Immáron hivatalos, Timo Glock a jövőre a Forma-1-ben debütáló Manor GP versenyzője lesz.
Timo Glock tavaly teljesített élete első teljes szezonját a Forma-1-ben. A német pilóta a kezdeti „megilletődés”, rossz forma után hamar a lovak közé csapatott, és a Toyotával rendre jó eredményt tudott elérni.
Timo a tavalyi idényhez hasonlóan idén is a Toyota színeiben rótta a köröket, vette fel a harcot a legnagyobb csapatok ellen. Glock-nak opciós joga volt a hosszabbításra, ám ezzel csapata nem kívánt élni.
Nem sokkal később a japán gyártó bejelentette, az új Concorde Egyezmény aláírásának ellenére kiszáll a Formula-1-ből, és jövőre már nem indít csapatot a legnagyobb kategóriában.
Timo nem esett kétségbe, és menedzserével közösen több gárdával is felvette a kapcsolatot. A lehetőségek között szerepelt a Renault is, de mivel a franciák jövője ingatag lábakon áll a sorozatban, Glock biztosra ment, és aláírt a jövőre debütáló brit Manor Grand Prix-hez.
Timo Glock
Eredetileg a terv az volt, hogy a harmadik szezonomat is a Toyotával kezdem meg, de ez érthető okokból nem valósulhatott meg. Nagy kihívás vár rám, de nagyon boldog vagyok most.
Számomra nagyon fontos volt, hogy egy olyan csapathoz írjak alá, ahol a jövő biztosított. A csapatnál nem egy évről beszélnek.
Mindenféleképpen az F1-ben akartam folytatni. Rengeteg tehetséges, és elismert szakember dolgozik ennél a csapatnál. Nick Wirth nagy tapasztalattal bír, és ő garancia nekem.
Érdemes megnézni az Acura ARX-02a-t. Ez a prototípus már pályán van az amerikai Le Mans sorozatban, és már most nagy sikereket ért el – anélkül, hogy egy órát is állt volna a szélcsatornában. Ez egy szenzációs autó.
Már nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a csapattal, és tesztelhessek az autóval. Ez a lépés talán merész, de sok érv szól mellette. A légkör mindig fantasztikus egy privát brit csapatnál.
Akárcsak Glock, Wirth is rendkívül boldog. A szakember elmondta, Timo bizonyította tehetségét, és tapasztalatával is sokat segíthet.