A Renault sportigazgatója, Steve Nielsen szerint hibás döntés volt Fernando Alonso 2008-as visszatérése a francia csapathoz.
A McLarennél töltött viharos 2007-es éve után a spanyol felbontotta a wokingi alakulattal kötött szerződését, és visszatért a Renault-hoz, ahol korábban két világbajnoki címét szerezte. Az akkor még Flavio Briatore által vezetett csapat azonban már a 2007-es szezonban igen gyenge eredményt produkált, akárcsak a következő két évadban, melyekben a spanyol versenyző szinte végig szenvedett.
Nielsen az eurosport.fr-nek nyilatkozva a következőket mondta Alonso Renault-hoz való visszatéréséről: „Tudjuk, mi történt (a McLarennél), és visszajött. Tulajdonképpen úgy vélem, hogy ez talán hiba volt – nem tudom, hogy egyetért-e velem, de tudja, hogy kedvelem.”
„Ha abban az időben én lettem volna a menedzsere, akkor azt mondtam volna neki, hogy ’Figyelj, maradnod kell és le kell győznöd azt a fickót (Lewis Hamiltont)” – folytatta a brit, majd végül hozzátette: „Először is azért, mert most tied a legjobb autó, másodszor pedig mert a legjobb esélyed arra, hogy jövőre világbajnok lehess, akkor van, ha a McLarennél maradsz.”
motorsportal.hu