Csatlakozz hozzánk Facebook-on!!!

Üdvözöllek a fórumon!
Ahhoz, hogy hozzá tudjál szólni a témákhoz, regisztrálni kell ITT, ez 1percbe telik, és nincs aktiváló e-mail.

Szerző Téma: Webber: Ha világbajnok leszek, 2011 végén visszavonulok  (Megtekintve 977 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Szeptember 26, 13:10
Válasz #1

Cole

• *
  • Információ Nem elérhető
  • Forma-1 Világbajnok
  • Tulajdonos
    • Profil megtekintése
    • F1 Fórum
Élete nagy lehetősége előtt áll Mark Webber, idén valóra válthatja álmát, és Forma-1-es világbajnok lehet. Az összetettben vezető Red Bull-pilóta úgy érzi, ha sikerül feljutnia a csúcsra, akkor érdemes elgondolkodni a visszavonuláson. Egyre többször jut eszébe, hogy a 2011 végén lejáró szerződését már nem hosszabbítja meg, hanem más pozícióban segítené az osztrák istálló munkáját.

Mark Webbernek rövidesen eljön az a pillanat, amikor lezárja Forma-1-es karrierjét. A 34 éves pilóta 2002-ben mutatkozott be az F1-ben a Minardi versenyzőjeként, amikor nagy meglepetésre pontszerzőként zárt hazai futamán. Pályafutása alatt versenyzett két-két évig a Jaguárnál és a Williamsnél is, és jelenleg negyedik évét tölti a Red Bullnál. Az ausztrál most áll a legközelebb ahhoz, hogy megnyerje a világbajnokságot, ám még egy éves szerződése van az osztrák csapattal. Ugyanakkor annak a híve, hogy a csúcson kell abbahagyni, így már elkezdett a visszavonulás gondolatával foglalkozni.

"Mindig csak egy évvel tervezek előre, ezért nem tudom megmondani, hogy 2012-ben mi fog járni a fejemben. A visszavonulás megfelelő pillanatát meg kell találni. Az a fontos, hogy akkor szállj ki, amikor még gyors vagy, viszont már nem ég benned az a tűz, ami ehhez a sportághoz szükséges. Ha már nem érzed azt az izgalmat, akkor jobb, ha abbahagyod. Én ezt gondolom erről, de biztos vannak olyan pilóták, akik érzelmek nélkül is tovább tudnak versenyezni"- nyilatkozta a Salzburger Nachrichtennek Mark Webber.

A Red Bull pilótájának már arról is van elképzelése, mit fog csinálni akkor, amikor felhagy a versenyzéssel. "Nagyon hálás feladat lenne, ha fiatal pilótákkal dolgozhatnék együtt, és átadhatnám nekik a tapasztalataimat. Csapatfőnök viszont nem lennék, mivel annak olyan kényes feladatokat is el kell látnia, mint például a mi esetünk Sebastiannal. Ez valószínűleg nem menne nekem"- mondta az ausztrál versenyző.

Webber 2007-óta tagja a milton keynes-i gárdának. Az ausztrál versenyző úgy gondolja, hogy miután szögre akasztotta a sisakját, visszaadhat valamit abból a sok jóból, amit ő kapott jelenlegi munkaadójától. "Szívesen dolgoznék a Red Bullnál, és úgy gondolom, hogy tudnék nekik jó pár dolgot nyújtani. Amit tettek értem a lábtörésem után, az lenyűgöző volt. Soha sem fogom ezt elfelejteni nekik. Továbbá akkor is kiálltak mellettem, amikor mélyponton voltam. Talán versenyzői karrierem után is maradhatok náluk"- jelentette ki a 34 éves pilóta.

Minden versenyző életében eljön egyszer az a pillanat, amikor bejelenti visszavonulását aktív pályafutásától. Mark Webber erre a percre mostanában egyre sűrűbben gondol.

"Alig várom már, hogy egy új fejezet kezdődjön az életemben. Lesz egy hétfő reggel, amikor úgy fogok felkelni, hogy mostantól kezdve más kell csinálnom. Még annyira nem világos, hogy mit kezdek a jövőben, de az biztos, hogy a szüleim nem élnek örökké, és sok időt töltöttem a családomtól távol. Lehet, hogy ezek kis dolgok, de megfordulnak az ember fejében. Még sok mindent akarok átélni, de nem árt az elővigyázatosság"- közölte a Red Bull versenyzője.

http://f1hirek.hu/hir/Webber__Ha_vilagbajnok_leszek__2011_vegen_visszavonulok_201009261105

Nincsenek hozzászólások ebben a témában. Szeretnél Te az első lenni?

Weblap Olcsón! PC Szaki Most! specitool.hu
Finom17.com
mora, sopron, biorezonancia, homeopatia, colon, akupuntura
starbug -
Tudomány, sztárok, érdekességek