Lehet, hogy most szenved, de biztos vagyok benne, hogy nem azért, mert tehetségtelen.
Egy dolog, hogy azt mondták a nyakára, hogy meggyógyult, de az már biztos, hogy sose lesz olyan, mint korábban... biztos vagyok benne, hogy valamelyest még mindig fájhat neki.
3 év az akárhogy is nézzük, 3 év... főleg az újkori F1-ben. Korábban, amikor még nem voltak ekkora aerodinamikai különbségek a kocsik között, és a pilóta többet ért, mint a autó, annyira nem volt sok a 3 év, gondoljunk csak Niki Laudára. 1980-81-es szezon kimaradt neki, 84-be bajnok lett végül. De az a korszak azért koránt sem olyan volt, mint amilyen a mostani.
Biztos vagyok benne, hogy Schumi ott lesz megint majd az élen, csak idő kell. Én türelmes vagyok, mert tudom, hogy mire képes. Ez a mostani állapot a Schumi ellendrukkereknek kedvez, de hát ez van.

Én már annak is örülök, hogy a pályán láthatom, az meg számomra tök mind1, hogy most 1. vagy 24. Ha a HRT-be versenyezne, annak is ugyanúgy örülnék, mintha a Ferrari-ba került volna vissza.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Häkkinen: Tudom, hogy mi jár Michael fejébenDavid Coulthard a DTM-ben, Michael Schumacher a Formula-1-ben szerepel. Miért akarnak a pilóták mindig versenyezni?Mika Häkkinen: "Erre én vagyok a legjobb példa. Hat év szünet után ismét versenyzésre adtam a fejem. A pálya jelentette számomra az életet, a kanapén pedig csak néző lehetsz. Ha egy sportoló a visszavonulását követően nem talál magának új hivatást, amely kitölti az életét, vissza fog térni. Legalábbis erre nagy esély van."
Csorba esett a hírneveden, hogy csak három versenyt nyertél a DTM-ben?Mika Häkkinen: "Szerintem nem. A szurkolók örültek annak, hogy ismét vezettem. Nem is gondoltam a hírnevemre a visszatérésemkor. Élvezni akartam a sportomat, és élveztem is."
Folt eshet Michael Schumacher hírnevén, hogy csak a követőbolyban van?Mika Häkkinen: "Világos volt, hogy három év kihagyás után időre lesz szüksége. Lehengerlő a bátorsága és ő sem gondol a hírnevére, egy pillanatig sem. Az viszont biztos bosszantani fogja, ha nem tud megfelelni a saját elvárásainak. Jelenleg – még – ez a helyzet."
Mi okoz nehézséget Schuminak?Mika Häkkinen: "Az egyik ok az autó és a gumik terén keresendő. Időre van szüksége a boldoguláshoz. A másik dolog, hogy olyan pilóták hada ellen kell harcolnia, akik semmi mást nem ismernek az életben, csak a diadal utáni hajszát. Az életük kizárólag a Formula-1-ről szól, de ez így is van rendjén. Ez a sport maximális koncentrációt és figyelmet követel. A kor előrehaladtával már nehéz így gondolkozni. 41 évesen az életedben más is szerepet kap, mint például a család."
Úgy gondolod, hogy csődöt fog mondani?Mika Häkkinen: "Nem, nem! Biztos vagyok benne, hogy még az idén nyerni fog. Tudom, hogy mi jár a fejében, és azt is, hogy megszállottan dolgozik a céljáért. Az viszont biztos, hogy nehéz dolga lesz, mert a Formula-1 nem ismer kegyelmet, és nem elnéző. Boldog vagyok, hogy én már nem vagyok része a cirkusznak."
Akkor hogyan teszel szert a szükséges adrenalinra?Mika Häkkinen: "Az én életem már más, boldog ember vagyok. Van két csodálatos gyermekem, és vannak feladataim is. Menedzser vagyok, és a saját pilótáimmal foglalkozom a Formula-3-ban, és talán egy napon egy Formula-1-es versenyzőt is menedzselni fogok. Azt azonban elhiheti, hogy nap, mint nap hiányzik a versenyzés. Még mindig közel áll a szívemhez."
Akkor miért nem veszel részt például 24 órás versenyeken?Mika Häkkinen: "Szeretnék újra versenyezni, de még nem tudom, hogy hol és mikor fog erre sor kerülni. Annyi biztos, hogy újra megteszem."
Érdemes elolvasnia mindenkinek. Az a gond, hogy a Schumi anti-fanok a visszatérését úgy veszik, hogy bizonyítani akar még, holott neki ez már inkább csak örömautózás meg szívesség, mintsem bizonyítási vágy...