormányt, aztán hirtelen félreérthetetlenül a Williams-nek kormányozta Ferrariját. Szerencsére balszerencséje volt, és kiesett, míg Villeneuve behozta valahogy az autóját a 3. helyre, s ezzel megnyerte a világbajnokságot. Schumacher egyértelműen szándékos manőverét sokan máig nem tudták megbocsátani.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 08, 08:43
Köszönöm Andris, épp erre voltam kíváncsi már régóta, mert halottam ezt a dolgot,de pontosan nem tudtam hogy történt! :)
Az hogy szándékosság lett volna a dologban,nem kizárt,de nem feltételezek ilyent, rég volt, bármi lehetett...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 08, 08:57
Igazából Schumacher onboard kamerájából derül ki az igazság.

Ha megnézed a 2006-os monacoi időmérőn történ Schumacher "parkolás" kormánymozdulatait és az 97-es jerezi incidens képeit, akkor van egy kis hasonlóság..

http://www.youtube.com/watch?v=t_eRTg-vhyU

http://www.youtube.com/watch?v=o2MeWpZSeL8

Ilyenkor Schumacher kezén egy kis rángatózást lehet felfedezni, csak ezzel az a baj hogy nem túl hiteles... ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 08, 09:09
Hát nem tudom, én találgatni nem akarok,meg minek is, ezt ha valaki tudja,akkor Shumi, hogy hogy is volt ez.mindenesetre ha szándékosság volt Shumi részéről,nem szép dolog,finoman fogalmazva,de ez nem bizonyított,még ez a videó sem az, rejtély..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 08, 09:26
Lényegében ezt már a futam után tisztázták a szakértők, plussz az ITV műsorvezetői, és nem véletlenül zárták ki a világbajnokságból.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 13, 20:45
Jacques Villeneuve

Jacques Villeneuve története meglehetősen visszás, hiszen a kanadai pilóta pályafutása F1-es világbajnoki címének megszerzéséig meredeken ívelt felfelé, majd legalább ilyen határozottsággal elindult lefelé a lejtőn.

Mindezt jól példázza, hogy a bajnoki címszerzés évében több pontot szerzett, mint az ezt követően a végleges visszavonulásáig eltelt kilenc évben összesen, futamgyőzelmet pedig utoljára 1997-ben szerzett. A Forma-1-ből végül bajnokhoz, valamint egy legenda fiához méltatlanul távozott, bár többször is kísérletet tett arra, hogy helyreállítsa renoméját.

Óriási hiba lenne azonban Kanada egyetlen Forma-1-es világbajnokát pusztán utolsó évei alapján megítélni - bár tény, hogy ezek sokat rontottak az összképen -, hiszen valóban egy zseniális pilótáról van szó, aki április 9-én ünnepli születésnapját, idén egészen pontosan a harmincnyolcadikat.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/01.jpg)Megfertőzte a családi vírus

A sikerese autóversenyző, Gilles Villeneuve felesége, Joann 1971. április 9-én egy kisfiúnak adott életet a kanadai Quebec tartomány Saint-Jean-sur-Richelieu nevű városában. A csemete születési anyakönyvi kivonatába a Jacques Joseph Charles keresztnevek kerültek be a családnév mellé, ezek közül később a Jacques Villeneuve "párosítás"lett a legismertebb. Jacques ugyan Kanadában született, de két lánytestvérével, Melanie-val és Jessicával Monacóban nőtt fel.

Gilles a McLaren színeiben 1977-ben mutatkozhatott be a Forma-1-ben, és Jacques számára mi sem volt természetesebb annál, mint hogy ő is apja nyomdokába lép, vagyis autóversenyző lesz. A hobby-gokartozáson kívül azonban jó ideig másra nem került sor.

1982-ben a Forma-1-es Belga Nagydíj kvalifikációján Gilles Villeneuve életét vesztette a Ferrari volánjánál ülve. Jacques ekkor még csak 11 éves volt, és a tragédia visszavetette még egyébként is az elején tartó pályafutását. A gyász közepette érthetően a családban senki nem akart még csak hallani sem arról, hogy a trónörökös is autóversenyzésre adja a fejét, ám Jacques ment előre, és még apja halálának évében rajthoz állt első hivatalos gokartversenyén.

Jacques 13 éves volt, amikor már világosan tudta, hogy a családi hagyományokat követve ő is autóversenyző lesz, ahogy egy korabeli interjúban még kölyökként fogalmazott: ő is megkapta a családi vírust. Persze édesanyja mindent eszközt bevetett a "vírusirtásra", és azt a feltételt szabta, hogy ha a kis Jacques jó jegyeket hoz matekból, akkor mehet gokartozni. JV így a suliban is odatette magát, remekül vizsgázott, Joann pedig tartotta a szavát.

1985-ben Jacques egy imolai gokart-pályán próbálhatta ki magát, a tulajdonosok, Luigi és Massimo Buratti pedig egyből meglátták az őstehetséget a fiúban. A 100 köbcentis gép után JV kipróbálhatta a 135-ös gokartokat is, majd még aznap(!) egy Forma-4 kategóriás versenyautóval is megtehetett néhány kört, már a nagy imolai ringen!

Innentől kezdve nem volt visszaút, bár Mrs Villeneuve továbbra is megkövetelte egyetlen fiától, hogy az iskolában helytálljon. JV a svájci Beau Soleil nemzetközi kollégium diákja lett, ahol megtanult síelni is, olyannyira, hogy tizenöt évesen válaszút elé érkezett, vagy az autóversenyzést folytatja, vagy profi síelő lesz. Hogy melyiket választotta, az már senki előtt sem titok.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy a gyerekeket csak kölcsönkaptam. Mikor felnőtté válnak, úgyis a saját életüket fogják élni, a saját útjukat járják majd. Az, hogy Jacques autóversenyző lett, a saját döntése volt, ő ezt az utat választotta"- nyilatkozta egyszer Joann Villeneuve, a pilóta édesanyja.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/02.jpg)Út az F1-be: Olaszországból Japánon át Amerikába

1988 végén kipróbálta magát néhány túraautós versenyen Olaszországban, de a formaautós bemutatkozás sem sokat késett, sőt, hamarosan ez vette át a főszerepet. Villeneuve az 1989-es idényben már az olasz F3-ban szerepelt, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A Camel támogatását élvezve a PreMa csapat autójával öt alkalommal is megesett vele az a csúfság, hogy nem tudta magát kvalifikálni a futamra. Azonban teljesítménye egyre jobb lett, a szezonzáró futamot pedig meg is nyerte, igaz, szabálytalan rajt miatt utólag megbüntették, és hátrasorolták.

A következő évben már sokkal jobban ment neki, de összetettben ekkor is csak 14. lett, és itáliai szériát harmadik nekifutásra sem tudta megnyerni, 1991-ben hatodikként végzett. A következő évadra a csapat jövője is bizonytalanná vált, és Jacques engedett a Toyota hívó szavának, így kötött ki a japán F3-ban. Az ázsiai kaland kiválóan sikerült, Jacques sokat fejlődött, de a bajnoki címről itt is lemaradt, hét pont volt a hátránya a győztes Anthony Reiddel szemben. 1992 végén Eddie Irvine és Tom Kristensen csapattársaként még részt vett a japán hosszú távú bajnokság utolsó futamán, ahol a - ma már jó nevű - trió második lett.

Mindez azonban még mindig kevés volt ahhoz, hogy a Forma-1-ben is felfigyeljenek a legendás Gilles sarjára, ám Jacques Amerikában megalapozta jövőjét. Menedzsere, Craig Pollock segítségével a Green Racinghez került, amely hosszú távon számolt a kanadai pilótával. Villeneuve a Formula Atlantic szériában ismerkedhetett meg az amerikai formaautózás alapjaival, és bár a szezon nem indult jól (az első versenyhétvégén mindkét autóját összetörte, és csak a rajtrács végéről startolhatott, de nem ért célba), mégis remekül végződött. A csúcspont mindenképpen a júniusi kanadai futam volt, Montrealban az apjáról elnevezett pályán nyert. Összesen öt futamgyőzelemmel zárt, azonban ez "csak" a bajnoki harmadik helyezéshez volt elég, de bizonyította, hogy megérett az IndyCarra.

Az amerikai formaautós csúcskategóriában azonban szintén nehezen lendült bele. Első versenyének egy karambol vetett véget, majd a második futamon, néhány héttel később teljes sebességgel belerohant az előtte összeütköző autókba. Szerencsére senki sem sérült meg, de a média felelőtlen vezetési stílusa miatt sokat bírálta.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/03.jpg)

A harmadik forduló sem sikerült jól, de aztán a nagy klasszikus, az indianapolisi 500-as futam meghozta a nagy áttörést. Az 1994-es verseny előtt az egész sportvilág gyászolt, hiszen Roland Ratzenberger és Ayrton Senna néhány nappal korábban vesztette életét Imolában. Villeneuve a negyedik helyre kvalifikálta magát, majd a versenyen végig az élmezőnyben haladt. A versenyt vezető Emerson Fittipaldi 15 körrel a leintés előtt összetörte autóját, így JV már a második volt ifjabbik Al Unser mögött, de főhősünknek már nem kellett volna kiállnia tankolni, szemben az amerikaival. Fittipaldi bukása miatt azonban sárga zászló volt érvényben körökön keresztül, így Unser be tudta osztani üzemanyagát, és megnyerte a versenyt Jacques előtt. Villeneuve-nek azonban nem volt oka szomorkodni, a szezont az előkelő hatodik helyen zárta, és ő lett az év újonca.

1995 azonban egyértelműen a kanadai éve volt. A szezon csúcspontja Indianapolisban volt, a 25 éves Jacques akkor minden idők legfiatalabb Indy 500-as győztese lett, ráadásul úgy, hogy egy szabálytalan előzés miatt plusz két büntetőkört is meg kellett tennie, de a többiek így sem bírtak vele. Ezt követően még több versenyt is megnyert, a szezon végén pedig besöpörte első valamirevaló bajnoki címét.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/04.jpg)Forma-1

Azt talán a kétéves szerződés is jól jelzi, hogy Frank Williams sem volt teljes mértékig biztos abban, hogy Villeneuve-vel jó vásárt csinál. A kanadai az 1995-ös IndyCar szezont leszámítva semmit sem nyert meg (nem mintha ennek a bajnoki címnek nem lenne rangja), de ez, valamint vezetékneve elég volt ahhoz, hogy a Forma-1 kapui is kitáruljanak előtte.

A Williams 1996-ban a zöldfülű (később néha zöldhajú) mellett Damon Hillt foglalkoztatta, és JV mindenkit meglepett azzal, amit első F1-es szezonjában produkált. Az ausztrál szezonnyitón rögtön azzal kezdett, hogy megszerezte a pole pozíciót, de másnap abban is csak egy műszaki probléma gátolta meg, hogy rögtön begyűjtse első futamgyőzelmét is. A Williamsből azonban öt körrel a leintés előtt az olaj szivárogni kezdett, így vezető helyét át kellett adnia csapattársának, Hillnek. Persze a belépő így is roppant hatásos volt.

Nem Jacques volt ez egyetlen Jacques Villeneuve a Forma-1-ben, hiszen a világbajnok nagybátyja, ugyanezzel a névvel három versenyhétvégén (1981 - Kanadai és Amerikai Nagydíj, 1983 - Kanadai Nagydíj) is részt vett, igaz, egyik versenyre sem tudta magát kvalifikálni. Gilles Villeneuve testvére 1980-ban és 1981-ben megnyerte a Formula Atlantic szériát, 1983-ban pedig a Can-Am bajnoka lett, de az F1-ben nem tudta letenni a névjegyét.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/05.jpg)

Néhány héttel később, a Nürburgringen azonban már minden klappolt, és Villeneuve pályafutása negyedik Forma-1-es futamán megszerezte első győzelmét. Az Európa Nagydíj után a szezon második felében még három GP-t megnyert, összesen 11 alkalommal állt dobogón, vagyis zseniális újoncévet produkált. Olyannyira, hogy az utolsó versenyen, Japánban matematikailag még volt esélye a világbajnoki címre. Szuzukában azonban a kilencpontos előnnyel vezető Hill nyert, Villeneuve pedig kiesett, így a brit pilótáé lett a bajnoki trófea. Jacques eredményei mellett a pályán is jelezte riválisainak, hogy bizony kössék fel a gatyát, a következő években meg fog gyűlni vele a bajuk. Az akkor már kétszeres világbajnok Michael Schumacher is tudna erről mesélni, hiszen gyakran csatázott a kanadaival.

Hill a bajnoki címmel a zsebében elhagyta a Williams csapatot, így egyértelmű volt, hogy Jacques lesz az istálló elsőszámú pilótája. Csapattársa a német Heinz-Harald Frentzen, a legfőbb riválisa pedig a már említett Schumacher lett, aki egyre félelmetesebb párost alkotott a Ferrarival.

JV és Schumi kimagaslott a 97-es mezőnyből, a győzelmek nagy részét maguknak sajátították ki, de az első helyeket tekintve Villeneuve 7:5-re nyerte a szezont. Az ugyebár már nem titok, hogy a világbajnoki címet is a kanadai húzta be, de a küzdelem a végsőkig kiélezett volt, Schumacher nem adta olcsón a bőrét. A döntés ebben az esztendőben is a szezonzáróra maradt. A jerezi Európa Nagydíjra a ferraris német egypontos előnnyel érkezett (a Japán Nagydíjon JV két pontot érő ötödik helyét utólag elvették a versenybírók), de ez kevésnek bizonyult. Schumacher minden bizonnyal 1997. október 26. óta nem tudja elfelejteni a spanyolországi eseményeket. A pole-ból Villeneuve indult, de a versenyben a 47. körig Michael vezetett, ám ekkor megérkezett a nyakára a kanadai, aki könnyedén el is mehetett volna a német mellett, hiszen látványosan gyorsabb volt. Schumacher azonban nem hagyta magát a jobbos kanyarban, és ráhúzta autóját a belső íven érkező Williamsre. Azonban mégis ő húzta a rövidebbet, hiszen a kavicságyba sodródott és már nem tudott visszaállni a versenybe, míg Jacques a sérült autóval is célba evickélt a négy pontot érő harmadik helyen, aminek köszönhetően összetettben hárompontos előnnyel világbajnok lett. Az incidens miatt a Nemzetközi Automobil-szövetség elvette Schumacher vb-2. helyét, de a ferraris a pontjait megtarthatta.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/06.jpg)

Villeneuve az 1997-es Forma-1-es világbajnoki címmel csatlakozott a Mario Andretti, Emerson Fittipaldi és Nigel Mansell alkotta trióhoz, addig ugyanis csak ők hárman mondhatták el magukról, hogy bajnokok lettek az IndyCarban és az F1-ben is.Gyötrelmes évek a Forma-1-ben

Jacques tehát meglehetősen hamar felért a csúcsra, három év leforgása alatt az IndyCar bajnoki címétől eljutott az F1-es dicsőségig. Tartósan a topon maradni azonban már nem tudott, 1998-tól küzdelmes, és már csak apró részsikereket tartogató időszak várt rá a királykategóriában.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/07.jpg)

A Williams természetesen szerződést hosszabbított a világbajnokkal, de a csapat komoly átalakuláson ment keresztül. A motorszállító partner, a Renault, a sikerek egyik legfőbb letéteményese ugyanis az 1997-es évad után szüneteltette a Forma-1-es projektet. A Williamsek 1998-ban Mecachrome motorokkal versenyeztek (a csapat teljes arculatváltáson ment keresztül), de sem Villeneuve, sem Frentzen nem tudott beleszólni a McLaren-Mercedes és a Ferrari csatájába, olyannyira, hogy a címvédőnek be kellett érnie két harmadik helyezéssel, valamint év végén az ötödik pozícióval.


Mindeközben Villeneuve menedzsere, Craig Pollock már javában szervezkedett, és megalapította a BAR istállót (British American Racing), amely kimondva, kimondatlanul JV köré épült. Mindez persze jól hangzott, de a sikerek messze elkerülték az istállót, a Supertec, majd Honda erőforrások gyakran látványos füstfelhők és lángcsóvák kíséretében lehelték ki lelküket.

Villeneuve 2001-es szezonját ráadásul egy tragédia is beárnyékolta, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon összeütközött Ralf Schumacher Williamsével, és az autó szanaszét repülő alkatrészei közül egy olyan szerencsétlenül talált el egy pályabírót, hogy az életét vesztette.

Villeneuve - ha már ő volt a középpontban - öt gyötrelmes esztendőn át kitartott a BAR mellett, ám már ő is egyre nehezebben viselte az eredménytelenséget. A 2003-as szezont már be sem fejezte a csapattal, David Richards csapatfőnök kiadta az útját.

Ekkor vette kezdetét a visszakerülésért folytatott vesszőfutás, amivel végleg sikerült lejáratnia magát. A 2004-es szezonra nem kapott F1-es szerződést, de Flavio Briatore a szezon utolsó három versenyén bizalmat szavazott neki, a kanadai azonban a Renault-nál sem tudott megragadni, arra azonban jó volt neki ez a lehetőség, hogy neve újra bekerüljön az F1-es körforgásba. 2005-re a Sauber Petronas szerződtette, de halvány teljesítménnyel, kilenc ponttal zárta szezont (csapattársa, Felipe Massa is csak 11-ig jutott).

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/08.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/article/09.jpg)

2006-ra a Suberből BMW Sauber lett, de a gyári istálló sem tette egyből lapátra a teljesen hitehagyottnak tűnő klasszist, ám szezon közben Mario Theissenéknél is betelt a pohár. A Német Nagydíj jelentette Villeneuve utolsó fellépést a Forma-1-ben, a világbajnoknak szégyenszemre el kellett kullognia a csúcskategória színpadáról, ráadásul utolsó versenyét a gumifalnak csapódva fejezte be. A helyét Robert Kubica vette át, aki harmadik futamán máris a dobogóra vezette a BMW-t.Le Mans-i részsikerek

A 35 éves Villeneuve a versenyzéstől persze nem tudott elszakadni, de a Forma-1-es hányattatás után más szériákban sem igazán találta a helyét.

F1-es pályafutása utáni legjelentősebb sikerét a Le Mans-i 24 órás versenyen könyvelhette el, a Peugeot egyik csapatával 2008-ban második lett. Ide azonban biztosan vissza fog térni, hiszen ha sikerülne megnyernie a legendás versenyt, akkor a néhai Graham Hill után ő lenne az első pilóta, akinek összejönne az úgynevezett Triple Crown, vagyis az Indianapolis 500-as győzelem, a Forma-1-es világbajnoki cím és a Le Mans.

Emellett a tengerentúlon, a NASCAR alsóbb szériáiban is szerencsét próbált, de a Sprint Cup-ba, az amerikai sorozat csúcskategóriájába szponzorok híján nem tudott bekerülni. Néhány futamon rajthoz állt az ázsiai versenypályákat járó Speedcarban is, de szép lassan - bármennyire is nehéz belátni - befejezettnek tekinthetjük Jacques Villeneuve autóversenyzői pályafutását, amely nagyon ígéretesen indult, de 1998 óta roppant kevés sikerélménnyel gazdagodott.

Jacques Villeneuve Forma-1-es statisztikái:

   Csapat/Motor   VB-helyezés   Pont   Rajt   Győzelem   Pole   


1996   Williams / Renault   2.     78   16   4   3   6
1997   Williams / Renault   Bajnok     81   17   7   10   3
1998   Williams / Mecachrome   5.     21   16   0   0   0
1999   BAR / Supertec   -   0     16   0   0   0
2000   BAR / Honda   7.   17     17   0   0   0
2001   BAR / Honda   7.   12     17   0   0   0
2002   BAR / Honda   12.   4     17   0   0   0
2003   BAR / Honda   16.   6   14   0   0   0
2004   Renault / Renault   21.   0   3   0   0   0
2005   Sauber / Petronas   14.   9   19   0   0   0
2006   BMW Sauber / BMW   15.   7   12   0   0   0
   összesen      235   164   11   13   9

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: fish - 2009. Augusztus 13, 21:13
Hát igen Jacques apja fia.Az biztos, hogy örökölte az apja gyorsaságát és még az arca is nagyon hasolitot az apjára.Bár Jacqes is kezdetben elszánt és bevállalós volt, de az apja még elszántab és mégvakmerőb volt és hatalmas közönségkedvenc.Jacquest sajnos az utolsó szezonjainak teljesítményéről ítélik meg és azt mondják, hogy látod nem is jó és régeben sem volt az.Hogyha régeben nem let volna jó akkor nem nyerte volna meg a vb címet és körülbelül úgy teljesítet volna mint Frentzen.De Villeneuve jobb volt és megnyerte a vb és ez jól mutasa a képeségét.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 05:58
Örülök, hogy így gondolod Fish!

Teljes mértékben egyetértek, csak az utolsó szezonjai maradtak meg a rajongókban.

Amúgy nagyon sokat letett az asztalra pályafutása során. De a hosszú BAR-os évek teljesen elvették a hitét amit meg tudok érteni.

Azért a Hondanak is szerzett dobogós helyezéseket egy egyáltalán nem versenyképes autóval, szóval ott sem teljesített rosszul. Csak egy gyenge nehezen vezethető autóval nem lehet a győzelemért harcolni.

Egy biztos, Villeneuve történelmet írt az autosportban, hisz meghódította Amerikát, és Európát is, hisz Indycar és F1-es világbajnok lett.


Villeneuve ilyenekre volt képes az Indy-ben:

http://www.youtube.com/watch?v=iEb8_I93hRs


Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: fish - 2009. Augusztus 14, 12:54
Hát igen a BAR-nál mindig csak ígérgetek, hogy majd a következő autó versenyképes lesz, de sohasem let az.Villeneuve pedig belefáradt az ígérgetésekbe, hogy soha nem jöt meg a versenyképes autó.Renaultos visszatérésénél még valmenyire kimutatkozot a gyorsasága, de csak sajnos a Japán 1. időmérő részben.Ot ugyanis csak egy kicsivel 0,2 mp-el volt gyorsabb Alonsotol az ugyananyi üzemanyagmenyiségű autóval.A 2. részben meg joban meg volt tankolva mint Alonso.A Brazil időmérő 1. részében pedig csak  egy hajszájnyival 0,07 mp maradt el Alonsotol.A 2.ban megint jobban megtankolták.A futamok meg sajnos nem sikerültek jól neki.   
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 17:26
Most jött nemrég a hír Villeneuve bejelentette hogy elvált feleségétől, és egyetlen célja hogy jövőre vissaztérjen a száguldó cirkuszba hogy gyermekei láthassák őt versenyezni az autóversenyzés elitkategóriájában, ahol egykoron világbajnok volt!

Itt azeredeti interjú:

Villeneuve now driving solo
By MICHELLE COUDE-LORD, QMI AGENCY
Last Updated: 14th August 2009, 2:40am

MONTREAL -- Canadian race car driver Jacques Villeneuve might be seeking more than a new Formula One ride.

"I've been divorced for a month," the former F1 world champ told Sun Media yesterday. "It's not war, otherwise people would have known much sooner."

Villeneuve, 38, who has two young children, was calm when talking about the decision to end his marriage.

"We don't always know what we're waiting for in life," he said. "Sometimes events force us to turn the page ... We are divorced, not separated. I want to be precise."

Villeneuve is hoping he can race in Montreal again, if the city gets its Grand Prix back.

"I have to prioritize -- my kids, who love cars like their dad, and finding myself a Formula One car for the next season. I'm putting all of my energy into that. It's harder than I thought. But I'm confident that I'll have a car for the return of the Grand Prix to Montreal.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 18:50
Villeneuve biztos a visszatérésében

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve bizton állítja, visszatér a száguldó cirkuszba.

A francia-kanadai 2006-ban a Német Nagydíj után intett búcsút a királykategóriának. Még abban az évben megházasodott. Johanna Martinezt-től két gyermeke is született.

Villeneuve ma hivatalosan is megerősítette, elvált.

A tapasztalt versenyző nem tört meg, és továbbra is minden erejével azon van, hogy csapatot találjon magának a száguldó cirkuszban. Nagyon úgy tűnik, hogy az egyetlen lehetőséget a jövőre a Forma-1-ben debütáló Team USF1 amerikai istálló jelenti.

Jacques korábban úgy nyilatkozott, hogy soha vissza nem térő alkalom számára a jövő év, ezért szeretné azt kihasználni.

Az 1997-ben bajnoki címet szerző pilóta biztos a dolgában, aki egyben nagyon örül annak, hogy Kanada hamarosan visszatérhet a királykategória naptárjába.


„Nehezebb, mint gondoltam.” – utalt a csapatkeresésre Villeneuve.

„De biztos vagyok benne, hogy lesz egy autóm, amikor is Montreal visszatér a Formula-1-be.” – tette hozzá.


(http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41397000/jpg/_41397943_villeneuve203.jpg)

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 18:51
Nagyon boldog lennék ha újra láthatnám versenyezni, de igazából nem hiszek a visszatérésben, remélem nem lesz igazam! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 14, 19:05
Én nagyon kíváncsi lennék hogy mit alakítana most az F1-ben.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 19:12
Ez egy jó kérdés. Az a véleméynem hogy átgondolta az eddigi pályafutását, kipihente magát fejben, és szerintem jól tudna teljesíteni ezekkel az új specifikájú F1-es gépekkel! Szeretném újra látni, lényegében nem veszíthet semmit.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 14, 19:18
Mondjuk az USF1-ben szívesen látnám, de sosem tudni.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 14, 19:25
Azt beszélték, hogy oda nem kell mert túl nagyok az elvárásai, ezért Wurz-ot szemelték ki, de remélem meggondolják magukat! :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 20, 08:47
Gilles és Jacques, apa és fia.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/j-villeneuve.jpg)(http://www.f1gp.hu/forum/vill/17.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 29, 16:10
Villeneuve egyelőre nem tudja mi lesz

(http://www.f1-live.hu/images/stories/leghire/villeneuvenascar.jpg)

1997 világbajnoka elmondta, hogy jelen pillanatban megrekedtek a tárgyalások a visszatérésével kapcsolatban.

Jacques Villeneuve az elmúlt hetekben többször is beszélt arról, hogy vissza akar térni a Forma-1-be. Sok csapattal összehozták, de leginkább reális esélye az amerikai USF1-nél lehet.

Azonban itt sem lesz könnyű dolga, ugyanis az istálló mindenképpen szeretne egy fiatalabb amerikai versenyzőt, és mellé egy tapasztaltabbat.

Ez a tapasztaltabb pedig jelen pillanatban úgy tűnik Alex Wurz lehet. Villeneuve elismerte, hogy mostanában nem tudott visszatérésével foglalkozni.

„Nem volt időm arra az utóbbi időben, hogy telefonálgassak, és újra ráálljak erre a témára. Ez nem egy mindennapos dolog. Bizonyos időközönként megnézed hogy áll az ügy. Persze az fontos, hogy adj életjeleket magadról.” – mondta a kanadai versenyző.

Villeneuve azt is megerősítette, hogy korábbi menedzserével, Craig Pollock-al véget ért a közös munkájuk.

„Igazából most nincs menedzserem. Mindent egyedül csinálok, a személyes ügyeket és emellett próbálom a versenyeimet megszervezni.”f1-live.hu
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 31, 01:03
Sajnos úgy nézem hogy az F1 visszatérésből nem lesz semmi...
Nagyon sajnálom...

De a hétvégén újra versenyez! :)

Itt a gépe:

(http://i278.photobucket.com/albums/kk117/ledug93/1fk.jpg)
: 2009. augusztus 29. - 16:29:02
JV egész jól szerepelt a Nationwide Nascar széria montreáli futamának időmérőjén, ahol esős körülmények között a 6. pozíciót szerezte meg a 40 fős mezőnyből!  O0

(http://i572.photobucket.com/albums/ss170/dantech38/Wipers.jpg?t=1251594366)

 1.  Marcos Ambrose           Toyota      80.905   2:00.542
 2.  Carl Edwards             Ford        80.116   2:01.728 +  1.186
 3.  Ron Fellows              Chevrolet   79.717   2:02.338 +  1.796
 4.  Boris Said               Ford        78.902   2:03.601 +  3.059
 5.  Brad Coleman             Toyota      78.837   2:03.703 +  3.161
 6.  Jacques Villeneuve       Toyota      78.823   2:03.725 +  3.183
 7.  Justin Marks             Toyota      78.287   2:04.572 +  4.030
 8.  Antonio Perez            Dodge       78.261   2:04.613 +  4.071
 9.  Andrew Ranger            Toyota      78.257   2:04.620 +  4.078
10.  Paul Menard              Ford        78.206   2:04.701 +  4.159
11.  Stephen Leicht           Chevrolet   78.184   2:04.737 +  4.195
12.  Kyle Busch               Toyota      78.092   2:04.884 +  4.342
13.  Steve Wallace            Chevrolet   77.984   2:05.056 +  4.514
14.  Andy Lally               Chevrolet   77.895   2:05.200 +  4.658
15.  Colin Braun              Ford        77.551   2:05.755 +  5.213
16.  Jean-Francois Dumoulin   Chevrolet   77.542   2:05.769 +  5.227
17.  Brendan Gaughan          Chevrolet   77.481   2:05.868 +  5.326
18.  JR Fitzpatrick           Chevrolet   77.409   2:05.986 +  5.444
19.  Brad Keselowski          Chevrolet   77.358   2:06.068 +  5.526
20.  Mike Bliss               Chevrolet   77.337   2:06.103 +  5.561
21.  Jason Keller             Ford        77.115   2:06.466 +  5.924
22.  Jason Leffler            Toyota      76.973   2:06.699 +  6.157
23.  Alex Tagliani            Dodge       76.915   2:06.794 +  6.252
24.  DJ Kennington            Ford        76.875   2:06.860 +  6.318
25.  Jeffrey Earnhardt        Chevrolet   76.780   2:07.017 +  6.475
26.  Mark Green               Chevrolet   76.707   2:07.139 +  6.597
27.  Chris Cook               Chevrolet   76.456   2:07.556 +  7.014
28.  Max Papis                Chevrolet   76.449   2:07.567 +  7.025
29.  Erik Darnell             Ford        76.152   2:08.065 +  7.523
30.  Mike Wallace             Chevrolet   75.863   2:08.552 +  8.010
31.  Michael Annett           Toyota      75.849   2:08.577 +  8.035
32.  Michael McDowell         Dodge       75.659   2:08.900 +  8.358
33.  Tony Raines              Chevrolet   75.293   2:09.526 +  8.984
34.  Stanton Barrett          Chevrolet   75.198   2:09.689 +  9.147
35.  Tom Hubert               Chevrolet   75.120   2:09.824 +  9.282
36.  Victor Gonzalez Jr       Ford        74.787   2:10.403 +  9.861
37.  Brett Rowe               Chevrolet   74.521   2:10.868 + 10.326
38.  Kenny Wallace            Chevrolet   74.439   2:11.012 + 10.470
39.  Justin Allgaier          Dodge       73.963   2:11.856 + 11.314
40.  Patrick Carpentier       Toyota      73.919   2:11.934 + 11.392
41.  Eric McClure             Ford        71.568   2:16.267 + 15.725
42.  Brian Keselowski         Dodge       69.655   2:20.011 + 19.469
43.  Tony Ave                 Chevrolet   74.517   2:10.874 + 10.332
: 2009. augusztus 30. - 06:06:34
NAPA AUTO PARTS 200 in Montreal

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/ac796d4e2685b3b71d35de73b036dec9-getty-90176625eg001_napa_auto_par-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/2009-08-29_0131-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/nascarns-2009-mon-eg-0109-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/nascarns-2009-mon-eg-0111-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/e6a08acd50023578b5cb67e78d77527a-getty-90176625js005_napa_auto_par-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/6ab42bc96094ecbc711e207f0ba3271a-getty-90176625js004_napa_auto_par-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/2009-08-29_0285-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/2009-08-29_0289-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/nascarns-2009-mon-eg-0149-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/nascarns-2009-mon-eg-0151-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/d843225a812a8a9bbe98a20db6e3074b-getty-90176625eg008_napa_auto_par-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/capt.455de13df939420c8b89818dbcf506ef.nascar_montreal_nationwide_auto_racing_ryr101-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/r1115481933-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/capt.b9ad0d75910f4854ac81583de91e0a17.nascar_montreal_nationwide_auto_racing_pch102-web.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/nascarns-2009-mon-eg-0100-web.jpg)
: 2009. augusztus 30. - 19:35:24
A 16. körben Villeneuve vezeti a versenyt! A kanadai közönség tombol!  O0

http://www.justin.tv/nascarfansforever
: 2009. augusztus 30. - 21:55:27
Villeneuve 4. helyre hozta be a gépet. Kétszer vezetett is!  O0
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Augusztus 31, 07:32
Gratulálok Villneuve-nak, nagyot ment, jobb lett volna az első hely, de ez a 4. hely is fantasztikus!! O0
Még mindig kíváncsi vagyok hogy az F1-ben hogy menne.. ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Augusztus 31, 10:04
Az első kanyarkombinációban volt egy zseniális előzése, az egész közönség állva tapsolt!  O0

Libabőrös lettem! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Augusztus 31, 13:37
Villeneuve 1999-ig volt jó, utána a BAR tönkretette. Az 1996-os hungaroringi győzelmét úgy szerezte, hogy előtte csak szimulátoron gyakorolt. Kedvenc futamom tőle az 1996-os Portugál GP, amikor az utolsó kanyarban kívülről előzte meg Schumachert. Előtte azt mondták, hogy ott nem lehet előzni, Vill rájuk cáfolt. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 02, 05:50
Örülök, hogy van még néhány ember aki emlékszik ezekre a dolgokra!  :)
: 2009. augusztus 31. - 14:43:52
Ilyen mozdulatai voltak Villeneuve-nek a vasárnapi futamon Montrealban!

http://www.youtube.com/watch?v=kK_wn_H4QoQ
: 2009. szeptember 01. - 18:32:45
Újabb képek Montrealból!

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVrollingstart.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVfirst.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVbehindCarlEdwards.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVatfullspeed.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/DowntownMontreal.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVbehindAmbrose.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/nascar/nationwide09/JVatstart.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Szeptember 16, 09:22
Most nagy esélye van Villeneuve-nak a visszatérésre, a LOTUS csapatnál.. :) Jelenleg ( Állítólag) versenyzők nélkül van még a csapat, most kellene Villeneuve-nak lépnie..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 16, 10:13
Ráadásul valószínűleg lesz kanadai nagydíj is, de még így is nagyon nehéz lesz bekerülnie! De nagyon bízom benne, ha mégsem sikerül akkor irány a Nascar bajnoki cím! O0
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Szeptember 16, 10:33
Igen, de még 1 ilyen lehetőség nem hiszem hogy lesz számára, és lehet hogy egy ütős autót épít a LOTUS, semmi sem elképzelhetetlen..:)
De gondolom ők is egy favorit pilótára hajtanak, majd kiderül..Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 16, 18:45
Nekem teljesen mindegy hogy melyik csapatban, csak versenyezhessen. Nagyon szívesen megnézném még egyszer utoljára a Hungaroringen Jacques-ot! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 17, 07:56
Ráadásul valószínűleg lesz kanadai nagydíj is, de még így is nagyon nehéz lesz bekerülnie! De nagyon bízom benne, ha mégsem sikerül akkor irány a Nascar bajnoki cím! O0

Én azt olvastam..hogy mégem lesz!Aztán ki tudja!Bejelentették majd cáfolták! :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 17, 20:53
Én is olvastam, és már nem tudom kinek van igaza! :doh:
: 2009. szeptember 17. - 08:30:59
A hétvégén Villeneuve Argentínában versenyzik a Top Race versenysorozatban egy Mercedes volánjánál.

Ezek a képek Buenos Aires-ben készültek. JV a legenda Juan manuel Fangio szobránál:

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/BuenosAires22.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/BuenosAires23.jpg)(http://www.f1gp.hu/forum/vill/toprace/BuenosAires32.jpg)

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 21, 20:33
Na látod Andris mégis benne van a nem hivatalos versenynaptárban...:)
: 2009. szeptember 21. - 20:25:34
Na látod Andris mégis benne van a nem hivatalos versenynaptárban...:)

Vagy akkor ez most hivatalos?Már nem vágom mi van..most olvasom h hivatalo...nem tom honnan szedtem azt h majd csak a télen jelentik be...megkavarodtam kicsit:)Bocsesz
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 25, 18:36
JV is ott van Szingapúrban, 2010-es versenyzői ülésre vadászik. Persze a realitás az hogy nem fog visszatérni, de azért jó látni, hogy mindent megpróbál.

Talán a jövői évi kanadai futam segíthet neki...

(http://www.autosport.com/gallery/picture_free.php/dir/2009sing2/image/XPB_339520_HiRes-2)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. Szeptember 25, 18:58
Reméljük sikerül találnia egy helyet az F1-ben.., valamelyik új csapatnál.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2009. Szeptember 25, 19:19
....vagy réginél...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Szeptember 25, 19:22
Én se látok sok esélyt arra, hogy visszatérjen, de mondjuk Villeneuve-Piquet páros érdekes lenne a Manor-nál. :D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 26, 19:19
JV szombaton is ott volt a paddockban:

(http://www.motorsport-magazin.com/images/500/q_75/sw_adrivo/se_sutton/0213889.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvsingapore0909.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 27, 16:48
Emlegette ma a két "okos" h talán visszajönne Villeneuve!Szeretne valamelyik új csapathoz!:)
Gondolom Andris örülnél neki?:)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 27, 17:38
Persze! Nagyon örülnék, ha újra láthatnám Villebeuve-öt az F1-ben.
Szerintem megérdemelne még legalább 1 teljes szezont !

Sokkal jobb lenne mint Aguelsuari és a többi fiatal ebben biztos vagyok!
Feküdnének neki az új szabályok! Mindig is jól spórolt az üzemanyaggal és vigyázott a gumikra is. A mérnökök ódákat zengtek Vileneuve vezetési stílusáról, ami teljesen egyedi, és ha engedik dolgozni a beállításokkal is akkor nagyon vad dolgokra képes.
A legtöbb versenyzőnek a számítógépes szimuláció kidobja hogy hogyan állítsa be az autót, és ebbe bele is nyugszik. Villeneuve mindig is más volt, neki az sokkal fontosabbat jelentett hogy mit érez a pályán, mint holmi számítógép által kidobott hülyeség.Pat Symonds a Renault mérnöke mondta hogy a kipörgésgátló Alonso-hoz képest is minimálisan nyúlt bele Vill vezetésébe, a telemetria szerint.
A kipörgésgátlót, és bordázott gumikat mindig is rühelte mert szerinte ezzl megszűnt a vezetés élménye. Nem hiszem hogy visszatér, de azért nagyon drukkolok neki!

Az én hősőm mindig is JACQUES VILLENEUVE marad!

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 27, 17:41
Persze! Nagyon örülnék, ha újra láthatnám Villebeuve-öt az F1-ben.
Szerintem megérdemelne még legalább 1 teljes szezont !

Sokkal jobb lenne mint Aguelsuari és a többi fiatal ebben biztos vagyok!
Feküdnének neki az új szabályok! Mindig is jól spórolt az üzemanyaggal és vigyázott a gumikra is. A mérnökök ódákat zengtek Vileneuve vezetési stílusáról, ami teljesen egyedi, és ha engedik dolgozni a beállításokkal is akkor nagyon vad dolgokra képes. Pat Symonds a Renault mérnöke mondta hogy a kipörgésgátló Alonso-hoz képest is minimálisan nyúlt bele Vill vezetésébe, a telemetria szerint.
A kipörgésgátlót, és bordázott gumikat mindig is rühelte mert szerinte ezzl megszűnt a vezetés élménye. Nem hiszem hogy visszatér, de azért nagyon drukkolok neki!

Az én hősőm mindig is JACQUES VILLENEUVE marad!Nahát..jó látni, h van még aki így tud emlékezni, és örülni az egykori kedvencének...pedig sokaknak feledésbe merül a kedvenc ha ő visszavonul!
Kicsit é is így vok Mikaval...bár én is hibás voltam..mert én nem követtem őt tovább a DTM-be!Úgyhogy én se vok jobb! :-\
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 27, 17:48
Az a helyzet, hogy én nem tudnék másnak szurkolni az F1-ben. Nézem a futamokat de nem tudom azt mondani hogy Alonso, Raikönnen, vagy Hamilton. Tudom hogy mindhárman jók, de Villeneuve az egyetlen aki le tudott nyűgözni azzal amit a pályán láttam tőle.
Nagyon különleges versenyzőnek tartom, és szeretek visszagondolni azokra az évekre amikor még versenyzett!  :)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/sing01.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/sing02.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/sing03.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/sing04.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 27, 18:00
Az a helyzet, hogy én nem tudnék másnak szurkolni az F1-ben. Nézem a futamokat de nem tudom azt mondani hogy Alonso, Raikönnen, vagy Hamilton. Tudom hogy mindhárman jók, de Villeneuve az egyetlen aki le tudott nyűgözni azzal amit a pályán láttam tőle.
Nagyon különleges versenyzőnek tartom, és szeretek visszagondolni azokra az évekre amikor még versenyzett!  :)


Sztem mostmár én is igy leszek, ha egyszer visszavonul a kedvencem(amit remélek nem most fog bekövetkezni), akkor már nem fogok soha senkinek szukolni!Se pilótának se csapatnak!
De így nem veszíti el az értelmét kicsit a sport?Kicsit félek ettől...h majd nem fog így érdekelni!
Én Villeneuve-ek mindíg a lila haja fog beugrani, ha róla van szó!
Valamiért ez maradt meg olyan muris volt!
Persze pályfutása elején sok sikere volt...nem véletlenül vb!Azért elmondhatja h ő legyőzte Schumit is :)
A BAR nál meg már sok problémája akadt..de azért voltak szép helyezései is!
Tényleg miért is ment ő el év közben 2006 ban?Mert azt tom h Kubica váltotta a BMW-nél, de h miért már arra nem!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 27, 18:16
2006-ben a szezon közepe fele a BMW fejlesztései nem igazán működtek, és Vill kétszer túlvállalta magát mert lassú volt a gép, és ütközött a BMW-vel. (Amúgy simán tudta Heidfeld tempóját).
Nem igazán szerették Villeneuve-öt a BMW-nél, ami még a Sauber-es időszakból maradt rá, hiszen ellent mert mondani Peter sauber-nek a beállításokat illetően. 2005-ben egyébként az utolsó futamig fej-fej mellett haladt Massával, és Felipe az utolsó futamon tudta megverni a pontversenyben. (Ezt csak nagyon halkan mondom mert Replica mindjárt kioszt, persze az igazság akkor is ez.. :))

Azért örülök neki, hogy van néhány ember ebben a fórumban aki leírja a dolgokat hitelesen. Tina jól összefoglaltad Villeneuve F1-es éveit. Voltak kiemelkedő és kevésbé sikeres évek, de ez egy technikai sport. Sokan csak a negatívumokat írják le, és arról említést sem nagyon akrnak tenni hogy az F1 történetének legsikeresebb versenyzőjével szemben lett világbajnok, nem is akármilyen küzdelemben.

Az a véleményem hogy sokan nagyot néznének, hogy JV mennyire versenyképes lenne ezekkel az új gépekkel.

Ha visszavonul a kedvenced attól még az F1 az F1 marad, és így is lehet élvezni a futamokat. Kicsit veszít a varázsából, de attól még a világ legjobb sportja marad. :)

Egyébként a fórum egyik nagy hiányosságának tartom, hogy nem igazán foglalkozunk régi, esetleg már visszavonult pilótákkal. Sőt a jelenlegiekkel sem nagyon.

Én pl próbálom Villeneuve topikját feldobni, és nyilvános fellépéseiről képeket/videókat beszúrni, páylafutását képekben összefoglalni, vagy ha valami történik vele akkor azt leírni, de nem sok user van jelenleg aki komolyabban kiállna kedvence mellett.

(Ezzel most nem magam akartam fényezni, hanem arra próbálok rámutatni, hogy mindenkinek rá kellene feküdni egy témára, és az aktualitásokat, érdekességeket megírni a kedvenc pilótákkal kapcsolatban.)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Szeptember 27, 18:32
Köszi az infót...kicsit homály volt ez nekem h miért is ment el év közben!
Kubica debütálásra nagyon emlékszem..mert akkor ott voltam a Ringen!

Én nem tartom kizártnak h jó versenyeket futna ezekkel az autókkal!
Csak 1 esélyt kellene adni neki, és lehet hsokan csak pislognának!
Azt mghiszem h örülnél ha visszatérne a cirkuszba...Én is örültem volna ilyen esetben, csakúgy mint a sok Schumis nem olyan régen!
már az nagyon jó érzés, hacsak a lehetősége adott, h talán ismét versenyez!
Emlékszem Mikanak is volt ilyen év..h rebesgették a visszatérését, de nem lett belőle semi!
Hátha Vill-nek sikerül!
Amúgy tényleg sokan ne szerették őt...ezt már én is észrevettem más klubbokban, fórumokban!Dehát nem is kell h mindenki szeresse!
 ;)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Szeptember 27, 23:19
2005-ben egyébként az utolsó futamig fej-fej mellett haladt Massával, és Felipe az utolsó futamon tudta megverni a pontversenyben. (Ezt csak nagyon halkan mondom mert Replica mindjárt kioszt, persze az igazság akkor is ez.. :))


Massa főleg az időmérőkön volt a jobb, de azért a versenyen is egy fokkal. ;)

Időmérő

12-7 Massa

Verseny

4-3 Massa
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 28, 04:55
Igen Massa egy kicsivvel talán gyorsabb volt összességében. De azért figyelemreméltó volt JV teljesítménye, hisz az volt első Sauber-es szeonja, Massa meg mát régóta ott versenyzett.Reports in the German press over the Singapore GP weekend indicate that 1997 Formula One world champion, Jacques Villeneuve will make his F1 return next season, more than likely with the USF1 team. While the French/Canadian wouldn’t be specific, he did admit that he will definitely be on the grid next season.

"Yes, it’s true, I will return to Formula One," he was quoted as saying by Bild.

With four new teams expected in 2010, Villeneuve could easily be on the verge of a deal for any of the eighth available seats, however, it is widely thought that the expected announcement, due in the coming weeks, will see the thirty eight year old firmly planted with Peter Windsor’s new team.  

That said however, the one thing the former driver didn’t really confirm was that he would actually be behind the wheel...

(http://www.autosport.com/gallery/picture_free.php/dir/2009sing4/image/l__3gd5741-2)

Ecclestone: Miért nem igazolod le Villeneuve-öt huh?
Windsor: Jól van na, enyém a capat, nem? Agrrrrr!!!

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvsinga.jpg)
Cím: Villeneuve: Massa technikai tudása hiányzik a Ferrarinál
Írta: F1Andris - 2009. Szeptember 30, 17:34
A korábbi Formula-1-es versenyző, Jacques Villeneuve úgy véli, hogy a Ferrarinál hiányzik Felipe Massa, és ezért nem sikerült megfelelően beállítani az autókat Szingapúrban. Az elmúlt hétvégén Kimi Räikkönen és Giancarlo Fisichella is a tapadással küzdött, így nem tudtak a pontszerző helyekért harcolni.[/b]

"A Ferrarival kapcsolatban úgy érzem, hogy lassan kezdik hiányolni Felipe Massát, aki technikai irányvonalat mutatott a beállítási munkálatok során." - jelentette ki az 1997-es esztendő bajnoka.

"Örülök, hogy Fernando megmutatta, hogy segítség nélkül is jól boldogul ezen a pályán. Piquet tavaly a gyengeségéről adott tanúbizonyságot. Soha nem lett volna szabad a Formula-1-ben versenyeznie. Nem baj, hogy nem büntették meg, de tiszteletet ezek után nem várhat. Én is versenyeztem egy csapatban Alonsóval, de nem kértek meg, hogy segítsek neki."

Villeneuve a sajtóban megjelent cikkek alapján nem tudja eldönteni, hogy ki állít igazat, és kinek az ötlete volt a baleset. "Nem fogjuk megtudni, hogy mi is történt valójában. Olvastam, hogy Nelson Piquet javasolta a balesetet. Elsőre mindenki azt mondja, hogy meg vagy bolondulva, és elveti az ötletet. Aztán ha jobban belegondolunk, miért utasítana vissza egy csapat egy ilyen ajándékot? Sokat olvastam erről, de meglepne, ha valóban úgy történt volna, ahogy az a sajtóban volt."A szingaprúri futam utáni BBC F1 magazinból:
http://www.youtube.com/watch?v=KJiuGMBR_Jo
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Szeptember 30, 17:38
ő se tudna többet tenni, mint Kimi és Fisco.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Szeptember 30, 19:24
ő se tudna többet tenni, mint Kimi és Fisco.
Persze, hogy nem, csak a bűnrossz autóval 12 ponttal szerzett többet az év első felében, mint Kimi :)
Massa híresen jó tesztelő, hiszen éveket tesztelt a Ferrarinál. Kimi meg híresen rossz tesztelő, ezt Coulthard is elismerte.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Szeptember 30, 19:26
Persze, hogy nem, csak a bűnrossz autóval év elején 12 ponttal szerzett többet, mint Kimi :)


Bűnrossz autóval Kimi szerezte meg a ferrari első pontjait és dobogós helyezését. :) Szerintem ez többet ér, mint az a kis előny, amit Massa szerzett.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Szeptember 30, 20:00
Bűnrossz autóval Kimi szerezte meg a ferrari első pontjait és dobogós helyezését. :) Szerintem ez többet ér, mint az a kis előny, amit Massa szerzett.
Persz, hogy előbb, mivel előtte Massa a 3. helyről esett ki műszaki hiba miatt, azaz nem rajta múlt a hamarabbi pontszerzés sőt, a dobogó.
A 12 pont egy ilyen autóval, nem kevés előny. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Szeptember 30, 20:01
Persz


Örülök, hogy te is belátod. :D  ;D


Na, de ne offuljuk szét Andris témáját, mert kikapunk.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. Október 01, 08:19
Persz, hogy előbb, mivel előtte Massa a 3. helyről esett ki műszaki hiba miatt, azaz nem rajta múlt a hamarabbi pontszerzés sőt, a dobogó.
A 12 pont egy ilyen autóval, nem kevés előny. :)

Replica....ez Villeneuve topik...nem Ferrari(Kimi&Massa) O0 :D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Október 01, 10:00
Replica....ez Villeneuve topik...nem Ferrari(Kimi&Massa) O0 :D
Oké, akkor egy kis Villeneuve idézet.

"A Ferrarival kapcsolatban úgy érzem, hogy lassan kezdik hiányolni Felipe Massát, aki technikai irányvonalat mutatott a beállítási munkálatok során." - jelentette ki az 1997-es esztendő bajnoka.
 ;)
Cím: Villeneuve: Ezek itt mind limonádék
Írta: F1Andris - 2009. Október 01, 16:58
A korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve véleménye szerint az egyetlen dolog, ami elromlott a modern Forma-1-ben, az az, hogy a jelenlegi versenyzők túl unalmasak.

A francia-kanadai még mindig keményen hajt, hogy jövőre visszatérhessen a száguldó cirkuszba, ezért több csapattal is kapcsolatban áll, emellett azonban úgy gondolja, hogy a jelenlegi F1-ből hiányoznak az olyan karakterek, amelyek még pár éve is jelen voltak.

„Az izgalom nagyfokú hiánya kap helyet" - mondta Villeneuve, aki múlt hét végén ellátogatott a Szingapúri Nagydíjra. „ők mind limonádék. A legjobb barátok. Nincsenek köztük gladiátorok. Amikor sportot nézek, küzdelmet akarok látni, gladiátorokat, akik ezt megvalósítják."

„Nem azt mondom, hogy meg kéne ölniük egymást, nem erről van szó, ugyanakkor teljesítményben szándékosan felül kéne akarniuk múlni egymást."

Villeneuve biztos benne, hogy egyáltalán nem segíti elő a Formula-1-be való visszatérését a tény, mely szerint egy csomó fiatal pilóta megfelelő anyagi háttérrel rendelkezik, ugyanakkor biztos benne, hogy a tapasztalata a végén hasznára lesz.

Habár a 38 éves volt F1-es pilóta úgy érzi, hogy az esélyei most jobbak, mint egy hónappal ezelőtt, világossá tette, hogy a híresztelések, miszerint aláírt a jövő évre, messze állnak a valóságtól.

„Nem jó, ha egy ilyen szöveget leírnak, mivel nem biztos. És ha mégsem valósul meg, akkor olyan leszel, mint egy idióta. Ennek alapján, nem vagyok híve ennek a szélsőséges határozottságnak, kivéve, hogy ha valós alapja van."

„Vannak lehetőségek, ugyanakkor egy csomó versenyző be akar jutni, és úgy tűnik, a csapatok sokkal elszántabbak a pénzszerzést illetően, mint a múltban voltak. Habár kemény idők járnak, úgy tűnik, minden második versenyzőnek van pénze. Ez igazán érdekes."

A tapasztalat fontosságáról Villeneuve így nyilatkozott: „A tapasztalt fickók azok, akik elöl vannak - és időnként (Sebastian) Vettel is."

„Annak alapján, ahogyan az autók és szabályok alakultak, úgy tűnik, hogy a tapasztalat ismét kiemelkedő fontosságúvá vált, vagyis annak mikéntje, ahogy a versenyző a mérnökeivel dolgozik. Minden egyes csapat, mely bízott a fiatal vérben, hátul van, és nagyon nehezükre esik növelni a sebességet. Nem bízhatsz többé az elektronikában. A csapatok pedig nem mondhatják azt a versenyzőiknek, hogy: 'Fogd be és vezess'. Többé ez már nem működik."

Villeneuve-nek volt néhány őszinte szava a Renault-botránnyal kapcsolatban is. Arra a kérdésre, hogy manapság a F1-es versenyzők elvesztették-e  a hatalmukat - utalva ezzel Piquet szándékos balesetére -, 1997 bajnoka így felelt: „ő nem a hatalmát vesztett versenyző, hanem olyan, aki gyenge, fiatal és teljesen idióta. Ezzel bebizonyította, hogy soha nem kellett volna a Formula-1 részévé válnia. Ez ennyire egyszerű."Én olvastam az eredeti interjút, és za látszik, hogy a magyar portálok szeretnek mindig sarkosan fordítani! ::-) De részben egyetértek Jacques-al!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Október 01, 17:40
Amikor a Bar Hondánál volt, a Renault-nál beugró és utána a BMW-nél se tudott nagy dolgot mutatni, tehát ő is részese volt ennek az unalomnak.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. Október 01, 18:01
Villeneuve-re sokmindent lehet mondani, de az "unalmas" nem illik rá!   happy
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. Október 01, 18:15
Én csak az az időszakot mondhatom a részéről unalmasnak.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. Október 01, 20:19
Villeneuve nem tartozott az unalmas versenyzők közé, a BAR-ig nagyon jól teljesített, után viszont megtört a sorozatos sikertelenségek miatt. 1998-ban pl a gyenge Williamsel többször a dobogóra állt.
Cím: Schumacher: "Bocs Villeneuve!"
Írta: F1Andris - 2009. November 11, 18:59
A hétszeres világbajnok elmondta, hogy ha visszatekerhetné az idő kerekét, akkor másképp cselekedne az 1997-es Európa Nagydíjon.

Schumacher abban az évben is versenyben volt a világbajnoki címért, méghozzá a Williams versenyzőjével, Jacques Villeneuve-vel együtt.

A szezon utolsó versenyét Jerezben tartották. A német versenyző egy pontos előnnyel érkezett a mindent eldöntő futamra. Schumacher a verseny túlnyomó részében vezetett, ám második boxkiállása után igencsak lelassult.

Villeneuve-öt pedig nem kellett kétszer kérni, az első adandó alkalommal megpróbált előzni. A 48. körben a Williams versenyzője a Dry Sack kanyarban bebújt Schumacher mellé, aki annak ellenére, hogy Villeneuve a belső íven, előnyösebb helyzetben volt, ráhúzta Ferrariját a Williamsre, így ütközés lett a vége.

A Ferrari versenyzője a kavicságyban ragadt, Villeneuve pedig végül a harmadik lett, Mika Häkkinen (ez volt a finn klasszis első Forma-1-es győzelme) és David Coulthard mögött, így megnyerte a világbajnokságot. Két héttel a verseny után az FIA fegyelmi bizottsága úgy döntött, a német versenyzőt a szándékosság gyanúja miatt elvette az 1997-ben szerzett összes pontját, illetve törölte a világbajnoki második helyét is.

„Mit változtatnék a karrieremben? Van pár olyan, amit ha újra átélhetnék, másképp cselekednék. Nagy valószínűséggel 1997-ben Jerezben is. Lett volna lehetőségem, hogy elkerüljem a történteket, és világbajnok legyek.  Azonban az ember ezekből a leckékből tanul.” – mondta a Shell-nek adott interjújában a német legenda.

(http://news.bbc.co.uk/media/images/39417000/jpg/_39417254_showdown97_300x245.jpg)Jacques Villeneuve az elmúlt időszakban többször is elutazott a Formula-1-es versenyek helyszínére, hogy tárgyalásokat folytasson a jövője kapcsán. Az 1997-es esztendő bajnoka jövőre ismét rajthoz akar állni, a lehetőségekről azonban egyelőre nem árul el semmit a sajtónak.

"Tárgyalásokat folytatok több csapattal is, de sajnos pontosabb felvilágosítást nem adhatok. Továbbra is szenvedélyes vagyok, és úgy érzem, hogy sokat tudok adni a sportnak." - idézi az Auto Motor und Sport a kanadai versenyzőt, akit a Lotusszal is összefüggésbe hoztak.

A pilóta úgy véli, hogy előnyre tehetne szert abból, hogy jövőre tilos lesz a tankolás a versenyek során. "Mindig is jól tudtam gazdálkodni a benzinnel és a gumikkal, így ez nekem való."

(http://images.formula.hu/galeria/tn/42505mal_jv2.jpg)Villeneuve az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik, és jelenleg is 2010-es visszatérésén munkálkodik Abu Dhabi-ban. Nagyon tisztelem kitartása miatt, bár nagy valószínűség szerint nem lesz helye jövőre...

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jv abu.jpg)Valaki már megint nem tud pihenni!  ::-)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvgo01.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvgo02.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill/jvgo03.jpg)

JV legutóbbi twitter bejegyzése, valamin dolgozgat a kis huncut ::-) :D:

Hi everyone,sorry I have not had much to say lol..working on "something!" ..u will be the FIRST to know if I can find something fun for 2010.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 11, 19:46
Igen, kb felér egy beismerő vallomással :) Nem volt sportszerű, és nem volt szép amit csinált, de megcsinálta..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 13, 05:20
Az autosport.com fórumában találtam ezt a post-ot. Igaz nem magyarul van de nagy igazságok vannak benne Villeneuve-el kapcsolatban.

2009.11.11 - marcotulio27

C´mon guys you´re soooo f***in´ boring!

I´ve been reading this forum for 10 years and even registered once, posted 30+ times to be able to check the live forum, and lost my pass... but that´s ok I like to get useful links and information this place is still awesone... felt compelled to register again so I could reply to this thread.

That said, there´re some endless rantings going on here, just try to put Jacques´ name in the middle of the argument (BTW, where´s se7en and Ross, they love to put JV down whenever they get a chance!) and people go nuts. I can understand that, its obviosly a waste of time trying jokes like ´Jacques who?´ when EVERYBODY know Jacques. Just as a start, he is the son of RACING LEGEND Gilles Villeneuve. AND a F1 World Champion like 18 other people in the world - 31 total but many already passed away - so I think he belongs to a club that accepts only 0.00000003% of the potencial applicants (Alive F1 World Champions X the rest of us 6 billion people who are not F1 WC).

If you consider the opinion of some posters here, JV must certainly be THE biggest loser ever, he could only be champion by luck, his VASTLY SUPERIOR car and he still made ´hard work out of it´ like the bashers that always quote the inexistant words of PH, he was fired like 10 times from his own team, from BMW, from NASCAR, from Peugeot... Ah the envy...

The bad perception JV gets is related to his last year at BAR, his return with Renault and his spell at Sauber/BMW. I´ll try NOT to dispute it all over and over again, just like to say a few things now that we can put things in perspective after all. Not to forget I hear all the time `he was beaten by every single team mate since Frentzen bla bla bla` so:

1) JENSON ´BOY BAND´ BUTTON
Well, he was widely known as a playboy in the early years, but developed into a Champion. Fast and smooth driver. They´re evenly matched in 2003, JV had bad reliability so Jenson got the points and there was the Richards situation. Very hard to asset huh? Was replaced by Sato in Japan after giving up on the last event of the year since he got to know his contract wouldn´t be renewed for 2004.

2) RETURN WITH ALONSO
Trulli was replaced by Jacques for the last three races of 2004. He did two tests and that was it, after almost a year out of the sport and with tyre war the cars were almost a full three seconds faster than the previous year. Yet he was .3 tenths shy of Alonso´s raw pace over a single lap in those three races, and by the end of the 3rd, the Brazilian GP that I had the pleasure to witness, he was lapping - race pace that is - less than .1 tenth of off Alonso (just go check fastest lap times). Fisichella couldn´t emulate that performance in TWO YEARS as Alonso´s teammate (haha), then we had Kovalainen (hahaha), Nelsinho (hahahaha) and finally Grosjean (hahahahahahahahaha). And when some reasonable people argued that `he had no time to adapt to the car`, the f***ers here claimed ´its al BS, he´s past his sell by date, he is useless, its all excuses` and so on. But now with the testing ban we could witness the Badoer experience, the Fisichella Ferrari experience (he can get a podium with a Force India and doesn´t score A SINGLE POINT IN A FERRARI? WTF? Liuzzi performed below expected as well, Grosjean, Alguersuari, pffffffff, Jacques still can drive circles around all these guys any given day. Its a known secret that Renault tried to keep Jacques for 05 and put Fisi on that Sauber, but things didn´t work out right. Can you imagine Alonso and JV as teammates in 05 and 06?

3) MASSA @ SAUBER
Massa was very erratic as a rookie, but was always VERY fast. Just ask Kimi, Badoer and Fisichella. And Schumacher as well. Villeneuve had a poor start to the year (yet he qualified 4th for the opening round and gave FA a hard fight, being passed and passing back at the following corner and all). Bashers say ´Felipe outscored Jacques` but the truth is JV was up in the table until the last race, and lost to Massa by a whopping ONE point. 9 to 8 if I´m not mistaken. And still all people talk about is the Monaco incident, which, IMHO, is totally a mistake from the team, JV was lapping faster and couldn´t lose time behind his own teammate. But Peter Sauber couldn´t run things the way he wanted, his team was Sauber-Ferrari and Felipe was Ferrari´s protegè. Still is. Thats why PS said he regreted signing Jacques, ´cause he couldn´t give a World Champion the support he deserved, the Sauber team was not that big at that time. Anyway Villeneuve fared quite well against a maturing Massa.

4) HEIDFELD @ BMW
Jacques was not supposed to be there from day one, but as BMW inherited all Sauber contracts, they just HAD to confirm him in the car. There was nothing really between him and Heidfeld, but as always ´Quick NiK´ is overlooked, he hasn´t won yet but he´s got EIGHT 2nd places. And Kubica isn´t any better than them both, as BMW can prove by themselves in http://www.bmw-sauber-f1.com/en/index.html#/news/~508|0/

So if Jacques can be .3 tenths shy of Alonso´s pace, and as fast as Button, Massa or Heidfeld, well, you do the math.
People also dispute JV abilities in setting the car up. And giving feedback. But the professionals who have actually worked with him are always full of praise of his techinal skills. Jacques left BAR at the end of 03 after five seasons, 04 Honda was a rocket who won a race in Buttons´hands yet JV´s replacement Takuma scored a big ZERO points all year long. Jacques worked with Renault just for three races, but his feedback at least had not hampered their speed the following season. Jacques was axed from BMW after two years, and they had very good 07 and excellent 08, but maybe its all just a big coincidence. What should this Jock Clear guy know anyway?

And after BMW and 06, let me see:

- He is still quite young at 38, you can´t call anyone with less than 45 old, WTF?

- He is very rich. Very very rich.

- He races all kind of amazing cars all over the globe. Sure for most people here (hello lunatics) he´s still a loser, a fluke, whatever, but I don´t think its a bad life at all, one weekend racing NASCAR trucks, or Nationwide, or even tasting the Cup cars @ Talladega, another weekend doing Le Mans for Peugeot with the 908, one of the most amazing racing cars (ah, nice time to add that JV had three outings with Peugeot, three podiums, one victory @ SPA and a runner up @ Le Mans.) Add to that some Seat Diesel Touring Car around SPA, some GT1 again @ SPA, SpeedCrap in Bahrein, Top Race in South America, and I can´t forget the two beatiful races @ Circuit Gilles Villeneuve with the #32 Braun. It really must suck being Jacques.

- He loves racing and still has the passion and the desire to prove himself again in F1. He DOESN´T NEED to do that. But still he wants it badly. If he can´t get a seat, its for reasons well beyond my humble comprehension.


farsailor

Havent posted in this forum but I read it alot.
I see this is a thread stiring up some emotions. As JV himself often does.
Frankly it's too frustrating not getting my opinion out this time.

What I don't get is how any racng fan can be againts JV in F1!?
Since I started following F1 in the late 90's I honestly have to say he is the most entertaining driver I've watched. Always pushing.
And sadly for me, I didn't even follow F1 when he won the championship..

To JVs defense or whatever you want to call it. What I get from JVs F1 career is this:
JV grabbed pole and lost the first race he attended due to a oil leak right? He took the championship fight right to the end against the much more experienced Hill.
He won the title and easily fended of Frentzen as a team mate.
In BAR he beat zonta and panis easily. He was simply "best of the rest" in the standings 2 years as I recall it, and then did farely good against Button considering the team that wanted him out.
In his comeback he lapped quicker than Alonso in the 3rd race. That is a great achievement from sitting out a year.
In Sauber it took Jacques a while before he came to grips with the Sauber. But I remember the swedish expert commentary said during the Imola race:
"I talked to Jacques yesterday, and finally he is able to set the car up the way he wants it, and the result shows it."
He then was faster than Massa the 2nd part of the season.
Jacques out qualified "Quick" Nick 7-5 before hanging his helmet up.
Maybe it is just that people dislike him so much that they ignore facts?
I know he has been out for a few years now, but the new regulations should suit JV better than anyone else.
Anyway I can't see why any racing fan should be against a JV comeback...
"a motivated JV is a scary thing."
cheers


Marco
Még egy érdekesség Villeneuve-el kapcsolatban!
Ejnye bejnye Jean Todt bácsi:


"Almost 10 years after the famous Formula One race at Jerez - when Michael Schumacher tried to collide into Jacques Villeneuve to win the World title - a new testimony gives us another view at what happened at the end of the 1997 F1 season.

According to Norberto Fontana, who was then racing for Sauber, Ferrari's sporting director Jean Todt came to Sauber's pits - the team was using Ferrari engines - and told every racer to stop Villeneuve from winning the race. His testimony is more than eloquent.

"It's been a while since that Jerez incident. I remember Jean Todt entering out pits and telling me and my teammate to stop Villeneuve from winning at any cost. Whoever was in front of him during the race, no matter if one lap behind overall, was to keep the Canadian - then driving for Williams Renault - from passing him no matter what (against F1 regulations)", said Fontana.

The man who only managed to drive 4 times for Sauber that year continues: "I remember I was in front of Jacques and he was 3 or 4 seconds faster than me. I tried to keep him from passing me, but it only lasted for 4 or 5 corners. When he managed to pass, Todt became very nervous on the pits. He never really thanked me for that; neither him, nor Schumacher. From that point on, I never talked to both of them".
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 18, 05:47
Lehet, hogy újabb kamu, de állítólag Villeneuve Ausztriában van, és Dr. Erwin Göllner-el, egykori személyi edzőjével belekezdett egy intenzív fizikális felkészülésbe!?

Nem hinném hogy a gokart-hoz kell az erőnlét...

(http://img.vandaag.be/tmp/450/350/r/articles/200907081239_jacques-villeneuve-aast-op-terugkeer-in-formule-1.jpg)

Mégis van remény a visszatérésre? ::-) Nagyon bízom benne!

Itt egy iromány JV-ről:

History

Judging by the record books Jacques Villeneuve had a Formula One career in reverse. He nearly won the driving title in his debut year, did so in his second season, then went steadily downhill and eventually dropped right out of the sport. Yet the statistical rise and fall of the son of one of the greatest racing heroes was not an accurate reflection of his driving ability, nor do the numbers do justice to his impact as one of the most colourful and controversial champions. As a distinctive personality he stood alone and in terms of his entertainment value he had few peers.

When he decided to become a racer the son of legendary Ferrari driver Gilles Villeneuve was always going to be a name to watch. Having a famous father was a mixed blessing. While doors opened for him quickly the son of the late hero was expected to speed through them and continue the family tradition of hard-driving success. As it developed, Jacques Villeneuve soon made a name for himself.

He was certainly to the manner born, on 9 April, 1971, in Canada's French-speaking province of Quebec, from where Gilles Villeneuve took the racing world by storm - and took his family with him. Gilles, his wife Joann and their children Melanie and Jacques lived a nomadic life, touring around North America to Formula Atlantic races in a motorhome, in which they also lived on Grand Prix weekends in Europe after Gilles joined Ferrari. Little Jacques, who grew up in Formula One paddocks watching his father race, was bewildered when Gilles was killed in practice for the 1982 Belgian Grand Prix at Zolder. His mother sent him to private school in Switzerland, where Jacques developed into a fiercely independent character, threw himself into downhill skiing with a vengeance, then chose to follow in his father's footsteps.

He swept through the international ranks - saloon cars in Italy, F3 in Europe and Japan, FAtlantic and IndyCars in North America. In 1995, aged 24, he became the youngest winner of both the famed Indianapolis 500 race and the IndyCar championship. In 1996 Williams brought him to Formula One racing, where he started from pole at the first race of the season, in Australia, led (until slowed by an oil leak) and finished second to his veteran Williams team mate Damon Hill, with whom he engaged in a see-saw struggle for supremacy for the rest of the year. In the end the championship went to Hill, who won five races to Villeneuve's four, but the feisty French Canadian's electrifying debut was the talk of the racing world.

In 1997 Villeneuve fulfilled his fast and furious promise, winning seven races and taking the driving title in spectacular fashion from Michael Schumacher in a notorious championship showdown at Jerez in Spain. Schumacher's infamous failure to ram his rival off the road left the Ferrari superstar in disgrace and Villeneuve on the top of the world. It was a wonderfully dramatic story - the brave son of a racing legend who fended off a villain's worst efforts to become World Champion - that confirmed Villeneuve's place in Formula One history and folklore.

In the car, his fighting spirit, lust for speed, penchant for risk-taking and eagerness to engage in close combat were reminiscent of the qualities that endeared his famous father to the fans. Like him, Jacques Villeneuve thrived on the sensation of driving on the limit and delighted in daring himself to go beyond it. He had several spectacular accidents, from which he would emerge grinning and marvelling at the thrill of it all.

Engagingly eccentric, opinionated and outspoken, he defied convention and challenged authority, saying exactly what he thought in an era when drivers were expected to express only sweet-talking platitudes. Villeneuve called his well-behaved peers ‘corporate robots’ and said fans wanted real characters they could identify with. The rebel talked the talk and walked the walk, dying his hair in rainbow colours and wearing 'high grunge' clothing like a rock star - or a pop icon, which is what he became for millions of adoring fans. Females loved the idiosyncratic, spectacle-wearing, studious-looking heartthrob with the fashionable chin stubble, though he always had a steady girlfriend and was once engaged to Australian pop diva Dannii Minogue (Kylie's sister), before becoming the fiance of a teenage American ballerina, then marrying Johanna, a Parisian girl he met in a restaurant.

His unpredictable behaviour was not always appreciated by the FIA, which several times warned the unruly renegade to clean up his act because he was bringing the sport into disrepute. When Villeneuve publicly described proposed rule changes as ‘shit’ the governing body threatened to suspend him. And yet when he was no longer a frontrunner FIA president Max Mosley said the sport would benefit from the controversial element Jacques Villeneuve would surely contribute to the championship.

In 1998 a performance drop-off at Williams coincided with preparations by Villeneuve's long-time manager Craig Pollock to set up the British American Racing team. When Villeneuve joined the new venture critics claimed the lure was a huge offer from BAR that would make his income second only to Michael Schumacher. Villeneuve denied he was driving for dollars and said that in life you have to follow your dreams and take risks.

But BAR went nowhere fast and Villeneuve's reputation suffered, as did his motivation. In his five years with the uncompetitive team he fell steadily off the pace, yet was still collecting a champion's salary (about US$20 million a year), which caused extra friction when BAR came under new management. After a 2003 season of strife Villeneuve's contract was not renewed and it seemed the ex-champion was history.

However, most observers believed he could still be a driving force in a good car and this, together with his sky-high publicity value, led to Villeneuve's second coming. Renault hired him for three races in 2004 and in 2005 he signed a two-year contract with Sauber, where his fair to middling results were a reflection of the small Swiss-based team's capability. When Sauber became BMW in 2006 Villeneuve stayed on, but halfway through the season he was asked to sit out a race while a young driver (Robert Kubica) was evaluated. The 35-year-old Villeneuve viewed his temporary demotion as a preview of the future and immediately walked away from the sport.

"Screw this," he declared. "It's time to get on with the rest of my life."

Text - Gerald Donaldson

Jacques back in F1 would be great for us all and the sport, I hope it will be for him. The way he is speaking of late sure seems like he has some unfinished business.


-----------------------------------------


Autosport forum 2010.01.10 - Tract1on

Some very brief history for those that dont know:

1996, Outstanding rookie year, most wins for rookie year (record held with Hamilton) almost won first race after putting the car on pole and took the championship with his experienced team mate Hill, down to the wire.
1997 Won the Championship.. we all know that. 7 wins, a 3rd, one 4th and 2x 5th's.
1998, Renault had left Williams and the new car was a dissapointment, he got a couple of podiums and finished 5th in the Championship behind the 2 Ferrari's and the 2 McLarens. His team mate Frentzen came 7th.
1999, first year in the new BAR team. The car was a DOG. He DNF'd the first 11 races! Finished 21st in the Championship. Neither Jacques or his team mate Zonta scored any points.
2000, the car was a little better and slightly more reliable, Jacques came 7th in the standings, behind the 2 Ferrari's, 2 McLarens, Fisi in the Benetton and Ralf Schumacher in the BMW. Team mate Zonta came 14th in championship.
2001, similiar to 2000, best of the rest 7th, got a couple of podiums. Team mate Panis came 14th in the championship. Dave Richards became new team manager (disliked Jacques)
Was voted "drivers" driver in either 2000 or 2001...
2002, car wasnt very good, JV came 12th, Panis 14th in championship.
2003, the car was unreliable, JV DNF'd 9 times and sat out the last race as Dave Richards wanted Sato in the seat. Finished 16th in the championship. Team mate Button finished 9th. Was clear that Dave Richards wanted Jacques out and favoured Button, Jacques was effectively dropped at the end of the season without time to find a ride for 2004.
2004, raced last 3 races for Renault, which was a mistake, he wasnt used to the Renault car and took him a while to get to grips with it, much like the Fisichella situation at Ferrari this year.
2005, took a while to get to grips with the new Sauber car, but after that was nip and tuck with Massa all year, finished 2 points apart in the championship. Massa in 13th place, Jacques in 14th.
2006, BMW took over Sauber, although JV had a contract they wanted to get rid of him but realised it would be expensive to pay him off so kept him onboard. Nip and tuck with Heidfeld before being dropped after a crash, for the last 6 races in favour of Kubica...

He was beaten by Button in 2003 imo because he was tired and sick of the crap at BAR. Dave Richards was pushing him out and he had just run out of energy and motivation.
2005 and 2006 he was a match for both Massa and Heidfeld.
Every other year he beat his team mate.
Jacques problem was that apart from 1996 and 1997 all the others cars he's driven have been mid- field at best or at worst complete DOGS!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. November 18, 09:22
A remény hal meg utóljára ugye?Szokták mondani!
Jó neked Andris, h van reményed! :)
Remélem h visszatér!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2009. November 18, 12:44
Hát nem tudom. lotusnál még 2 szabad hely van és ha megadja az engedélyt a FIA(nem tudni, hogy még mire várnak) a Sauber csapatnak,a kkor ott is 2 szabad hely van+Mano és Campos 1 hely. Ezek jöhetnek szóba JV-nek, mert a Renault nem hiszem, hogy igényt tartana rá, de még a Force India sem.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 18, 12:59
Most minden lehetőséget meg kell neki ragadni, mint látjuk elég tág a pilóta piac, és rengeteg a szabad ülés,úgy gondolom minden új csapat tapasztalt versenyzőt keres, kérdés hogy Villneuve tapasztalata mire elég..
Bízom benne hogy visszatér!

Lotus vagy Sauber oldalán el tudnám képzelni.. :)
Cím: Villeneuve: A téli tesztekre edzek!
Írta: F1Andris - 2009. November 18, 18:16
A kanadai Jacques Villeneuve jelenleg Ausztriában tartózkodik, és korábbi személyi edzőjével keményen dolgoznak azon, hogy az 1997-es világbajnok minél hamarabb formába lendüljön.

Ugyanis a francia-kanadai versenyző eltökélt szándéka, hogy 2006-os visszavonulását követően visszatérjen a száguldó cirkusz mezőnyébe.

Villeneuve a RueFrontenac.com francia hírportálnak nyilatkozott az ausztriai tartózkodásával kapcsolatban. A felkészülést Dr. Erwin Gollner erőnléti edző felügyeli, aki már több F1-es versenyzővel is dolgozott együtt korábban. A cél az állóképesség, és koncentráció visszaszerzése ami elengedhetetlen a királykategóriában.

"A bemelegítés után az edzés 100 percig tart, és a leghosszabb beiktatott szünet nagyjából 5 másodperc. Ez egész egyszerűen brutális!" - mondta Villeneuve.

"Szerencsére Erwin eddig még nem küldött a szaunába edzeni! Elvégre a téli tesztekre készülünk! Persze Bahreinben forróság lesz, úgyhogy nem úszom meg a gőzfürdőt sem..."

A '97-es világbajnok a megváltozott technikai szabályzatnak köszönhetően kapott kedvet újra a versenyzéshez. A 2009-es szezonban több futamon is felbukkant a paddock-ban, és tárgyalásokat folytatott több csapattal is.

A jelenleg is folyó edzésmunka is azt bizonyítja, hogy a kanadai visszatérésre készül.

"Még semmi sem biztos, de jó irányban haladnak a tárgyalások. Komolyan azt gondolják, hogy itt szenvednék távol a két kisfiamtól, ha nem látnék esélyt a visszatérésre? - zárta mondandóját Villeneuve.

(http://f1gp.hu/images/newspictures/2009/jv_tarining.jpg)Bízom benne hogy összejöhet neki egy versenyzői ülés 2010-re! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. November 18, 20:56
Nem lenne rossz egy régi vlágbajnok újra a mezőnyben.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 20, 10:47
Tapasztalt versenyzőket keres az újonc csapat, nem akar újoncokat vagy fizetős pilótákat.
A Lotus technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint jó ütemben haladnak a 2010-es Lotus építésével.

"A szélcsatorna-modell az olasz Fondtech tervei alapján készült. A 2010-es vázra épül, amely már nagy üzemanyagtankhoz, Cosworth motorhoz, Xtrac váltóhoz, a saját futóművünkhöz és egyéb alkatrészeinkhez készült. A fondmetalos munkatársaink terveit formázza meg a karosszéria-borítás." - nyilatkozta Gascoyne.

"Terveink szerint január első hetére a műhelyben lesz már a jövő évi autó, jó úton haladunk, reményeink szerint február elején bejárathatjuk az autót.."

Mindemellett Gascoyne megerősítette, hogy a Lotus Jarno Trullival és Jacques Villeneuve-vel tárgyal egy esetleges pilótaszerződés kapcsán:
"Tapasztalt versenyzőket keresünk. Nem akarunk újoncokat vagy fizetős pilótákat."
: 2009. november 19. - 22:11:47
USF1 Team: De la Rosa, Villeneuve, Summerton

Az újonc amerikai istálló főnöke, Ken Anderson szerint Pedro de la Rosa a csapat pilótája lehet 2010-ben.

A jövőre a Forma-1-ben debütáló csapatok között szerepel a Team USF1 is. Az amerikaiak a pletykák ellenére jó úton haladnak, és elmondásuk szerint biztosan ott lesznek jövőre Bahrain-ben az évadnyitó nagydíjon a rajtrácson.

Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy kik vezethetik majd a USF1 versenygépeit.

Nem is oly rég arról számolhattunk be Önöknek, hogy a fiatal amerikai, Jonathan Summerton 2010-ben fog debütálni a Forma-1-ben.

Summerton mindezt hivatalos Twitter oldalán osztotta meg velünk. Jonathan-t az F1-es csapatok közül kizárólag a USF1-el hozták szóba.

Ken Anderson csapatfőnök tapasztalt pilótákat szeretne.

„A legfontosabb dolog a számunkra az, hogy olyan versenyzőkkel dolgozzunk együtt, akik F1-es tapasztalattal rendelkeznek, mivel tesztkorlátozások vannak érvényben.” – nyilatkozta Ken Anderson a francia Auto Hebdo-nak.

„Pedro de la Rosa is szerepel a listánkon. ő nagy segítség lenne a számunkra, mivel óriási tapasztalata van. Nagy előnyt jelentene az érkezése. ” – tette hozzá Anderson.

Ez már csak azért is érdekes, mivel a hét elején olyan hírek láttak napvilágot, hogy a McLaren veterán tesztpilótája már aláírt a Force Indiához.

„12 név szerepel a listánkon. Mind kiváló versenyzők. Ebből kettőt, vagy hármat kiválasztani, nem lesz könnyű.” – zárta le. 

1997 bajnoka, Jacques Villeneuve, és Franck Montagny szintén esélyes.

A Rue Frontenac korábban arról számolt be, hogy Villeneuve intenzív edzésbe kezdett Ausztriában, felkészülvén a nagy visszatérésre.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 20, 15:22
Annyi a keverés JV-vel kapcsolatban, hogy már nem tudom mit higyjek.. :no_1:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 20, 15:47
Igen, de van alapja, az a lényeg, mivel nem véletlen edz ennyire Villneuve ;) ő már tudja azt, amit mi még nem..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 20, 15:53
Szerintem a legjobb választás a Lotus lenne, persze ha a USF1 versenyzője lesz annak is nagyon fogok örülni. A lényeg hogy viszont láthassam versenyezni! :cheerful_h4h:

Szerintem megérdemel egy lehetőséget! Nagyon motiváltnak tűnik! O0

Az sem érdekel ha a mezőny végén harcol, Villeneuve ott is tud majd olyan dolgokat mutatni amit a mezőny élmenői is irigyelnek! ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 27, 17:23
Azok a pletykák miszerint Jacques Villeneuve komolyan gondolja az F1-es visszatérést a következő szezonban beigazolódni látszanak, mivel a kanadai látogatást tett a Lotus F1 csapat főhadiszállásán.

Villeneuve körbejárta az egész létesítményt. Valamint bepillantást nyerhetett a csapat múltjába, és eredményeibe, valamint a gyártás folyamatába. Majd Clive Chapman a Lotus alapítójának fia megosztotta édesapja Colin Chapman néhány az autóversenyzéshez fűződő emlékét Villeneuve-el.
A gyár dolgozói is nagy lelkesedéssel fogadták a kanadai világbajnokot. Rengeteg közös fotó is készült.

Dany Bahar a Lotus egyik vezetője nagyon izgatottan beszélt Villeneuve látogatásával kapcsolatban: "Jacques látogatása egy hatalmas elismerés az egész Lotus csapat számára. Itt a gyárban mindenki megszállott, és ez Jacques-ra is igaz, vérbeli autóversenyző!"

Villeneuve is nagyon jól érezte magát az esemény alkalmából: "Ez egy fantasztikus nap volt! Találkoztam régi barátommal Gino Rosato-val aki hosszú évekig a Ferrari-nál dolgozott, de jelenleg ő is aktív résztvevője a Lotus F1-es projektjének.  Gino sokat mesélt a csapatról, és arról, hogy hogyan készülnek ezek a varázslatos versenygépek! Gyermekkoromban kaptam egy 1972-es Lotus modellautót, amit akkoriban Emerson Fittipaldi vezetett. Az ő nevét előbb meg tudtam tanulni mint édesapámét!

Jó érzés látni hogy az egész csapat ilyen keményen küzd a sikerért, és mondhatom professzionális munka folyik itt a  gyárban!

Villeneuve egy Lotus Evora-t is kipróbálhatott, és tapasztalatait egyből megosztotta a Lotus mérnökeivel, hogy a tapasztalatokat felhasználva még tökéletesebb autót alkothassanak.

"Ez egy brutálisan jó versenygép, pokolian gyors, és kényelmes!" - mondta Villeneuve.

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/lotus/vill_lotus_01.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/lotus/vill_lotus_02.jpg)

(http://www.f1gp.hu/forum/vill2/lotus/vill_lotus_03.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 27, 19:33
 :yes: Csak érik az a dolog Andris.. :) (Még is igaznak látszik hogy a remény hal meg utoljára?)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 27, 19:50
Csak van itt egy kis bökkenő!

Állítólag a mai napon Kimi Raikönnen és Jarno Trulli is látogatást tett a Lotusnál.... ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 27, 19:59
Csak nem azt hiszed hogy.... :) Kimit nem látjuk jövőre az F1-ben, mert egy az, Lótushoz nem is menne, egy esélye lenne, a Mercedesz Gp, de ők húzzák az időt, a Renault miatt, főképp Kubica miatt, tehát az is kilőve, tehát Kimi "C" vágány.. :-\

Abban egyetértek, hogy Trulli esélyesebb, de majd meglátjuk..
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 27, 20:06
Nagyon csalódott leszek ha nem kerül be JV 2010-ben!
Sokat dolgozott idén azért hogy visszatérhessen.

Talán egy kicsit árulkodó jel lehet az is hogy keményen elkezdett edzeni...

Tudom, hogy szinte senki nem hisz már benne, de én tudom hogy versenyképes lenne, és remélem ezt be is bizonyíthatja jövőre!

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. November 27, 20:54
Legnagyobb esélye idén van, hogy ülést szerezzen vmelyik csapatnál, úgy gondolom, hogy ha idén nem, akkor soha!

Van okod hinni benne, hogy visszatér, a jelek azt mutatják:)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Daniinad2 - 2009. November 27, 21:57
Azért remélem kap valahol ülést JV. Én szurkolok neki. Meg neked is Andris.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 27, 22:27
Köszi a bíztatást! O0

Talán összejöhet, de ha nem akkor sincsen vész. Nekem az F1 az F1 marad akármi történik! :clap1:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. November 28, 11:52
Én is remélem h visszatér!
Sokat bizonyítana ezzel a lépéssel vagy döntéssel!
Mivel akárhogy nézzük világbajnokról van szó!Uh Én nem fogok csodáékozni ha képes lesz igen igen odatenni magát!
És remélem így is lesz! :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Daniinad2 - 2009. November 28, 13:29
őszintén Andris én először a képedről nem azt hittem, hogy JV van rajta hanem, hogy te. :D Most jöttem rá. Huh hát ezt nagyon elkevertem. :D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. November 28, 14:03
Nem, bemutatom, ő Jacques Villeneuve, F1-es világbajnok! :D
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2009. December 02, 10:01
Ez jó volt :)
Am én felismertem volna még répavörös hajjal is!
Dehát van ilyen h elnézi az ember! :)
: 2009. november 28. - 14:08:52
A Kanadai Nagydíj új promótere segít Villeneuve-nek

A Kanadai Nagydíj új promótere, Francois Dumontier kész segíteni 1997 világbajnokának a Formula-1-be való visszatérésében.

Jacques Villeneuve 1996-ban a Williams istálló színeiben debütált a Formula-1-ben. Egy évvel később Jacques Sir Frank Williams csapatával bajnoki címet szerzett. 1997 világbajnoka 2006-ban viharos körülmények között hagyta el a száguldó cirkuszt.

Villeneuve szerint egészségügyi problémák miatt száll ki idő előtt a BMW-Sauber-ből, de a valóság az, hogy csapat küldte el a gyenge teljesítménye miatt.

Jacques azóta minden évben eljátszik a visszatérés gondolatával. Most, hogy több új istálló is autót indít a legnagyobb kategóriában, a kanadainak nagy esélye van a visszatérésre. A nevét főként a malajziai Lotus néven futó gárdánál lehetett hallani.

A Kanadai Nagydíj új promótere, Francois Dumontier kész segíteni a neves pilótának.

„Nem tagadom, ha Jacques (Villeneuve) visszatér a Formula-1-be, azzal segítené a nagydíjat. Az emberek szeretik őt. Láthattuk, hogy milyen népszerű volt, amikor NASCAR autóval versenyzett itt. Én lennék Jacques elsőszámú rajongója, ha Lotus autójában visszatér. Ha segíthetünk neki, akkor meg fogjuk tenni.” – mondta a Kanadai Nagydíj új promótere, Francois Dumontier, aki egyben az Octane Management feje.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. December 02, 10:14
Csak érik az az alma! :yes:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 03, 05:42
A hivatalos Villeneuve fórumban már kezd eufórikus hangulat lenni a visszatéréssel kapcsolatban.

Én azért még mindig csak 50% esélyt látok a visszatérésre, de lagalább van esély!

Hihetetlen lenne! 2006 óta nem versenyzik. Álmomban sem godnoltam, hogy egyáltalán eszébe fog jutni a visszatérés. De rájöttem neki tényleg ez az élete, és akkor érzi jól magát ha versenyzehet.

Ha kap egy közepesen versenyképes autót 2010-re, akkor fog érdekes dolgokat mutatni a pályán, ebben biztos vagyok!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 04, 18:53
Jacques Villeneuve december 10.-én viszi a vancouveri téli olimpia lángját!  :cheerful_h4h:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. December 10, 12:05
Villeneuve nem lesz jövőre a Lotus versenyzője!

A Lotus társtulajdonosa, és egyben csapatfőnöke, Tony Fernandes megerősítette, hogy 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve nem lesz a csapat versenyzője jövőre.

Egyre kevesebb az esély arra, hogy francia származású kanadai világbajnok valaha is visszatérjen a királykategóriába.


Villeneuve a 2006-os Német Nagydíj után intett búcsút a királykategóriának. A rendkívül tapasztalt versenyző ezt követően megfordult a NASCAR Sprint Cup-ban, a NASCAR Nationwide Series-ben, a Speedcar Series-ben, a Le Mans Series-ben, a TRV6-ban, a NASCAR Canada Canadian Tires Series-ben, és rajthoz állt a Le Mans 24 órás futamán is a Team Peugeot Total csapattal.

Mindeközben azon volt, hogy visszatérjen a Formula-1-be, és újra régi fényében ragyoghasson. Most, hogy négy újonc csapat (Team USF1, Campos Meta Team, Virgin Grand Prix, Lotus F1 Racing) is debütál a kategóriában, minden eddiginél nagyobb esélye van Jacques-nak a visszatérésre.

A nevét leginkább az amerikai és a malajziai kezekben lévő Lotus-nál lehetett hallani. Villeneuve valóban felvette a kapcsolatot a Lotus istállóval, de nem is oly rég Tony Fernandes csapatfőnök a Motor Sport Business Forumon Monacóban megerősítette, hogy a kanadai velük biztosan nem tér vissza jövőre.

Fernandes elmondta, várhatóan leghamarabb jövő héten fogják bejelenteni 2010-es párosukat. A szűkített listán (4 versenyző) szerepel Jarno Trulli és a malajziai Fairuz Fauzy is.

F1-live
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 10, 15:26
Nagyon csalódott vagyok... :'(
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Alexxa15 - 2009. December 18, 10:44
Miért nem Villeneuve lett a Lotus versenyzője?
A kanadai világbajnok maga válaszol a jövőjével kapcsolatos kérdésekre.

Hétfőn jelentette be Tony Ferdnandes a Lotus 2010-es versenyző párosát, és a Forma-1 rajongók legnagyobb bánatára, nem Jacques Villeneuve lett az egyik kiválasztott. Az Auto123.com munkatársának sikerült elérnie a kanadait, így maga válaszol arra, hogy hogy is volt a kalandja a Lotus-szal.

"Ez roppant egyszerű: Egyáltalán nem fektettem energiát abba, hogy a Lotus-szal Forma-1-es versenyzésről beszéljek. Gino Rosato barátom hívott meg Angliába, hogy nézzem meg a Lotus Cars gyárát. Jelenleg különböző projecteken dolgoznak, de a látogatásom célja tényleg csak annyi volt, hogy hogyan készülnek a márka utcai autói. Nem azért mentem oda, hogy versenyzői ülésről beszélgessek. A Lotus Cars és a Lotus F1 Racing két teljesen különböző cég. Gondolom azt azért tudják az olvasók is, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz..." - tette fel a költői kérdést Villeneuve.

Úgy látszik, nem. Sokan gondolják azt, hogy a két cégnek van egymással kapcsolata, és hogy Villeneuve tényleg azért járt Norfolkban, hogy versenyezhessen.

"Nem, nem, egyáltalán nem! Sosem udvaroltam a Lotusnak. Nem fektettem ebbe energiát. Miután meglátogattam a gyárat, az emberek izgatottá váltak és egy pletyka áradat indult el." - tagadott tovább a kanadai.

Hogy milyen lehetőségei maradtak arra nézve, hogy a jövőben ismét Forma-1-es autót vezessen?

"Dolgozom tovább a lehetőségeken, vannak különböző opcióim. Persze, szűkül a dolog, ahogy leplezik le a csapatok a jövő évi versenyzőiket. De a karrierem során sohasem adtam fel! Ha valamit el akarsz érni, akkor kemény munkával elérheted azt. Pontosan ezt csinálom most is. Tudom, hogy még nagyszerű dolgokat művelnék a Forma-1-ben! És még mindig vannak érdekesebb kiadó helyek, a következő évre..." - zárta sejtelmesen mondandóját 1997 Forma-1-es világbajnoka.

Szoval Andris remeny meg van, ne keseredj el.A remeny hal meg utoljara.(http://www.imageserve.info/img_store/2009/12/18/2/268c81c7f11ecf5e96a723ae0c28266b.gif)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 18, 15:32
Persze bízom benne hogy összejöhet még neki, bár egyre kissebb az esély!  ::-)

Egyben viszont biztos vagyok, ha Villeneuve nem kell senkinek óriási tapasztalatával, és versenyzői tudásával, akkor az F1-ben alapvetően nem a teljesítmények, és az asztalra letett dolgok számítanak, hanem sokkal inkább a pénz, és a támogatók.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. December 18, 15:39
1 esélye van Villeneuve-nak, USF1!

USF1-el is szóba hozták, elképzelhető hogy ott kap helyet jövőre.., addig még  ők nem jelentik be a versenyző párosukat, addig még van remény.., más csapatnál nem tudom elképzelni hogy szóba jöhetne.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Alexxa15 - 2009. December 18, 15:56
Persze bízom benne hogy összejöhet még neki, bár egyre kissebb az esély!  ::-)

Egyben viszont biztos vagyok, ha Villeneuve nem kell senkinek óriási tapasztalatával, és versenyzői tudásával, akkor az F1-ben alapvetően nem a teljesítmények, és az asztalra letett dolgok számítanak, hanem sokkal inkább a pénz, és a támogatók.
Hat mar sok olyan dolog volt amiben a penz dontot es nem a tehetseg meg a tapasztalat....sajnos.Es ez nagyon nem jo  :no_1:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 21, 19:53
http://www.youtube.com/watch?v=F6dLjCmgPNI
Cím: Mi lesz Villeneuve-vel?
Írta: F1Andris - 2009. December 31, 09:01
Alexander Wurz, Pedro de la Rosa, Christian Klien, Franck Montagny, Ralf Schumacher... A teljesség igénye nélkül néhány név azok közül, akikről felreppent a hír, hogy 2010-ben szívesen visszatérnének a Forma 1 világába.

Van, aki hamar feladni kényszerült (Takuma Sato neve például egyik csapatnál sem került az esélyesek közé), van, aki félig-meddig tréfából jegyezte meg, hogy még neki is kedve támadt visszaülni az autóba (David Coulthard) és van, aki az év szenzációját okozta tényleges visszatérésének hírével (Michael Schumacher).

Van viszont valaki, aki az első pillanattól minden fórumon hangoztatja, hogy vissza szeretne térni a Forma 1-be, kedve, ereje, siker-éhsége vetekszik a fiatalokéval, tapasztalata viszont messze felülmúlja a mezőny javarészét.

ő az, aki beleszületett ebbe a sportágba, hiszen édesapja is Forma 1-es világbajnok volt és aki maga is elérte ezt a címet, s távozása után egyéb kategóriákban is sikeresen versenyzett: Jacques Villeneuve. Rajongói hétről-hétre, ahogy a „szabad helyek” fogynak, egyre értetlenebbül sakkoznak a lehetőségekkel, az első hetekben még legalább öt csapatnál el tudták képzelni kedvencük jövőjét – az év végére már inkább csak reménykednek: csak lesz egy csapat, ahol szükség van egy nagy tapasztalatokkal rendelkező, lelkes, bizonyítottan tehetséges pilótára! Persze a dolog nem (csak) ezen múlik. Villeneuve-ről tudható, hogy nem „adja el a nevét”, nem hajlandó úgymond befizetni magát a versenyzésbe – és a legtöbb csapatnál sajnos erre ugyanakkora szükség van, mint a tudásra, tehetségre. Jacques Villeneuve rajongói között egyre többször merül fel a kérdés: „Mi lesz? Látjuk őt jövőre? Létezhet, hogy egy világbajnok nem kap lehetőséget a versenyzésre?” A válaszra várni kell. Legkésőbb 2010. márciusában azonban minden kiderül.

(http://web.globalserve.net/~trauttf/Jacques/Jacques.jpg)


Én már igazából feladtam... Villeneuve nem fog visszatérni! Az F1 ismét bebizonyította, hogy már nem a régi, és a pénz többet ér mint a tehetség, és a tudás.  :dance_:

Nem baj van helyette Aguelsuari, Buemi, Grosjean, úgyhogy jól jár a Forma-1! :-\

JV forever!  :wave:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2009. December 31, 12:12
Várj még Andris, addig még van szabad ülés, addig van esély is.. :)

Úgy ahogy Villeneuve nem adja fel, úgy neked sem kellene  :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2009. December 31, 13:30
Szerintem már rég bejelentették volna ha valaki komoly tárgyalásokat folytat Villeneuve-el. Egész egyszerűen egy csapatnak sem kell!

Idén volt néhányszor olyan amikor elhittem, hogy tényleg visszatér, de úgy néz ki hogy ez nem fog megvalósulni.

Pedig ő tipikusan az a versenyző aki a showt csinálja, és színessé teszi a versenyeket. De úgy látszik manapság ez már nem szempont! aggressive
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2009. December 31, 13:40
Sajnos úgy nézki, hogy Villeneuve és Heidfeld is ülés nélkül marad.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Január 25, 19:30
Állítólag újra hírbehozták Villeneuve-öt a USF1-el! Nagyon remélem hogy igaz a hír! :yes:

(http://i196.photobucket.com/albums/aa124/f1fanatics/1%20Pictures%20For%20News%203/jacquesvilleneuve.jpg)

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2010. Január 25, 19:38
Valószínű hogy igaz, mivel már leszerződtettek egy újonc pilótát, feltételezem hogy nem akarnak még 1 újoncot szerződtetni, itt képbe jöhet Villeneuve is :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Január 25, 19:40
Ha még egyszer láthatnám versenyezni... ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2010. Január 31, 14:33
2 szabad ülés van, és az esély napról napra csökken a visszatérésre...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Január 31, 17:26
Igen és a sport presztizse is napról napra csökken. A de la Rosa-k, és Petrovok miatt.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2010. Január 31, 17:51
Így van, sajna ők hozzá a pénzt(támogatók) a konyhára..
Egyébként nekem De La Rosa un színpatikus valamiért aggressive
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Replica - 2010. Február 15, 14:52
http://auto.indavideo.hu/video/Forma_1_1996_Magyar_Nagydij_1_resz (http://auto.indavideo.hu/video/Forma_1_1996_Magyar_Nagydij_1_resz)
Jacques 1996-ban.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. Február 20, 15:47
http://www.youtube.com/watch?v=vyluv5NrUj0
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Február 20, 16:00
Hát igen igazi sportember, mindenhol ott van!

Köszi a vidit!:)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Február 20, 16:02
(http://www.motortopia.com/files/14478/album__/4b7f3adcc1e4c/jv_skeleton_lake_placid.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. Február 20, 18:51
A videón Jon Montgomery-vel edz{aki pont ma nyerte meg az olimpiát  :king:}}
Egyébként mit keress ott egy medve? :D
: február 20, 2010, 04:38:55 pm
(http://m.blog.hu/ro/rouge/image/%C3%A1%C3%A1%C3%A1f1wives/lll9bm.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Február 21, 07:11
Egy kissebb JV összeálélítás:  ::-)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/1.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/2.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/3.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/4.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/5.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/6.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/8.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/9.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/10.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/11.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/12.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/13.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/14.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/15.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/16.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/17.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/18.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/19.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/20.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/jv/21.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. Február 21, 12:13
végre megtaláltam Villeneuve két számát:{ha jól tudom ennyí van ,de valszeg nem tudom :blush:}
http://www.youtube.com/watch?v=eJmHsWVxP24
http://www.youtube.com/watch?v=GXbiBdWLoDg
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2010. Február 25, 13:28
Villeneuve: Nem fizetek egy versenyzőülésért sem!

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint neki nem az lenne egy F1-es csapatnál a szerepe, hogy segítse azt a finanszírozásban.

Villeneuve a szerb Stefan GP-vel állhatna fel a rajtrácsra idén.

Jacques évek óta azon van, hogy visszatérjen a legnagyobb kategóriába. Idén minden eddiginél nagyobb esélye lehet erre, ám nagyon úgy tűnik, ezúttal sem rajta, sem a csapaton nem fog múlni a dolog.

A Stefan GP főnöke, Zoran Stefanovic korábban elmondta, már csak Jacques aláírása hiányzik a szerződésről, mindenben megállapodtak egymással.

A szerb csapat azonban továbbra sem rendelkezik érvényes nevezéssel, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ad ki.

„Nem ígérek semmit.” – kezdte Jacques. 

„Nem vagyok egy iparmágnás apuka, vagy ahhoz tartozó gazdasági bázis, mely támogatna. Karrierem során soha nem fizettem azért, hogy versenyezhessek.” – folytatta a kanadai-francia.

A neves pilóta elmondta, beszélt a Team USF1, és a Campos csapattal is, de ő nem volt hajlandó hatalmas pénzeket fizetni az ülésért.

„A finanszírozás nem az én szerepem.” – zárta le.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Laszmen - 2010. Február 25, 13:53
Hát de milyen igaza is van! Egyetértek!
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. Február 27, 18:11
A Stefan GP továbbra sem rendelkezik versenyzői engedéllyel. Különösebben ez nem zavarja a szerb csapatot, keményen készül első F1-es szezonjára.

Kazuki Nakajima szerződése biztosított, míg Jacques Villeneuve jövő héten írhat alá a Stefan GP-hez. 1997 világbajnoka hétfőn Kölnben, a néha Toyota F1 Team bázisán fog részt venni egy üléspróbán.

Zoran Stefanovic a tavaly év végén a Forma-1-től búcsúzó Toyota csapat eszközeit vásárolta meg, majd kötött technikai megállapodást a japánokkal.

A tervek szerint jövő hét közepén mutatják be autójukat. Ez  Kölnben, vagy egy közeli versenypályán kerül megrendezésre a sajtó előtt.

A csapat mindenféleképpen tesztelni akarja az autóját. Portugáliában nem gurulhattak pályára, mivel a Bridgestone, a Formula-1 hivatalos gumiszállítója nem biztosított számukra abroncsot.

Az istálló az A1 Grand Prix sorozatban használatos Michelin gumikkal menne pár rövidebb kört. Jobb alternatívának pedig az Avon szolgál. Ezeken a gumikon futnak például a történelmi F1-es autók is.

Időközben Stefanovic megerősítette, nem egyesülnek a Team USF1-el, miután Chad Hurley befektetővel megszakadtak a tárgyalások.

„Csütörtök délben megszakadtak a tárgyalások.” – mondta a szerb üzletember, aki egyúttal azt is elárulta, hogy ez nem Hurley-nek volt köszönhető, hanem más a USF1-nél lévő befektetők szabotálták az üzletet.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2010. április 09, 08:25
Röviden: Villeneuve versenyzés helyett a BBC szakértője lett

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve a BBC kommentátor csapatának tagja lett.

Villeneuve az évadnyitó Bahrain Nagydíjon a BBC Radio 5 Live „színeiben” fog szakérteni

Egy héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a kanadai-francia idén visszatér a legnagyobb kategóriába, és a szerb Stefan GP-vel fog versenyezni, ám végül a Nemzetközi Automobil Szövetség nem adott engedélyt a rajtra.

A BBC Radio 5 Live csapatához tartozik David Croft, és az ex-Honda versenyző, Anthony Davidson is.

(http://f1-live.hu/f1live/UserFiles/Image/stories/leghire/villeneuve.jpg)
: 2010. március 10. - 20:50:03
Ma 39 éves Jacques Villeneuve

1997 Formula-1 világbajnoka, Jacques Villeneuve ma ünnepli 39-i születésnapját.

1989 és 1991 között az olasz, majd 1992-ben a japán Formula–3-as bajnoksában versenyzett. A következő évben került át Észak-Amerikába az Atlantic sorozatba, ahol öt győzelmet aratott. Innen egyenes út vezetett az Indy Carba, ahol első évében egy győzelmével megkapta az év újonca címet.

1995-ben négy futamelsőséggel (köztük az indianapolisi 500 mérföldessel) megnyerte a bajnokságot 172 ponttal (második helyezett Al Unser Jr. 161 ponttal). Még ebben az évben meghívást kapott a Williams Formula-1-es csapattól egy silverstone-i tesztelésre. A biztató szereplés jutalmaként két éves szerződést kötött a brit istállóval.

Villeneuve forma-1-es pályafutása a korai évek hihetetlen sikerei és a későbbi évek halmozódó kudarcai miatt sokak által vitatott, ámde az igazán nagy szakértők szerint minden idők egyik legnagyobb versenyzőjét láthattuk az 1997-es világbajnok alakjában - csak egy rossz döntés okozta a sötét második éráját.

Élete első formula-1-es versenyét Melbourne-ben pole pozícióból kezdhette és kis híján meg is nyerte, csak az utolsó körök motorproblémája vetette vissza a második helyre. Az évad során négy győzelmet szerzett és összesített második helyen fejezte be a bajnokságot csapattársa, Damon Hill mögött. Az év újonca.

Év végén a csapattól távozó Hillt a német Frentzen váltotta fel, Villeneuve első pilótává válhatott 1997-ben. A világbajnokságot szoros küzdelemben nyerte Michael Schumacher-rel szemben, aki a jerezi Európa Nagydíjon egy vitatható manőverrel ütközött vele és kicsúszott. 1998-ban csapata gyengélkedése folytán csak kétszer állhatott dobogóra, Hockenheimben és a Hungaroringen.

Anyagi kérdésekbeli egyet nem értés miatt 1998 végén távozott Frank Williams csapatátol és barátjával és menedzserével, Craig Pollockkal új istállót alakított British American Racing néven.

Első évükben sem neki, sem csapattársának, Ricardo Zontának nem sikerült pontot szerezniük. Az indulásnál sikeresebb évek következtek, két dobogós helyezés is összejött 2001-ben Barcelonában és Hockenheimben. 2001-ben Ausztráliában nagyon lehangolodott egy balesetben,amikor Ralf Schumacherr-el ütközött és az autoja hátso része elsodort egy pályabírót.

A pályabiró a mentöautóban életét vesztette. A csapatfőnöki székbe 2002 végén elején érkező David Richards reformjai során az év végére ismét anyagi viták keveredtek Villeneuve és főnöke között. Villeneuve a csapattól még az évad vége előtt távozott, mikor bejelentették, 2004-ben a Honda által protezsált Takuma Satot szerződteték helyére.

Erre az évre más csapatnál sem akadt számára versenyzői ülés, így pihenőre kényszerült. Nyár végén egy héten belül leszerződött a Renault csapathoz az utolsó három nagydíjra és két éves szerződést kötött a Sauber-Petronas-szal. Ám a kihagyott időszak és a francia csapat autójának szokatlan felépítése miatt nem sikerült pontot szereznie, csalódást keltett mind az istállóban, mind a szurkolókban.

2005 első felében tovább folytatódott a botladozása, csapattársa, Felipe Massa is gyorsabbnak bizonyult. Miután szabad kezet kapott az autó beállításánal javult a helyzete, meggyőzőbb eredmények születtek. Közben a BMW felvásárolta a svájci gárdát, így kétessé vált a szerződés második évének letöltése, de végül mégis a BMW-Sauber színeiben állt a bahreini rajtrácsra 2006 tavaszán. A 2006-s évben a versenyzés már nem sikerült nagyon fényesre, végül is egészségügyi problémákra hivatkozva a BMW a Magyar Nagydíj előtt felbontotta vele a szerződést, helyére Robert Kubica került.
__________________________________________________________________________________

Akkor Happy Birthday Jacques :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Moilanen - 2010. április 09, 09:00
"A BBC Radio 5 Live csapatához tartozik David Croft"
Én vagyok tájékozatlan, és ez a Croft valami autósporttal kapcsolatos ürge? Mert akiről én ilyen néven hallottam az angol televíziózásban, azt kicsit fura elképzelni sportközvetítésben. Egyes angol vígjátéksorozatok (Allo-Allo, You rang Mylord) rendezőjét hívják így.  ::-)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. április 09, 15:19
Boldog szülinapot Villeneuve-nek! :6:
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. április 10, 17:16
Boldog szűlinapot Vlleneuvenek. így útólag is.. :)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. április 17, 07:48
Elképzelhető hogy Villeneuve a V8 Supercars sorozatban folytatja pályafutását...

Igen, ez az a kategória ahol kell egy jó adag megszállotság. Ez a gladiátorok harca! :yes:

JV kellően őrült ahhoz hogy megállja a helyet a V8-ban! O0

http://www.youtube.com/watch?v=JQPOroesMWI

http://www.youtube.com/watch?v=F7EMlmRcuxw

http://www.youtube.com/watch?v=EwzL0Ic3UC0

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Ivancia - 2010. Május 08, 18:20
A mai napon hunyt el 1982-ben Gilles Villeneuve Zolderben,

(http://theartoff1.files.wordpress.com/2010/02/49006.jpg)

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Tina - 2010. Július 15, 13:33
A Villeneuve Racing is a Formula-1-be tart

A Formula-1 1997-es bajnoka, Jacques Villeneuve mindenáron vissza akar térni az elit sorozatba: Azt követően, hogy a Stefan GP-vel nem sikerült újra versenyzőként rajthoz állnia, a kanadai sportoló fontolóra vette, hogy saját csapatot indít, a feltételezések szerint azért, hogy ismét versenyezhessen.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a Villeneuve Racing egyike azon csapatoknak, amely még versenyben van a 13. rajthelyért. A német szakpublikáció szerint összesen tíz brigád vett részt a Nemzetközi Automobil Szövetség pályázatán, heten azonban már kihullottak a rostán. Az eljárás során az FIA a technikai és a financiális feltételeket is ellenőrizte, hogy elkerüljenek egy újabb fiaskót.

Villeneuve sokáig sikeresen titokban tartotta a projektet, és egyelőre csak annyit árultak el, hogy a csapat főhadiszállása Angliában lesz. Arról jelenleg csak találgatások vannak, hogy valójában kik is állnak a projekt mögött, de felmerült már Flavio Briatore és Pat Symonds neve is, egyesek szerint pedig az sem kizárt, hogy a 'VR' a korábbi Arrows és Super Aguri csapatok alkalmazottaira épül.

Az FIA a tervek szerint július végén hozza nyilvánosságra, hogy kit illet meg a 13. csapat indulási joga.

Motorsportal
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Július 17, 14:01
Nem sok fantáziát látok a Villeneuve Racing-ben, lehet hogy annyira lennének képesek mint az újoncok. Amúgy meg nagyon örülök hogy esetleg újra láthatom Villeneuve-öt versenyezni, még mindig hiszek benne, megállná a helyét a mezőnyben! ;) Ecclestone-nak is érdeke mert a kanadai nagydíjon teljesen telt ház lenne...
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2010. Július 17, 23:05
Idén is telt ház volt, de ezt csak megemlítem.  :) Szerintem nem sok esélye van ennek a csapatnak, az fog bekerülni, aki többet tejel a kapzsi Bernie bácsinak.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Július 25, 11:36
Jacques Villeneuve The Ultimate Racing Driver - 2010

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/01re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/03re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/04re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/05re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/06re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/07re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/08re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/09re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/10re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/11re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/12re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/13re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/14re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/15re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/16re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/17re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/18re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/19re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/20re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/21re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/22re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/23re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/24re.jpg)
(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/25re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/26re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/27re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/28re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/29re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/30re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/31re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/32re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/33re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/34re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/35re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/36re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/37re.jpg)

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/38re.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Augusztus 15, 08:31
Dennis: Villeneuve a legjobb választás egy újonc csapatnak

Amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Durango csapatát nevezi meg a 2011-es szezon 13. istállójaként, Jacques Villeneuve személyében egy újabb világbajnok pilótával gazdagodhat a Forma-1 mezőnye. Az 1997-es bajnok jó esélyt lát arra, hogy az ő nevével fémjelzett gárda legyen a befutó.

Jacques Villeneuve csapata, a GP2-ből kivonuló Durango mellett a szerb Zoran Stefanovic istállója, a Stefan GP és a Joan Villadelprat irányította Epsilon Euskadi verseng a 13. világbajnoki helyért. A 39 éves kanadai pilóta szerint a pályázatuk minden szempontból megfelelő.


"Büszke vagyok az elkészített projektünkre, mivel mindent megtettünk annak érdekében, hogy megfeleljen az FIA követelményeinek. Azt persze nem tudhatjuk, hogy ez mennyire lesz elég, hiszen nem ismerjük ellenfeleink pályázatait"- kezdte nyilatkozatát a Motorsport-Total.com-nak Jacques Villeneuve.

A visszatérésre készülő versenyző pontosan tudja, ha indulási jogot kapnak, ugyanaz a sors vár rájuk, mint az idén a sportágba kerülő újoncokra. "Tisztában vagyunk azzal, hogy az első években a csapatépítés lesz a legfontosabb feladatunk. Mire versenyképesek leszünk, az bizony néhány évbe beletelik majd. Mivel csak most tudjuk meg, hogy egyáltalán indulhatunk-e, ráadásul a teszttilalom az újoncokra is vonatkozik, már az is nagy dolog lesz, ha 2011 első felében sikerül megkapaszkodnunk az F1-ben"- folytatta az egykori világbajnok.

A McLaren korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis szerint a Durango előnnyel indul a többiekhez képest az indulási jogért folytatott küzdelemben: "Egy újonc esetében két dolog a legfontosabb: a stabil anyagi háttér és egy olyan tapasztalt pilóta, aki nem ijed meg a kétes helyzetekben. A Durango esetében mindkettő adott"- állította a brit szakember.

(http://f1gp.hu/forum/vill/2010/24re.jpg)
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Augusztus 15, 08:35
Hihetetlen mennyit küzd az F1-ért, és emellett versenyzik a Nascar-ban minden perce és az egész élete a versenyzésről szól! Nem irányítja senki, sem szponzor sem mérnök, mindent ösztönből tesz a pályán és azon kívűl is, fantasztikus sportember! Örülök hogy figyelemmel kísérhettem az egész pályafutását!  :clap7:

Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: Cole - 2010. Augusztus 15, 18:43
Nem hiszem, hogy az ő csapata kerül be a Forma1-be.
Cím: Re: Jacques Villeneuve - a kanadai világbajnok
Írta: F1Andris - 2010. Augusztus 15, 19:56
Igazából nem is a csapat érdekel csak még egyszer szeretném látni az önfeledten versenyző Villeneuve-öt az F1-ben akár a középmezőny végén is, csak amikor kiszáll az autóból lássam rajta azt a széles vigyort hogy huh ez aztán Fun volt a javából!

Tudom hogy már nem fog odakerülni egy jó csapathoz hogy megmutassa a mezőnynek hogy ő még mindig az a Jacques Villeneuve aki anno berobbant a mezőnybe és sikert sikerre halmozott. Volt egy időszak amikor már én is azt hittem hogy belefáradt a sok kudarcba amit az a mérhetetlen mennyiségű nem versenyképes autó okozott amiben versenyezni kényszerült... [Nézzük meg MS-t egy gyári csapatban, ha lassú az autó akkor képtelen eredményt elérni]

De amit az utóbbi időben a Nascar-ban láttam tőle, annyi fantasztikus előzést mutatott be 4-5 versenyen mint a legtöbb F1-es pilóta egész pályafutása során. Most megint olyan passzban van hogy elhiszi magáról a pályán hogy verhetetlen ami elképesztő magabiztosságot ad neki, öröm nézni amit  a művel! :)
Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek