A 38 éves pilótát a következő nagydíjtól Nick Heidfeld váltja, aki a szezont a Mercedes GP tesztpilótájaként kezdte meg, miután nem talált magának versenyzőülést.
Hetekkel ezelőtt Nick elhagyta a Mercedes csapatot, és a Pirelli, a Formula-1 régi-új gumiszállítójának lett a tesztpilótája.
Heidfeld most ismét lehetőséget kap a versenyzésre, amit korábbi munkaadója, Peter Sauber ad meg neki.
Peter Sauber
Ez egy nehéz döntés volt számomra, mint csapatfőnök, és szeretném megköszönni Pedro professzionalizmusát. Nick aláírásával egy olyan versenyzőt tudhatunk a csapatunkban, akit már nagyon jól ismerünk, és aki segíthet nekünk az autónk jövőbeni fejlesztéseiben.
Pedro De la Rosa
Meglep a csapat döntse, de tiszteletben tartom azt, és mindenkinek sok szerencsét kívánok a szezon hátralévő részében. 2011-ben is részt akarok venni a Formula-1 küzdelmeiben.
Nick Heidfeld
Már alig várom, mint egy őrült, miután megkaptam a lehetőséget a versenyzésre. Motiváltabb vagyok, mint valaha. Kétségkívül azonnal otthonosan fogom magam érezni Hinwil-ben, ahol korábban sok időt töltöttem el. Szeretném megköszönni Peter Sauber-nek ezt a lehetőséget.
Hiedfeld csapattársa a japán Kamui Kobayashi lesz.
f1-live.hu